ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Τα κορυφαία sites για να ξεκινήσετε ένα wiki σήμερα!

WIKI SEO GUIDE

Τα κορυφαία sites για να ξεκινήσετε ένα wiki σήμερα!

Και να αποκτήσετε μερικά ποιοτικά backlinks από αυτά

Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω ότι στην μάχη των μηχανών αναζήτησης νικητής είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει για λογαριασμό της ιστοσελίδας του τα ποιοτικότερα και περισσότερα backlink.

Η Google δεν έχει σταματήσει ακόμα και σήμερα, πάρα όλες τις απειλές και τις αλλαγές του αλγορίθμου της να κατατάσσει τις ιστοσελίδες στον δείκτη της με βάση τα backlinks που δείχνουν σε αυτά.

Όπως γνωρίζετε, το να αποκτήσετε ένα backlink από ιστοσελίδες που έχουνε πολύ μεγάλο προφίλ όπως η Wikipedia είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει μεγάλη λογοκρισία και συνήθως δεν θα σας αφήσουν να προσθέσετε στο λήμμα που θα δημιουργήσετε το link σας.

Έτσι θα πρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας wiki. Δείτε παρακάτω πως.

Τι αξία έχει ένα backlink σήμερα;

Ένα ποιοτικό backlink για παράδειγμα από κάποια κρατική ιστοσελίδα μπορεί να σας ανεβάσει και από μόνο του στην πρώτη σελίδα της Google.

Ποιοτικά backlinks θεωρούνται αυτά που είναι εντός κειμένου, εντός του βασικού δηλαδή σώματος του κειμένου μιας ιστοσελίδας και προέρχονται από αξιόπιστα site με υψηλό domain authority.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει διασπορά των πηγών των backlinks και να μην προέρχονται όλα από τις ίδιες πηγές. Η ίδια η Google έχει δηλώσει ότι από κάθε domain ή site, ακόμη και αν υπάρχουν περισσότερα από ένα backlinks, αυτή τα προσμετράει ως ένα.

Η Google έχει δώσει πολύ μεγάλη αξία στην ποιότητα εις βάρος της ποσότητας. Στο ίδιο μοτίβο ακολουθούν και όλες οι άλλες μηχανές αναζήτησης όπως η Bing, Yandex, Baidu κτλ.

Αυτό σημαίνει ότι με κάθε αναβάθμιση του αλγορίθμου της η Google μειώνει την αξία των backlinks που μοιάζουν να έγιναν με αφύσικο τρόπο, δηλαδή με κάποιο ειδικό λογισμικό και τα υποβαθμίζει στην κατηγορία spam.

Ως εκ τούτου, τα χιλιάδες backlinks από διάφορες black hat SEO τεχνικές μπορούν να έχουν ακόμη και αρνητικό αντίκτυπο στην ιστοσελίδας σας. Είναι τα λεγόμενα αρνητικά backlinks που αντί να σας ανεβάζουν, σας ρίχνουν στις μηχανές αναζήτησης.

Τι θα γίνει όμως αν κάποιος σας επιτίθεται δημιουργώντας δεκάδες αρνητικούς συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σας; Πώς θα προστατευθείτε από το να μην χαρακτηρίσει η Google την ιστοσελίδα σας spam και σας ρίξει θέσεις ή χάσετε τις ήδη υπάρχουσες θέσεις που έχετε στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης;

Αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν θα προλάβουμε να το αναλύσουμε σε αυτό εδώ το άρθρο. Για να μπορέσετε όμως να μάθετε περισσότερα για το τι πρέπει να κάνετε και να μην χάνετε καμία ανανέωση και άρθρο για το SEO, καλό είναι να γραφτείτε στο Newsletter μας που αποστέλλεται στο email σας μια φορά την εβδομάδα.

Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, η Google θεωρεί ποιοτικά τα wiki sites, τα εκπαιδευτικά εγκυκλοπαιδικά sites και όλα αυτά τα sites που είναι αυτού του τύπου όπως γνωσιακές βάσεις δεδομένων, community sites κτλ.

Τι είναι ένα wiki site;

Ένας καλός ορισμός για το wiki είναι ο παρακάτω που βρήκα στο ίντερνετ σε ένα wiki του wikidot:

Ένα Wiki είναι συνήθως μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή. Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου. Ο όρος Wiki όμως, μπορεί να αναφέρεται και στο λογισμικό που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν Wiki σελίδες.

Το πιο γνωστό wiki είναι η Wikipedia που έχει χιλιάδες σελίδες-λήμματα και χιλιάδες διορθωτές ανά τον κόσμο και για κάθε σχεδόν γνωστή γλώσσα.

Αν και στο παρελθόν τα wiki sites έχουν πέσει και αυτά θύματα του spam, πιστεύω ότι ακόμα οι μηχανές αναζήτησης τα θεωρούν ποιοτικά sites γιατί πολλά από αυτά έχουν το προφίλ των Authority Sites.

Μια πολύ καλή στρατηγική στο SEO είναι να χτίσουμε μερικά εκπαιδευτικά wikis και να τοποθετήσουμε στρατηγικά μερικά από τα backlinks που θα δείχνουν στην ιστοσελίδα μας, στις σελίδες της ιστοσελίδας μας (deep linking) στο σώμα του κειμένου και μερικά backlinks στις παραπομπές.

Για να δείτε τι επιλογές έχετε από εκπαιδευτικά wikis σήμερα, διαβάστε παρακάτω.

Εκπαιδευτικά Wikis

Τα εκπαιδευτικά wiki είναι τα πιο δημοφιλή wiki που υπάρχουν στο ίντερνετ. Βοηθάνε στην αύξηση των τεχνολογικής μόρφωσης και της εκπαίδευσης και επίσης παρέχουν πολύτιμο μοναδικό περιεχόμενο στις μηχανές αναζήτησης.

Παρακάτω σας δίνω τα πιο σημαντικά wiki που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τον δικό σας λογαριασμό χρήστη, να φτιάξετε τη δική σας σελίδα wiki ή να επεξεργαστείτε λήμματα άλλων.

  1. Wikispaces – Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα δημιουργίας wikis. Υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικών wikis σε στυλ εταιρικών ίντρανετ. 
  2. PBworks – Παρόμοιο με το Wikispaces και δωρεάν για το βασικό λογαριασμό. Στην πληρωμένη έκδοση υπάρχουν ποιο πολλές δυνατότητες.
  3. Zoho Wiki – Πολύ καλοστημένο και λιτή ιστοσελίδα δημιουργίας wiki.
  4. FreedomShare – Ένα ακόμα σωστά στημένο και εύκολο στη χρήση Wiki.
  5. Wikia – Πολύ σωστό site για την δημιουργία wiki.
  6. Weebly – To weebly εκτός από wiki σας επιτρέπει και την δημιουργία κανονικών ιστοσελίδων σε στυλ WEB 2.0 Αρκετά εύχρηστο.

Εκτός από τα παραπάνω wikis, υπάρχουν δεκάδες άλλα που θα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας στο ίντερνετ γιατί καθημερινά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Επίσης πολλά από τα wikis αλλάζουν τη λειτουργία τους ή ακόμα και τη διακόπτουν εντελώς, οπότε είναι σίγουρο ότι κάποια links που θα δημιουργήσετε σε μερικά από τα wikis θα χαθούν, ενώ άλλα θα παραμείνουν για χρόνια.

Η πρόβλεψη σας λοιπόν θα πρέπει να είναι  να φτιάξετε διπλάσιο αριθμό wikis γιατί τα μισά σίγουρα θα εξαφανιστούν στην επόμενη πενταετία.

Όση πιο πολύ δουλειά κάνετε στη δημιουργία backlinks τόσο πιο ψηλά θα ανεβείτε στη Google και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης γενικότερα.

Τι χρειάζεται για να κάνετε για να φτιάξετε το δικό σας Wiki;

Τα βήματα της δημιουργίας του δικού σας wiki είναι πολύ απλά.

Βήμα 1 Βρείτε ένα κενό στην αγορά στόχο σας

Για παράδειγμα άμα έχετε μια ιστοσελίδα με ποδήλατα, θα πρέπει να δείτε τι είδους εκπαιδευτικές πληροφορίες ζητάει η αγορά σας.

Βήμα 2 Δημιουργήστε ένα wiki που να δίνει αυτές τις βασικές πληροφορίες

Αφού λοιπόν βρείτε ποιο wiki είναι αυτό που σας ικανοποιεί και σας βολεύει να δημιουργήσετε το πρώτο σας wiki, τότε θα πρέπει να πέσετε με τα μούτρα στη δημιουργία μοναδικού περιεχομένου γύρω από το θέμα που πραγματεύεστε.

Δημιουργήστε και γράψτε μοναδικά άρθρα, καλέστε φίλους να συμμετάσχουν για να συνεισφέρουν και αυτοί την άποψη τους γύρω από το θέμα και φροντίστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις του τύπου: Πως γίνεται αυτό, οδηγός για καλύτερο αυτό, Πως να κάνετε εκείνο κτλ.

Όσο πιο περιεκτικός γίνεται και χρησιμοποιήσετε άρθρα άνω των 300 λέξεων ανά σελίδα μαζί με φωτογραφίες, τότε θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Βήμα 3 Κάντε ping στο wiki σας

To ping σε τρίτα sites σας βοηθάει οι μηχανές αναζήτησης να ταξινομήσουν ταχύτερα το περιεχόμενο σας και να μην χρειαστείτε τρεις μήνες για να βγείτε με μια λέξη κλειδί στην πρώτη σελίδα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο για τι χρησιμότητα του ping:

SEO – Χρειάζεται να κάνετε ping το wordpress blog σας;

Μερικές υπηρεσίες ping που μπορείτε να βρείτε είναι οι παρακάτω:

  • Feed Shark, με περισσότερες από 60 services εντελώς δωρεάν.
  • Pingmylink.com με περισσότερες από 1288 Update Services.

Προσοχή, μην το παρακάνετε, θα πρέπει να κάνετε ping μόνο στο νέο και φρέσκο περιεχόμενο και ποτέ να μην κάνετε ping δύο φορές στο ίδιο άρθρο ή σελίδα γιατί έχει αντίθετες συνέπειες επειδή εκλαμβάνεται από τις μηχανές αναζήτησης ως spam.

Βήμα 4 Δημιουργήστε μερικά backlinks που να δείχνουν προς το wiki σας

Για να αυξήσουμε την ισχύ στις μηχανές αναζήτησης των συνδέσμων που θα πάρετε από το wiki σας θα πρέπει να δημιουργήσουμε μερικά backlinks που να δείχνουν σε αυτό πρώτα.

Η στρατηγική του να δημιουργήσετε backlinks στα backlinks σας λέγεται tier2 και tier3 backlinks, δηλαδή backlinks δεύτερης και τρίτης γενιάς και είναι κοινή σε πολλά SEO Agencies του εξωτερικού εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Όμως επειδή απαιτούνται χιλιάδες νέα backlinks για να καλυφθούν τα νέα backlinks που ξεπετάγονται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, είναι λίγο επίφοβη και αρκετά κουραστική η δημιουργία τους με το χέρι.

Με άλλα λόγια θα χρειαστείτε μέρες ή και μήνες για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο-πάρεργο.

Βήμα 5 Τοποθετήστε τα backlinks προς το site σας

Φυτέψτε τις πηγές του περιεχομένου σας είτε μέσα στο wiki είτε μέσα στο κείμενο των σελίδων.  Τα contextual backlinks, αυτά δηλαδή που είναι μέσα στο κυρίως σώμα του κειμένου είναι και τα πιο σημαντικά για τις μηχανές αναζήτησης, ειδικά και αν αυτά περιέχουν τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε τα backlinks σας με ρέγουλα και να κάνετε μερικά από αυτά να δείχνουν και σε βάθος, σε άλλες σελίδες δηλαδή της ιστοσελίδας σας.

