ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Δημιουργήστε Απίστευτο Περιεχόμενο: Το Άρθρο Πυλώνας

seo-periexomeno-arthro-pylonas

Δημιουργήστε Απίστευτο Περιεχόμενο: Το Άρθρο Πυλώνας

Για να οικοδομήσετε ένα επιτυχημένο blog με καταπληκτικό περιεχόμενο θα πρέπει να έχετε ως κύρια μέριμνα σας στη δημιουργία του blog  ή e-shop ή εταιρική ιστοσελίδα τα άρθρα πυλώνες ή πυλωνικά άρθρα. Η έννοια του άρθρου πυλώνα δεν είναι νέα, καθώς έχουν αναφερθεί σε αυτό το guest post στο Problogger πίσω στον Φεβρουάριο του 2006:

Γράψτε τουλάχιστον πέντε μεγάλα «άρθρα-πυλώνες» στη σελίδα σας. Ένα άρθρο πυλώνας είναι συνήθως ένα είδος φροντιστήριου με σκοπό να διδάξει κάτι το ακροατήριό σας. Σε γενικές γραμμές είναι περισσότερο από 500 λέξεις και να έχουν στα μέρη τους πολύ πρακτικές συμβουλές. Αυτό το άρθρο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα άρθρο πυλώνας, δεδομένου ότι είναι πολύ πρακτικό και ένα καλό “πώς-να κάνετε κάτι ” μάθημα. Αυτό το ύφος του άρθρου έχει μακροπρόθεσμα κίνηση, μένει πάντα αειθαλές και επίκαιρο ( δεν είναι είδηση ​​ή εξαρτώμενη από το χρόνο ) και προσφέρει πραγματική αξία στον τελικό αναγνώστη. Όσο πιο πολλά άρθρα πυλώνες που έχετε στο blog σας τόσο το καλύτερο.

Τι είναι ένα άρθρο πυλώνας ;

Ένα άρθρο πυλώνας είναι ένα μεγάλο άρθρο περιεχόμενου, είναι το στήριγμα του blog σας. Το άρθρο πυλώνας  είναι περίπου 5,000 έως 10,000 λέξεις ,  καλύπτει κάθε κατηγορία ή τη σελίδα του blog σας και αυτό είναι το πλαίσιο για την κατασκευή των άλλων δευτερευουσών  άρθρων γύρω του.

Μέσω της διασύνδεσης του δημιουργεί ένα τεράστιο αντίκτυπο στις μηχανές αναζήτησης και η κυκλοφορία προς τη σελίδα σας αυξάνεται κατακόρυφα. Το άρθρο πυλώνας είναι αειθαλές, μακροπρόθεσμο και υψηλής ποιότητας και συνοδεύεται από βίντεο και φωτογραφίες.

 

Άρθρο πυλώνας και ο κανόνας των επτά

Δεν είναι τυχαίο που οι σοφοί της αρχαιότητας ήτανε επτά.

Η βασική αρχή της αρχιτεκτονικής του άρθρου πυλώνα είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες σας να διαβάσουν επτά θέσεις blog ή επτά άρθρα στη σελίδα σας, ή να ξαναδιαβάσουν επτά μετά, ή να επισκεφτούν το blog σας χωρίς να αναπηδούν έξω από αυτό (bounce rate) για επτά φορές .

Ο κανόνας των επτά είναι ένα από τα παλαιότερα έννοιες στο μάρκετινγκ . Ο κανόνας των επτά λέει απλά ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να ακούσει ή να δει αυτό το μήνυμα, τουλάχιστον επτά φορές πριν αγοράσει κάτι από εσάς .

Γιατί; Ο κύριος λόγος : δεν σας ξέρουν, όπως και δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας. Οι ψυχολόγοι λένε ότι θα πρέπει κάποιος να  εκτίθενται στον υποψήφιο πελάτη  τουλάχιστον επτά φορές πριν σας θεωρήσει ως οικείο ή με έμπιστο πρόσωπο .

