ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Επιτυχία στο ίντερνετ και ο κανόνας των 10.000 ωρών

10000-kanonas-epityxia-internet

Επιτυχία στο ίντερνετ και ο κανόνας των 10.000 ωρών

Έχετε μόλις φτιάξει το νέο σας site στο ίντερνετ ή τη νέα σας ηλεκτρονική επιχείρηση και περιμένετε τους πρώτους σας πελάτες, αλλά δεν συμβαίνει και τίποτα. Ξαφνικά κάνετε ένα γρήγορο search στη Google για να δείτε άλλες πετυχημένες επιχειρήσεις στον χώρο σας και ανακαλύπτετε άλλα sites και άλλες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις που κάνουν χιλιάδες ευρώ τζίρο από το ίντερνετ.

Ξέρω πως αισθάνεστε, σαν να σας προσπερνάει η ζωή, σαν να κατουρήσατε στο πηγάδι ή γενικά σαν να έχετε χάσει κάτι και δεν ξέρετε τι. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη σας τη ζωή. Μόλις έχετε αγοράσει το νέο σας Toyota Auris, μετά βασάνων και κόπων έχετε μαζέψει τα λεφτά και ξαφνικά μόλις φεύγετε από την αντιπροσωπεία, σας προσπερνάει ένα καινούριο Lexus ή μια ολοκαίνουρια mercedes!

Το ξέρω ότι το Auris σας αρέσει και αυτό θέλατε να αγοράσετε, όμως μήπως θα μπορούσατε να πετύχετε περισσότερα και να αποκτήσετε και σεις μια mercedes;

Πως γίνεται κάποιοι άνθρωποι να πετυχαίνουν, κάποιοι άλλοι να πετυχαίνουν πολύ και κάποιοι άλλοι να αποτυχαίνουν συνεχώς. Τι είναι τελικά αυτό που διαχωρίζει τους πετυχημένους από τους μη πετυχημένους ακόμα;

Δεν εστιάζομαι μόνο στα υλικά αγαθά, μια και ο πλούτος έτσι όπως μετριέται στα δυτικά πρότυπα είναι λες και είναι το μοναδικό πράγμα που υπάρχει στη ζωή.  Όμως επειδή τα υλικά αγαθά είναι μετρήσιμα, για αυτό σας φέρνω τέτοια παραδείγματα.

Ο κανόνας των 10.000 ωρών

Στο βιβλίο του Outliers ο Malcolm Gladwell αναφέρει ότι υπάρχει ένα φράγμα που διαχωρίζει τους πετυχημένους από τους μη πετυχημένους και αυτό είναι το φράγμα των 10.000 ωρών. 10.000 ώρες εξάσκησης σε μια τέχνη ή στο επάγγελμά σας για να γίνετε πετυχημένος σε αυτό!

Ο κανόνας των 10.000 ωρών είναι ότι χρειάζεστε 10.000 ώρες εξάσκησης για να επιτύχετε σε οτιδήποτε.

Για να πετύχετε λοιπόν στο ίντερνετ χρειάζεστε 10.000 ώρες εξάσκησης, πειραμάτων και δοκιμών πάνω σε αυτό.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ότι δηλαδή το ταλέντο είναι αποκλειστικός παράγοντας που καθορίζει
την εξέλιξη ενός ανθρώπου σε ένα τομέα ο Δρ.Έρικσον ήρθε με τη θεωρία του να ανατρέψει τα πάντα.

Έχοντας κάνει μελέτες σε κορυφαίους μουσικούς, σκακιστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες,  αθλητές κ.τ.λ. κατέληξε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 10.000 ώρες εξάσκησης σε ένα τομέα, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών, ώστε να γίνει κάποιος ειδικός ή κορυφαίος σε αυτόν.

Μπορείτε να δείτε την σχετική έρευνα του Δρ. ‘Ερικσον: Expert Performance and Deliberate Practice και να πάρετε μια ιδέα από την πηγή για τον κανόνα των 10.000 ωρών.

Τα φράγματα των 10.000 – 5.000 – 2.000 και 1.000 ωρών

Το βασικό πείραμα  ήταν να κάνει μία κατάταξη σε μουσικούς σε τρία επίπεδα:

  • εξαιρετικούς
  • καλούς και
  • μέτριους

Είδε ότι υπάρχει στατιστικά σημαντική σχέση στις ώρες που είχαν δαπανήσει στην ενασχόλησή τους με τη μουσική τους εξέλιξη. Έτσι τα όρια των 10.000 – 5.000 και 2.000 ωρών ήταν τα όρια για να γίνει κάποιος εξαιρετικός, καλός ή μέτριος.

