Google Search Organic Quality Score: Υπάρχει στα αλήθεια;
Εκτός από το Google Adwords Quality Score, κύκλοι στο SEO στην Αμερική που είναι πιο κοντά στις εξελίξεις του αλγορίθμου της Google λένε ότι υπάρχει και η οργανική εκδοχή της Google για το Quality Score, για την ποιότητα δηλαδή μιας ιστοσελίδας η οποία ονομάζεται Google Search Organic Quality Score.
Εκτός λοιπόν από τους 200 παράγοντες αναζήτησης οι οποίοι υπάρχουν, κάποιοι υπερτερούν στην κατάταξη από όλους αυτούς. Αυτό άλλωστε προσπαθούσε και η SEMrush να δείξει με την έρευνα της: Οι τοπ 17 ranking factors από το SEMrush 2017.
Προσπαθούσε να αναδείξει τους κορυφαίους 17 παράγοντες που υπερτερούν έναντι των 200 και πλέον παραγόντων κατάταξης ώστε να έχουμε έναν πιο διαχειρίσιμο μπούσουλα αντί για το τεράστιο αρχείο με τους 200 παράγοντες.
Από τι επηρεάζει το Google Organic Quality Score;
Γενικά μιλώντας, η Google μετράει ή βγάζει συμπέρασμα για το Quality Score από την ιστοσελίδα σας αφού ρίξει μια ματιά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας σας όπως το πόσοι επισκέπτες έχουν παραμείνει μέσα στην ιστοσελίδα σας, πόσοι κάνανε share και like, πόσοι συμπληρώσαν φόρμες εγγραφής και ούτε καθεξής.
Μερικοί βασικοί παράγοντες που μετράει η Google στη διαμόρφωση του Organic Quality Score είναι:
- Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα σας και επιστρέφουν στην αναζήτηση της Google γιατί απλώς και μόνο δεν έχουν βρει αυτό που έψαχναν. Κατά συνέπεια δεν έχουμε καλύψει τις ανάγκες αναζήτησης τους με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας και αυτό είναι πολύ κακό για την κατάταξη μας.
- Μέσος χρόνος παραμονής του χρήστη στην ιστοσελίδας μας
- Bounce rate ή ποσοστό εγκατάλειψης
- Πόσα επίπεδα βάθος πηγαίνουν οι χρήστες μέσα στην ιστοσελίδα σας
- Το οργανικό click through rate
- Τα απευθείας κλικ (direct traffic)
- Λοιπά ποιοτικά κριτήρια όπως το brand, γεωγραφίκή θέση, τοπικό SEO, προσωποποιημένα αποτελέσματα.
Το συμπέρασμα είναι ότι η Google έχει γίνει πολύ έξυπνη και συνεχώς συλλέγει δεδομένα για την ποιότητα μιας ιστοσελίδας για να σας δώσει ένα τελικό ποιοτικό σκορ κατάταξης το Google Organic Quality Score.
Πώς μπορείτε να αυξήσετε το Organic Quality Score;
Το ερώτημα τώρα είναι πώς θα μπορέσετε να αυξήσετε το Google Organic Quality Score κατακόρυφα ώστε να κερδίσετε θέσεις από τους ανταγωνιστές σας.
Για αυτό θα σας δώσω τρεις συμβουλές για να βελτιώσετε με τον λιγότερο κόπο την κατάταξη σας στη Google.
1 Δημιουργήστε περιεχόμενο που παίρνει πολύ οργανική επισκεψιμότητα
Δείτε μέσα στην ιστοσελίδα σας ποιο περιεχόμενο, ποιες σελίδες προορισμού δηλαδή έχουν πολύ οργανική επισκεψιμότητα από τη Google και μάλλον καταλαμβάνουν καλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.
Μελετήστε αυτό το είδος περιεχομένου και προσπαθήστε να χτίσετε παρόμοιο περιεχόμενο για όλες τις λέξεις κλειδιά που στοχεύετε. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε το ποιοτικό σας σκορ στη Google είναι να αντιγράψετε τις πετυχημένες σελίδες από το site σας που βγαίνουν στην πρώτη σελίδα της Google ή που παίρνουν πολύ κόσμο από τις μηχανές αναζήτησης.
2 Μειώστε το bounce rate
Το bounce rate είναι το φιλί του θανάτου για την ιστοσελίδα σας. Θα πρέπει να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να ελαχιστοποιήσετε το ποσοστό εγκατάλειψης είτε αυτό οφείλετε σε κακό σχεδιασμό, είτε στην ταχύτητα φόρτωσης, είτε σε κάτι άλλο που ενοχλεί τον επισκέπτη που μπαίνει στην ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά και την εγκαταλείπει.
Ίσως να μην αρέσει στους επισκέπτες σας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ή να μην βρίσκουν αυτό που θέλουν. Το μυστικό εδώ είναι να προσθέσετε εκπληκτικό περιεχόμενο που θα καθηλώσει τους επισκέπτες σας και θα τους κάνει να επιστρέφουν κάθε τρεις και πέντε στο site σας και να ζητάνε και άλλο.
3 Αναδιαμορφώστε το περιεχόμενο που δεν σας αρέσει ή δεν φέρνει κόσμο από τη Google
Σύμφωνα με την αρχή του Paretto, μόνο το 20% του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας θα είναι πραγματικά πετυχημένο και θα κάνει τον κόσμο να μπει και να μείνει στην ιστοσελίδα σας.
Είτε πρόκειται για eshop, είτε πρόκειται για forum ή για ένα εταιρικό site, η εμπειρία του χρήστη είναι καταλυτική. Φροντίστε το περιεχόμενο που έχει απαρχαιωθεί να το ανανεώσετε χωρίς να αλλάξετε τα slugs και τα permalinks.
Ένα μικρό lifting του περιεχομένου σας είναι απαραίτητο άμα κάποια πράγματα φαίνεται να μην αρέσουν στο κοινό σας.
Η προσθήκη περισσότερων γραφικών, βίντεο ή και ινφογραφικών ίσως να κάνει τους επισκέπτες να μείνουν περισσότερο μέσα στην ιστοσελίδα σας και να αγαπήσουν το νέο ή αναδιαμορφωμένο περιεχόμενο που έχετε προσθέσει.
Γενικά θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι για να ανεβείτε στη Google και στις μηχανές αναζήτησης, το περιεχόμενο που έχετε μέσα στο site σας θα πρέπει να απευθύνεται πρώτα στους επισκέπτες και υποψήφιους πελάτες σας και μετά στις μηχανές αναζήτησης.
Δείτε περισσότερα για το Google Search Organic Quality Score:
- To Google Adwords (PPC) επηρεάζει τα οργανικά αποτελέσματα της Google;
- Google Search Organic Quality Score
- Internal links: 10 Συμβουλές για να βελτιώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας
Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας
Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.
Ζητήστε προσφορά κατασκευής ή προώθησης ιστοσελίδας
Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€
Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.
έχω ενα σαιτ με 25.000 followers, στο facebook είδα ότι το τελευταιο μηνα η απηχηση των δημοσιευσεων εχει πεσει 80 % παροτι δεν αλλαξα κατι , και οχι μονο αυτο το πιο σημαντικο ειναι οτι το ποσοστο απο τα ατομα referers απο το facebook εχει πεσει και αυτο 80 % δεν καταλαβαινω γιατι , σθνεβη και σε αλλα σαιτ το τελευταιο διαστημα ?
Γενικά η απήχηση στο Facebook κάθε μήνα πέφτει επειδή εμφανίζονται συνέχεια νέες σελίδες και νέες διαφημίσεις, έτσι μοιράζεται συνέχεια ο κόσμος και η πίτα. Τώρα σχετικά με τα τελευταία update του facebook δεν έχω κάποια ενημέρωση, μπορείς όμως να ψάξεις στην Google.
Συγχαρητηρια Γιαννη για την πολυ καλη δουλεια σου! Να ρωτησω κατι.. οταν φτιαχνω τις σελιδες στο wordpress (π.χ. ειδησεις), θα πρεπει να βαλω και περιγραφη (ποσες λεξεις ειναι το ιδανικο); Και τι ειναι οι κοκκινες/κιτρινες και πρασινες κουκιδες κατω απο το κειμενο στο Analysis; Ρωταω για να μαθω ποσο σημαντικο ρολο παιζουν στο SEO.
Οι περιγραφές, τα meta description πιάνονται αυτόματα, γιατί το Yoast SEO παίρνει τους πρώτους 160 χαρακτήρες από το σώμα κειμένου. Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις πιο ελκυστική την περιγραφή θα πρέπει να γράψεις διαφορετική από αυτήν που πιάνει μόνο του.
Τα χρώματα έχουν να κάνουν με την λέξη κλειδί, τη focus keyword, αλλά στα ελληνικά υπάρχει πρόβλημα στους χαρακτήρες, στους τόνους και στις πτώσεις.