ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Πράγματα που έμαθα μετά το Affiliate World Dubai 2022

7 Πράγματα που έμαθα μετά το Affiliate World Dubai 2022

Μάθετε όλα τα μυστικά για να πετύχετε στο ίντερνετ το 2022!

Το Affiliate World είναι ένα συνέδριο που γίνεται 3 φορές το χρόνο, ένα στην Ευρώπη, έναστην Αφρική γιατί το Ντουμπάι υποτίθεται πως ανήκει στην αφρικανική ήπειρο και ένα στην Ασία.

Φέτος έγινε ένα στο Ντουμπάι το Μάρτιο, θα γίνει ένα στην Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο και ένα στην Μπανγκόκ τον Δεκέμβριο.

Ας δούμε 7 πράγματα που έμαθα μετά το Affiliate World Dubai 2022, τι πρέπει να αλλάξουμε και στο SEO και στις ηλεκτρονικές μας επιχειρήσεις για να ακολουθήσουμε τις τάσεις του 2022.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO. Έχω το Paramarketing SEO Agency που δουλεύουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εκτός από SEO clients, έχω και πάρα πολλά δικά μου site στο affiliate marketing.

Κάντε like, κάντε subscribe, πατήστε το καμπανάκι για να παίρνετε τις ενημερώσεις.

Έχουμε κάθε εβδομάδα σχεδόν ένα βίντεο με πολύ χρήσιμο περιεχόμενο για το SEO, πως να βγάλετε λεφτά από το Ίντερνετ, την κατασκευή και την προώθηση ιστοσελίδων, την κατασκευή eshop και άλλα χρήσιμα που μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά.

Επίσης, κάθε 15 μέρες έχουμε το μοναδικό SEO newsletter, γραφτείτε αυτή τη στιγμή.

Πάμε κατευθείαν στο θέμα μας, μείνετε μέχρι το τέλος γιατί το έβδομο πράγμα θα σας καταπλήξει και θα σας βοηθήσει να εκτοξεύσετε τις επιχειρήσεις σας στο Ίντερνετ σε νέα επίπεδα.

1. Hybrid SEO/ Υβριδικό SEO

Το πρώτο πράγμα είναι το υβριδικό SEO που σημαίνει ότι δεν φτάνει μόνο να ασχολείστε μόνο με το δικό σας site αλλά να έχετε κι άλλα affiliate site.

Αν είστε επιχείρηση που πουλάτε κατευθείαν σε άλλους ή επιχειρηματίες του Ίντερνετ, είναι καιρός να μετακομίσετε στο affiliate SEO marketing και αυτό προβλέπεται να συνεχίσουμε και εμείς στο γραφείο μας.

Θα ακολουθήσουμε το hybrid model με client SEO και με affiliate sites SEO, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και είναι πολύ trendy.

Το affiliate marketing θα σας βγάλει λεφτά.

Διαβάστε Affiliate SEO: Πως να δημιουργήσετε παθητικά εισοδήματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στο συνέδριο που πήγα το οποίο είναι η καρδιά του affiliate marketing, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια αφού είχε περίπου 7.000 άτομα με 110 εκθέτες από διάφορες χώρες, είδα ότι η αγγλοσαξονική αγορά είναι η νούμερο 1 παγκοσμίως στο affiliate marketing.

Ακόμη υπάρχουν συνάδελφοι σαν εμένα στο affiliate marketing που βγάζουν 50.000 ή και 500.000$ το μήνα που σημαίνει ότι εν έτη 2022 υπάρχει ακόμη αυτή η αγορά εκεί έξω και είναι ευκαιρία για εσάς και όπως βλέπετε δεν επενδύουμε ποτέ σε έναν τομέα ή σε ένα market niche που δεν έχει προοπτικές για την επόμενη δεκαετία.