Το όριο των 1.000 ωρών ήτανε το όριο για να μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει το φράγμα του αρχαρίου και να αναπτύξει τις βασικές ικανότητες επιτυχίας.

Πώς εξηγεί η θεωρία την εξέλιξη που έχουν τα παιδιά θαύματα;

Αναφορικά με τα παιδιά θαύματα, η εξήγηση είναι ότι έχουν κάνει την σχετική δουλειά τις ώρες πτήσης στον τομέα τους σε πολύ μικρή ηλικία.

Δεν υπάρχουν παιδιά θαύματα, αλλά παιδιά που έχουνε νωρίς αναπτύξει τις δεξιότητες σε έναν τομέα. Στα 32 μου αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα άθλημα γιατί είχα βαρεθεί την αεροβική στο γυμναστήριο. Επέλεξα την πάλη γιατί μου άρεσε επειδή βελτίωνε δραματικά την φυσική σου κατάσταση και αποκτούσες και τρομερή ευλυγισία που ποτέ δεν είχα.

Μετά από 2 χρόνια στην παλαίστρα και με κάποιες μικρές διακοπές συνάντησα τον Σέργιο. Ίδια κιλά, ίδια κατηγορία, ίδια ηλικία ίδιο σώμα πάνω κάτω με μένα. Με μια σημαντική διαφορά. Ο Σέργιος ήτανε παγκόσμιος πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής στην Ουκρανία. Έκανε πάλη από 7 ετών και είχε προβάδισμα από εμένα 25 ετών!

Δεν υπήρχε λαβή ή αντίπαλος να νικήσει το Σέργιο, είτε ήσουνα 120 κιλά είτε ήξερες καράτε και Ζίου Ζίτσου, ο Σέργιος με εκπληκτικό αυτοέλεγχο και αταραξία σε πετούσε σαν χάρτινο αεροπλανάκι.

Μετά από αυτήν την εμπειρία δεν σταμάτησα να κάνω πάλη, αλλά συνέχισα με πιο γρήγορους ρυθμούς και έχω δει πολύ μεγάλη βελτίωση στον εαυτό μου. Δεν έχω φτάσει στο επίπεδο του Σέργιου, αλλά έχω προσωπικούς στόχους υγείας και ευεξίας και είμαι μέσα στους στόχους μου.

Αρκεί μόνος ο κανόνας των 10.000 ωρών για να πετύχετε στο ίντερνετ;

Οι ειδικοί πάλι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν είναι αρκετός μόνος ο κανόνας της εξάσκησης των 10.000 ωρών για να γίνει κάποιος πετυχημένος. Χρειάζεται να έχετε και ένας στόχο πρώτα και να κάνετε αυτό που σας αρέσει.

Χρειάζεστε δηλαδή ένα ευρύτερο όραμα για την εσάς και τον εαυτό σας. Το όραμα σας και το πάθος σας θα τροφοδοτήσει το εγώ και το θέλω σας και θα γίνει η κινητήρια δύναμη για να μην τα παρατήσετε σε όλη την διαδρομή των 10.000 ωρών.

Άλλοι επιστήμονες και ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι κάποιοι πετυχαίνουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο εξάσκησης, για παράδειγμα κάποιος μουσικός κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο που κάποιος άλλος έκανε 26 χρόνια σε 2 μόνο χρόνια.

Δεν αρκεί μόνο η εξάσκηση, όπως δεν αρκεί ούτε το ταλέντο. Χρειάζεται να συνδυάσετε και τα δύο. Χρειάζεται να καλλιεργήσετε τα ταλέντα σας για να πετύχετε σε αυτό που επιθυμείτε.

Άμα θέλετε να γίνετε ο επόμενος Michael Jordan και είστε μόνο 1.75 μάλλον δεν θα τα καταφέρετε. Πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο άθλημα για να διαπρέψετε ανάλογα με τα φυσικά ταλέντα και τη φυσική ροπή σας.

 

Το ίντερνετ και πως πετυχαίνει κάποιος σήμερα στο ίντερνετ;

O ίδιος ο θρύλος του κουνγκ φου Bruce Lee, είχε παλιότερα πει: Δεν φοβάμαι αυτόν που εξασκήθηκε σε 10.000 κλωτσιές μια φορά, αλλά αυτόν που εξασκήθηκε 10.000 φορές σε μία κλωτσιά!

Σε ένα internet business blog όπως το δικό μου χρειάζεστε 10.000 ώρες περίπου blogging για να γίνετε πετυχημένοι. Μπορεί να μην είναι όλα τα site στο ίντερνετ blogs, άλλα να είναι εταιρικά sites, άλλα να είναι e-shops όμως ο χρυσός κανόνας των 10.000 ωρών παραμένει σε ότι κάνει.

Θέλετε να γίνετε καλός στο SEO; Αφιερώστε 10.000 ώρες στο να κάνετε SEO για την ιστοσελίδα σας. Θέλετε να γίνετε ειδικός στο traffic, αφιερώστε 10.000 ώρες για να γίνετε καλός στο να φέρνετε traffic στην ιστοσελίδα σας.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αποτυχημένοι κάνουν τα πράγματα αργά στη ζωή τους. Η ανάλυση τους παραλύει σε βαθμό που τους προσπερνάει η ίδια η ζωή και η επιτυχία. Έτσι σπαταλάνε τις 10.000 ώρες τους που χρειάζονται στο να γίνουν καλοί σε όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχουν στο ίντερνετ, στις επιχειρήσεις, στη δουλειά τους.

Σκεφτείτε το ξανά, είμαστε οι συνήθειες μας. Άμα έχετε ξοδέψει 10.000 ώρες να πίνετε καφέ στην παραλία, συγχαρητήρια έχετε γίνει ένας ειδικός στον τομέα σας!

Κανείς δεν μπορεί να πιει τον καφέ καλύτερα από σας βλέποντας την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα! Έχετε πάρει το πρωτάθλημα στην αργοπορία και στην καθυστέρηση.

Άμα όμως αντί να κάθεστε όλη μέρα και να σκέφτεστε τι να κάνετε και ότι δεν υπάρχουν δουλειές, γίνετε καλός σε κάτι και οι δουλειές θα έρθουν μετά!

Έχω πολλούς πελάτες που σκέφτονται εδώ και τρεις μήνες να κάνουν ένα καινούριο site ή να ανασχεδιάσουν το παλιό τους site. Μπορεί να είναι γύρω στους 10 αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή. Το παλιό τους site δεν δουλεύει σωστά ή έχει πολλά προβλήματα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι το site τους δεν δουλεύει ή δεν έχει γίνει ακόμα.

Ξέρετε όμως ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα; Ότι ακόμα σκέφτονται να κάνουν ένα καινούριο site ή να ανασχεδιάσουν το παλιό τους site. Μέσα σε τρεις μήνες έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαν να είχαν ήδη το νέο τους site και να κάνουν πωλήσεις.

Η αναβλητικότητα και η αργοπορία θα μετατρέψουν το ταξίδι των 10.000 ωρών προς την επιτυχία στο ίντερνετ σε άπιαστο όνειρο.

Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι αποτυχίας στο ίντερνετ

Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι αποτυχίας στο ίντερνετ είναι:

  1. Η έλλειψη στόχου
  2. Η έλλειψη των πυρηνικών δεξιοτήτων για την επιτυχία
  3. Η αναβλητικότητα στην απόκτηση αυτών των πυρηνικών δεξιοτήτων

(Σημείωση: τον όρο πυρηνικές δεξιότητες ή core competencies τον δανείστηκα από το στρατηγικό μάνατζμεντ για να σας δώσω μια νότα επιστημονικού μάνατζμεντ, ως μέλος ανώτατου επιπέδου του Chartered Management Institute)

Για να αποκτήσετε πυρηνικές δεξιότητες στο ίντερνετ, χρειάζεστε 10.000 ώρες εξάσκηση σε αυτές. Θέλετε να γίνετε ένας πετυχημένος blogger; Χρειάζεστε 10.000 ώρες blogging. Θέλετε να γίνετε πετυχημένος web designer; Χρειάζεστε να σχεδιάσετε μερικές χιλιάδες websites.

Τα πάντα ξεκινάνε από την ύπαρξη ενός στόχου κατά προτίμηση γραπτού. Η έλλειψη σκοπού και στόχου στο ίντερνετ ή στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά. Χρειάζεστε να έχετε λοιπόν και τα τρία παραπάνω. Έναν ξεκάθαρο στόχο για το τι θέλετε να πετύχετε, όλες εκείνες τις δεξιότητες για να πετύχετε αυτόν τον στόχο και μαζική δράση (massive action) για να μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας.

Η προσωπική μου επιτυχία στο ίντερνετ και ο κανόνας των 10.000 ωρών

Πάντα από μικρός ονειρευόμουνα ένα πράγμα. Πως να γίνω συγγραφέας best seller σε παγκόσμιο επίπεδο. Από μικρός έγγραφα απίστευτες εκθέσεις, ποιήματα, μικρές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και με συνάρπαζε όλος αυτός ο κόσμος της φαντασίας και της τεχνολογίας.

Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, είχα ιδιαίτερη έφεση στην έκθεση και στο πανεπιστήμιο έγγραφα τις εργασίες στο laptop μου εν ώρα παραδόσεως μέσα στην τάξη μέσα σε 8 ώρες! Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου παίρνανε την εργασία μου και την αντιγράφανε για να περάσουν το μάθημα.

Στην επαγγελματική μου καριέρα πάντα με μάγευε η ιδέα να μπορώ να βγάλω λεφτά από το ίντερνετ. Με γοήτευε η ιδέα ότι μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο μέσα από τον υπολογιστή μου, χωρίς να χρειάζεται να βγω έξω από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά και να ψάχνω να βρω πελάτες.

Μετά από 14 χρόνια πορείας στο ίντερνετ μετά από πολλές διακοπές και καθυστερήσεις, έχω σπάσει το φράγμα των 10.000 ωρών εδώ και κάμποσο καιρό.  Υπολογίζω ότι έχω περάσει χονδρικά 14.000 ώρες στο ίντερνετ. Όμως δεν ήτανε και οι 14.000 ώρες στην σωστή κατεύθυνση και δεν ανάπτυξα όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν έγινα ακόμα ένας διάσημος συγγραφέας, ούτε πήρα το Νόμπελ Λογοτεχνίας, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά έγινα ένας πετυχημένος blogger, ένας πετυχημένος επαγγελματίας του ίντερνετ που ζω από το επάγγελμά μου.

Μην χάνετε χρόνο, μην αναβάλετε, ξεκινήστε σήμερα το δικό σας πετυχημένο site στο ίντερνετ!

Για να πετύχω στο ίντερνετ χρειάζομαι 10.000 ώρες;

Σίγουρα όχι. Το ορόσημο των 10.000 ωρών δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από τον ανταγωνισμό και τι κάνατε πριν ξεκινήσετε τη δική σας ηλεκτρονική επιχείρηση.

Μπορεί να αρκούνε λιγότερες ώρες γιατί και οι ανταγωνιστές σας έχουν επενδύσει λιγότερο χρόνο από τις 10.000 ώρες στον τομέα ή στην αγορά σας. Επίσης, άμα είστε επιχειρηματίας και έχετε υπαλλήλους αυτές οι 10.000 ώρες, μπορούν να λειτουργήσουν προσθετικά. Άμα είστε 4 στην επιχείρηση σας μπορεί να βάλετε όλοι μαζί 10.000 ώρες για να πετύχει η επιχείρηση σας.

Το σημαντικότερο βήμα είναι να ξεκινήσετε και να κάνετε όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχετε επειδή σας αρέσουν και επειδή το θέλετε κιόλας.

Η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι υπάρχουν πετυχημένες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις και με 1.000 ώρες, αλλά και με 100 ώρες, ανάλογα το επίπεδο επιτυχίας που είναι επαρκές για σας. Μπορεί να είστε ικανοποιημένοι με 1.000 ευρώ το μήνα και να μην στοχεύετε σε διεθνή καριέρα.

Αν πάλι θέλετε να γίνετε ο επόμενος Billy Gates και να φτιάξετε το επόμενο Facebook, τότε θα χρειαστείτε παραπάνω και από 10.000 ώρες.

Ξέχασα κάτι; Αν ναι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή να με στείλετε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο κανόνας των 10.000 ωρών πηγές:

 

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε