ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να δημιουργήσετε μια λίστα με 1.000 email!

LISTA 1000 EMAIL MARKETING-1

Πως να δημιουργήσετε μια λίστα με 1.000 email!

Με πιστούς υποψήφιους πελάτες που να θέλουν επειγόντως να αγοράσουν κάτι από εσάς!

Καλημέρα φίλοι μου, Κυριακή σήμερα και ενώ όλοι είναι στις παραλίες για να απολαύσουν τα μπάνια του λαού, ήθελα να γράψω αυτό το άρθρο για να σας υποδείξω το σημαντικότερο μέσο πωλήσεων από άποψη μετατροπών: Τη λίστα σας με τα email!

Όσο και να προσπαθείτε να το αποφύγετε πάρα πολλοί από σας, ενώ το περιεχόμενο είναι και θα είναι βασιλιάς, τα λεφτά είναι στη λίστα σας.

Οποιαδήποτε μέθοδο χρηματοποίησης και να διαλέξετε, αυτή μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με την καλλιέργεια της λίστας των υποψήφιων πελατών σας. Η λίστα σας είναι σαν τη δωρεάν συνδρομή σε μια υπηρεσία που παρέχετε σε όσους επισκέφτηκαν το site σας. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας που ίσως να είναι και ο μοναδικός από τη στιγμή που ένας επισκέπτης φεύγει από την ιστοσελίδα σας και αν δεν πάρετε το email του δεν θα τον ξαναδείτε ποτέ.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του ParaMarketing blog και μετά από πάρα πολύ σκληρή δουλειά κατάφερα και ανέπτυξα τη λίστα μου από μηδέν συνδρομητές που είχα τον Αύγουστο του 2013 όταν ξεκινούσα σε πάνω από χίλιους τον Αύγουστο του 2014!

Η λίστα μου αυξάνονταν με ρυθμό 90 περίπου εγγραφές το μήνα. Αρκετά ικανοποιητικός ρυθμός αν και θα προτιμούσα να είχα παραπάνω εγγραφές.

Για παράδειγμα θα ήθελα να είχα μία λίστα με 10.000 άτομα αντί για 1.000. Όμως το θετικό με τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις είναι ότι αυτές κλιμακώνονται και επεκτείνονται απεριόριστα και έτσι αρκεί να διπλασιάσω αυτά που έκανα για να διπλασιάσω τον αριθμό εγγραφών.

Δείτε περισσότερα για το οφέλη και τη σημαντικότητα της λίστας email και του email marketing:

Άμα θέλετε λοιπόν να μάθετε κι εσείς πως να αναπτύξετε τη λίστα σας σε 1.000 συνδρομητές ή και παραπάνω σε ένα χρόνο ή και λιγότερο, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Πως να δημιουργήσετε μια λίστα με 1000 συνδρομητές σε 7 βήματα

1000-email-list

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε την δική σας ιστοσελίδα σε WordPress με το δικό σας domain name. Άμα δεν έχετε ακόμα τη δική σας ιστοσελίδα, καιρός να φτιάξετε μία. Ρίξτε μια ματιά στα πακέτα SEO Web Design.

Θα σας πω την μαγική συνταγή της επιτυχίας σε 7 βήματα για να είναι εύκολη η αντιγραφή τους.

Βήμα 1. Εγγραφείτε στο Aweber από την πρώτη μέρα που φτιάξατε το blog σας.

Δεν θέλω να σας κάνω κήρυγμα, αλλά κάθε επαγγελματίας πρέπει να έχει τα ανάλογα επαγγελματικά εργαλεία. Χωρίς αυτά δεν γίνεται δουλειά ή τουλάχιστον επαγγελματική δουλειά. Έχω δοκιμάσει πάνω από 11 εταιρείες email marketing και έχω καταλήξει στην Aweber. Δοκιμάστε την με 1€ τον πρώτο μήνα.

Ξεκινήστε με το email marketing από την πρώτη μέρα δημιουργίας του blog σας και μην χάνετε χρόνο. Η λίστα σας θα πρέπει να αρχίσει να μαζεύει συνδρομητές από την ημέρα 1 και όχι μετά από 6 μήνες που το θυμούνται οι περισσότεροι. Σε έξι μήνες θα έχετε χάσει εκατοντάδες συνδρομητές και υποψήφιους πελάτες.