Δημιουργήστε άρθρα πυλώνα για κάθε κατηγορία στο blog σας

Βασικά, να δημιουργήσετε το κύρια θέμα στο blog σας και να κάνετε διαχωρισμό σε κατηγορίες. Θα πρέπει να το έχετε ήδη κάνει αυτό για να δημιουργήσετε κατηγορίες για τα άρθρα σας. Στη συνέχεια, γράψτε ένα άρθρο οδηγό για κάτι- συνήθως το κεντρικό θέμα της σελίδας σας μεγέθους 5.000-10.000 λέξεων. Δεν υπάρχει όριο στο μήκος του άρθρου πυλώνα,το  συντομότερο άρθρο είναι εύκολο να διαβαστεί.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για τη δημιουργία άρθρων πυλώνα :

  • [ Κατηγορία ]
  • Top 101 Συμβουλές για [ Κατηγορία ]
  • Πώς να [ Κατηγορία ]
  • [ Κατηγορία ] 101
  • Ο τελευταίος οδηγός για [ Κατηγορία ]
  • [ Κατηγορία ] για [ το ακροατήριό σας ]
  • Βασικές Αρχές [ Κατηγορία ]

Χρησιμοποιήστε τις βασικές αρχές του branding και της προσωπικής προβολής για την δημιουργία του άρθρου πυλώνα.

Στη συνέχεια, να δημιουργήσετε άρθρα για κάθε θέμα στο εσωτερικό των άρθρων πυλώνα σας

Μόλις έχετε δημιουργήσει μερικά άρθρα στο blog σας, ήρθε η ώρα να διαχωρίσετε αυτά τα άρθρα σε  δευτερεύοντα  που αναλύουν με μεγάλη λεπτομέρεια το κάθε θέμα .

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια αποστολή στο blog μας με τίτλο ParaMarketing, Βγάλτε Λεφτά. Θα ήταν δύσκολο να πάρει καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης  γιατί το ” Βγάλτε Λεφτά” είναι μια ανταγωνιστική λέξη-κλειδί .

Τα δευτερεύοντα άρθρα θα συνδέονται όλα με το κύριο πυλωνικό άρθρο με αποτέλεσμα να δώσουν σήματα στις μηχανές αναζήτησης για τη σημαντικότητα και τη βαρύτητα του.

Κατά συνέπεια, θα αρχίσει η σελίδα σας να έχει τρελή κίνηση από τις μηχανές αναζήτησης μια και θα έχετε ανέβει στις πρώτες θέσεις της Google.

Στρατηγικά διασυνδέστε τα άρθρα-πυλώνες με τα δευτεροβάθμια άρθρα

Η εσωτερική σύνδεση είναι αρκετά σημαντική σχετικά με τη στρατηγική  SEO, όταν οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύσουν και ερευτηριάσουν τη σελίδα σας.

Θυμηθείτε, ο στόχος μας είναι είναι να οδηγήσετε τους επισκέπτες σας να διαβάσουν επτά θέσεις blog ή επτά άρθρα στη σελίδα σας, ή να ξαναδιαβάσουν επτά μετά, ή να επισκεφτούν το blog σας χωρίς να αναπηδούν έξω από αυτό (bounce rate) για επτά φορές .να τους πάρει για να διαβάσετε επτά θέσεις blog . Συνεπώς, ο καλύτερος τρόπος για να τους κρατήσει στην σελίδα σας είναι αν στρατηγικά συνδεθούν αυτά τα δευτερεύοντα άρθρα μεταξύ τους καθώς και με το άρθρο πυλώνας με σύνδεσμο κειμένου.

Σκεφτείτε τη διασύνδεση ως κανάλι πωλήσεων για να κάνετε τους ανθρώπους να διαβάσουν το άρθρο πυλώνα.

Στη συνέχεια, στο άρθρο πυλώνας, θα γίνει σύνδεση πίσω  για το καθένα από αυτά τα δευτερεύοντα άρθρα.

Η στρατηγική είναι να κρατήσετε τους ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας όσο μπορείτε.

Συνδέστε τα άρθρα πυλώνας με μια σελίδα εγγραφής

Η ομορφιά του καναλιού πωλήσεων  είναι τριπλή :

  1. Το άρθρο πυλώνας θα πάρει ένα μερίδιο της κυκλοφορίας από το ίντερνετ και τις μηχανές.
    Με τα δευτερεύοντα άρθρα να στέλνουν κόσμο προς το άρθρο πυλώνα, οι άνθρωποι θα πηγαίνουν πάντα προς το άρθρο πυλώνας.

  2. Το άρθρο πυλώνας συνεχώς θα πάρει εκ νέου κοινό.
    Δεδομένου ότι είναι ένα από τα καλύτερα άρθρα σας, που θα θέλουν να μοιραστούν οι άνθρωποι, θα το προτείνουν σε άλλους επειδή ήδη θα αρχίσουν να σας εμπιστεύονται.

  3. Το άρθρο πυλώνας θα ανέβει στις μηχανές αναζήτησης.
    Περισσότερη κυκλοφορία σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να συνδεθούν σε αυτό και να το προτείνουν.
    Αλλά το μεγαλύτερο όφελος σε αυτό είναι ότι το άρθρο πυλώνα σας γίνεται μια τέλεια ευκαιρία για να συλλέξετε email και να χτίσετε τη λίστα σας.

Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μπαίνουν στη λίστα σας καθώς θα διαβάζουν τα άρθρα σας.

Αν διαβάσουν δύο ή τρία άρθρα , τότε ίσως .

Αν διαβάσουν έξι ή επτά , τότε σίγουρα.

Οι άνθρωποι που διαβάζουν τα άρθρα πυλώνες σας, έχετε διαβάσει πιθανώς πολλά δευτερεύοντα άρθρα σας και ψάχνουν για μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα από εσάς .

Μπορείτε να συλλέξετε emails έναν από τους δύο τρόπους :

  1. Βάλτε ένα opt -in box στο τέλος του πυλώνα.
  2. Καλέστε τους ανθρώπους να δράσουν με ένα σύνδεσμο σε μια σχετική σελίδα εγγραφής.

Υλοποιήστε αυτή τη στρατηγική για κάθε άρθρο πυλώνα σε κάθε κατηγορία

Δημιουργήστε ένα άρθρο πυλώνα με τα ανάλογα δευτερεύοντα άρθρα για κάθε κατηγορία στη σελίδα σας. Είναι σαν τη δημιουργία μίνι – δικτύων περιεχομένου στο blog σας. Και κάθε φορά που θα προσθέσετε ένα άρθρο, το μίνι – δικτύου θα γίνεται ισχυρότερο και πιο πολύτιμο.

Για να μην αναφέρουμε, όλα τα άρθρα πυλώνες, θα αρχίσουν να αυξάνουν τις εισροές κίνησης από τις μηχανές αναζήτησης για τις ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Με τον καιρό θα γίνει η αξιόπιστη αρχή, η αυθεντία στον τομέα σας και ο κόσμος θα έρθει σε σας με τις ερωτήσεις τους.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άρθρο πυλώνα;

Δεν υπάρχει ακριβής φόρμουλα για την παραγωγή ενός άρθρου που θα γίνει ένας πυλώνας, όμως υπάρχουν σίγουρα κάποια βασικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να εργαστείτε. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν γράφετε άρθρα που γίνονται πυλώνες , όταν δεν το περιμένετε  ή το αντίστροφο, όπου μπορεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο  σε ένα μεγάλο άρθρο και να έχει μηδενική επισκεψιμότητα .

Εδώ είναι χαρακτηριστικές κατηγορίες του άρθρου-πυλώνα, το άρθρο που μπορείτε να τοποθετήσετε στο blog σας :

1. Το ” How-To ” Άρθρο πυλώνας

Αυτή είναι μια βασική έννοια του άρθρου πυλώνα. Σκεφτείτε για τον κλάδο σας και  γράψτε ένα άρθρο που διδάσκει πώς να κάνει κάτι.

Επιλέξτε ένα σχετικό θέμα με το αντικείμενό σας στο οποίο είστε καλός.

