ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Super Affiliate Marketing 303

marketing

Affiliate Marketing 303

Το Super Affiliate Marketing έχει να κάνει με τα χρήματα μέσω της πώλησης των affiliate προϊόντων  ή των affiliate marketing υπηρεσιών από το site  σας ή μέσω άλλων τρόπων διαφήμισης. Τα χρήματά αυτά λέγονται και προμήθειες.

 Βρείτε Νέους Υποψήφιους Πελάτες Χωρίς Κόστος – leads

Για να βρείτε νέους υποψήφιους πελάτες στο affiliate marketing, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια σελίδα πωλήσεων και να την τοποθετήσετε  στο blog σας .

Η σελίδα πωλήσεων ή σελίδα προορισμού ή landing page ή squeeze page στα αγγλικά είναι το πρώτο και βασικότερο μέρος του καναλιού πωλήσεών μας. Σύμφωνα με την Wikipedia, την αξιόπιστη και μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στο ίντερνετ με PageRank 9, η σελίδα πωλήσεων είναι η σελίδα στην οποία μπαίνουν οι υποψήφιοι πελάτες μας για να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας, δίνοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σε μια φόρμα εγγραφής (opt-in form)

Είδη σελίδων πωλήσεων στο affiliate marketing

Ο στόχος της σελίδας πωλήσεων είναι να αποκτήσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του επισκέπτη τουλάχιστον. Οι Σελίδες πωλήσεων συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ένα σύστημα αυτόματου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (autoresponder) για να ξεκινήσει την παροχή χρησίμων πληροφοριών. Αυτό ξεκινάει με τη συγκατάθεση του χρήστη, μόλις ο επισκέπτης επιβεβαιώνει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Μια τέτοια πολύτιμη υπηρεσία αυτόματου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι το Aweber.

Συνήθως για να αποκτήσουμε νέους πελάτες δίνουμε κάτι δωρεάν σε αντάλλαγμα το email τους. Για παράδειγμα ένα ebook, μια αναφορά, ένα αντικείμενο αξίας ή μια σειρά βίντεο μαθημάτων. Αυτή είναι κοινή πρακτική στο affiliate marketing.

 

Υποστηρίξτε το κανάλι πωλήσεων σας ή το Affiliate Marketing Funnel

Στη συνέχεια θα πρέπει να στέλνετε σχετικό email με σύστημα αυτόματης ανταπόκρισης και αφού καλλιεργήσετε για λίγο τις επαφές σας να προσφέρετε μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες για να γίνουν απλώς πελάτες σας.

Το κανάλι πωλήσεων ή marketing funnel σαν μοντέλο έχει τις απαρχές του πίσω στο 1890 με το γνωστό μοντέλο μάρκετινγκ και πωλήσεων AIDA. To AIDA αποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Attention, Interest, Desire, Action. Προσοχή, Ενδιαφέρον, Επιθυμία, Δράση (ΠΕΕΔ) στα ελληνικά. Μετά από 100 χρόνια, εφόσον εξελίχθηκε παρέμενε ωστόσο διαχρονικό και ισχύει για κάθε μέσο και κάθε εποχή.

Δείτε περισσότερα για το AIDA Marketing Model: AIDA: Attention-Interest-Desire-Action

Ξεκινάει, λοιπόν με τα να αποσπάσετε ή να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών του ίντερνετ και να τους κάνουμε ακόλουθους (leads). Οι ακόλουθοι είναι απλώς άτομα που ακολουθάνε ή θα ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο (link) που θα τους οδηγήσει στη σελίδα σας ή προφανώς σε μία σελίδα πωλήσεων (squeeze page) και μια φόρμα εγγραφής (opt in form).

Τότε λέμε ότι είναι επισκέπτες (visitors) στην σελίδα σας. Όσοι από τους επισκέπτες εγγραφούνε στη λίστα σας θα γίνουν αυτόματα υποψήφιοι (prospects).

Στη συνέχεια, μέσα από τη συνεχή καλλιέργεια (nurturing) σχέσεων και την εσκεμμένη έκθεση των υποψηφίων σε προτεινόμενα προϊόντα κάποιοι από αυτούς θα μετατραπούν σε πελάτες (customers).

Αυτή είναι η όλη η διαδικασία του καναλιού πωλήσεων και ισχύει σε όλες τις επιχειρήσεις σήμερα, από ένα απλό περίπτερο έως και το δικτυακό μάρκετινγκ. Από την πώληση στόμα με στόμα έως και τις πωλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το κανάλι πωλήσεων χωρίζεται σε δύο τμήματα, το front end (Πρόσοψη Καναλιού) και το back end (Εσωτερικό). Με δόκιμα ελληνικά στην Προπώληση και στην Μεταπώληση.

Η προπώληση είναι όλη εκείνη η διαδικασία μέχρι κάποιος υποψήφιος να γίνει πελάτης.

Για να φέρουμε τον πελάτη στο κανάλι πωλήσεων μας στο affiliate marketing χρησιμοποιούμε τεχνικές inbound marketing.

Affiliate Marketing: Πώς να πουλήσετε προϊόντα και υπηρεσίες

Όταν εγγραφούν οι υποψήφιοι πελάτες ή συνεργάτες στη λίστα σας , απλά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που τους καίει σήμερα. Είναι πεινασμένοι για κάτι νέο και αυτός είναι ο λόγος που είναι στη λίστα σας .

Έτσι, μπορείτε να αρχίσουν να προσφέρουν τα προϊόντα affiliate marketing. Ποια προϊόντα affiliate marketing θα πρέπει να προσφερθούν πρώτα στη λίστα σας και στο κανάλι πωλήσεων;

Αυτά με 1 ευρώ τιμή ! Η μου προσφορά των προϊόντων στην κανάλι μάρκετινγκ μου είναι  με 1€ τιμή! Όσοι πληρώσουν το 1 €, αυτομάτως γίνονται και πελάτες μου, οι υπόλοιποι απλώς παραμένουν υποψήφιοι!

Ξέρετε τώρα ότι αυτοί έχουν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα  ή ένα paypal και έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας.

Η φόρμα εγγραφής σας

Μπορείτε να βγάλετε πολλά χρήματα απλώς αναπτύσσοντας τη λίστα σας.

Ένα δωρεάν ebook ή κάποιο άλλο δόλωμα είναι πολύ  καλή ανταμοιβή για να κερδίσετε τα πολύτιμα email των υποψήφιων πελατών σας.

Δώστε ένα bonus εγγραφής όπως κάνω κι εγώ. Δώστε στους ανθρώπους έναν καλό λόγο να επισκεφτούν τη σελίδα σας και έναν καλό λόγο να εγγραφούν στη λίστα σας για να μην τους χάσετε και να σας θυμούνται. Ένα καλό κίνητρο εγγραφής είναι ένας δωρεάν οδηγός για κάτι, ένα δωρεάν ebook, ένα εκπαιδευτικό βίντεο ή κάποιο πράγμα αξίας που οι υποψήφιοι πελάτες σας θα χρησιμοποιήσουν για να σας θυμούνται, αλλά και για να σπάσει ο πάγος και να καλλιεργήσετε τις σχέσεις σας με τον πελάτη.

Το δωρεάν ebook ή κάτι άλλο ανήκουν στην κατηγορία της προπώλησης. Η προπώληση είναι πολύ σημαντική για να επακολουθήσει η πώληση. Η σημασία της προπώλησης και του branding ή της προώθησης των προϊόντων σας και των υπηρεσιών σας σταδιακά και εκπαιδευτικά είναι πολύ σημαντική.

Προωθήστε το δωρεάν eBook σας ή τη φόρμα εγγραφής σας σε κάθε ευκαιρία

Προσθέστε μια φόρμα εγγραφής στο site σας και όπου αλλού μπορείτε, στο facebook, στο youtube.

Η φόρμα εγγραφής είναι πολύ σημαντική να είναι σε περίοπτη θέση στη σελίδα σας ή σε πολλά σημεία εάν είναι δυνατόν για να μπορεί εύκολα κάποιος να γραφτεί στη σελίδα σας και στη λίστα σας. Καλό είναι να παροτρύνετε τους επισκέπτες να εγγραφούν δίνοντας τους κάποιο κίνητρο ή κάποιο bonus εγγραφής.

Μπορείτε να έχετε παραπάνω από μια φόρμα εγγραφής ή ένα δωρεάν βιβλίο. Μπορεί να έχετε πολλές φόρμες εγγραφής σε πολλά σημεία της ιστοσελίδας σας για να δείτε ποια είναι η πιο κατάλληλη.

Η δημιουργία Follow Up Email

Αν θέλετε να κάνετε τα χρήματα με τη λίστα email σας, θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στις επαφές με τους πελάτες και τους συνδρομητές της λίστας σας.

Θέλετε να οικοδομήσετε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και να μάθουν ότι η συνολική εμπειρία τους μαζί σας ήταν περισσότερο από ικανοποιητική, ήταν καταπληκτική και αξέχαστη.

Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν σε δεύτερες ηλεκτρονικές συναντήσεις, τα λεγόμενα follow up, επειδή απλά δεν έχουν ιδέα πώς να το κάνουν και ότι χρειάζεται.

Στη διαδικασία follow up σας, θα πρέπει να τους πείτε ποιος είστε, ποια είναι η αποστολή σας, γιατί πρέπει και πώς πρόκειται να κερδίσουν από σας.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να παρουσιάστει το μοναδικό σημείο πώλησης σας (USP), και να τους κάνει να αισθάνονται την επιθυμία για αυτό. Αν δεν αγοράζουν από την πρώτη φορά  δεν έχει σημασία.

Συζητήστε μαζί τους για το τι τους ενδιαφέρει περισσότερο. Θα πρέπει να κάνετε τους υποψήφιους πελάτες να σας γνωρίσουν και να σας γουστάρουν σαν άτομο για να αγοράσουν από εσάς! Μήπως τελικά το προϊόν είστε εσείς;

Δείτε περισσότερα για το μοναδικό σημείο πώλησης (USP) 10 Examples of Killer Unique Selling Propositions on the Web

 

Τα 3 πιο σημαντικά πράγματα στο Super Affiliate Marketing

Τα 3 πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη λίστα email marketing σας είναι :

1. να οικοδομήσετε σχέσεις,

2. να ξεπεράσουν τα προϊόντα σας σε προσδοκίες αυτών των πελατών σας και

3. να μείνετε σε επαφή

Θα πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις. Πάντα να τους δώσουμε περισσότερο με νέα μπόνους και νέες προσφορές στο affiliate marketing και να κρατήσει σε επαφή μαζί τους .

Λάβετε υπόψη ότι η αρχική επαφή σας δεν είναι να κάνει πώληση και δεν ισοδυναμεί με πώληση. Είναι για τη δημιουργία μιας σχέσης με έναν πιθανό πελάτη ή ακόμα και συνεργάτη .

Μόνο το 2% των υποψηφίων  σας που θα εγγραφούν στη λίστα σας,  θα αγοράσουν το προϊόν affiliate marketing που προσφέρετε εκείνη τη στιγμή. Το 98 % του κλεισίματος των πωλήσεων σας θα γίνει από τα follow – up email που έχετε δημιουργήσει για να λαμβάνουν από εσάς.

Μην ξεχνάτε ότι από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η παρακολούθηση της λίστας σας και το χτίσιμο σχέσεων με τους πελάτες σας!

Μην κάνετε τα λάθη των πρωτάρηδων, η λίστα σας είναι το πιο σημαντικό ενεργητικό της επιχείρησής σας.

Περιεχόμενο των Follow Up Email

Πόσα μηνύματα είναι αρκετά για να κλείσετε την πώληση; Τα στατιστικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το 80% των πωλήσεων κλείνουν μεταξύ του 7ου  έως του 12ου email. Έτσι, θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα follow up email σας στο affiliate marketing και γενικά στο μάρκετινγκ τουλάχιστον 15 ακριβώς για να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης θα ανοίξει μερικά από αυτά και θα κάνει κλικ πάνω τους και θα αγοράσει κάτι από εσάς.

Θα πρέπει να χωρίσετε τις προσφορές μεταξύ των e-mail και να τους δώσετε κάποιο πολύτιμο περιεχόμενο  δωρεάν. Το δωρεάν περιεχόμενο άλλωστε το αγαπάει και η Google!

Μπορείτε να τους προσφέρουν δωρεάν πληροφορίες με άρθρα και ενημερώσεις προϊόντων.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε τις ακολουθίες email σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πιέζουν τον υποψήφιο πελάτη σας να αγοράσει!

Ξεχωρίστε από το Πλήθος

Η επιτυχία σας ως συνεργάτης στο affiliate marketing καθορίζεται από εσάς. 95% των ανθρώπων που αποτυγχάνουν στη βιομηχανία  του affiliate μάρκετινγκ, απλά δεν κάνει τίποτα.

Το 5% των ανθρώπων που επιτυγχάνουν ξεκινάνε μαζική δράση. Άμα ανήκετε σε αυτό το 5%, σίγουρα θα διαβάζετε αυτό το post και θα πάρετε μια απόφαση για να αρχίσουμε να σκέφτεστε, να ζείτε και να ενεργείτε σαν ένας super πετυχημένος affiliate.

Υπάρχει αφθονία  χρημάτων στην επιχείρηση του affiliate marketing γενικά. Για να αρχίσουμε να κάνετε κάποια χρήματα πρέπει  να ξεχωρίστε από το πλήθος, να διαφοροποιηθείτε και να υπερέχετε, προσφέροντας καλύτερα προϊόντα, καλύτερες προτάσεις, και καλύτερη εμπειρία στον τελικό πελάτη. Πάντα δώστε κάτι παραπάνω που θα τους ξετρελάνει!

Μην περνάτε απαρατήρητοι

Θα πρέπει για να πετύχετε στο affiliate marketing να είστε παντού. Να μην περνάτε απαρατήρητοι και να κερδίζετε τις εντυπώσεις σε κάθε περίπτωση!

Κάντε τους πελάτες σας και τον κόσμο σας να σας θυμάται, μείνετε αξέχαστοι!

Όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού, το μυστικό της επιτυχίας είναι η μαζική έκθεση

Affiliate Marketing Tips

Παρακάτω σας παραθέτω μερικές μικρές συμβουλές μεγάλης επιτυχίας στο affiliate marketing.

 1. Παρακολουθήστε τους άλλους επιτυχημένους συνεργάτες στο affiliate marketing και εξετάστε τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν , και να δείτε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί.
 2. Απλά αντιγράψετε και  επικολλήσετε – κάντε copy paste δηλαδή τις ιδέες που αποδίδουν καλύτερα. Αν έχει τύχει να ξέρετε για το  NLP, θα πρέπει να εδραιωθεί μια πολύ επιτυχημένη προσωπική συνήθεια που θα αντιγράψετε από τους πετυχημένους.
 3. Θα πρέπει τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως αξιόπιστο εμπειρογνώμονα στην αγορά σας μπροστά από τους ανθρώπους σας, χρησιμοποιώντας τεχνικές personal branding.
  4.  Αν οι επισκέπτες σας θεωρούν ότι είστε η αξιόπιστη πηγή στον τομέα σας , είναι περισσότερο διατεθειμένοι να αγοράσουν από εσάς.
 4. Ποτέ μην προωθήσετε  προϊόντα affiliate marketing που είναι  σκουπίδια ή  χαμηλής αξίας. Αυτό θα καταστρέψει την αξιοπιστία σας. Προωθείστε μόνο τα προϊόντα που ταιριάζουν με το κοινό-στόχο σας και που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και τα προβλήματά τους.
 5. Όσο καλύτερα γνωρίζετε την εξειδικευμένη αγορά σας, τόσο το καλύτερο.
 6. Προπωλήστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στο κανάλι πωλήσεων σας. Τοποθετήστε τα καλά και να εξηγήσετε στον τελικό καταναλωτή, τα οφέλη από το προϊόν σε σύγκριση με τη χαμηλή τιμή που έχει!

Δείτε περισσότερα για την προπώληση ή preselling: The Importance of PREselling
8. Αν θέλετε να έχετε επιτυχία στο affiliate marketing θα πρέπει να κάνετε μαζική δράση ή massive action για να έχετε τα αντίστοιχα αποτελέσματα.
9. Μαζικά εστιασμένη δράση θα κάνει τη φωτιά να ανάψει και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

 1. Προώθηση μόνο τα ποιοτικά  προϊόντα και υπηρεσίες που ήδη χρησιμοποιείτε.
 2. Οικοδομήστε σχέσεις με τους πελάτες σας.

Δείτε όλα τα άρθρα της σειράς Affiliate Marketing:

Affiliate Marketing Πηγές:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

 

2 σκέψεις στο “Super Affiliate Marketing 303”

 1. Πολύ καλό άρθρο Γιάννη, άκουσα όμως ότι η Google δεν έχει σε μεγάλη υπόληψη το affiliate marketing, είναι αλήθεια αυτό; Υπάρχει περίπτωση κάποιο site με affiliate marketing να φάει ποινή από τη Google;

  Απάντηση

Σχολιάστε