Βήμα 2. Δημιουργήστε μερικές φόρμες εγγραφής

Μην περιμένετε με μία φόρμα εγγραφής να αγγίξετε την τελειότητα. Η εξάσκηση δημιουργεί τον μάστορα. Δημιουργήστε αρκετές φόρμες εγγραφής για να τις τοποθετήσετε σε πολλές προφανής θέσεις μέσα στην ιστοσελίδα ή το e-shop σας.

Αν δεν σας αρέσει η φόρμα εγγραφής που σχεδιάσατε, τότε αναθέστε με 5$ σε ένα γραφίστα να σας σχεδιάσει μια φόρμα στο Fiverr.

Οι πολλές και διαφορετικές φόρμες εγγραφής θα σας δείξουν ποια αποδίδει καλύτερα και ποια έχει το υψηλότερο ποσοστό μετατροπών. Κάντε τις δοκιμές σας με τουλάχιστον 2 φόρμες εγγραφής για αρχή.

Γενικά, ο κανόνας είναι όλη η ιστοσελίδα σας να είναι μια μεγάλη φόρμα εγγραφής. Ο στόχος της ιστοσελίδας σας, όπως και της δικής μου είναι να γράψω όσο πιο πολλά άτομα μπορώ στη λίστα μου για να έχω υποψήφιο κοινό να αγοράσει κάτι από μένα μετά.

Η βασική φιλοσοφία είναι να γράψετε όσο πιο πολλά άτομα στη λίστα σας για να του πουλήσετε κάτι μετά.

Θυμηθείτε το αυτό αργότερα στην πορεία σας και μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι κυρίως στο δικτυακό μάρκετινγκ να κυνηγάνε να πουλήσουν πράγματα και επαναστατικά προϊόντα από την πρώτη επαφή. Η διαδικασία της πώλησης ξεκινάει από την έβδομη επαφή. Μέχρι τότε είστε στην διαδικασία της προπώλησης.

Βήμα 3. Τοποθετήστε τις φόρμες εγγραφής σε πολλές περίοπτες θέσεις στο blog σας.

Άμα είναι δυνατόν αφαιρέστε ένα banner και βάλτε τη φόρμα εγγραφής σας. Δεν θέλει πολύ μυαλό, αλλά η φόρμα εγγραφής σας θα πρέπει να είναι ή πάνω από τα άρθρα και κάτω από τα μενού ή δεξιά κάτω από το μενού στο widget area ή και παντού.

Επίσης ένα ενοχλητικό Pop Up μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά σχετικά με την ανάπτυξη της λίστας σας. Σύμφωνα με έρευνες του Aweber μπορεί να αυξήσετε το ρυθμό εγγραφών ως και 1375%!

Δείτε παραδείγματα από ιστοσελίδες με πολύ έξυπνες χρήσεις της φόρμας εγγραφής:

 

Βήμα 4. Φτιάξτε τουλάχιστον 2 landing pages

Οι σελίδες εγγραφής ή προσγείωσης ΄όπως της λέει η Google είναι πολύ χρήσιμες για να εγγράψετε νέους χρήστες. Τοποθετήστε τη σελίδα εγγραφής σας, το link παντού. Σε όλα τα social media και κοινοποιήστε το όπου μπορείτε.

Δείτε μερικές σελίδες εγγραφής που έχω φτιάξει για το blog μου:

Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια σελίδα εγγραφής με διαφορετικές φόρμες εγγραφής και διαφορετικούς τίτλους αλλά το ίδιο περιεχόμενο.

Επειδή οι τίτλοι κάνουν τη διαφορά είναι πολύ σημαντικό να πειραματιστείτε με τους τίτλους μέχρι να γίνεται ειδικοί στο copywriting.

Βήμα 5. Μην τμηματοποιείτε τη λίστα σας

Πολλοί θα σας πούνε πως να τμηματοποιήσετε τη λίστα σας για να χωρίσετε τους συνδρομητές σας σε διαφορετικές κατηγορίες. Εγώ θα σας πω ακριβώς το αντίθετο και θα σας προτείνω να εστιαστείτε αυστηρά σε μία μόνο λίστα και ένα τμήμα της αγοράς σας μόνο.