2. Δημιουργήστε τη δικό σας Άρθρο-Αυθεντία

Πολλές βιομηχανίες έχουν βασικές έννοιες τις οποίες οι νέους αναγνώστες δεν θα γνωρίζουν. Αν μια έννοια είναι περίπλοκη , παράγει ένα πυλώνα, το άρθρο που ορίζει την έννοια , εξηγώντας με σαφήνεια τι σημαίνει και πώς μπορεί να εφαρμοστεί.

Υπάρχει άφθονος χώρος για τη δημιουργία ενός νέου οδηγού ή ενός προϊόντος ή ενός e -learning μαθήματος σχεδόν σε κάθε κλάδο. Δημιουργήστε το δικό σας.

3. Δημιουργήστε έναν δωρεάν πόρο, όπως μια δωρεάν έκθεση

Αυτό είναι ένα από τα πιο πιθανά άρθρα πυλώνες στο internet marketing. Ένα έγγραφο όπως μια λευκή βίβλος ( ένα μικρό έγγραφο , 2-30 σελίδες, το οποία διδάσκει πώς να κάνει κάποιος κάτι), ή μια σειρά άρθρων που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μάθημα , ή ακόμα και μια σειρά από δωρεάν βίντεο είναι ένα φανταστικό άρθρο πυλώνας.

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για τη δωρεάν διανομή των πόρων σας, η πρότασή μου είναι να τον προσφέρετε σε όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Κάντε ένα PDF διαθέσιμο για download, δημοσιεύεστε τα άρθρα ξεχωριστά και να τα διαθέτετε και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Παράγετε επίσης ένα μάθημα βίντεο, που συνοδεύει το άρθρο πυλώνα.

Αυτό θα είναι το βίντεο πυλώνας. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιήσετε την έκθεσή σας στο κοινό και θα καλύψετε το ευρύτερο δυνατό υποψήφιο πελατολόγιο.

Το σημαντικό πράγμα με το άρθρο πυλώνας είναι να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη όλα σε ένα λύση σε ένα κοινό πρόβλημα.

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στις απίστευτες και σούπερ ενημερώσεις της σελίδας μου. Στα πεδία πάνω και κάτω από αυτό το άρθρο.

άρθρο-πυλώνας

 

Διαβάστε περισσότερα για το περιεχόμενο πυλώνας

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

5 σκέψεις στο “Δημιουργήστε Απίστευτο Περιεχόμενο: Το Άρθρο Πυλώνας”

  1. Καλησπέρα Γιάννη,

    Αρχικά να πω ότι τα άρθρα σου είναι ολοκληρωμένα και με τα διαρκή link που έχεις μέσα, “ταξίδευσα” αρκετές ώρες μέσα στο site σου διαβάζοντας.

    Εάν κατάλαβα καλά στη σελίδα πυλώνα χοντρικά προσθέτουμε το ¨ποιοι είμαστε” – τις καλύτερες λέξεις κλειδιά μας όπου κατευθύνουν στις ανάλογες δυνατές κατηγορίες μας – χρήσιμες πληροφορίες για τον αναγνώστη κτλ?

    Για παράδειγμα εάν διαθέτω ένα site με πολλές κατηγορίες προϊόντων (πχ. αξεσουάρ κινητών) τι νόημα έχει να τους στέλνω διαρκώς στη σελίδα πυλώνα? Εφόσον εγώ θέλω να πουλήσω τα συγκεκριμένα αξεσουάρ στη συγκεκριμένη κατηγορία γιατί να τους στέλνω σε μια ενημερωτική σελίδα όπου περιέχει γενική περιγραφή των προϊόντων μου? Αναφέρεσαι σε site ή και σε eshop???

    Σε αυτό που είπες εδώ:

    “Δημιουργήστε ένα άρθρο πυλώνα με τα ανάλογα δευτερεύοντα άρθρα για κάθε κατηγορία στη σελίδα σας. Είναι σαν τη δημιουργία μίνι – δικτύων περιεχομένου στο blog σας. Και κάθε φορά που θα προσθέσετε ένα άρθρο, το μίνι – δικτύου θα γίνεται ισχυρότερο και πιο πολύτιμο.”