Φτιάξτε ένα wiki σε WordPress

Το WordPress είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και περιέχει μερικά πολύ χρήσιμα πρόσθετα ή θέματα που μπορούν να το μετατρέψουν σε ένα μοναδικό ιδιόκτητο wiki.

Γιατί να αναλώνεστε με το να δημιουργείτε wiki sites σε ξένο αχυρώνα;

Ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσετε τον πλήρη έλεγχο του wiki σας είναι να δημιουργήσετε το δικό σας wiki, με το δικό σας όνομα και hosting στο WordPress.

Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για να επιλέξετε για το πως θα μοιάζει το δικό σας wiki και τα προτιμώ από τα πρόσθετα.

Φροντίστε να επιλέξτε κάποιο γνήσιο premium theme και μην αρκεστείτε στα free γιατί δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα πληρωμένα θέματα σε WordPress που θα έχουν και την ανάλογη τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία που τα έχει σχεδιάσει.

Θα πρέπει να έχετε προβλέψει ότι θα ξοδέψετε μερικές χιλιάδες ευρώ για να φτιάξετε ένα ποιοτικό wiki σε WordPress που θα είναι πλήρης και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα wikis.

Μια μικρή αναζήτηση στη Google με τη λέξη κλειδί WordPress wiki themes θα σας επιστρέψει μερικά πολύ χρήσιμα αποτελέσματα από κατάλληλα wiki θέματα.

Τι να προσέξετε στην επιλογή του κατάλληλου WordPress Wiki Theme

O κανόνας στην δημιουργία ιστοσελίδων λέει πως άμα δεν δοκιμάσετε ένα θέμα, δεν μπορείτε να γνωρίζετε άμα είναι το κατάλληλο για σας.

Κάθε θέμα σε WordPress αποτελείτε από κώδικα ο οποίος μπορεί να είναι καλογραμμένος όπως στο Genesis Theme Framework ή κακογραμμένος και να μην παραμετροποιείται ή να παρουσιάζει ασυμβατότητες με άλλα πρόσθετα.

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να σας προτείνω μερικά θέματα ειδικά φτιαγμένα για γουίκι αλλά δεν το κάνω γιατί απλούστατα δεν τα έχω δοκιμάσει εγώ ο ίδιος και θα είναι σαν να αγοράζατε γουρούνι στο σακί.

Τα δε site που σας τα προτείνουν δεν τα έχουν και αυτά δοκιμάσει, άρα θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να αγοράσετε μερικά θέματα ακόμα και να δοκιμάσετε σε περίπτωση που δεν σας αρέσει ή δεν σας κάνει το πρώτο που θα επιλέξετε.

Αυτό είναι πάγια τακτική στο web design και στην ανάπτυξη ιστοσελίδων και δεν γίνεται να την παρακάμψετε με ημίμετρα ή κόλπα.

Επίσης, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο αν η εταιρεία που σας πουλάει το θέμα είναι η ίδια η εταιρεία που το κατασκεύασε ή είναι ένας απλός μεσάζοντας ή αν παρέχεται τεχνική υποστήριξη και με ποιον τρόπο.

Το σημαντικότερο όλων είναι να παρατηρήσετε το demo theme και να δείτε την ταχύτητα φόρτωσης και τον πηγαίο κώδικα. Άμα το demo theme είναι φορτωμένο με γραφικά και έχει μέγεθος άνω των 2Megabyte τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Ο κώδικας θα πρέπει να είναι καθαρός και καλλογραμμένος και το αρχείο CSS πρέπει να είναι σε τάξη και ευανάγνωστο αλλιώς κάθε αλλαγή θα απαιτεί επέμβαση στον πηγαίο κώδικα (hard coding) και θα σας κάνει να χάσετε την υπομονή σας.

Πιστεύω φίλοι μου να σας βοήθησα μέχρι εδώ να μάθετε την αξία των wiki sites και των ποιοτικών backlinks. Άμα έχετε κάποια ερώτηση, αφήστε το σχόλιο σας από κάτω. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δείτε περισσότερα για τα wiki sites:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

 

Σχολιάστε