ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η μαύρη λίστα του Web Hosting

Blacklist-web-hosting

Τελικά  η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και μπορεί να σας στοιχίσει εκτός από την ψυχική σας ηρεμία, χρόνο, χρήματα και πολύ προσωπικό κόπο.

Μετά από συνεχιζόμενη ταλαιπωρία μιας και πλέον εβδομάδας, έχω περίπου μια εβδομάδα να γράψω νέο άρθρο στο blog μου και ίσως πολλοί από εσάς να αναρωτήθηκαν που πήγα όλο αυτό το διάστημα, επέστρεψα ανανεωμένος. Η αλήθεια είναι ότι είχα μια μικρή περιπέτεια με τον Αμερικάνο παρόχο φιλοξενίας GoDaddy, η οποία μπήκε στη μαύρη λίστα από τα απαγορευμένα hosting.

Τα απαγορευμένα hosting πρέπει να τα αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί πέρα από τα διάφορα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε, μη απόκριση της ιστοσελίδας, χρόνος που θα είναι πεσμένος ο server, δεν θα τύχετε ποτέ της εξυπηρέτησης που θέλετε και θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια μεταφέροντας τις ιστοσελίδες σας κάπου αλλού σε ποιο ασφαλή και αξιόπιστο παρόχο φιλοξενίας.

Τη συγκεκριμένη στιγμή έχω υπό δοκιμή μερικές ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας και ακόμα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Η μαύρη λίστα των εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων

1. Godaddy

Άμα είστε λάτρεις της περιπέτειας, τότε η Godaddy είναι η ιδανική εταιρεία για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Με servers σε Ευρώπη και Αμερική, η φιλοξενία της σελίδας σας μπορεί να αποβεί από μια απλή καθυστέρηση έως μια ατέρμονα γραφειοκρατική διαδικασία. Κι αυτό γιατί οι servers τους κρεμάνε, με χρόνο απόκρισης άνω των 120 δευτερολέπτων. Το time out error είναι ψωμοτύρι, ενώ η επικοινωνία με την εταιρεία που βρίσκεται στην Αμερική είναι σχεδόν ακατόρθωτη.

Όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες, ο μέσος χρόνος αναμονής αγγίζει τα 15 λεπτά και το αντίστοιχο τηλεφωνικό κέντρο του Λονδίνου δεν απαντά ποτέ. Ανοίγοντας ένα αίτημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτόματους απαντητές που θα σας κατευθύνουν με αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τελικά δεν δουλεύουν άνθρωποι σε αυτήν την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων;

Έπειτα λοιπόν από μια στιχομυθία με ανταλλαγή άπειρων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφού τους πίεσα αρκετά, αναγκάστηκαν να με απαντήσουν, επιτέλους όχι κομπιούτερ, αλλά άνθρωποι. Τελικά δεν έβγαλα άκρη στο πρόβλημά της καθυστέρησης και του time out του server.

Μετά όμως από εκτεταμένη έρευνα εβδομάδων και αφού άλλαξα τα πάντα στον υπολογιστή μου, format, νέα προγράμματα, και αφού σκάλισα τους πάντες και τα πάντα, CYTA, OTE, κάρτες δικτύου, firefox, μόντεμ, καλώδια, opera, chrome, reset κτλ. έφτασε η ώρα της αλήθειας. Έπεσα πάνω σε σχετικά παράπονα για το ίδιο πρόβλημα πελατών της Godaddy από όλο τον κόσμο.

Δείτε την αλήθεια και μόνοι σας:

 1. TIME OUT Errors are becoming unbearable!
 2. Server Timeout errors
 3. Αποτελέσματα Google για το godaddy time out

Επιτέλους! Έλαμψε η αλήθεια, και άλλοι αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Φυσικά και ποτέ η εταιρεία Godaddy δεν παραδέχτηκε το σφάλμα στους servers της και ποτέ δεν ανέλαβε κάποια δράση μέχρι σήμερα για να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο τα λεφτά τα παίρναν προκαταβολικά. Έφτασε λοιπόν η ώρα να χαιρετίσουμε την εταιρεία GoDaddy για πάντα και να βρούμε μια σωστή και επαγγελματική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

2. Hostgator

Άλλη παρόμοια περίπτωση εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι η HostGator με το περίφημο downtime πρόβλημα. Κοινώς ο server της εταιρείας έπεφτε τακτικά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού χιλιάδες δυσαρεστημένους πελάτες.

