Ελληνική Εγκατάσταση WooCommerce
Όπως είχα αναφέρει στο βίντεο 17 των μαθημάτων WordPress σε 24 ώρες προσθέστε ένα e-shop στο WordPress, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας e-shop στο WordPress στα ελληνικά και να αρχίσετε να πουλάτε αμέσως τα δικά σας προϊόντα και υπηρεσίες από το ίντερνετ!
Σε ένα επόμενο άρθρο, το wordPress E-shop Χαμένοι στην Μετάφραση είχα αναφερθεί στα προβλήματα μετάφρασης του Woocommerce από τα αγγλικά στα ελληνικά.
Στο site της qtranslate ο ίδιος o developer του plugin περιγράφει με αηδία τα προβλήματα όλων των άλλων plugins, συνιστώντας σας μάλιστα να δοκιμάσετε και μόνοι σας την κατωτερότητα τους έναντι του qtranslate:
- Polyglot by Martin Chlupac
- Language Switcher by Jennifer Hodgdon
- Gengo by Jamie Talbot
- xili-language by MS xiligroup
- WPML by icanlocalize
- Multisite Language Switcher by Dennis Plötner
Σας τα αναφέρω παραπάνω για να δείτε ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα χωρίς επιτυχία και για να μην τα προτιμήσετε.
Δεν είχα όμως αναφερθεί συγκεκριμένα πως γίνεται η καθαρά ελληνική εγκατάσταση Woocommerce και το κυριότερο πως ενεργοποιείται.
Άμα θέλετε να μάθετε πως θα εγκαταστήσετε το ελληνικό ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε WordPress, δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω το άρθρο.
Ελληνική Εγκατάσταση WooCommerce τι θα χρειαστείτε:
- Ελληνική εγκατάσταση WordPress. Χρειάζεστε μια νέα και καθαρή εγκατάσταση WordPress στα ελληνικά.
- qTranslate. Μπορείτε να κατεβάσετε το Plugin παραμετροποιημένο από μένα: Ελληνική Παραμετροποίηση qTranslate.
- Woocommerce
- Ελληνικό hosting και ελληνικό domain name. Για hosting στην Ελλάδα προτείνω την TopHost
- WordPress Theme συμβατό με woocommerce, προτείνω το WP-Shopkeeper της Solostream
- Notepad++ για να παραμετροποιήσετε το αρχείο config.php
- Filezilla ftp client για να ανεβάσετε την ελληνική εγκατάσταση WordPress στο Hosting σας
Και τώρα μερικές μικρές συμβουλές για την ελληνική εγκατάσταση woocommerce
Προσπαθήστε να κρατήσετε των αριθμό των Plugins σε όσο το δυνατό μικρότερο νούμερο γίνεται για να αποφύγετε προβλήματα συμβατότητας και διάρρηξης της ασφάλειας του WordPress.
Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τα παρακάτω plugin εκτός του qTranslate και του Woocommerce όταν πρόκειται για e-shop:
- AA’s Digg Digg Alternative
- BackUpWordPress
- Google Analytics for WordPress
- Growmap Anti Spambot Plugin
- Jetpack by WordPress.com
- W3 Total Cache
- Wordfence Security
- WordPress SEO
Για να αποφύγετε πιθανά άλλα προβλήματα ασυμβατότητας, θα πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν μια καθαρή καινούρια εγκατάσταση WordPress στα ελληνικά και να μην βάλετε δύο γλώσσες σε μία εγκατάσταση γιατί δεν θα δουλέψει η ελληνική μετάφραση του woocommerce.
Για λόγους SEO, καλό θα ήτανε κάθε γλώσσα να είναι και άλλη εγκατάσταση. Κάθε γλώσσα έχει διαφορετικές λέξεις κλειδιά και διαφορετικό SEO.
Υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε δυσκολίες και προβλήματα ασυμβατότητας εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο hosting εκτός του προτεινόμενου της TopHost. Τα ίδια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσετε εάν χρησιμοποιήσετε free themes από αμφίβολες πηγές ή θέματα που θα κατεβάσετε από torrent και από το Thepiratebay.
Επιλέγεται μόνο premium wordpress themes όταν πρόκειται για e-shop τα οποία θα πρέπει να υποστηρίζουν εξαρχής woocommerce.
Άμα πάλι δεν υποστηρίζει το θέμα σας woocommerce, μπορείτε να το παραμετροποιήσετε, αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα έχετε σε όλες τις περιπτώσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πείτε την άποψη σας ελεύθερα, αυτό περιμένω από σας
Ξέρετε ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στο σύμπαν; Εσείς.
Γύρω από εσάς και τις ανάγκες σας στρέφεται αυτό το site. Πέστε την άποψη σας ελεύθερα, τι σας απασχολεί στο ίντερνετ σήμερα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στο ίντερνετ και πως μπορώ να σας βοηθήσω;
Ακόμα και άμα έχετε την πιο απλή ερώτηση ή την πιο χαζή, δεν παύει να είναι μια ερώτηση. Και οι ερωτήσεις φέρνουν τις απαντήσεις και έτσι κυλάει η συζήτηση. Τα blogs είναι μια συζήτηση με τον κόσμο και όσο πιο πολύ προάγεται και ανοίγει αυτή η συζήτηση, τόσο καλύτερα για όλους μας.
Όσο ζω μαθαίνω και σκοπός αυτού του site είναι να προάγει την μάθηση και την ομαδική μάθηση.
Ελληνική Εγκατάσταση WooCommerce Πηγές:
- Η οδύσσεια ενός E-shop
- WordPress – Ο απόλυτος οδηγός ασφαλείας
- Translating WooCommerce (Localization)
Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας
Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.
Ζητήστε προσφορά κατασκευής ή προώθησης ιστοσελίδας
Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€
Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!
γεια σου γιαννη θα ηθελα να με κατατοπισεις πως θα στησω ενα e-shop απο την αρχη μεσω του woocommerce.Το προβλημα μου ειναι πως δεν εχω αρκετη γνωση με κομπιουτερ,ιντερνετ κ.τ.λ.Τι μπορουμε να κανουμε σε αυτη την περιπτωση?
Καλημέρα Μπάμπη, υπάρχουν αρκετά βίντεο για woocommerce στα αγγλικά και ξεκινάνε από την αρχή ως το τέλος. Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο Youtube.
Γεια σου Γιάννη
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να βαλω δυο γλώσσες (αγγλικά και ελληνικά) στην ιστοσελίδα που φτιάχνω και αν γίνεται να μπαίνει αυτόματα χωρις να κάθομαι εγώ ένα ένα προϊόν να το μεταφράζω ώστε να μπορεί να αγοράσει και κάποιος που δεν γνωρίζει ελληνικά.
Καλύτερα να έχεις 2 εγκαταστάσεις για το woocommerce Νικολέτα οι οποίες θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες σε διαφορετικά domains και να συνδέονται με σημαία στο μενού.
συγχαρητηρια για την δουλειά σου! Ήθελα να ρωτήσω στο πραγματάκια που δεν κατάλαβα, ένα – για το ελληνικό e-Shop θα πρέπει να κατεβάσω το ελληνικό WordPress και βάζοντας το plug-in woocomerce θα έχω τα ελληνικά χωρίς πρόσθετα και μεταφράσεις; Και κάτι ακόμη πως ενσωματώνω τρόπος πληρωμής εκτός PayPal πχ αντικαταβολή, ή Visa.
Καλημέρα Ζωή, κατεβάζοντας το ελληνικό WordPress ή κάνοντας απευθείας εγκατάσταση από το Cpanel στα ελληνικά, αυτόματα έχεις και ελληνική εγκατάσταση Woocommerce με ενσωματωμένο Paypal το οποίο υποστηρίζει όλες τις τραπεζικές κάρτες, αντικαταβολή και τραπεζική κατάθεση.
Για σύνδεση με vivawallet ή άλλες τράπεζες χρειάζεσαι τα αντίστοιχα plugins. Συνιστώ μόνο το vivawallet γιατί τα πρόσθετα με alfa, eurobank, win, κτλ παρουσιάζουν προβλήματα επειδή ζητάνε επιβεβαίωση στοιχείων όπως ΑΦM KAI ΑΔΤ από τον πελάτη πριν την επιβεβαίωση πληρωμής.
σε ευχαριστώ !!! πολύτιμη η βοήθεια σου
Αγαπητε φιλε συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου.
Για πληρωμες με πιστωτικη στην Ελλαδα… visa.. εκτος απο το Plugin χρειαζεται και κατι αλλο? Ποιο απο τα 3 που κυκλοφορουν θεωρεις αξιόπιστο?
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ επειδή τα plugin δεν είναι μόνο τρία, θέλεις να μου αναφέρεις ποια εννοείς και θα σου πω για το καθένα.
Καλησπέρα,
έστω ότι στήνουμε 2 wordpress σε /en και /el μετά απο ένα προϊόν πώς πάμε στην αντίστοιχη αγγλική σελίδα του?
Δεν πάμε στην αντίστοιχη σελίδα του. Αυτό είναι ακόμα ένα από τα μειονεκτήματα του πολύγλωσσου SEO.
Σε περίπτωση δηλαδή που θέλουμε να έχουμε ένα wordpress multilingual eshop, αυτό που προτείνετε είναι ένα wordpress multisite με 2 wordpress directories (/en + /gr πχ) και 2 ανεξάρτητες εγκαταστάσεις του WooCommerce? Δεν περιπλέκονται πολύ τα πράγματα?
Ναι Μάριε, περιπλέκονται αρκετά αλλά αυτός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος από άποψη SEO. Ο επόμενος τρόπος μετά είναι με Multisite που και αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο επίσης.
Γεια σου Γιάννη,
Από ότι κατάλαβα έχει ενσωματωθεί η μετάφραση αν κανείς επιλέξει την ελληνική έκδοση του WordPress?? Από ότι επίσης κατάλαβα για multilingual site προτείνεις να γίνετε εγκατάσταση διαφορετικών wordpress πακέτων.. ??
Εγώ έχω ξεκινήσει ένα multilingual eshop με το wordpress αλλά με αρχική έκδση που στηρίζετε στα Αγγλικά. Θέλω να κάνω μια πρότυπη έκδοση που θα έχει όλα όσα χρειάζονται έτσι ώστε να την αντιγράφω όταν στείνω ένα καινούργιο eshop. Και επειδή τα Ελληνικά μπορεί να μην είναι μέσα στις απαιτούμενες γλώσσες του eshop προτιμώ να το στείσω με βάση τα αγγλικά.
Αυτό που έχω κάνει ως τώρα είναι σε έκδοση του WordPress 4.0.1. έχω εγκαταστείσω την τελευταία έκδοση του Woocommerce (στα Αγγλικά) και μετά με το plugin mqtranslate μεταφράζω τα κείμενα, με το plugin qtranslate slug μεταγράζω τις κατηγορίες των προιόντων και με το plugin im8 qtranslate woocommerce μεταφράζω τα widgets, shipping classes etc. Οπότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό είμαι οκ. Αυτό που δεν έχω καταφέρει ως τώρα είναι να μεταφράσω τα default product tabs και τα κείμενα που εμφανίζονται στα κουμπιά του woocommerce. Να υποθέσω ότι κάτι πρέπει να κάνω με τα αρχείο PO και MO και με το plugin CodeStyling Localization?
Είναι το τελευταίο κομμάτι που μου έμεινε από ότι φαίνεται. Αν μπορούσες να με συμβουλέψεις θα το εκτιμούσα!!
Γεια σου ΣΟφία, σε ευχαριστώ για την ερώτηση σου. Όμως από άποψη SEO και το CodeStyling Localization, αλλά και το qtranslate δεν είναι τα σωστά εργαλεία και σχεδόν ποτέ δεν δουλεύουν σωστά. Προσωπικά τα αποφεύγω. Προτιμώ όντως τις ξεχωριστές εγκαταστάσεις wordpress σε διαφορετικές γλώσσες ή τουλάχιστον μια εγκατάσταση multisite με διαφορετικές εγκαταστάστεις σε γλώσσα και συνδεδεμένα sites με διαφορετικά domains ή τουλάχιστον subdomains.
Σε καμία περίπτωση δεν συστήνω πλέον το qtranslate, WPML και CodeStyling Localization καθώς και άλλων μεταφραστικών plugin λόγω προβλημάτων που συνεχώς παρουσιάζουν.
Πιστεύω να σε βοήθησα.
Ωραίο άρθρο ευχαριστούμε. Να σημειώσω ότι στο WordPress Version 4.0 το qtranslate plugin δεν δουλεύει με επιτυχία. Όμως το qtranslate plus plugin δούλεψε μια χαρά.
Παρακαλώ Σοφία, πλέον δεν χρειάζεται το qtranslate γιατί έχει ενσωματωθεί η ελληνική μετάφραση – επιτέλους στο Woocommerce.