ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Ίντερνετ Μάρκετινγκ 1: Βασικές Αρχές

Ίντερνετ Μάρκετινγκ 1: Βασικές Αρχές

Δέχομαι κάθε μέρα πάρα πολλά μηνύματα σχετικά με το μάρκετινγκ στο ίντερνετ ή με το ίντερνετ μάρκετινγκ. Τα ποιο πολλά από αυτά περιστρέφονται γύρω από το θέμα πως να βγάλω λεφτά από το ίντερνετ ή πως να γίνω πλούσιος σε 3 μέρες. Έτσι για να διασκεδάσω τις λανθασμένες εντυπώσεις για το ίντερνετ, θα ήθελα να σας δώσω μερικές εισαγωγικές συμβουλές για το μάρκετινγκ στο ίντερνετ.

Τι είναι το ίντερνετ μάρκετινγκ;

Μάρκετινγκ είναι να εξυπηρετήσω μια ανάγκη της αγοράς δημιουργώντας κάποιο κέρδος. Για δημιουργηθεί αυτό το κέρδος θα πρέπει η κάλυψη αυτής της ανάγκης να γίνεται με καλύτερο τρόπο από τον ανταγωνισμό. Δηλαδή:

 1. Να δίνουμε πίσω περισσότερα από όσα παίρνουμε ή ζητάμε.
 2. Να έχουμε καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία
 3. Να έχουμε καλύτερη τιμή
 4. Να δίνουμε στο κοινό μας αυτό που πραγματικά ζητάει και όχι αυτό που θέλουμε εμείς

Τι δεν είναι το ίντερνετ μάρκετινγκ

 1. Δεν είναι εταιρείες παράνομου πλουτισμού ή οποιαδήποτε άλλη απάτη ηλεκτρονικής μορφής
 2. Δεν είναι Τζόκερ ή λαχείο
 3. Δεν είναι δικτυακό μάρκετινγκ χωρίς προϊόν
 4. Δεν είναι αέρας κοπανιστός  ή αλλιώς δεν πουλάμε αέρα μέσω μάρκετινγκ

ergasia-internet-1

Λίγα λόγια για μένα

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για μένα στο προφίλ μου, θα χαρώ επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ονομάζομαι Γιάννης Διβράμης και έχω σπουδάσει οικονομικά και μάρκετινγκ σε ένα Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο. Από το 2000 και μέχρι το 2005 διατηρούσα την επιχείρηση δημιουργία ιστοσελίδων e-emporio.

Μέχρι σήμερα έχω κατασκευάσει πάνω από 400 site και e-shop και έχω πάνω από 13 χρόνια εμπειρία στο μάρκετινγκ και τις επιχειρήσεις. Έχω μάθει το μάρκετινγκ και ως επιστήμη αλλά και ως τέχνη και είναι κάτι που μου αρέσει και το κάνω γιατί το αγαπώ.

Στην πορεία μου στάθηκα πάρα πολύ τυχερός γιατί έχω μελετήσει πάρα πολλούς γκουρού του μάρκετινγκ, όπως ο Kottler.

Αυτό που κάνω σήμερα είναι να δημιουργώ ιστοσελίδες, ebook και ηλεκτρονικά προϊόντα και δουλεύω μόνος μου. Έχω επιλέξει πλέον να κάνω solo καριέρα και αυτό γιατί έχω εξαπατηθεί από τους συνεταίρους μου χιλιάδες φορές. Οπότε εάν έχετε να μου προτείνετε καμία καταπληκτική ιδέα να συνεργαστούμε με καμία σούπερ πρόταση όπως κάνουν χιλιάδες άτομα κάθε μέρα, θα σας απογοητεύσω. Έχω βαρεθεί να ακούω πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στον ύπνο μου.

Τι να κάνω για να πετύχω στο ίντερνετ μάρκετινγκ;

Το σημαντικότερο είναι να φτιάξετε την εικόνα σας ή το personal branding.

Παρακάτω είναι μερικές βασικές συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα blog προσωπικής προβολής.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο άρθρο: ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

 1. Γίνετε ένας εμπειρογνώμονας στον τομέα σας. Γίνετε μια αυθεντία στο αντικείμενό σας , στη θέση σας .
 2. Γίνετε ένας μάγος της επικοινωνίας. Η έρευνα δείχνει ότι η δεξιότητα επικοινωνίας  είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανοδική κοινωνική και επαγγελματική κινητικότητα . Μπορείτε να ανοίξετε ένα κανάλι επικοινωνίας μέσω των social media, το βίντεο μάρκετινγκ, περιοδικά , microblogging. Πρέπει να είστε παντού !

3 . Συντάξτε ένα σχέδιο μάρκετινγκ για τον εαυτό σας σε ετήσια βάση , και να το επανεξετάζετε ανά τρίμηνο. Συμπεριλάβετε συγκεκριμένους στόχους , τις στρατηγικές , τα βήματα δράσης και ένα χρονοδιάγραμμα. Το προσωπικό σχέδιο μάρκετινγκ σας στο branding είναι σημαντικό να το έχετε με τους προσωπικούς στόχους σας .

 1. Αναπτύξτε μια «ομιλία ασανσέρ» Εντός του χρόνου που χρειάζεται ένα ασανσέρ να ταξιδέψει έναν όροφο – . Περίπου 60 δευτερόλεπτα – η οποία ομιλία να είναι σε θέση να παραδώσει μια σύντομη περιγραφή του τι κάνετε, πώς θα το κάνετε με διαφορετικό τρόπο, και το όφελος που παρέχει. Δείτε ένα παράδειγμα τέτοιας ομιλίας αυτοπροβολής. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το YouTube ή κάποια άλλη υπηρεσία διανομής βίντεο που θα προωθήσει εσάς και την προσωπικό εμπορικό σήμα σας. Θα οδηγήσει επίσης την επισκεψιμότητα πίσω στο blog σας.

5. Δημιουργήστε τον κύκλο σας. Κάντε νέες επιχειρηματικές επαφές και να μείνετε σε επαφή μαζί τους . Οι περισσότεροι άνθρωποι με ισχυρές φίρμες από άποψη branding έχουν ισχυρούς φίλους. To Branding είναι για την προσέλκυση των ιδανικών φίλων και την προσέλκυση πελατών -στόχων και την οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων με αυτούς .

 1. Ισορροπήστε το προσωπικό σας στυλ με τα ρούχα που θα απευθύνονται σε εκείνους που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν . Να είστε ο εαυτό σας και να κρατήσετε ένα  casual ντύσιμο. Η γραβάτα έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα στις δημόσιες σχέσεις.
 2. Δώστε κάτι πίσω για δωρεάν! Δίνοντας το χρόνο σας, ή κάτι για δωρεάν ως δόλωμα για να κάνει τους ανθρώπους να σας θυμούνται και φυσικά να ενταχθούν λίστα σας. Η λίστα email σας είναι πολύτιμη. Για παράδειγμα δίνω πίσω τον οδηγό Βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ, καθώς και το SEO Πρώτη Σελίδα, χωρίς να ζητάω κάτι ως αντάλλαγμα ή ανταμοιβή
 3. Κάντε Branding τον εαυτό σας σε απευθείας σύνδεση μέσω του προσωπικού blog σας! To χτίσιμο της προσωπική σας μάρκας ή φίρμας ή ονόματος  είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σας. Βάλτε τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια σε αυτό , όπως κάνετε στο branding των προϊόντων σας.

Στο τέλος , αν δεν μπορείτε να πουλήσετε τον εαυτό σας, θα το βρείτε σχεδόν αδύνατο να πωλήσετε το προϊόν σας. Γιατί ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

 

1 σκέψη στο “Ίντερνετ Μάρκετινγκ 1: Βασικές Αρχές”

Σχολιάστε