Γνωρίζω πολλούς συναδέλφους στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και της ανάπτυξης εφαρμογών που ενώ έχουν εγκαταλείψει την HostGator για αυτό το λόγο, όμως ακόμα συστήνουν ανεπιφύλακτα τους πελάτες τους να κάνουν φιλοξενία στη HostGator!

Υπάρχουν και εκτός Ελλάδας λαμόγια! Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί απατεώνες!

Φανταστείτε δηλαδή να σας προτείνω μια φιλοξενία ιστοσελίδων που ενώ δεν είναι καλή, δεν μου αρέσει, την έχω εγκαταλείψει κιόλας!

3. BlueHost.com

Η BlueHost.com ήτανε μία από τις πιο αξιόπιστες και ποιοτικές εταιρείες στο χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων με πολύ καλή φήμη και ένα κερδοφόρο πρόγραμμα affiliate marketing. Το μόνο της ελάττωμα ήτανε ότι το datacenter της είχε έδρα μόνο στην Αμερική και δεν ήτανε ιδανικό για εκτός Αμερικής πελάτες. Ο χρόνος απόκρισης του server αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση.

Έτσι για ελληνικές ιστοσελίδες καλό θα είναι να προτιμάμε φιλοξενία σε εξυπηρετητές που έχουν έδρα την Ελλάδα από γεωγραφική άποψη και όχι εταιρείες με κέντρα δεδομένων σε χώρες του εξωτερικού ή πλην της Ευρώπης.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από την εξαγορά της BlueHost.com από τη μητρική εταιρεία της HostGator και τη μεταστέγασή της σε ίδιο datacenter. Μιλάμε δηλαδή για ίδια ποιότητα υπηρεσιών, αλλά με διαφορετική τιμή, μια κλασική στρατηγική του μάρκετινγκ, το repackaging. Το λανσάρισμα του ίδιου προϊόντος σε άλλο πακέτο με νέα ετικέτα.

Η υπό δοκιμή εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων

Papaki.gr

Δυστυχώς τους τελευταίους 2 μήνες το papaki.gr κατάφερε να με ξενυχτήσει δύο φορές. Μία χτες το βράδι (Ξημερώματα Τρίτης 17-12-2013) και μια φορά για τον ίδιο ζήτημα πριν από ένα μήνα. Ο λόγος; Το πακέτο φιλοξενίας έπεσε λόγω υπέρβασης της χωρητικότητας των 2GB στις 1 το πρωί. Έτσι κρέμασαν 10 site περίπου.

Οι προσπάθειες να επικοινωνήσω με την τεχνική υποστήριξη από το papaki.gr ήτανε άκαρπες και έτσι αναγκάστηκα στις 1.40 το πρωί να κάνω άμεση ανανέωση χώρου στα 5GB μέσω του Paypal-ευτυχώς που είχα και χρήματα στο paypal-. Ανανέωση που ποτέ δεν έγινε γιατί το αυτοματοποιημένο σύστημα ανανέωσης δεν δούλεψε ποτέ.

Έτσι αναγκάστηκα με την ψυχή στα χείλη να επικοινωνήσω με το papaki.gr στις 8 και μισή το πρωί και αφού ήμουνα στην τηλεφωνική αναμονή με αστεία αμερικάνικα χριστουγεννιάτικα τραγούδια περίπου για 20 λεπτά, μου απάντησε το τεχνικό τμήμα παριστάνοντας το Βούδα.

Αφού τελικά παραδέχτηκαν το λάθος τους, τους ζήτησα να με αποζημιώσουν εμένα και τους πελάτες μου λόγω του δικού τους σφάλματος. Και αφού ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο για το θέμα, και δεν εμφανίστηκε ακόμα κανένας μέχρι στιγμής, άφησα το τηλέφωνό μου να με καλέσουν οι ίδιοι όταν θα μπορέσουν. Μετά από 8 ώρες ακόμα κάποιος υπεύθυνος δεν βρέθηκε να μου λύσει μερικές απορίες όπως:

 1. Γιατί δεν με προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα για την υπέρβαση χώρου ώστε να λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσω την ιστοσελίδα μου στον αέρα.  Κάνω τόσο κόπο να φέρω κόσμο στην ιστοσελίδα μου και στις ιστοσελίδες των πελατών μου και δυστυχώς η επαγγελματική αναλγησία από το papaki.gr και κάθε papaki.gr ή Godaddy τους διώχνει προφασιζόμενοι αστείες δικαιολογίες, τύπου είχες υπερβεί τα 300ΜΒ χώρου και η ιστοσελίδα έπεσε.