    θα ήθελα να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ εάν έχει κάποιο νόημα να “στέλνω” τους χρήστες που μπήκαν σε μια κατηγορία (πχ αξεσουαρ κινητων) στο κείμενο πυλώνας σε eshop με αξεσουάρ κινητών συγκεκριμένα όπου θέλω να πουλήσω και όχι να ενημερώσω τόσο.

    Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις

    Απάντηση
    • Στην περίπτωση του eshop θα πρέπει να έχεις ένας οδηγό αγοράς για θήκες για παράδειγμα ή την αρχική σελίδα απο το eshop σου. Το άρθρο πυλώνας Μάριε μπορεί να ταυτιστεί και με κάποια συμβουλευτικά άρθρα για τις θήκες κινητών και για την προστασία κινητών όπου θα καλλιεργείς την σχέση σου με τους πελάτες σου.

      Αυτό είναι το ιδιαίτερο νόημα του άρθρου πυλώνα και του μοναδικού περιεχομένου, να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό και να κάνεις personal branding για να αυξήσεις τις πωλήσεις αλλά και να μην έχει την αίσθηση ο πελάτης οτι το eshop σου είναι απρόσωπο.

      Απάντηση
      • Καλημέρα!

        Δύο διευκρινήσεις εάν σου είναι εύκολο διότι δεν είναι απλές διαδικασίες και εάν δεν βγάλουμε άκρη μετά τη δοκιμές που κάνουμε μόνοι μας είσαι η πρώτη επιλογή μας!

        1. Τα άρθρα πυλώνες θέλουμε να τα αναδείξουμε ώστε να βγουν ψηλά στη google και όταν ψάξει ο κόσμος στη google μια λέξη να του δείχνει τα άρθρα αυτά και όχι κατευθείαν τις κατηγορίες μας?

        Εφόσον έχουμε eshop το ζητούμενο μας είναι να ανεβαίνουν θέσεις κατάταξης τα άρθρα πυλώνες ή οι κατηγορίες?

        Με την πρακτική αυτή μήπως αναδεικνύουμε παραπάνω τα άρθρα πυλώνες που περιέχουν συμβουλές, παρά τις κατηγορίες που περιέχουν προϊόντα? Δηλαδή το personal branding, όπως γράφεις παραπάνω, δίνοντας κάποιες χρήσιμες πληροφορίες στον χρήστη μεν, αλλά βάζοντας τον σε δεύτερες σκέψεις καθυστερώντας την αγορά του?

        2. Τα άρθρα πυλώνες τα αναρτούμε σε κάποιο blog άρθρο ή σε κάποια κεντρική σελίδα του eshop?
        Επίσης θα πρέπει να βάζουμε σε κάθε κατηγορία μια γενική περιγραφή με κάποιο link που να “δείχνει” κάθε φορά στη σελίδα πυλώνα?
        πχ “θηκες” Περιγραφή με link στη λέξη “θηκη” που να δείχνει στο άρθρο πυλώνας “Πως να διαλέξετε Θήκη για το κινητό σας”, που δίνω πληροφορίες για τη χρήση τους
        πχ ¨ακουστικά” Περιγραφή με link στη λέξη “ακουστικά” που να δείχνει σε άλλο άρθρο πυλώνα “Πως να διαλέξετε Ακουστικά για το κινητό σας” που δίνω πληροφορίες για τη χρήση τους

        Και ΟΛΑ μαζί να οδηγούν σε ένα κεντρικό άρθρο πυλώνα που θα τα εμπεριέχει όλες τις συμβουλές μαζί?

        Σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου

        Απάντηση
        • Στο eshop χρειαζόμαστε πιο πολύ τις κατηγορίες και όχι τα άρθρα πυλώνες. Οπότε θα πρέπει να έχουν την θέση των πυλώνων ο κατηγορίες από μόνες τους. Κάτι άλλο δεν είναι σωστό να γίνει γιατί ο στόχος του eshop είναι να βρει ο επισκέπτης αυτό που θέλει.

          Ο οδηγός αγοράς, μπορείς να υπάρχει στο blog ή σε σταθερή σελίδα, υποστηρικτικός των κατηγοριών.

          Απάντηση

Σχολιάστε