ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η μεγάλη αλλαγή του αλγορίθμου της Google για κινητά

mobile-seo- google update

Η μεγάλη αλλαγή του αλγορίθμου της Google για κινητά

Τι θα γίνει στις 21 Απριλίου στο ίντερνετ και πως αυτό θα επηρεάσει την ιστοσελίδα σας;

Μπορεί η 21 Απριλίου για εμάς τους Έλληνες να είναι σημαδιακή ημερομηνία για την εγκαθίδρυση της δικτατορίας, αυτήν όμως την ημερομηνία επέλεξε η Google για να λανσάρει το νέο της αλγόριθμο ειδικά κατασκευασμένο για κινητές συσκευές.

Πως όμως θα επηρεάσει αυτό την ιστοσελίδα σας και τι θα πρέπει να κάνετε για να μην εξαφανιστεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google;

Αν έχετε ήδη ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα και εξαρτάται η εργασία σας ή ο τζίρος σας άμεσα από τη Google και την κατάταξη που έχει το site στις σελίδες αποτελεσμάτων, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Ποιές θεωρεί η Google ως κινητές συσκευές;

Κινητές συσκευές θεωρούνται όλα τα tablet, τα μίνι laptop, τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones τα οποία δεν έχουν ίδια ανάλυση και μέγεθος οθόνης με τους σταθερούς υπολογιστές και τα κανονικά laptop.

Εάν δηλαδή το tablet σας έχει ανάλυση οθόνης κάτω από 1024 x 768 ή περίπου 1200 x 800 τότε θεωρείται ότι είναι κινητή συσκευή από τη Google και θα πρέπει να υπάρχει ειδική έκδοση από την ιστοσελίδα σας για αυτές τις συσκευές.

Συγκεκριμένα, το έγκυρο site WPtavern έχει προειδοποιήσει όλους τους γραφίστες, τους σχεδιαστές ιστοσελίδων αλλά και τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων σε WordPress να επιλέξουν responsive themes.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστούν οι ιστοσελίδες τους από την αναβάθμιση ή μάλλον διαχωρισμό του αλγορίθμου της Google για κινητές και για σταθερές συσκευές.

Πλέον η εντύπωση ότι το responsive design δεν είναι παράγοντας SEO είναι ήδη παρελθόν και για να μην τρέχετε και δεν φτάνετε την τελευταία στιγμή για να προλάβετε, θα πρέπει από τώρα να προνοήσετε.

Μπορείτε να δείτε άμα η ιστοσελίδα σας είναι κατάλληλη για προβολή στις κινητές συσκευές ή mobile SEO friendly στο εργαλείο ελέγχου συμβατότητας της Google.

Γιατί είναι σημαντικό το mobile SEO;

Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου, το mobile SEO,  είχα αναφερθεί στο γεγονός ότι το 30% των χρηστών του ίντερνετ πλοηγείτε σε αυτό με κινητές συσκευές, είτε αυτές είναι tablets ή κινητά. Αυτό γινότανε το καλοκαίρι του 2014 που γράφτηκε εκείνο το άρθρο.

Σήμερα, Μάρτιος του 2015 το ποσοστό έχει φτάσει περίπου το 50%.

Στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι το μέλλον του ίντερνετ είναι στα κινητά και στα tablet όπου θα αντικαταστήσουν τα laptop. Επίσης, σύμφωνα με το authority site moz.com, το 2015 το 51% των αναζητήσεων στη Google θα γίνονται από κινητές συσκευές και smpartphones.

Η τάση αυτή θα μεγαλώνει και κάθε χρόνο το χάσμα μεταξύ κινητών συσκευών και σταθερών θα αυξάνεται. Η πλοήγηση στο ίντερνετ μέσω κινητών συσκευών θα αλλάζει τον τρόπο που θα διεξάγεται το ηλεκτρονικό εμπόριο σήμερα, αφού περνάμε πλέον στην εποχή του m commerce, του κινητού εμπορίου και αφήνουμε πίσω μας την εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Βέβαια, για μερικούς το ηλεκτρονικό εμπόριο πέρασε και δεν ακούμπησε, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και για το κινητό εμπόριο.

Το ίδιο το κράτος με το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν αφήνει αλλά επιβάλει τον κόσμο σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτό άλλωστε θεωρείται και κινητό εμπόριο, εκτός από το να αγοράζουμε παπούτσια από το κινητό μας. – Πράγμα που έχω κάνει πολλές φορές και πιστέψτε με ότι έχει απίστευτη ευκολία και μπορείς να ψυριστείς χωρίς να το καταλάβεις.

Τι θα αλλάξει πλέον στην αναζήτηση στο ίντερνετ από τα smartphones

Αυτό που θα αλλάξει είναι ότι όταν θα αναζητάμε από κάποια κινητή συσκευή κάτι στη Google, θα ωφελούνται sites τα οποία είναι φιλικά προς τις κινητές συσκευές, είναι δηλαδή λειτουργικά προς τον χρήστη και δεν φαίνονται όπως στον σταθερό υπολογιστή.

Όσοι έχετε κινητό με ίντερνετ, προσπαθήστε να δείτε μια ιστοσελίδα όπως φαίνεται στο desktop, είναι σχεδόν αδύνατο. Και ο προσανατολισμός τώρα είναι κατακόρυφος από οριζόντιος, αλλά και η ανάλυση και η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας εντελώς διαφορετικές.

Η Google φαίνεται να επικροτεί τους χρήστες κινητών με android, επίσης  φαίνεται να τιμωρεί τα παλιά, απαρχαιωμένα sites που δεν έχουνε ακολουθήσει τις τάσεις της νέας τεχνολογίας.

Τι θα πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον νέο αλγόριθμο;

Αρχικά, θα πρέπει να διαπιστώσετε εάν το site σας είναι φιλικό προς τα κινητά ή όχι, έχει δηλαδή responsive design. Μπορείτε να το δείτε στο εργαλείο ελέγχου συμβατότητας της Google.

MOBILE SEO FRIENDLY

Αφού λοιπόν εισάγετε την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να την ελέγξει το απαραίτητο bot της Google για να δείτε άμα είναι ή δεν είναι το site σας έτοιμο για τον νέο αλγόριθμο.

Άμα είναι, θα φαίνεται η ιστοσελίδα σας προσαρμοσμένη ή διαφορετική από την κανονική στα κινητά. Στην κάτω εικόνα βλέπετε πως φαίνεται το site μου στις κινητές συσκευές. Κάπως έτσι θα πρέπει να φαίνεται και το δικό σας site.

MOBILE SEO FRIENDLY

Σε περίπτωση που δεν είναι η ιστοσελίδα σας κατάλληλη και δεν περάσει το τεστ της Google, τότε έχετε 21 περίπου ημέρες μέχρι τις 21/04/2015 δηλαδή για να:

  1. ξανασχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας με responsive design ή
  2. να προσθέσετε μια ειδική έκδοση για κινητά και smartphones

Η ειδική έκδοση για κινητά είναι του τύπου m.site.gr και γενικά δεν τη συνιστώ. Αυτό που συνιστώ είναι να κάνετε ανασχεδιασμό της ιστοσελίδα σας επιλέγοντας ένα repsonsive WordPress Theme.

Οτιδήποτε και αν συμβαίνει δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πανικοβάλλεστε. Μπορείτε να με καλέσετε για να με συμβουλευτείτε στο 6972.364.387 και να βρούμε μαζί μια λύση για την ιστοσελίδα σας.

Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας σε WordPress

Βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google με την υπηρεσία WordPress SEO Redesign

Ζητήστε Μια Προσφορά Ανακατασκευής ή Προώθησης Ιστοσελίδας

Μην ξεχνιόμαστε ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία. Γράφω αυτά τα άρθρα στο blog μου για να προσελκύσω νέους πελάτες και για βγάλω το ψωμί μου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να με προτιμήσετε σαν επαγγελματία και θα πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά για κατασκευή ή για προώθηση της ιστοσελίδας σας! Το κόστος είναι μικρό, τα οφέλη μόνιμα και διαρκή!

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δείτε περισσότερα για το SEO στις κινητές συσκευές

Δωρεάν Μαθήματα SEO Google Αξίας 129€!

seo-lefta-wordpress

Μάθετε τα βασικά για το SEO, κατακτήστε τα μυστικά των μηχανών αναζήτησης, πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Η μεγάλη αλλαγή του αλγορίθμου της Google για κινητά”

Σχολιάστε