Αντίθετα κάλλιστα θα μπορούσαν να με ειδοποιήσουν να αλλάξω πακέτο και να συνεχίσω να παραμείνω στον αέρα.

 1. Είμαι στην αγορά από το 2000 και έχω δει τέτοιες εταιρείες να έρχονται και να παρέρχονται ζημιώνοντας τον πελάτη και την αγορά γενικότερα με αντιεπαγγελματικές πρακτικές.
 2. Στο τέλος, κανένας δεν επιθυμεί να δει την ιστοσελίδα του εκτός λειτουργίας για μικροποσά των 5 και 10 ευρώ! Είναι πραγματικά αστείο, γελοίο και εκτός πραγματικότητας. Αυτοί που το κάνουν θα πρέπει να ρωτήσουν τους πελάτες τους τι επιθυμούν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών και να σταματήσουν τα παιδιάστικα συστήματα.

Όλος ο κόσμος μας πάσχει από έλλειψη ποιοτικών υπηρεσιών, καλών επαγγελματιών σε όλους τους κλάδους και από ανθρώπους που μεγάλωσαν στην αγορά όπως εγώ και σέβομαι πραγματικά μέχρι και το τελευταίο ευρώ του πελάτη.

Ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος ο Άι Βασίλης σαν από μηχανής Θεός να τους φέρει λίγο μυαλό και περίσκεψη για να καλωσορίσουν το 2014 με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα και να μην κρύβονται πίσω από servers, τηλεφωνικά κέντρα και αυτόματες διαδικασίες!

Tophost.gr

Η μητρική εταιρεία από το papaki.gr. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι ή λέτε να κάνει η Tophost την έκπληξη;  Επειδή πρόκειται να ανοίξω φιλοξενία στην Tophost σύντομα, θα σας δώσω πλήρη αξιολόγηση των υπηρεσιών φιλοξενίας σε κάποιο άλλο άρθρο.

Φροντίστε να εγγραφείτε στις ανανεώσεις της ιστοσελίδας μου και μείνετε συντονισμένοι σε όλο αυτόν τον πακτωλό των συμβουλών και των δωρεάν γνώσεων σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδων, e-shop, ίντερνετ μάρκετινγκ και SEO.

mipos-xreiazeste-seo-coach

Γιατί η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι τόσο σημαντική

Η φιλοξενία ιστοσελίδων αν και το κόστος της έχει συμπιεστεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα συστατικά στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Μερικούς από τους παράγοντες της σωστής φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι οι παρακάτω:

1. Συμβατότητα με τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε

Η συμβατότητα με τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε είναι ένα μεγάλο και λεπτό ζήτημα. Επιλέξτε μόνο Linux φιλοξενία ιστοσελίδων και αποφύγετε την φιλοξενία σε Windows Server. Ο Windows Server παρουσιάζει έντονα προβλήματα συμβατότητας με το WordPress και πολλές άλλες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, επίσης είναι και αισθητά ακριβότερος.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι η ιδεατή μνήμη της PHP, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 40MB για να λειτουργήσει ομαλά κάποιο eshop. H Godaddy διαθέτει μόνο 32MB μνήμη, ενώ το papaki.gr 64Mb μνήμη που κρίνεται ικανοποιητική.

2. Ταχύτητα του server της φιλοξενίας

Όπως σας είπα, η ταχύτητα του Server της φιλοξενίας των ιστοσελίδων είναι καθοριστικής σημασίας για το SEO, τις μηχανές αναζήτησης και της ποσοστού μετατροπών των επισκεπτών σε πελάτες.

3. Ευκολία χρήσης του πακέτου φιλοξενίας

Το πακέτο φιλοξενίας που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να μην χρειάζεται χειροκίνητη εγκατάσταση ή επέμβαση από την τεχνική υποστήριξη για να ξεκινήσει. Προσέξτε, γιατί πολλές εταιρείες δεν έχουν αυτοματοποιημένο σύστημα και όσες έχουν δεν λειτουργεί πάντα σωστά.

Μετά θα πρέπει να μην απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές για να ανοίξετε μια φιλοξενία ιστοσελίδας ή να αλλάξετε το dns. Αν απλά πράγματα σας φαίνονται ακατόρθωτα, τότε ζητήστε να δοκιμάσετε τη φιλοξενία πριν την αγοράσετε ή απλώς ζητήστε την βοήθεια των ειδικών σχετικά με την φιλοξενία ιστοσελίδων.

4. After sales service ή εξυπηρέτηση

Η εξυπηρέτηση μετά την αγορά του πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι και αυτή ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο. Εάν λοιπόν δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή καθημερινής εξυπηρέτησης, τότε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας ή επίλυσης κάποιου τεχνικού προβλήματος με την εταιρεία θα μοιάζει βουνό!

Προτιμήστε εταιρείες με 24ωρη  δυνατότητα τηλεφωνικής υποστήριξης και τηλεφωνικό κέντρο το οποίο απαντά σχετικά γρήγορα. Κάντε μια δοκιμή, πάρτε ένα τηλέφωνο στην εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και μετά αγοράστε. Δείτε τον μέσο χρόνο απόκρισης. Δεν πρέπει να είναι και στο μπαμ -γιατί θα βαράνε μύγες- αλλά ούτε και είκοσι λεπτά.

Η Φιλοσοφία μου πίσω από αυτό το άρθρο για τη φιλοξενία ιστοσελίδων

Προσωπικά δεν είμαι με κανέναν. Είμαι με τον πελάτη και η φιλοσοφία μου βασίζεται στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τον πελάτη και τον τελικό χρήστη με στόχο τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας τους στο ίντερνετ και στην απόκτηση χρημάτων μέσω αυτού.

Είμαι υπέρ της σκληρής δουλειάς, των αποτελεσμάτων και του να δώσω περισσότερα στην αγορά και στον κόσμο από ότι παίρνω. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μου και αυτό συμβουλεύω σε όλους τους επαγγελματίες να κάνουν. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην αποστολή μου.

Ταχύτητα φιλοξενίας ιστοσελίδων και SEO

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης στην απόκριση της ιστοσελίδας σας μας στοιχίζει περίπου 10% της κίνησης προς αυτή. Αυτό σημαίνει ότι εάν η εσωτερική πλοήγηση ή το αρχικό φόρτωμα της σελίδας σας καθυστερήσει από τα 3 στα 4 δευτερόλεπτα, τότε από τις 100 επισκέψεις που θα έχετε την ημέρα θα πέσετε στις 90. Άμα διπλασιάσουμε το χρόνο στα  7 δευτερόλεπτα περίπου το 50 τοις εκατό της κίνησης μας εξαφανίζεται οριστικά και δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψει.

Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν ο server αργεί 120 δευτερόλεπτα και μετά κάνει time out τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα σας. Τους επισκέπτες αυτούς τους χάσατε για πάντα γιατί κανένας δεν θέλει μια αργή ιστοσελίδα που να σέρνεται. Η ταχύτητα της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας και η ταχύτητα απόκρισης του site σας είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας SEO.

Ακόμη, η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης μετράνε ως παράγοντα κατάταξης στις σελίδες  αποτελεσμάτων τους την ταχύτητα μιας ιστοσελίδας. Για να περάσετε λοιπόν το κατώφλι της πρώτης σελίδας των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να έχετε σχετικά γρήγορη ιστοσελίδα και γρήγορο αξιόπιστο hosting.

Για να μετρήσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας υπάρχουν 2 πολύ σημαντικά δωρεάν εργαλεία:

tools.pingdom.com

https://gtmetrix.com

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παραπάνω πολύτιμα εργαλεία SEO για να δείτε που πάσχει η ιστοσελίδα σας και ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα και το SEO σας.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Πηγές για φιλοξενία ιστοσελίδων

 1. Κατασκευή Ιστοσελίδων
 2. Εργαλεία Επιτυχίας στο Ίντερνετ
 3. Πώς να φτιάξετε το δικό σας e-shop
 4. Μήπως χρειάζεστε Blog;
 5. Google: Διατηρήστε την δομή των URL όσο πιο απλή γίνεται
 6. H Google αναδομείται και γίνεται Alphabet
 7. H Google παραδέχεται ότι έχει 10.000 παράγοντες αναζήτησης έναντι 1.000 της Bing
 8. Happy Birthday: 1 Χρόνος ParaMarketing Blog!
 9. High Traffic Formula: Πως να πάρετε χιλιάδες επισκέπτες στο site σας!

