ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Επιβιώνοντας από την καμπύλη απογοήτευσης στο SEO

EPIVIONONTAS APO TIN KAMPYLI APOGOITEUSIS STO SEO

Επιβιώνοντας από την καμπύλη απογοήτευσης στο SEO

Γεια σας φίλοι μου, θα ήθελα σήμερα να αναλύσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο είναι πως να επιβιώσετε από την καμπύλη απογοήτευσης στο SEO και να μπορέσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα να δρέψετε καρπούς και να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google εφόσον αυτό θέλετε.

Το να δουλεύετε σκληρά στο SEO για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης μπορεί να σας πάρει αρκετούς μήνες μέχρι να δείτε φως. Σε αυτήν την περίοδο σκληρής εργασίας συνήθως βλέπετε ελάχιστα έως καθόλου αποτελέσματα στην ιστοσελίδα σας.

Αυτή η περίοδος στα αγγλικά λέγεται SEO slog ή καμπύλη απογοήτευσης στα ελληνικά -Η πιο ακριβής μετάφραση ή ορολογία είναι το SEO disapointment curve αλλά στην ουσία εννοούμε το ίδιο πράγμα.

Αναλύοντας την απόδοση του SEO

SEO-DISAPPOINTMENT CURVE

Συνήθως, ο χρόνος που απαιτείτε για να δείτε αποτελέσματα στο SEO είναι περίπου 3 με 6 μήνες στη Google, ενώ στις άλλες μηχανές αναζήτησης όπως η Baidu και η Yandex χρειάζονται από 6 μήνες και άνω.

Ο λόγος που ένα νέο site αργεί τόσο πολύ να κερδίσει κάποιες θέσεις για λέξεις κλειδιά στη Google είναι γιατί είναι καινούριο. Δεν έχει σχεδόν κανένα backlink και επίσης δεν έχουν ανακαλύψει και κατατάξει ακόμα όλο το περιεχόμενο του οι μηχανές αναζήτησης.

Στη διάρκεια όμως της αναζήτησης του περιεχομένου και των backlinks από τη Google η ιστοσελίδα σας είναι σε φάση sandox mode για τους πρώτους έναν με τρεις μήνες. Αν και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ανακαλύψουν από τεχνική σκοπιά την ιστοσελίδα σας σε λίγα λεπτά, χρειάζονται κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να καταλάβουν και να χαρακτηρίσουν το περιεχόμενο σας και μετά να το κατατάξουν σε κάποια θέση στον δείκτη τους.

Σε αυτήν την περίοδο, αφήνουν την ιστοσελίδα σας σε κατάσταση free float, ελεύθερης κατάταξης σε κάποιες θέσεις για κάποιες λέξεις κλειδιά ώστε να πάρει αυτή κάποια κλικ για να μπορέσει η google να αντιληφθεί πως αντιδράν οι χρήστες με αυτήν.

Τα πράγματα που ελέγχει η Google στην ιστοσελίδα σας είναι άμα μένουν οι επισκέπτες μέσα στην ιστοσελίδα, άμα φορτώνει γρήγορα, άμα αλληλεπιδράν με το site σας και άμα θα αγοράσουν τα προϊόντα σας.

Αυτή είναι και η περίοδος χάριτος, ο μήνας του μέλιτος που ξαφνικά βλέπουμε μια κινητικότητα, υπάρχει κάποιος ενθουσιασμός κοιτώντας τα οργανικά αποτελέσματα της Google και τα Google Analytics και μετά ξαφνικά το site σας εξαφανίζεται για ένα διάστημα ως δια μαγείας.

Η δεύτερη περίοδος είναι η νεκρή περίοδος, η περίοδος της καμπύλης της απογοήτευσης που θα πρέπει να δείξετε στις μηχανές αναζήτησης ποιο είναι πραγματικά το site σας και ότι αξίζετε να βγείτε στις μηχανές αναζήτησης με το σπαθί σας επειδή η ιστοσελίδα σας είναι περί οπής.

Η λάθος αντιμετώπιση της καμπύλης απογοήτευσης

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει το πραγματικό SEO και τελειώνουν οι δικαιολογίες. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το σλόγκαν SEO starts here για να περιγράψω ότι χρειάζεται να ασχοληθείτε πραγματικά με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας σε βάθος.

Η πραγματική ενασχόληση με το SEO έχει να κάνει με τα παρακάτω:

  • Την καλλιέργεια των social media
  • Την παραγωγή κατάλληλου περιεχομένου
  • Την δημιουργία ποιοτικών backlinks με το χέρι

Καθώς και πολλά άλλα πράγματα ή καμπάνιες SEO που εφαρμόζουμε σε συνδυασμό ή ξεχωριστά.

Όμως όλα τα παραπάνω είναι δύσκολα, χρονοβόρα και κοπιαστικά γιατί μόνο και μόνο για να δημιουργήσετε ποιοτικά backlinks με το χέρι, θα πρέπει πρώτα πρώτα να βρείτε τις ιστοσελίδες με τις οποίες θα συνδεθείτε που πρέπει να έχουν σχετικό περιεχόμενο με την δική σας ιστοσελίδα, να δημιουργήσετε το σωστό link με τη λέξη κλειδί και μετά να το βρει η Google και να το κατατάξει στον δείκτη της.

Για αυτό πολλοί καταφεύγουν στις εύκολες λύσεις που όμως δεν λύνουν ποτέ το πρόβλημα του SEO το οποίο είναι αυτή τη στιγμή αλλά απλώς αντικαθιστούν την οργανική επισκεψιμότητα που δεν υπάρχει με ένα άλλο είδος επισκεψιμότητας το οποίο είναι η πληρωμένη διαφήμιση στη Google, στο Facebook και σε διάφορα άλλα διαφημιστικά μέσα.

Βαφτίζουν όλη αυτή την διαδικασία digital marketing, search engines marketing κτλ και έτσι αποκτά ονομαστικά και μόνο μια βαρύτητα ανάλογη με το SEO ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει την ίδια βαρύτητα.

Η αλήθεια είναι πικρή αλλά θα σας απελευθερώσει από όποιες αυταπάτες. Η διαφήμιση και το digital marketing χωρίς SEO έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Είναι σαν να κουβαλάτε νερό και επειδή ο χρόνος περνάει χωρίς να έχετε πιάσει την οργανική επισκεψιμότητα που επιθυμείτε και εσείς επιζητείτε κάποια αποτελέσματα, φτάνετε πάλι στο σημείο που ήσασταν στην αρχή.

Η αντικατάστασης της χαμένης οργανικής κίνησης δεν γίνεται για πάντα με πληρωμένη διαφήμιση. Δηλαδή η φιλοσοφία μέχρι να βγει η ιστοσελίδα στη Google θα κάνω Adwords για να συμπληρώσω επισκεψιμότητα και να πάρω μερικές παραγγελίες είναι ημίμετρο.

Συνήθως εγκλωβίζεστε στην προσωρινή λύση της διαφήμισης και δεν μένει καθόλου προϋπολογισμός για πραγματικό SEO.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να κάνετε και διαφήμιση στη Google ή όπου αλλού θέλετε. Θα πρέπει όμως να κάνετε παράλληλα και SEO.

Η σωστή αντιμετώπιση της καμπύλης απογοήτευσης

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της καμπύλης απογοήτευσης λοιπόν;

Θα πρέπει αρχικά να κατανοήσετε ότι όλες οι ιστοσελίδες στην αρχή περνάνε από αυτή την καμπύλη απογοήτευσης. Άρα θα πρέπει να έχετε προνοήσει για να ξοδέψετε κάποια χρήματα για σωστό και ποιοτικό SEO.

Για την ακρίβεια άμα χρειάζεστε 100 ευρώ για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας, θα χρειαστείτε 300 ευρώ για να την προωθήσετε. Τα ποσά είναι ενδεικτικά αλλά η αναλογία πραγματική.

Για κάθε ένα ευρώ που ξοδεύετε για την κατασκευή και τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, χρειάζεστε άλλα 3 ή και περισσότερα για την σωστή προώθηση της.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της περιόδου που η ιστοσελίδα σας ακόμα δεν φαίνεται να είναι πουθενά στη Google, θα πρέπει να ασχολείστε καθημερινά με την δημιουργία σωστών backlinks και πολύ καλού περιεχομένου που αναζητάνε οι πελάτες σας στο ίντερνετ.

Αυτό θα πρέπει να γίνει με την ίδια δυναμική για όλο το πρώτο εξάμηνο μέχρι να φτάσετε στη σημείο ισορροπίας, όπου οι κόποι σας θα αρχίσουν να ανταμοίβονται και να αποδίδουν καρπούς.

Το τρίτο στάδιο είναι το στάδιο της ισορροπίας ή της εξισορρόπησης και πλέον κάθε x ευρώ που θα ξοδεύετε για SEO θα σας φέρνει 2x ή και περισσότερα σε χρηματική απόδοση για την ιστοσελίδα και την επιχείρηση σας.

Πάνω από όλα μετράει η στάση που κρατάτε σε όλη αυτήν την περίοδο γιατί θα πρέπει πρώτα να το πιστέψετε για να το κάνετε και για να το δείτε να συμβαίνει για εσάς.

Το 80% τα παρατάει πριν δει αποτελέσματα στο SEO

Το θετικό ή και το αρνητικό, ανάλογα με το που βρίσκεστε είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παρατήσετε πριν αρχίσετε να δείτε κάποια αποτελέσματα.

Συνήθως οι περισσότεροι επιχειρηματίες τα παρατάνε ανάμεσα στο πρώτο με τον έκτο μήνα και ως συνέπεια η ιστοσελίδα τους δεν εμφανίζεται πουθενά ή φέρνει πενιχρά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Η πρόωρη εγκατάλειψη των προσπαθειών έχει ρίσκο γιατί διακινδυνεύουμε να χάσουμε όσα έχουμε κάνει και έχουμε ξοδέψει μέχρι σήμερα για να βελτιστοποιήσουμε την ιστοσελίδα μας.

Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι το SEO δεν δουλεύει ή ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δεν κάνει κτλ, ενώ το μόνο που θα χρειαζότανε θα ήτανε να του δώσουν περισσότερο χρόνο και περισσότερη δουλειά στην προώθηση της ιστοσελίδας τους.

Ως συμπέρασμα και μόνο θα ήθελα να σας πω να μην τα παρατάτε από τον πρώτο μήνα αν δεν φέρει κάποια αποτελέσματα ότι έχετε κάνει στο SEO γιατί τα αποτελέσματα στο SEO είναι μακροπρόθεσμα και μένουν για πάντα με εσάς και την ιστοσελίδα σας.

Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την εκστρατεία σας στο SEO και να κάνετε ότι χρειάζεται να κάνετε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

Δείτε περισσότερα για την καμπύλη απογοήτευσης στο SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ιστοσελίδας ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για web design ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Επιβιώνοντας από την καμπύλη απογοήτευσης στο SEO”

Σχολιάστε