ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Ποιο είναι το καλύτερο e-shop;

ΚΑΛΥΤΕΡΟ-ESHOP

Ποιο είναι το καλύτερο e-shop;

Χθες, το έφερε η συζήτηση τρεις φίλοι και συνεργάτες από Αθήνα να με ρωτήσουν ποιο είναι το καλύτερο e-shop στο ίντερνετ. Ο κάθε ένας από τους τρεις είχε και την δική του άποψη, όπως είχε αυτή διαμορφωθεί από τις γνώσεις και την εμπειρία του καθενός.

Κάθε άποψη είναι σεβαστή και δεν την κατακρίνουμε, αλλά θα πρέπει να απαντήσουμε στο εύλογο ερώτημα ” Ποιο είναι το καλύτερο e-shop; ” αντικειμενικά.

Όμως υπάρχουν χίλιες απόψεις στο θέμα καλύτερο e-shop, μια για κάθε έναν που επισκέπτεται το e-shop μας.

Άμα θέλετε πραγματικά να μάθετε ποιο είναι το καλύτερο e-shop σήμερα, διαβάστε παρακάτω.

Ένα E-shop τρεις απόψεις

Ο πρώτος φίλος μόλις είχε φτιάξει το πρώτο του e-shop σε custom web design και ανακάλυψε ότι υστερεί κατά πολύ από τα WordPress e-shop σε λειτουργικότητα, σε συμβατότητα με τις online πληρωμές και το σημαντικότερο όλων σε SEO!

Η άποψη του ήτανε να πάμε σε ένα WordPress Woocommerce ηλεκτρονικό κατάστημα με πιασάρικο design, με πλούσιο γραφικά, με slider και πολλά πράγματα για να μοιάζουμε τα τεράστια e-shop του ανταγωνισμού.

Είναι όμως αυτή η εικόνα, η εικόνα από το καλύτερο e-shop;

Ο δεύτερος φίλος, web designer και αυτός, μόλις είχε έναν νέο πελάτη στα σκαριά για e-shop. Ο πελάτης ήθελε το e-shop να έχει κάτι εξεζητημένο για να καταπλήττει τα πλήθη μόλις θα το βλέπουν. Με ένα τρυκ δηλαδή να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Αυτό το φαινόμενο άμπρα κατάμπρα, το έχω συναντήσει πολλές φορές στο παρελθόν στους πρωτάρηδες του ίντερνετ.

Η ερώτηση είναι ποιο είναι το καλύτερο e-shop και η απάντηση είναι το επόμενο που θα φτιάξεις με τη λογική ότι η εξάσκηση κάνει τον μάστορα. Άρα το μαγικό τρυκ θα πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές για να γίνει πραγματικά μαγικό.

Και γω την πρώτη φορά που είδα το WordPress το 2003 αναρωτήθηκα πως αυτό θα συνεργαστεί με τα στατικά HTML site που φτιάχναμε σε dreamweaver. Μέχρι να καταλάβω τη χρησιμότητα και τις δυνατότητες του πέρασαν 10 χρόνια!

10 χρόνια περίπου αναρωτιόμουνα άμα ήτανε καλή επιλογή το WordPress για να φτιάξω το site μου! Είχα και τύψεις μάλιστα και δεν ήξερα άμα ήμουνα σε σωστό δρόμο, αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή. Με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το WordPress blog μου;

Ο τρίτος φίλος και ο πιο έμπειρος στο Web Design, διατηρεί ιδιόκτητο vps web server και έχει στήσει σε custom περιβάλλον ένα ecommerce store. Γνωρίζει πολύ περισσότερα για το θέμα ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shop και όντως ήτανε αυτός που ήτανε πιο υποψιασμένος από όλους τους άλλους. Στην ερώτηση που μου έκανε ποιο είναι το καλύτερο e-shop, απάντησε μόνος του για το τι θα απαντούσα εγώ.

Η απάντηση που έδωσε ήταν:

Καλά το ξέρω ποιο πιστεύεις εσύ Γιάννη ότι είναι το καλύτερο e-shop. Από άποψη SEO είναι αυτό που βγαίνει πρώτο στη Google, είναι πολύ γρήγορο και απλό και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπών από επισκέπτη σε πελάτη, σε σύγκριση με όλα τα άλλα e-shop.

 

Μου άρεσε που μάντεψε την απάντηση μου ή την βασική φιλοσοφία απάντησης για το τι είναι το καλύτερο e-shop. Επίσης, του άρεσε που τα βλέπω όλα από την σκοπιά του SEO και της αποτελεσματικότητας ή αποδοτικότητας προς τον τελικό χρήστη.

Είμαι από τη φύση μου αποδοτικός και μου αρέσει πάντα να κάνω κάτι. Με άλλα λόγια πάντα αναρωτιέμαι πως μπορεί κάτι να γίνει καλύτερο;

Τελικά ποιο είναι το καλύτερο e-shop;

Άμα θέλετε να μάθετε διαβάστε παρακάτω.

Τα χαρακτηριστικά του καλύτερου e-shop

Ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι διπλός.

Πρώτα για να μην χρειαστεί να πείσω τους τρεις παραπάνω φίλους μου να ακολουθήσουν τις συμβουλές μου και να ακούσουν αυτά που τους λέω εγώ για να γλιτώσουμε πολύ χρόνο και κόπο και να τελειώσουμε με τα e-shop μια ώρα αρχίτερα.

Δεύτερον, για να σας δώσω ποια πιστεύω είναι η σωστή άποψη για να φτιάξουμε ένα σωστό, επαγγελματικό e-shop που να έχει ως βάση τον πελάτη και το τι θέλει ο πελάτης και όχι το τι θέλουμε εμείς.

Εδώ σας δίνω μερικά από τα χαρακτηριστικά του καλύτερου e-shop.

  • Να είναι φτιαγμένο σε Woocommerce.
  • Να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα plugins.
  • Να έχει λευκό background.
  • Να μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ, δύο το πολύ.
  • Να έχει όλους τους τρόπους πληρωμής.
  • Να είναι στημένο στις βασικές λέξεις κλειδιά.
  • Να φορτώνει σε 1 δευτερόλεπτο. Η ταχύτητα φόρτωσης είναι σημαντικός παράγοντας. Η amazon χάνει για κάθε δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτητας φόρτωσης το 1% του τζίρου. 4 δευτερόλεπτα καθυστέρηση στη φόρτωση και έχετε χάσει το 40% του τζίρου σας!
  • Να έχει blog.
  • Να έχει ολοκλήρωσή με όλα τα social media.
  • Να μπορεί να αφήσει ο πελάτες τις κριτικές και τα σχόλια του για το προϊόν και την εμπειρία του.
  • Να έχει φιλοξενία στην Ελλάδα σε NginX servers, ελληνικό IP και εύκολο domain name με τη λέξη κλειδί μέσα.
  • Να έχει επαγγελματικό WordPress Theme. Τα επαγγελματικά WordPress Themes για e-commerce είναι συγκεκριμένα. Το λέω για να μην ψάχνεστε στο διάστημα και να ακούτε την παραπληροφόρηση.
  • Να είναι προσαρμοσμένο για κινητά.
  • Να έχει email list και να υποστηρίζεται από την Aweber για το email marketing.

Ξεκινήστε από σήμερα την λίστα ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Μην καθυστερείτε ούτε μια μέρα. Μπορείτε να ξεκινήσετε για τον πρώτο μήνα με 1 ευρώ στην Aweber! Δεν είναι που θα πάρω προμήθεια από την aweber, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείτε μαζικά με τον τελικό πελάτη. Πως θα το κάνετε αλλιώς;

Καλύτερο e-shop και SEO

Δεν θα αφήσω το SEO απέξω και έτσι θα πρέπει να ξέρω από πριν τι θα κάνω με την αγορά στόχο μου και το ηλεκτρονικό μου κατάστημα.

Από πριν πρέπει να έχω καταστρώσει ένα γραπτό πλάνο μάρκετινγκ στο ίντερνετ για το που πρέπει να κινηθώ και να έχω θέσει τους στόχους μου.

Αυτούς τους στόχους θα πρέπει να τους μεταφέρω στο Google analytics ως google analytics goals.

Οι στόχοι από άποψη SEO θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι:

  • Πόσο επισκέψιμότητα θα έχω το μήνα και τη μέρα. Για αρχή χρειάζομαι τουλάχιστον 100 επισκέψεις τη μέρα.
  • Πόσες πωλήσεις θα κάνω τη μέρα και το μήνα. Χρειάζομαι τουλάχιστον μια πώληση την ημέρα για να κρατιέται το ενδιαφέρον μου ζωντανό. Ανάλογα βέβαια και με το προϊόν, την αγορά, τις τιμές.
  • Πόσες εγγραφές στη λίστα μου θα κάνω τη μέρα και το μήνα. Θέλω για παράδειγμα 3 εγγραφές συνδρομητών περίπου την ημέρα για να έχω 100 νέους συνδρομητές κάθε μήνα στη λίστα μου. Το χτίσιμο μιας μεγάλης λίστας συνδρομητών είναι υποχρεωτικό και όχι προαιρετικό. Το 93% των πωλήσεων προέρχεται από το email marketing.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στις υπηρεσίες SEO.

Σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι το e-shop σας το κάνετε να τρέχει εσείς οι ίδιοι και όχι εγώ. Μην είστε αφελής, πόσα e-shop θα μπορούσα να λειτουργήσω ως άτομο το μήνα; Και με ποιο όφελος;

Επίσης, άμα δεν μάθετε πως να λειτουργείτε πετυχημένα το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μόνοι σας, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Άμα αισθάνεστε ότι δεν έχετε τις γνώσεις και τις δυνατότητες να αλλάξετε ένα προϊόν μόνοι σας, καλύτερα να μην το επιχειρήσετε άμα δεν θέλετε να μάθετε πως γίνεται.