Εφόσον σας τη συστήνω, το affiliate marketing θα συνεχίσει να υπάρχει για την επόμενη δεκαετία, απλά θα διαμορφωθεί με βάση τις νέες τάσεις της αγοράς, τους νέους τρόπους πληρωμής, τα νέα αντικείμενα και τα νέα verticals, δηλαδή τα τμήματα της αγοράς που θα δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

2. Networking

Το νούμερο 2 είναι ότι θα πρέπει να δείξετε εξωστρέφεια, να κάνετε networking, να συνδεθείτε με καινούργιους ανθρώπους στον χώρο σας, να ανταλλάξετε ιδέες και να συνεργαστείτε με αυτούς.

Χρειάζεται ο παράγοντας άνθρωπος, καλή και η τεχνολογία αλλά δεν χρειάζεται μόνο αυτό.

Όταν ξεκίνησα το κανάλι μου στο YouTube το 2008, είχα φτιάξει μερικά υποτυπώδη βίντεο τότε και ξανά το site μου το 2013 για δεύτερη φορά.

Είχα και άλλο site, το E-emporio, το 2000, αλλά από το 2013 έχω μόνο το Paramarketing.

Τότε, ο στόχος μου ήταν να προσεγγίσουμε όσο κόσμο μπορούσαμε μέσω Inbound Marketing και με μαγνητικό marketing και όχι να πάω να τους βρίσκω έξω σαν πωλητής ή να τρέχω με τα τηλέφωνα και το αυτοκίνητο και να κάνω SEO ταυτόχρονα.

Αυτός ο στόχος, του one man show και του inbound marketing έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Έχουμε πάνω από 800 site και άμα βάλω και όλα τα άλλα άρθρα και τα βίντεο είναι πραγματικά τεράστιο το περιεχόμενο, είναι ένας θησαυρός γνώσεων που άμα το εφαρμόσετε θα εκτοξεύσετε το site σας σε νέα επίπεδα αλλά πάλι μην ξεχνάμε ότι ο παράγοντας άνθρωπος είναι ο πιο καθοριστικός για την επιτυχία μας αυτή τη στιγμή.

Άμα έχετε site ή ηλεκτρονική επιχείρηση και δεν έχετε ανθρώπους εξειδικευμένους να σας βοηθήσουν π.χ στο SEO ή τεχνικούς, τότε σίγουρα δε θα μπορέσετε να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο Ίντερνετ.

Πρέπει να δουλέψετε πάνω στην επιχείρηση σας σαν να είναι ένα οικοδόμημα και να χτίσετε μια εισοδηματική ισορροπία πελατών, συνεργατών και υπαλλήλων.

3. Παρακολούθηση και των 3 συνεδρίων Affiliate World

AW-DUBAI-2022-2-LOW

Το νούμερο 3 είναι ότι έχω αποφασίσει να παρακολουθήσω και τα 3 συνέδρια Affiliate World, γιατί είχα αποκλειστεί την τελευταία τριετία λόγω COVID, όπως όλος ο κόσμος.

Η Ελλάδα είναι απομονωμένη ούτως ή άλλως και γεωγραφικά, γιατί Βόρεια συνορεύουμε με 3 χώρες και μόνο η μια είναι τεχνολογικά προηγμένη για να προσφέρει στον κόσμο του Ίντερνετ, η Βουλγαρία, που πάντα είχε τεχνολογικά καταρτισμένους αποφοίτους και ήταν πολλοί Βούλγαροι στο συνέδριο.

Τα Σκόπια δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν δυστυχώς και ευτυχώς βρήκα σε ένα περίπτερο στο συνέδριο στο Ντουμπάι Αλβανούς προγραμματιστές που να κάνουν παρόμοια πράγματα με εμάς.

Είναι δείγμα ότι η Αλβανία έχει πολύ μεγάλο δυναμικό, ξεχάστε ότι ξέρατε, η Ελλάδα έχει μείνει πίσω, άμα συνεχίσουμε έτσι.

Όταν βλέπεις ότι όλος ο κόσμος προχωράει μπροστά εκτός από τη δική σου χώρα, τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι μείναμε στάσιμοι σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχει κάποιος τομέας την τελευταία εικοσαετία που να έχει η Ελλάδα την πρωτιά ή να είναι καλύτερα από την Αλβανία, τη Ζιμπάμπουε, το Μαλάουι, το Βιετνάμ.

