ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Νέο τάσεις στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google

Νέο τάσεις στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google

Όταν πρόκειται για το SEO, και για να κρατηθείτε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας στην πρώτη σελίδα της Google θα πρέπει  να μαντέψετε τι πρόκειται να κάνε η Google με τον αλγόριθμο αναζήτησης της.  Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας . Το πιο δύσκολο εμπόδιο με το SEO είναι ότι βασίζεται αποκλειστικά στον τρόπο που λειτουργεί η Google και η Google αλλάζει συνεχώς τον τρόπο αναζήτησης της. Ποια είναι λοιπόν τα επόμενα βήματα και αλλαγές που η Google πρόκειται να κάνει;

Δείτε το πρωτότυπο άρθρο στα αγγλικά: New Google Algorithm Search Trends

Έκανα την έρευνά μου τον τελευταίο μήνα για να σας φέρω εδώ τα πιο φρέσκα νέα για τη Google και τις νέες ενημερώσεις της. Δεδομένου ότι οι τελευταίες ενημερώσεις, Panda και Penguin είχαν αλλάξει τον χάρτη του ίντερνετ για πάντα, κάθε νέα  ενημέρωση της google είναι πολύ σημαντική για μερικούς και κρίσιμη για άλλους ιδιοκτήτες site. Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις, πολλοί άνθρωποι βρήκαν τους δικτυακούς τόπους τους να έχουν χάσει πολλές θέσεις στο pageranking της google και μια ολόκληρη βιομηχανία εξαφανίστηκε εν μία νυκτί.

Υπήρχαν άνθρωποι που έβγαζαν 400.000€ το μήνα με το Google Adsense και εξαφανίστηκαν από τον χάρτη των αποτελεσμάτων, σχεδόν εν μία νυκτί και αυτοί.

Φυσικά, η Google θέλει να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και τα αποτελέσματα αναζήτησης της, ώστε  με την πάροδο του χρόνου θα γίνετε η Google όλο και πιο προηγμένη, προκειμένου να ευχαριστήσει τον τελικό χρήστη. Ταυτόχρονα, είναι δίκαιο να πούμε ότι η Google πρόκειται να προσπαθήσει να γίνει πιο διαισθητική και απλή στη χρήση, οπότε και πάλι οι αλλαγές είναι πιθανόν να ωθήσουν την Google σε αυτή την κατεύθυνση. Άρα πρέπει και μεις να κάνουμε τα site μας απλά και διαισθητικά στη χρήση.

Η Google δίνει έμφαση στην ποιότητα και προσπαθεί να δει το ίντερνετ μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου. Ο παλιός μηχανιστικός τρόπος εξεύρεσης αποτελεσμάτων αναζήτησης δεν είναι ο καλύτερος, έτσι και τώρα η Google προσπαθεί να μιμηθεί το ανθρώπινο μυαλό, όταν πρόκειται για την αναζήτηση στο ίντερνετ.

Με άλλα λόγια , για να προστατεύσετε την τρέχουσα κατάταξή σας ή να ξεκινήσετε μια κατάταξη σε μια καλύτερη θέση στο google θα πρέπει να προσαρμοστείτε  στις νέες αλλαγές της Google. Φυσικά θα πρέπει να μαντέψετε και να προβλέψετε ποια πρόκειται να είναι η επόμενη κίνηση της Google σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

nees-taseis-ston-algorithmo-anazitisis-tis-google-seo

Τελευταίες ενημερώσεις του αλγορίθμου της Google (Google Updates)

1. Καλύτερη ολοκλήρωση με τα social media

Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε ήδη με το Google Plus, αλλά είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να διαδραματίσουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο η Google αξιολογεί ένα blog ή site. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου μια σελίδα του Google +1  παίρνει, την  υψηλότερη θέση που υπάρχει στην κατάταξη.

Το ίδιο θα είναι με το  Facebook, Twitter , Pinterest, YouTube, LinkedIn και πολλά άλλα βασικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα είναι πάνω από 350 κοινωνικά μέσα σήμερα!

2. Το τέλος της φτωχής Γραμματικής ή της Γραμματικής γενικά

Η κακή ορθογραφία επηρεάζει ήδη το SEO σας, καθώς αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερο περιεχόμενο που θα ταιριάζει με τους όρους αναζήτησης. Επιπλέον, η Google διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη. Ωστόσο, στο μέλλον, η Google θα είναι λιγότερο αυστηρή σε λάθη γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Μάλλον θα σταματήσει να επιβάλει  κυρώσεις  λόγω κακής ορθογραφίας.

3 . Συνώνυμα αντί των λέξεων-κλειδιών

Οι λέξεις-κλειδιά ήταν ο σημαντικότερος τρόπος αναζήτησης για τη Google για κάποιο χρονικό διάστημα. Πλέον η Google έχει αρχίσει τις κινήσεις για μια ποιο σημασιολογική αναζήτηση πρόσφατα, όπου ελπίζει να μάθει περισσότερο το τι  θέλουν οι άνθρωποι  χρησιμοποιώντας σχεδόν παρόμοιες ή συνώνυμες λέξεις κλειδιά για το SEO.

Αντί να ψάχνετε για ακριβείς αντιστοιχίες, θα αρχίσετε να ψάχνει για συνώνυμα. Αυτό είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι δεν είναι ακριβείς στη σκέψη τους και στην έκφρασή τους, τους αρέσει να συνδέουν ή να παραφράζουν λέξεις. Τα συνώνυμα είναι πιο ανθρώπινα και δεν είναι τόσο εύκολο να τα κάνετε spam. Τελικά, θα καταφέρει η Google να αντιγράψει το ανθρώπινο μυαλό στην αναζήτηση;

seo-google-hummingbird-update

Google Hummingbird Update

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της αναζήτησης της Google,  Amit Singhal, αυτή η νέα ενημέρωση του αλγόριθμου που ονομάζεται Hummingbird, είναι ίσως η πιο σημαντική ανανέωση από το 2001. Παρά το γεγονός ότι η νέα ενημερωμένη έκδοση κυκλοφόρησε πάνω από ένα μήνα πριν, ανακοινώθηκε επίσημα από την Google κοντά στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση με το Panda και το Penguin, που ήταν ενημερώσεις στον υπάρχον αλγόριθμο αναζήτησης της Google, το Hummingbird είναι μια πλήρης αντικατάσταση που ενσωματώνει μια πιο σημασιολογική κατανόηση των ερωτημάτων αναζήτησης.

Αναρωτιέστε πώς το Hummingbird update θα επηρεάσει την κατάταξη του ιστοτόπου σας; Εδώ είναι τα κορυφαία πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για Hummingbird:

1: Αντίο λέξεις κλειδιά; Ζήτω η  σημασιολογική αναζήτηση.

Οι λέξεις κλειδιά τείνουν γρήγορα να γίνουν παρελθόν. Με το Hummingbird, η Google προσπαθεί να διεισδύσει στη σιωπηρή πρόθεση των χρηστών στα αποτελέσματα αναζήτησης, μειώνοντας τη σημασία των λέξεων-κλειδιών.

Ενώ οι λέξεις κλειδιά δεν μπορεί ποτέ να πεθάνουν τελείως, η σημασιολογική αναζήτηση η  οποία βασίζεται σε παραπλήσιους  όρους για τη βελτίωση της ακρίβειας των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι εδώ για να μείνει για πάντα. Τα Smartphones οδηγούν την επανάσταση της σημασιολογικής αναζήτησης, παρέχοντας ιδιαίτερα  εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης. Το Hummingbird της Google  αντικατοπτρίζει αυτή τη μετάβαση από τις αναζητήσεις από τον υπολογιστή στις αναζητήσεις από το κινητό.

2: Πολύπλοκα φίλτρα αναζήτησης και γραφήματα γνώσης.

Η Google ξεκίνησε το πρώτο Γράφημα Γνώσης τον Μάιο 2012 με τον φιλόδοξο στόχο να δοθούν απαντήσεις σε αναζητήσεις, όχι μόνο συνδέσεις. Με την πρόσφατη προσθήκη των συγκρίσεων και φίλτρων αναζήτησης, τα γραφήματα γνώσης έχει γίνει πολύ έξυπνα.

Το Hummingbird αυξάνει την ικανότητα της Google να διαχειρίζεται σύνθετα ερωτήματα αναζήτησης, σαν αποτέλεσμα αυτό έχει την αύξηση της ικανότητας της Google στο ευρετήριο των εγγράφων στο ίντερνετ. Και χάρη σε σημαντικές βελτιώσεις στην ικανότητα της Google να συνδέσει σχετιζόμενα ερωτήματα αναζήτησης με τα έγγραφα στο διαδίκτυο, τα γραφήματα γνώσης της Google έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Για άλλη μια φορά, το σημασιολογικό SEO, όχι οι λέξεις κλειδιά, έχει ήδη μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κατάταξη της σελίδας σας στη μηχανή αναζήτηση.

3: Η αναζήτηση με ομιλία είναι εδώ για να μείνει.

Το Hummingbird update είναι πολύ καλύτερό σε  αναζήτησης μέσω ομιλίας, ένα χαρακτηριστικό που θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, δεδομένου της επικράτησης των δυνατοτήτων αναζήτησης φωνής με τα smartphones.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ζητήσει από την Google “Πού είναι το πιο κοντινό μέρος για να αγοράσω ένα smartphone από το σπίτι μου; ” Παραδοσιακά , οι μηχανές αναζήτησης θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που ταιριάζουν και στην προκειμένη περίπτωση, ” smartphone ” και ” αγορά”. Η ομιλητική αναζήτηση, ωστόσο, δίνει συμφραζόμενο νόημα στις λέξεις . Τα αποτελέσματα σχετικά με το ερώτημα αναζήτησης θα πρέπει να επηρεάζονται από τη λέξη “σπίτι”  και τον τόπο (δηλαδή, ένα κατάστημα  και όχι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ).

4: Το SEO δεν είναι νεκρό.

Όχι, η Google δεν σκοτώνει το SEO με την ενημέρωση του Hummingbird, ούτε θα αφήσει το SEO ποτέ να πεθάνει. Αυτό συμβαίνει γιατί το SEO δεν θα είναι πλέον μια εξαπάτηση των μηχανών αναζήτησης με την αγορά backlinks ή με παραγέμισμα των σελίδων με λέξεις κλειδιά.

Στην πραγματικότητα το αποτελεσματικό SEO είναι σχετικό με τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, πρωτότυπου περιεχόμενου που είναι σχετικό με την πρόθεση αναζήτησης των χρηστών και παρέχεται δωρεάν. Θυμηθείτε την έννοια δωρεάν περιεχόμενο και άρθρα πυλώνες. Η κατανόηση των τρόπων που οι άνθρωποι αναζητούν το περιεχόμενο, που περιλαμβάνουν τις λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, είναι σημαντικό.

Το ίδιο σημαντικό είναι η δημιουργία ενός φιλικού προς το χρήστη  blog που καθιστά εύκολο για τα άτομα να βρουν αυτό που χρειάζονται και να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες με άλλους. Στο τέλος όλα επιστρέφουν πάλι στην ποιότητα του περιεχομένου. Όσο η ιστοσελίδα σας συνεχίζει να διαθέτει ποιότητα περιεχομένου, θα συνεχίσει να μεσουρανεί στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

5: Οι πιθανότητες είναι ότι η ιστοσελίδα σας δεν έχει επηρεαστεί από την ενημερωμένη έκδοση.

Η Google ξεκίνησε σιωπηλά το Hummingbird πριν από ένα μήνα και ανακοίνωσε την αλλαγή προς το τέλος του Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπήρχε δραματική πτώση της κίνησης σε διάφορα sites κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Oι πιθανότητες είναι ότι το Hummingbird δεν έβλαψε την κατάταξη των σελίδων του δικτυακού σας τόπου. Αν μη τι άλλο, το Hummingbird μπορεί να βοήθησε σε ένα βαθμό την ιστοσελίδα σας, συνεχίζοντας να τιμωρεί τα spam sites.

Για παράδειγμα, η Google δήλωσε ότι η αναζήτηση για “συνταγή παλινδρόμηση οξέος» χρησιμοποιείται για να εμφανιστεί μια λίστα των φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου. Τώρα, η ίδια αναζήτηση περιλαμβάνει επίσης ιστοσελίδες με γενικές πληροφορίες για  τη θεραπεία της νόσου και όχι φαρμακευτική αγωγή μόνο.

Συμπεράσματα για το Hummingbird update:

Μεγαλύτερο αντίκτυπο το Hummingbird έχει για τις πολύπλοκες και για τις συμφραζόμενες αναζητήσεις. Για τη βελτίωση της κατάταξης του δικτυακού σας τόπου, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου και παρουσίασης αυτών των πληροφοριών με τρόπο που να καθιστά εύκολο να μοιραστείτε και να διαδοθούν μέσω των κοινωνικών μέσων .

Διαβάστε περισσότερα για το SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε