ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΕΡΓΑΛΕΙΑ SEO

Προτεινόμενα Εργαλεία SEO

Δείτε τα καλύτερα και ποιο ακριβέστερα SEO tools για να κατακτήσετε την κορυφή στις αναζητήσεις και να κάνετε την ιστοσελίδα σας εξαιρετικά κερδοφόρα!

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα και για να μπορέσετε να πετύχετε στο ίντερνετ και στην ηλεκτρονική σας επιχείρηση και να πολλαπλασιάσετε τα έσοδα σας, θα πρέπει να επενδύσετε στα κατάλληλα εργαλεία και συγκεκριμένα στα κατάλληλα εργαλεία SEO.

Για αυτό παρακάτω θα σας δώσω μια λίστα με τα εργαλεία SEO που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να βγάλω στη Google δεκάδες ιστοσελίδες με χιλιάδες λέξεις κλειδιά.

Στην παρακάτω λίστα λοιπόν δεν θα βρείτε τίποτα που να είναι άχρηστο ή άσχετο με το SEO και άμα αξιοποιήσετε με τον σωστό τρόπο τον χρόνο σας θα δείτε και εσείς κορυφαία αποτελέσματα και αύξηση επισκεψιμότητας κάθε χρόνο.

1 Domain names

Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μια ιστοσελίδες, καλό θα ήταν να υπάρχει μια διασπορά των domain name από διαφορετικό ληξίαρχο. Παράλληλα πολλοί αποφεύγουν για λόγους ασφαλείας να διατηρούν hosting και domain name στον ίδιο πάροχο.

Μερικοί αξιόπιστοι καταχωρητές domain name είναι οι παρακάτω:

Papaki.com

Ο πιο μεγάλος καταχωρητής ονομάτων χώρου στην Ελλάδα με δυνατότητα για χιλιάδες καταλήξεις εθνικές και μη. Προτιμήστε τις καταλήξεις σε .gr και .com.

Προσοχή στην εγγραφή σας, γιατί άμα βάλετε πάνω από 10 χαρακτήρες στο password ή περίεργα σύμβολα αντί για γράμματα και αριθμούς θα χρειαστεί να κάνετε reset.

korifaia-ergaleia-seo-paramarketing-low

Top.host

Η μητρική εταιρεία από το Papaki, με την ίδια ακριβώς γκάμα υπηρεσιών για αγορά domain names.

Namecheap.com

H Namecheap είναι η πιο γρήγορη και αξιόπιστη εταιρεία για αγορά domain names στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Παρέχεται δωρεάν Προστασία Προσωπικών Στοιχείων.

Web Hosting – Φιλοξενία ιστοσελίδων

Η φιλοξενία ιστοσελίδων, είναι βαρόμετρο για το SEO σας, γιατί επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας σας, όπως την ταχύτητα φόρτωσης, καθώς και την εμπειρία του χρήστη.

Παρακάτω σας συστήνω μερικές από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες hosting που έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια και που προτιμώ.

Top.host

Ιδανική για μικρά site που μόλις ξεκινάνε την πορεία τους στο ίντερνετ, κυρίως λόγω κόστους επειδή έχει πολύ φθηνά πακέτα, στην πορεία όμως όταν η ιστοσελίδα σας μεγαλώσει αρκετά καλό θα ήταν να αλλάξετε πάροχο φιλοξενίας και να μεταβείτε σε μια άλλη εταιρεία hosting όπως η WPX.

WPX

Η WPX είναι μια εταιρεία hosting με θεαματική ταχύτητα, πανεύκολο πάνελ διαχείρισης και πάνω από όλα πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Εξειδικευμένη στο WordPress Hosting, θα δείτε τεράστιες ταχύτητες φόρτωσης και updates να γίνονται σε δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε την!

SolidSEO VPS

Σε περίπτωση τώρα που θα χρειαστείτε έναν VPS server ή ένα μηχάνημα dedicated, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Solid SEO VPS. Ίσως από την καλύτερη εμπειρία σε τεχνική υποστήριξη, η Solid παρέχει μόνο λύσεις managed server.

Ειδικά για μακροχρόνια μίσθωση μηχανημάτων σε Windows, Linux ή MAC, θα βρείτε όλες τις λύσεις που θέλετε και με πολύ μεγάλο εύρος τιμών.

MYIP.gr

Άμα η ιστοσελίδα σας απαιτεί άμεση τηλεφωνική υποστήριξη, η μικρή αλλά θαυματουργή ελληνική εταιρεία hosting Myip θα σας λύσει τα χέρια. Με λύσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, από ένα μικρό site μέχρι μηχανήματα dedicated, θα βρείτε τον παράδεισο της τεχνικής υποστήριξης και της αμεσότητας.

Λογισμικό SEO- SEO software

εργαλεια SEO

Και φυσικά ο πυρήνας του SEO αποτελείτε από ειδικά λογισμικά που μετράνε την κατάταξη, βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, κάνουν ανάλυση SEO, το λεγόμενο SEO Audit και γενικά που κάνουν παπάδες!

Τα εργαλεία SEO με την στενή έννοια του όρου είναι τα παρακάτω.

SEO Ranktracker

Το SEO Ranktracker είναι το πρώτο από τα πέντε προγράμματα που αποτελούν την σουίτα SEO Powersuite. Με αυτό μετράτε την κατάταξη για δεκάδες ιστοσελίδες και δεκάδες λέξεις κλειδιά.

Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιώ κάθε μήνα για να στέλνω αναφορές κατάταξης στους πελάτες μου.

Ένα από τα τεράστια οφέλη που έχει το SEO Ranktracker είναι ότι αποθηκεύει τις κατατάξεις των ιστοσελίδων που παρακολουθείτε στον τοπικό δίσκο του υπολογιστή σας, έτσι έχετε πρόσβαση συνέχεια και δεν θα τα χάσετε ποτέ.

Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία SEO που μετράνε την κατάταξη και θα είναι web based ή cloud based τα οποία θα πρέπει να πληρώνετε μηνιαία συνδρομή για να διατηρήσετε την πρόσβαση και τα στοιχεία των πελατών σας.

Σίγουρα το καλύτερο και βολικότερο εργαλείο SEO με διαφορά για τον κάθε SEO expert ή SEO Agency.

Website Auditor

Το Website Auditor είναι το καλύτερο εργαλείο για να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας σε επίπεδο εντός σελίδας. Βρίσκει όλα τα σφάλματα, τις ελλείψεις, τις ορφανές σελίδες με την μεγαλύτερη πληρότητα και ακρίβεια από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα της αγοράς.

Το μόνο ελάττωμα του είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για δημοσιογραφικά sites ή ιστοσελίδες με πάνω από 5.000 σελίδες ή δημοσιεύσεις. Δοκιμάστε το!

Ahrefs.com

Το Ahrefs είναι κατά τη γνώμη μου το πιο έγκυρο εργαλείο μέτρησης των backlinks, της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και των λέξεων κλειδιών. Είναι στην ουσία ένα πολυεργαλείο που θα αποδειχθεί χρήσιμο για κάθε επαγγελματία στο SEO ή επαγγελματία διαχειριστή ιστοσελίδων.

Βέβαια το κόστος του είναι λίγο αλμυρούτσικο αφού ξεκινάνε οι συνδρομές από 99 δολάρια ή 95€ περίπου ευρώ τον μήνα και αγγίζουν έως και τα 999 δολάρια τον μήνα. Σε περίπτωση αγοράς ετήσιου πακέτου, παίρνετε και 2 μήνες δωρεάν.

Σε σύγκριση με την βάση δεδομένων που έχουν τα ανταγωνιστικά εργαλεία όπως το Semruch, Majestic και άλλα το Ahrefs είναι πρώτο και με διαφορά με την πιο ενημερωμένη βάση δεδομένων που αγγίζει έως και το 90% τις ακρίβειας σε σύγκριση με το Google Search Console.

Το καλύτερο εργαλείο SEO της αγοράς και από τα καλύτερα εργαλεία SEO γενικότερα.

Τι παρέχει το ahrefs;

Οι υπηρεσίες που παρέχει το εργαλείο SEO Ahrefs είναι οι παρακάτω:

  • Θέσεις κατάταξης και έλεγχος μεταβολών θέσεων
  • Keyword Research ή ανάλυση λέξεων κλειδιών
  • Backlink analysis ή ανάλυση backlink
  • Competitive analysis ή ανάλυση ανταγωνισμού και βαθμού δυσκολίας λέξεων κλειδιών
  • Ανάλυση τεχνικού SEO
  • Βελτιστοποίηση εντός σελίδας
  • Ανάλυση οργανικής επισκεψιμότητας
  • Εύρεση Domain Authority
  • Εύρεση κενών θεμάτων και ευκαιριών σε λέξεις κλειδιά
  • Προτάσεις για χτίσιμο συνδέσμων

SemRush

Ένα εναλλακτικό εργαλείο του Ahrefs με παρόμοια εργαλεία και τρία πακέτα συνδρομών που ξεκινάνε από τα 95€ τον μήνα, είναι το SemRush.

Με πάνω από 40 προηγμένα εργαλεία SEO μπορείτε να κατασκοπεύσετε τον ανταγωνισμό σας, να δείτε την κατάταξη σας με βάση τις λέξεις κλειδιά και να αναπτύξετε την στρατηγική SEO σας.

Affiliate marketing

Έχετε δημιουργήσει ένα καινούριο site ή blog και δεν ξέρετε πως να το χρηματοποιήσετε πέραν του Google Adsense;

Η καλύτερη λύση είναι το affiliate marketing και παρακάτω σας παραθέτω μερικές πολύ καλές και αξιόπιστες εταιρείες στον χώρο.

Linkwise

Η Linkwise είναι η νούμερο ένα εταιρεία affiliate marketing στην Ελλάδα με χιλιάδες ενεργές εταιρείες με πάνω από 100 κλάδους από τους οποίους μπορείτε να πουλήσετε ή να προωθήσετε τα προϊόντα τους ως affiliate. Από παπούτσια μέχρι αξεσουάρ κινητών και εισιτήρια, σίγουρα θα καλύψει κάθε επίδοξο blogger ή beauty blogger.

Ξεκινήστε με ένα ή δύο προϊόντα ή υπηρεσίες άμα είστε αρχάριος, ενώ άμα είστε πιο έμπειρος μπορείτε να επεκταθείτε σε μια γκάμα υπηρεσιών ή προϊόντων που να ανταποκρίνεται στο δικό σας market niche.

Email Marketing

Χτίστε την λίστα σας με τα κατάλληλα εργαλεία email marketing. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να αναπτύξετε την λίστα σας και να αυξήσετε τα έσοδα σας.

Mailerlite

Η Mailerlite είναι μια αξιόπιστη εταιρεία email marketing με τιμολογιακή πολιτική πολύ καλύτερη από το mailchimp και πολύ καλύτερο κέντρο διαχείρισης. Οι φόρμες εγγραφής και τα εργαλεία σχεδιασμού των newsletters είναι σαφώς καλύτερα και ανώτερα από οποιαδήποτε άλλα προγράμματα email marketing έχω δοκιμάσει και πιστέψτε με ότι έχω δοκιμάσει πάνω από 12! Νομίζω 15…

Και θα συνεχίσω να δοκιμάζω μέχρι να βρω το καλύτερο, το οικονομικότερο και με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Aweber

Η Aweber είναι η εταιρεία που χρησιμοποιώ για να στέλνω τα δικά μου newsletter, τα τελευταία 7 χρόνια! Αξιόπιστη και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα μαζί τους.

Μάλλον γιατί ήταν τόσο καλά στημένα τα πάντα στο κέντρο διαχείρισης τους που το support δεν ήταν ποτέ απαραίτητο.

Moosend

Η Moosend είναι μια ελληνική εταιρεία email marketing με πολύ φιλική και εύκολη πλατφόρμα διαχείρισης. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η αμεσότητα της εξυπηρέτησης, το πολύ εύκολο περιβάλλον διαχείρισης που θα διευκολύνει τον κάθε αρχάριο χρήστη και η τεχνική υποστήριξη, όπου μπορείτε να βρείτε έναν τεχνικό στο τηλέφωνο να μιλάει ελληνικά.

Προτιμήστε τα 6μηνα πακέτα ή 12μηνα γιατί έτσι κερδίζετε μεγαλύτερη έκπτωση.

Άμα δεν στέλνετε συχνά emails, τότε μπορείτε να αγοράσετε μόνο credits και να μειώσετε αισθητά το κόστος για τις καμπάνιες email marketing. Δοκιμάστε το και θα συμφωνήσετε μαζί μου.

WordPress Plugins

RankMath

Μετά από διστακτικότητα μηνών, προχώρησα στην μετάβαση από το Yoast SEO στο RankMath.

Το RankMath είναι ένα από τα καλύτερα και δωρεάν εργαλεία SEO που κάνει τη δουλειά 2 ή και περισσότερων προσθέτων και φυσικά αχρηστεύει το Yoast SEO Premium!

Ο κώδικας του είναι ελαφρύτερος κατά 60% σε σύγκριση με το Yoast SEO και κάνει πολύ περισσότερα πράγματα όπως έλεγχο και διαχείριση των error 404, διαχείριση των redirect που πριν χρειαζόσασταν διαφορετικό πρόσθετο για αυτό τον σκοπό, και φυσικά πολύ καλύτερο περιβάλλον διαχείρισης που βοηθάει τον χρήστη και τον καθοδηγεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό σκορ βελτιστοποίησης εντός σελίδας.

Το καλύτερο από τα εργαλεία SEO που βγαίνει σε WordPress plugin και χωρίς κόστος!

Εργαλεία Χρηματοποίησης Monetization Tools

Ezoic

Μήπως το Adsense σας υπολειτουργεί και σας δίνει πολύ λίγα χρήματα; Άμα έχετε στην ιστοσελίδα σας πάνω από 30.000 pageviews τον μήνα και ψάχνετε νέες ευκαιρίες για να βγάλετε χρήματα από διαφημίσεις στον αυτόματο πιλότο, τότε η πλατφόρμα της Ezoic είναι η ιδανική για εσάς.

Μπορείτε να αυξήσετε τα διαφημιστικά σας έσοδα έως και 400% μέσα σε ένα μήνα και να δείτε πραγματικά λεφτά να μπαίνουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό κάθε μήνα.

Βρείτε εργασία στον χώρο του SEO- βρείτε κάποιον SEO expert

Jooble – Εργασία SEO

Το Jooble είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για εύρεση εργασίας στον χώρο του SEO και την προώθησης ιστοσελίδων, βρείτε κάποιον επαγγελματία για τις ανάγκες σας στην Αθήνα και στην Ελλάδα ή δημοσιεύστε την αγγελία σας για να βρείτε πελάτες.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα κρύπτο:

1 σκέψη στο “ΕΡΓΑΛΕΙΑ SEO”

Σχολιάστε