ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η μηχανή αναζήτησης Yandex τιμώρησε πωλητές BackLinks

yandex-search engine russia

Η μηχανή αναζήτησης Yandex τιμώρησε πωλητές BackLinks

Δείτε ποιες ιστοσελίδες επηρεάζει και τι θα πρέπει να μάθετε όσοι κάνετε εξαγωγές στη Ρωσία

Η Ρωσική μηχανής αναζήτησης Yandex και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Google στην Σλάβικη και Ρωσόφωνη αγορά των 300 εκατομμυρίων προχώρησε σε μαζική τιμωρία πωλητών backlink.

Η μηχανή αναζήτησης Yandex ακολουθεί επακριβώς τα χνάρια της Google και προσπαθεί και η ίδια να καταπολεμήσει το spam και τους spammers που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Yandex τιμώρησε το TIC score, έναν δείκτη ανάλογο του PageRank της Google το οποίο αποτελεί μέρος του AGS penalty algorithm.

Όπως λέμε για παράδειγμα Panda Update έτσι και η Yandex στα χνάρια της Google λανσάρει νέες αναβαθμίσεις στον αλγόριθμο της με παράξενες Ρωσικές ονομασίες.

Η αναβάθμιση του αλγορίθμου της Yandex που στοχεύει και χτυπά τις ιστοσελίδες των πωλητών συνδέσμων λέγεται AGS, ενώ η αναβάθμιση του αλγορίθμου που βρίσκει και πλήττει τις ιστοσελίδες των αγοραστών αυτών των backlink λέγεται Minusinsk. – Η κατάσταση μου θυμίζει ψυχροπολεμικό κλίμα του ’60 με εκτοξεύσεις πυραύλων Spoutnik και Apollon.

Ως αποτέλεσμα της νέας κυκλοφορίας του αναβαθμισμένου αλγορίθμου, πολλές ιστοσελίδες είδαν την οργανική τους επισκεψιμότητα να καταποντίζεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρώσικη μηχανή αναζήτησης έριξε διάφορα links και ιστοσελίδες για να τις επαναφέρει στην παλιά κατάταξη αργότερα.

Τώρα κατά πόσο επηρεάζει το γεγονός αυτό την ελληνική αγορά είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση.

Επηρεάζονται μόνοι όσες ιστοσελίδες έχουνε στοχεύσει την Ρωσική αγορά και κάποιες άλλες εθνικές αγορές όπως αυτή της Τουρκίας, Ουκρανίας, Καζακστάν και Λευκορωσίας και μόνο όσοι ασχολούνται με την Yandex.

Το μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε όλοι μας είναι να αποφεύγουμε τα πληρωμένα backlinks.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα μπει και στην αγορά της Κίνας.

Στο εγγύς μέλλον προβλέπεται η Yandex να εξαπλωθεί και να χτυπήσει και την πόρτα μας και να μπει στην Ελληνική αγορά.

Ποια είναι η Yandex;

H Yandex είναι μια Ρωσική εταιρεία υπηρεσιών ίντερνετ που λειτουργεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Ρωσία όπου κατέχει το 60% της τοπικής αγοράς, έναντι του 26% που κατέχει η Google σύμφωνα με την Comscore.com.

Η παρουσία της σε άλλες γειτονικές χώρες της Ρωσίας όπως η Τουρκία, το Καζακστάν, η Ουκρανία και η Λευκορωσία είναι πολύ ενισχυμένη και ξεπερνάει και την ίδια την Google και σε αυτές τις εθνικές αγορές.

Από άποψη ποιότητας αποτελεσμάτων για μένα η Yandex είναι λίγο χειρότερη από τη Bing και τελείως χάλια συγκριτικά με τη Google. Όμως δεν γίνεται να καλύψεις μια τεράστια αγορά από την Ιρλανδία και με αμερικάνικες βάσεις. Γνωστό ότι πολιτισμικά η Ρωσία διαφέρει από την Αμερική κατά πολύ.

Ο λόγος που είναι πρώτη σε αυτές τις αγορές είναι η εκ του σύννεγης παρουσία, η προσφορά υψηλής ποιότητας εργαλείων και δωρεάν υπηρεσιών όπως το yandex mail και η γνώση της αγοράς.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο αλγόριθμος αναζήτησης της Yandex το δυνατό της σημείο. Επειδή όμως στον καπιταλισμό χρειάζεται η πολυφωνία για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και να ωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη συμφωνώ με το έργο και την προσπάθεια της Yandex.

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με καμία άλλη μηχανή αναζήτησης εκτός της Google και θεωρώ ότι δεν έχω βγει χαμένος μέχρι σήμερα από την επιλογή μου.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε