ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO : Hosting σε Ελληνικό server

SEO-GOOGLE-4

SEO : Hosting σε Ελληνικό server

Ένας από τους 200 παράγοντες SEO της Google είναι το hosting από γεωγραφική και λειτουργική άποψη.

Άμα το site σας απευθύνεται στην ελληνική αγορά, πρέπει να προτιμήσετε καταλήξεις domain name σε .gr, όπως .gr, .org.gr, edu.gr, net.gr και .com.gr και ελληνικό hosting.

Άμα το site σας απευθύνεται στην διεθνή αγορά, μπορείτε να επιλέξετε όλες τις άλλες διαθέσιμες καταλήξεις domain name που είναι πάνω από 700 με προτίμηση αυτές σε .com .net και .org και hosting εγγύτερα στην αγορά στόχο σας. Αν η αγορά σας είναι στην Ευρώπη προτιμήστε servers στην Ευρωπαϊκή χώρα με την μεγαλύτερη ομάδα πελατών ή αγορά στόχο και αντίστοιχα για τις άλλες χώρες.

Σε περιπτώσεις πολλών αγορών ή διεθνών αγορών, εκτός από διαφορετικά sites, ένα για κάθε αγορά, απαιτούνται και πολλοί διαφορετικοί servers στις ανάλογες αγορές.

Η αγορά του ελληνικού Hosting σήμερα

Μετά από εκτεταμένη έρευνα και αφού εξέτασα κάμποσες ελληνικές εταιρείες με ελληνικό hosting – Παρεμπιπτόντως, άλλο το ελληνικό hosting και άλλο το ελληνική εταιρεία με γερμανικό ή αμερικάνικο hosting – κατέληξα στην αξιόπιστη ελληνική εταιρεία TopHost.

Εταιρείες όμως που προσφέρουν αξιόλογο ελληνικό hosting με έδρα την Αθήνα, μια και εκεί κατοικεί το 50% των υποψήφιων πελατών σας είναι οι παρακάτω:

 1. Papaki.gr
 2. Tophost.gr
 3. Pointer.gr
 4. Dnhost.gr
 5. Otenet.gr
 6. Cyta.gr

Ο κατάλογος δεν σταματά εδώ μια και θα βρείτε πάρα πολλές άλλες αδικημένες από την Google εταιρείες hosting που ενώ είναι πολύ καλές και ποιοτικές στις παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν έχουν καμία ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης. Ο αλγόριθμος της Google απλώς της έπνιξε!

Να προτιμήσω το GR-IX δίκτυο;

Ο κόμβος GR-IX αποτελεί το σημείο στο οποίο διασυνδέονται επιλεγμένοι Internet Service Providers στην Ελλάδα. Μέσω του GR-IX υλοποιείται το peering, το οποίο επιτρέπει την απευθείας ανταλλαγή κίνησης μεταξύ των Internet Providers και κατ΄επέκταση επιτυγχάνονται πολύ υψηλές ταχύτητες κατά την διενέργεια της επικοινωνίας.

Τι διαφορά έχει η φιλοξενία του Ultra Fast GR-IX δικτύου με την φιλοξενία που δεν είναι σε GR-IX δίκτυο;

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, σε επίπεδο ταχύτητας δικτύου. To web hosting σε Ελληνικό Datacenter δεν είναι από μόνο του επαρκή για να επιτευχθούν οι σύντομοι χρόνοι απόκρισης που προαναφέρθηκαν.
Αν για παράδειγμα κάποιος χρήστης επισκεφθεί από Ελλάδα ένα site σε server στην Ελλάδα που δεν είναι σε GR-IX δίκτυο, ο χρόνος φόρτωσης θα είναι αντίστοιχος με τον χρόνο φόρτωσης μιας σελίδας που φιλοξενείται σε server στην Ευρώπη.
ελληνικο-hosting
Αντιθέτως οι εταιρείες hosting που βρίσκονται  στο GR-IX δίκτυο, εκμεταλλεύονται τις εσωτερικές αποστάσεις και η κίνηση δεδομένων δρομολογείται χωρίς αυτά να περνάνε από κόμβους του εξωτερικού. Έτσι, εξασφαλίζουν για τους πελάτες τους και το site σας τους πιο σύντομους δυνατούς χρόνους φόρτωσης των σελίδων από Ελλάδα.
Οι χρόνοι απόκρισης σε GR-IX επιτυγχάνουν ταχύτητες μέχρι και 5 φορές πιο γρήγορες.
Ενδεικτικές ταχύτητες ping από Ελλάδα:
 • σε server στην Αμερική 225ms
 • σε server στην Ευρώπη 93ms
 • στην Ελλαδα χωρίς GR-IX 80ms
 • στην Ελλαδα με GR-IX 40ms

Το web hosting στην Ελλάδα ανεβάζει την κατάταξη ενός site στη Google;

Για SEO πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google στην Ελλάδα, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι ο αλγόριθμος αξιολόγησης και κατάταξης των sites επηρεάζεται σημαντικά από τους εξής παράγοντες:

 • την τοποθεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας και
 • το TLD (.gr).

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ποιότητα αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google, εκτός από το TLD, η χώρα φιλοξενίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα, καθώς η  Google ελέγχει την τοποθεσία της IP του server στον οποίο φιλοξενείται το website.

Ο λόγος είναι ότι θεωρούν πως ένας server που φιλοξενείται για παράδειγμα στην Ελλάδα, θα εμπεριέχει και περιεχόμενο που θα είναι περισσότερο χρήσιμο σε χρήστες εντός Ελλάδας, σε σχέση με το περιεχόμενο ενός server του εξωτερικού. Στο ακόλουθο video, ο Matt Cutts της Google επιβεβαιώνει τη σημασία που έχει η τοποθεσία μίας IP για το SEO σε τοπικό επίπεδο.

Επομένως, η φιλοξενία σε Ελληνική IP και το ταχύτατο GR-IX δίκτυο, μπορεί να επηρεάσει θετικά την κατάταξη της σελίδας στα αποτελέσματα αναζητήσεων για τους χρήστες του internet εντός Ελλάδας και να σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ζητάτε.
Βάλτε το site σας στην πρώτη σελίδα της Google για πάντα με ελληνικό hosting!

TopHost, o πρωταθλητής του Hosting στην Ελλάδα -τουλάχιστον για αυτό το μήνα

Όλα τα πακέτα της Tophost φιλοξενούνται σε servers στην Ελλάδα και σας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε ταχύτητες δικτύου έως και 5 φορές πιο γρήγορες από αντίστοιχες στην Αμερική και Ευρώπη. Αξιοποιήστε την διασυνδεσιμότητα του Ultra Fast GR-IX δίκτυου των servers της Tophost, για την πιο γρήγορη εμπειρία φιλοξενίας!

Ποιες υπηρεσίες φιλοξενίας μπορούν να ενεργοποιηθούν στο Tophost Ultra Fast GR-IX δίκτυο στην Ελλάδα;

Οι υπηρεσίες που ενεργοποιούνται στο Datacenter στην Ελλάδα είναι όλα τα πακέτα φιλοξενίας Shared Hosting και Reseller Hosting σε Linux και Windows servers, καθώς και κάποιοι από τους Dedicated Servers της Tophost.

SEO Google και ελληνικό hosting Πηγές:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

10 σκέψεις στο “SEO : Hosting σε Ελληνικό server”

 1. Ποια θεωρείται η καλυτερη στον χώρο ;; Δεν με απασχολεί ούτε το μέγεθος (μικρή μεγάλη , γνωστή -άσημη ούτε κ το κόστος )
  Εχω έναν μικρο ξενώνα κ σκοπεύω να φτιάξω καινούργια ιστοσελίδα . Θελω το καλύτερο που μπορω να βρω .

  Απάντηση
 2. Η εμπειρία που είχα απο την TopHost ήταν καλή από άποψη ταχύτητας και εξυπηρέτησης. Βασικά είναι υπερβολικά γρήγορη η ταχύτητα αν είσαι σε δίκτυο GR-IX και σχετικά οικονομικός host provider. Παρ’ όλα αυτά αντιμετώπισα ένα πρόβλημα που δεν ξέρω αν είχε να κάνει με ασυμβατότητα του host με wordpress site μου ή ότι μετέφερα το site απο προηγούμενο host. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν λειτουργούσε το PayPal, έβγαζε ένα error στις δοκιμαστικές συναλλαγές με sandbox. Τελικά γύρισα στον προηγούμενο host 040hosting.eu και διάλεξα ένα ακριβό πακέτο με SSD σκληρό 15ευρω/μήνα.

  Απάντηση
  • Καλημέρα Μιχάλη, η Tophost μπορεί να ρυθμίσει το hosting ανάλογα με τις απαιτήσεις σου και το έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα ώστε να λειτουργεί σωστά με τα διάφορα πρόσθετα. Τώρα για ποιο λόγο δεν λειτούργησε το paypal δεν το ξέρω.

   Απάντηση
 3. Καλημερα δεν νομιζω να ειπα κατι τετοιο ο καθενας βγαζει συμπερασμα. Αλλα διαφωνω σε καποια πραγματα και δεν χρειαζεται καποιος να πληρωσει μια περιουσια για hosting αγαπητε μου φιλε για να παιξη σωστα αξιοπιστες εταιρειες χρειαζονται βλεπε γερμανια απειρες ολλανδια επισης οσο για το σεο Ελλαδα τριχες αποτελεσματα διαφορα και ολα αυτα στο ξαναλεω με αποδειξης σε πολλα σαιτ απο εταιρειες με τεραστια επισκεψιμοτητα και eshop με ανταγωνισμο.Οσο για εταιρεια ελληνικη εγω μιας και δοκιμασα πολλες 1 ειναι στην βορεια ελλαδα δεν θα πω ονομα με δικτυο ανωτερο και ταχυτητες καμια σχεση με αλλες.

  Απάντηση
 4. Επειδη θα πρεπει να μιλαμε με αποδειξης και οχι απλα διαφημιστικα απο εμπειρια μου μαλιστα σημερα…

  αιτημα στην tophost/prohoster με αργο eshop δεν πηραμε απαντηση 4 μερες και σημερα πηραμε τηλ δεν ειχανε καν δει το αιτημα….. αργο σαιτ με αποτελεσμα δουλειας μηνων να παει κατα διαολου σε λεξεις κλειδια μιας και η google το ισοπεδωσε…. και ολα αυτα με αποδειξης κυριε …. ποιο αργες ταχυτητες απο σαιτ σε αμερικη-γερμανια κ.α αυτα….

  Απάντηση
  • Σπύρο σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Μήπως με πέρασες για διαφημιστή; Γιατί δεν νομίζω να μπήκες σε διαφημιστικό site. Ότι δίνεις παίρνεις και με 50 ευρώ φιλοξενία το χρόνο δεν πιστεύω να ήθελες να κατακτήσεις και τον πλανήτη.

   Η Tophost είναι μια οικονομική εταιρεία που προσφέρει συγκριτικά με άλλες εταιρείες φιλοξενίας μια καλή υπηρεσία. Άμα έχεις ιστοσελίδα απαιτήσεων που χρειάζεται dedicated server ή κάτι άλλο, θα πρέπει να απευθυνθείς σε άλλες εταιρείες που είναι πιο εξειδικευμένες ή πιο μικρές και να ξοδέψεις κάτι παραπάνω.

   Η Google βλέπει τις περιοχές για το local hosting ως Ηπείρους και όχι ως χώρες. Εννοείτε όμως πως το hosting σε ελληνικό server είναι ταχύτερο από ένα hosting στην Γερμανία αρκεί να είναι σωστός ο server.

   Απάντηση

Σχολιάστε