Η εστίαση θα ανάψει την φωτιά και θα σας κάνει καλύτερους με το χρόνο σε αυτό που κάνετε.

Ειδικά στην αρχή και μέχρι να αναπτύξετε μια λίστα 1.000 συνδρομητών για μια κατηγορία χρηστών δεν θα πρέπει να κάνετε τίποτε άλλο και να μην πάτε στη δημιουργία δεύτερης λίστας.

Έκανα το σφάλμα στην αρχή και κατηγοριοποίησα τη λίστα μου σε τρία μέρη:

  • Στο SEO
  • Στο Λεφτά στο Ίντερνετ και στα
  • Μαθήματα WordPress

Σε καμία από τις παρακάτω λίστες δεν έχω συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό χίλια ακόμα. Και οι τρεις λίστες μαζί ξεπερνάνε τα 1.000 άτομα αλλά έχω κάνει τριπλή δουλειά στο site μου. Έχω χωρίσει την ιστοσελίδα μου σε τρία τμήματα ένα για κάθε λίστα και έτσι πάρα πολλοί μπερδεύονται για το θέμα του blog μου.

Τελικά μετά από ένα χρόνο αποφάσισα να είμαι ένα SEO Web Design Blog. 

Όλο αυτό το διάστημα όμως είχα διασκορπίσει τις δυνάμεις μου και αντί να εστιαστώ στην δημιουργία μιας μεγάλης λίστας για ένα θέμα, διασκόρπισα τις δυνάμεις μου σε τρία πράγματα ή καλύτερα σε 2. Από τα λάθη μαθαίνουμε.

Βήμα 6. Δημιουργήστε τουλάχιστον 20 αυτόματα μηνύματα

Θα πρέπει να διασκορπίσετε τα αυτόματα μηνύματα σας (follow up series) τουλάχιστον σε ένα διάστημα τριών μηνών. Θα χρειαστείτε δηλαδή 10 περίπου μηνύματα επί δύο φορές είκοσι.

Αυτά θα τα στέλνετε με περιοδικότητα ένα την εβδομάδα συν ένα μήνυμα την εβδομάδα που θα στέλνετε με νέα άρθρα από το site σας. Ο συνδρομητής σας θα πρέπει να λαμβάνει το πολύ δύο με τρία μηνύματα την εβδομάδα.

Παραπάνω μηνύματα είναι κουραστικά και δεν θα έχετε την αναγνωσιμότητα και τα κλικς που θα επιθυμείτε.

Βήμα 7. Βελτιώστε το αυτόματο σύστημα

Το τελευταίο βήμα είναι να βελτιστοποιήσετε και να αυτοματοποιήσετε το όλο σύστημα για να δουλεύει στον αυτόματο πιλότο.

Βελτιώστε τα πάντα, τις φόρμες εγγραφών, τα μηνύματα, τις θέσεις της φόρμας, τα landing pages. Σκοτώστε ότι δεν δουλεύει και επαυξήστε ότι αποδίδει.

Ο στόχος σας είναι να δεκαπλασιάσετε τα αποτελέσματα σας με την ίδια προσπάθεια.

Μην απογοητεύεστε εύκολα και μην τα παρατάτε με την πρώτη δυσκολία. Κάθε φορά που συναντάτε ένα πρόβλημα, ψάξτε να βρείτε τη λύση του και μην το βάζετε κάτω. Κάντε ότι χρειάζεται για να πετύχετε. Η ηλεκτρονική σας επιχείρηση είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένα σπριντ.

Ξέχασα κάτι; Σίγουρα. Μπορείτε να αφήσετε την άποψη σας για το τι πιστεύετε ή τι θέλετε να καλύψουμε σε επόμενα άρθρα κάτω στα σχόλια. Η γνώμη σας μετράει και την λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη.

Άμα σας άρεσε το άρθρο , κάντε και ένα share στο Facebook ή ένα tweet στο Twitter, δεν κοστίζει τίποτα! Σας ευχαριστώ!

 

Email List Πηγές:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε