ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η Google αφαιρεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης όλα τα site που έχουν χακαριστεί!

GOOGLE HACKERS UPDATE

Η Google αφαιρεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης όλα τα site που έχουν χακαριστεί!

Μάθετε πως να προστατέψετε την ιστοσελίδα σας από όλους τους ορατούς και αόρατους χάκερ του ίντερνετ για να μην εξαφανιστείτε από τη Google!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της στις 5 Οκτωβρίου 2015 στο εταιρικό της blog η Google προχώρησε σε ανανέωση του αλγορίθμου της που επηρεάζει το 5% των αποτελεσμάτων αναζήτησης περίπου ανάλογα με τη γλώσσα.

Ο νέος αλγόριθμος χτυπά τις ιστοσελίδες εκείνες που έχουνε πέσει θύματα χάκερ και κακόβουλου λογισμικού. Ο νέος αλγόριθμος εντοπίζει αυτές τις ιστοσελίδες και τις αφαιρεί εντελώς από τον δείκτη της Google!

Μιλάμε δηλαδή για απόλυτη εξαφάνιση από τις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης της.

Ποιες ιστοσελίδες πλήττονται περισσότερο;

Οι ιστοσελίδες που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές που οι ιδιοκτήτες τους τις έχουνε αφήσει απροστάτευτες σε επιθέσεις χάκερ ή είναι τελείως εγκαταλελειμμένες από τους ιδιοκτήτες τους και δεν έχει γίνει ποτέ κάποια αναβάθμιση ή δεν τρέχουν κάποιο πρόγραμμα ασφαλείας και αντισπάμ όπως το Sucuri για παράδειγμα.

Αυτές οι ιστοσελίδες είτε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουνε πέσει θύματα σπαμ με αποτέλεσμα να εμπλέκονται άθελα τους σε διάφορες παράξενες δραστηριότητες όπως το να εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα, να προτείνουν τον χρήστη να εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό με ιούς κτλ.

Επίσης προωθούν χαμηλής και αμφίβολης ποιότητας ιστοσελίδες όπως πορνοsites, παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, αναβολικά και επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής.

Πλημμελής συντήρηση της ιστοσελίδας σας μπορεί να οδηγήσει στο να παραβιαστεί άνετα η ιστοσελίδα σας στο κοντινό μέλλον ή ανά πάσα στιγμή.

Είναι αξιοπερίεργο που η πλημμελής συντήρηση και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας έχει οδηγήσει πολλές ιστοσελίδες ακόμα και του Δημόσιου Τομέα, Πανεπιστημίων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στο να πέσουν θύματα των εγκληματιών του διαδικτύου (cyber-criminals).

Μέχρι χτες η Google ήτανε ανεκτική με αυτές τις ιστοσελίδες, σήμερα όμως αυτό αποτελεί παρελθόν. Πλέον η Google στην προσπάθεια της να προστατέψει τους χρήστες του ίντερνετ έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο με σκοπό να εξαφανίσει όλα τα χακαρισμένα site.

Το ερώτημα είναι μήπως εξαφανίσει και το δικό σας.

Μάθετε αν έχετε πέσει θύμα επίδοξων χάκερς

Δυστυχώς το κακό μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα τα σπίτια και να πλήξει και εσάς. Επειδή η Google δεν έχει φυσική παρουσία στην Ελλάδα, και όσες εταιρείες ισχυρίζονται ότι σας καλούν εκ μέρους της Google ψεύδονται γιατί η Google δεν έχει συνεργάτες, ούτε πωλητές θα πρέπει μόνοι σας να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας για πιθανές απειλές.

Άμα αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε μόνοι σας να γλιτώσετε την ιστοσελίδα σας από την παραβίαση και από τους επίδοξους χάκερ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας βοηθήσω να λύσετε όποιο πρόβλημα υπάρχει.

Η ασφάλεια στο ίντερνετ είναι το νούμερο ένα σήμερα και κανένας δεν θέλει να επισκέπτεται μια χακαρισμένη ιστοσελίδα.

 

Σχολιάστε