Άρα, τα συνέδρια και η εξωστρέφεια είναι σημαντικά.

Ο στόχος είναι 3 συνέδρια το χρόνο και μέσα σε αυτά θα κάνω και τις διακοπές μου, οπότε θα τα συνδυάσω γιατί πάρα πολλοί συνεργάτες μου που βρήκα εκεί κάνουν διακοπές εκεί οπότε μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε πράγματα που δεν υπάρχει καμία ελπίδα να το κάνω στην Ελλάδα αυτό και ιδιαίτερα στη Λάρισα.

Είμαστε σπάνιο είδος ως SEO agency και είμαστε ελάχιστοι, όπως και στο συνέδριο ήμασταν μειοψηφία, γύρω στο 1% ασχολούνταν με το SEO μέσα στα τόσα χιλιάδες άτομα.

Εγώ βρήκα 15 άτομα, οι πιο πολλοί δεν ήξεραν τι είναι καν το SEO.

Δείτε Μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος με το SEO;

Ελάχιστα άτομα ακόμα γνωρίζουν για το SEO

Το SEO είναι το Search Engine Optimization, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και έχιε να κάνει με όλα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε στην πρώτη θέση της Google και να αυξήσουμε την οργανική μας επισκεψιμότητα, να πάρουμε traffic από το Ίντερνετ που να μεταφέρεται σε πελάτες.

Οπότε ανά 4 μήνες θα έχουμε συνέδριο, οπότε θα πρέπει να θέτουμε στόχους και να κάνουμε benchmarking σε κάθε συνέδριο.

Αυτό το λέω για όλη την ηλεκτρονική αγορά, αν έχετε ένα eshop και θέλετε να επεκταθείτε εκτός Ελλάδος καλό είναι να έρθετε στο συνέδριο.

Αν είστε web designer, είναι καλό να έρθετε στο συνέδριο.

Μπορεί να ξοδευτείτε λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα θα βρείτε ανθρώπους που θα κάνουν την ίδια δουλειά με εσάς.

Μπορεί να προσληφθείτε κάπου, να κάνετε δικό σας affiliate marketing, να ανοίξετε το δικό σας eshop.

Η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντική και μην πιστεύετε ότι το να μένουμε το καβούκι μας στην Ελλάδα, παίζοντας άμυνα θα κερδίσουμε ποτέ αυτόν τον οικονομικό πόλεμο στον οποίο έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Οι πόλεμοι κερδίζονται μόνο με επίθεση, οι μάχες μόνο με επίθεση και κανένας πόλεμος δεν έχει κερδηθεί με άμυνα μέχρι στιγμής.

Πάντα χρειάζεται να είστε στην άμυνα και ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνιστή σας για να βγάλετε λεφτά.

4. International SEO

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους στόχους όσων ασχολούνται με το Ίντερνετ αυτή τη στιγμή δυστυχώς.

Μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιους στόχους, όπως το Skroutz αλλά φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα φτάσει και ο κορεσμός.

Πόσο τζίρο μπορεί να κάνει το Skroutz στην Ελλάδα;

Η αγορά είναι περιορισμένη, 5, 10, 50 εκατομμύρια;

Οι start ups που έχουν όντως ανοδική τάση στην Ελλάδα πωλούνται σε εταιρείες του εξωτερικού, δηλαδή δεν είναι ελληνοκεντρικά.

Δεν είναι τυροκομική μονάδα που πουλάει τυριά στην Ελλάδα και μετά κάνει εξαγωγές, δεν βασίζονται στην εγχώρια ζήτηση.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει εξωστρέφεια, οπότε το International SEO ή το International Affliate SEO είναι η λύση στο πρόβλημα της πολύ μικρής αγοράς της χώρας μας και της άσχημης οικονομικής κατάστασης, γιατί είμαστε εδώ και 20 χρόνια σε οικονομική κρίση.