Τι πρέπει να αποφύγω σε ένα ecommerce store

Τώρα θα πρέπει να σας πω και τι πρέπει να αποφύγω σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, άμα θέλω αυτό να πετύχει και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Όταν λέμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση εννοώ, το πόσα λεφτά θα μου βγάζει το μήνα. Υπάρχουν e-shop που βγάζουν 10 και 15 χιλιάδες ευρώ το μήνα ίσως και παραπάνω. Το θέμα είναι να κάνετε και εσείς ένα τέτοιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Για να φτιάξετε ένα πετυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα στο ίντερνετ θα πρέπει να αποφύγετε κάποια βασικά λάθη.

  • Αποφύγετε το slider προϊόντων και γενικά ότι δεν χρειάζεται κάποιος για να ψωνίσει.
  • Αποφύγετε τα παράξενα χρώματα και τα πολλά κουραστικά γραφικά.
  • Αποφύγετε τα Parallax θέματα. Ειδικά τα θέματα από την εταιρεία Themify και την Themeforest.
  • Αποφύγετε να φορτώσετε το e-shop με πολλά άχρηστα plugins. Στο τέλος θα έχετε πολλές ασυμβατότητες με το Woocommerce και θα έχετε προβλήματα ασφαλείας, διαχείρισης και ανανέωσης όλων των plugins.
  • Αποφύγετε τα φθηνά hosting του εξωτερικού και τα παράξενα hosting της Ελλάδας.
  • Αποφύγετε τα μηνύματα στο κινητό και το spam με τα email.
  • Αποφύγετε την mailchimp. Καλή είναι, αλλά η aweber είναι η καλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού μάρκετινγκ παγκοσμίως.

Σκοτώστε όλα τα άχρηστα και τα περιττά και επικεντρωθείτε μόνο στην ουσία του θέματος e-shop: Πως να φτιάξετε ένα e-shop που να βγαίνει πρώτο στη Google, να αιχμαλωτίζει το χρήστη, να πουλάει με ένα κλικ και όλοι να θέλουν να ξανααγοράσουν. Αυτό είναι το καλύτερο e-shop.

Άμα θέλετε να φτιάξετε ένα πετυχημένο e-shop και δεν ξέρετε πως, επιλέξτε ένα από τα πακέτα web design.

Μάθετε περισσότερα για το ηλεκτρονικό εμπόριο:

H μάθηση είναι μια διαρκής διαδικασία που θα πρέπει οπωσδήποτε να την ακολουθήσετε για να πετύχετε. Συνεχίστε να μαθαίνετε καινούρια πράγματα και να εφαρμόζετε όλα αυτά που μαθαίνετε.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

5 σκέψεις στο “Ποιο είναι το καλύτερο e-shop;”

  1. Γεια σας,

    μου αρεσε πολυ το αρθρο σας, Θεωρω οτι εχετε πολλες γνωσεις! Εμενα μου αρεσει περισσοτερα να ψωνιζω online παρα να παω στην αγορα. Και στα e-shops κοιταω πρωτα το design. Το ιδανικο για μενα ειναι ενα μοντερνο site με ευκολο συστημα. Εσεις με ποια κριτηρια κανετε επιλογες στο design?

    Απάντηση
  2. Καλημέρα. Ποιά η διαφορά ( χαρακτηριστικά-δυνατότητες) κατασκευής e-shop αυτών πού έχουν κόστος 1000-3/4/5000 ευρώ μέ αυτά πού κοστίζουν 15/30-200000 ευρώ ; Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Καλημέρα το κόστος ενός eshop έχει να κάνει με τις επεκτάσεις και τα πρόσθετα που έχει καθώς και με το hosting, και άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα μπορεί σαν εφαρμογή το eshop να κοστίζει 1.000€ αλλά η σύνδεση με την εμπορική διαχείριση μαζί με την εμπορική διαχείριση κοστίζει επιπλέον 2.500€.

      Επίσης το κόστος της φιλοξενίας μπορεί να κυμανθεί από 100€ έως και μερικές χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

      Ένας άλλος παράγοντας καθοριστικός είναι το προϊόντα. Για να περάσεις 1.000 προϊόντα σε ένα eshop απαιτείτε αρκετός χρόνος και έχει σαφώς μεγαλύτερο κόστος από ένα eshop με 100 προϊοντα.

      Τέλος, η προώθηση του eshop στις μηχανές αναζήτησης, το branding και το μάρκετινγκ στο ίντερνετ έχουν και αυτά ένα πάγιο τουλάχιστον κόστος που ξεκινάει από 100 ευρώ το μήνα και άνω.

      Απάντηση

Σχολιάστε