Διαβάστε το άρθρο μου International SEO: Πως να πιάσετε τις διεθνής αγορές στην Google.

Τα ξέρω γιατί έχω σπουδάσει Χρηματοοικονομικά και Λογιστική στο Λονδίνο πριν από 20 χρόνια, έχω περάσει τα πάνδεινα την τελευταία εικοσαετία ως επιχειρηματίας και μπορώ να συγκρίνω τι γίνεται σε άλλες χώρες και στην Ευρώπη, στην Ασία.

Πιστέψτε με και οι πολιτικοί μας τα ξέρουν γιατί ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και έχουν μέτρο, μπορούν να κάνουν benchmarking και να κρίνουν ποια χώρα είναι πιο πάνω στον πολιτισμό, στο φαγητό, στα ταξίδια, στην οικονομία, τις ιδέες, τους ανθρώπους, την γήρανση του πληθυσμού.

Όλα αυτά τα ξέρει η πολιτική ηγεσία, αλλά μας λέει παραμύθια γιατί αν μας έλεγε την αλήθεια δε θα τους ψήφιζε ποτέ κανείς.

5. Χρειαζόμαστε 80% networking και 20% τεχνικές γνώσεις

Αυτό θα πει ότι έχω το δικό μου eshop και ξέρω τα τεχνικά μέρη, να το διορθώνω για να τα βγάλω στη Google.

Ωστόσο, μας λείπει το 80% που είναι οι πελάτες, οι συνεργάτες, οι υπάλληλοι, όλα αυτά τα άτομα που χρειαζόμαστε για να δουλέψει η αγορά μας.

Άρα, οι παράγοντες επιτυχίας είναι 80% άνθρωποι και 20% τεχνικές γνώσεις.

Δείτε Διορθώστε το SEO σας και το τεχνικό SEO!

Ξέρω ότι το site μου είναι υπερβολικά πολύ με τεχνικές γνώσεις, απλά προσπαθώ να το εκλαϊκεύσω.

Το νόημα είναι ότι θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε σιγά σιγά όσο μελετάτε και διαβάζετε, αλλά για να τα πετύχετε όλα αυτά πρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα ανθρώπων και να δικτυωθείτε.

6. Χρόνος, αντοχή, υπομονή, αγωνιστικότητα

Όλα αυτά συμπυκνώνουν την έννοια persistence, πρέπει να επιμείνετε τουλάχιστον 12 μήνες σε αυτό που κάνετε.

Μην περιμένετε να ευοδώσει το SEO και να γίνετε πλούσιοι σε 3 μήνες ή από το affiliate marketing.

Ο συνεργάτης μου, ο Craig Cambell που είναι από τη Σκωτία και ασχολείται 8 χρόνια με τον χώρο του SEO, έχει το δικό του eshop site και κάνει τζίρο 300.000 ευρώ το μήνα, τα πρώτα δυο χρόνια δεν ήταν καλά, είχε κάνει και μια βουτιά, αλλά συνεχίζοντας με τα χρόνια ανέβαινε κατά 20- 30% για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

Ασχολιόταν και ο ίδιος με το client SEO πριν, τα παράτησε για να κάνει τη δική του επιχείρηση, αλλά άμα τα παρατούσε τα πρώτα δυο χρόνια, δεν θα τον είχαμε στο συνέδριο να μας πει όλα αυτά που είναι πολύ τεχνικά, συγκεκριμένα και χρειάζεται πολύς χρόνος για να συμπυκνωθούν και αντοχή και υπομονή να γίνουν.

Χρειάζεται χρόνος για να υλοποιήσετε όλα αυτά τα πράγματα και όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τόσο καλύτερα.

Δείτε ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ SEO.

Μην γίνετε information junkie, χρειάζεται να λάβετε δράση τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Σηκωθείτε αφού δείτε τα βίντεο μου και ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση, πάρτε μας τηλέφωνο και ζητήστε προσφορά για SEO, κατασκευή ιστοσελίδας και πείτε μας τι θέλετε να κάνετε για να πετύχετε στα επόμενα χρόνια.

7. Mindset

Το mindset είναι γενικά η στάση που έχουμε στα πράγματα, η συνεχιζόμενη βελτίωση, το kaizen που λένε οι Ιάπωνες, για να το συνδέσω με το προηγούμενο παράδειγμα του Craig Cambell που έχει ένα πολύ μεγάλο κανάλι στο YouTube το οποίο παρακολουθώ και προβλέπεται να κάνουμε κάποια συνεργασία στο μέλλον.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο και έχει 18 χρόνια στο SEO.

Εγώ κλείνω 9 χρόνια στο SEO και 21 χρόνια στην κατασκευή ιστοσελίδων τον Αύγουστο, οπότε είναι λίγο πιο μπροστά από εμένα στο SEO από άποψη εμπειρίας.

Άμα τα παρατούσε κάποια στιγμή εν μέσω της καριέρας του, δεν θα ήταν εδώ σήμερα.

Άρα το SEO είναι μακροπρόθεσμο και μετράει το μυαλό σας και σε τι κατάσταση είμαστε, πόσο θέλουμε να νικήσουμε.

Διαβάστε Πόσο χρόνο χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να ανέβει στη Google;

Άμα θέλετε να νικήσετε, θα νικήσετε αλλά πρέπει να έχετε υπομονή και να βελτιώνεστε σιγά σιγά.

Εάν το πρώτο σας site, ενώ είστε χρόνια στον χώρο, δε σας γεμίζει περίεργα συναισθήματα και δεν σας αηδιάζει, τότε μάλλον αργήσατε πολύ να ξεκινήσετε.

Διάβαζα σήμερα το πρώτο μου site που είχα φτιάξει για το SEO και το Internet Marketing και ήταν απαίσιο και το περιεχόμενο επίσης δεν υπήρχε πιθανότητα να το διαβάσει κάποιος.

Αλλά σήμερα, μετά από τόσα χρόνια και τόσα άρθρα, βίντεο και εμπειρία, καταλαβαίνω που ήμουν τότε και το επίπεδο που είμαι σήμερα.

Οπότε, πρέπει και εσείς να ξεκινήσετε να κάνετε κάτι άμεσα μόνοι σας ή να ζητήσετε βοήθεια.

Ζητήστε άμεσα προσφορά για κατασκευή ιστοσελίδας, για προώθηση ιστοσελίδας στη Google και το τι μέλλει γενέσθαι στο μέλλον όταν κάνετε δική σας επιχείρηση στο Ίντερνετ.

Κερδίστε 50% στο hosting με την εταιρεία MyIP

Η MyIP είναι από τις καλύτερες εταιρείες hosting από άποψη service, έχει άμεση απόκριση και με τον κωδικό έκπτωση PARAMARKETING50 έχετε 50% έκπτωση εφ’όρου ζωής.

Επίσης, ο επόμενος χορηγός του καναλιού είναι το Puppy Coin.

Είμαι και blockchain developer και με την ομάδα προγραμματιστών που έχω φτιάξαμε το Puppy Coin που κάθεται πάνω στο Binance Chain.

Μπορείτε να αγοράσετε λίγα Puppy Coin για να μας βοηθήσετε στο έργο μας, δημιουργούμε DAPPs δηλαδή αποκεντρωμένες εφαρμογές και smart contracts.

Άμα πάρετε 10.000 Puppy Coin σας δίνουμε και άλλα 100 δωρεάν.

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή απορία, μπορείτε να το αφήσετε από κάτω.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Τελειώνοντας, ζητήστε προσφορά για να βγείτε στην πρώτη θέση της Google σήμερα.

Συμπληρώστε το email σας στη φόρμα ή πάρτε με ένα τηλέφωνο, προτιμώ τις πρωινές ώρες για να μιλήσουμε για το site σας.

Καλό υπόλοιπο και τα λέμε στο επόμενο βίντεο!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

 

Σχολιάστε