39 σκέψεις στο “Η μαύρη λίστα του Web Hosting”

 1. Μόλις πριν 2 μήνες πήραμε σέρβερ στην IPHOST και έπεσε σήμερα 14 Απριλίου όλο το DATA CENTER. Έλεος δηλαδή ! Όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι θα γίνει αλλά κάναμε και ώρα στο τηλεφωνικό κέντρο τους για να βρούμε μία απάντηση. Ήδη ψάχνουμε άλλες λύσεις εξωτερικό και ειδικά Γερμανία που έχουμε ακούσει για σοβαρές εταιρίες και υποστήριξη!

  Απάντηση
 2. Καλημέρα!
  Μετά από πολύ καιρό της σύνταξης του άρθρου σου και μη γνωρίζοντας αν είναι το κατάλληλο πεδίο για την ερώτηση μου, ήθελα να μάθω από που θα πρότεινες να κατοχυρώσω με ασφάλεια (και δευτερευόντως όσο το δυνατόν οικονομικότερα) ένα domain name. Δεν με ενδιαφέρει παράλληλα η κατασκευή ιστοσελίδας προς το παρόν Ευχαριστώ εκ των πρότερων ..

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Γιάννη, αν και το άρθρο είναι παλιό δεν παύει να είναι κλασικό. Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που είναι αξιόπιστες στην κατοχύρωση. Προσωπικά χρησιμοποιώ πάνω από 5. Για την δική σου περίπτωση και ειδικά για domain names πολύ οικονομική και δημοφιλής λύσης είναι το papaki.gr.

   Απάντηση
   • Γιάννη ήμουν έτοιμος εχθές να ξεκινήσω με το Godaddy, έκανα εγγραφή (με ενθουσίασε το ότι έχει και Ελληνικό μενού) τελευταία στιγμή όμως είπα να ρίξω μια ματιά σε reviews και διάβασα αρκετά άσχημα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει και η ενδεχόμενη μεταβίβαση του έναντι αντιτίμου μελλοντικά και πάνω στην έρευνα έφτασα και στο δικό σου εμπεριστατωμένο άρθρο.
    Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις

    Απάντηση
 3. Καλημέρα! Διάβασα τα σχόλια σου σχετικά με το θέμα της επιλογής μίας καλής εταιρείας για hosting. Φυσικά ό χρόνος έχει περάσει αρκετά και θα ήθελα να σε ρωτήσω τη σημερινή γνώμη σου σχετικά με την dnhost για ένα απλό site του γραφείου μου, από την οποία έχω αγοράσει και το donaim μου και της tophost ή κάποιας άλλη που θεωρείς εσυ σχετικά αξιόπιστη!

  Απάντηση
 4. Καλησπέρα Γιάννη,
  Σε ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σου. Σκέφτομαι να ζητήσω webhosting από την TOPHOST. Είδα κάποιες παλιές ανακοινώσεις σου. Τι γνώμη έχεις τώρα; Υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία που θεωρείς αξιόπιστη. Θα ήθελα να έχει service στα ελληνικά.
  Γρηγορία

  Απάντηση
  • Κοίτα Γρηγορία εξαρτάται τι θες ακριβώς. Για ένα site όταν είσαι στην αρχή καλή είναι η tophost απλά επειδή έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας είναι λίγο αργοί. Τώρα για κάτι πιο εξειδικευμένο μπορείς να πας και σε κάποια άλλη εταιρεία όπως η myip.gr

   Απάντηση
 5. Γιάννη αρχικά GoodJob για την δουλειά σου, είχαμε μιλήσει κάποια στιγμή, αλλά δεν σε ξανά κάλεσα ποτέ,
  εγώ να σου πω την αλήθεια παίρνω σερβερ από ovh και παρέχω hosting μέσα από συνεργασίες φυσικά, τι γνώμη έχεις για την ovh?

  Απάντηση
 6. Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας για web hosting καθώς ετοιμάζω ένα e-shop γάμου-βάπτισης.Moυ πρότειναν το hostgator.. Eξακολουθεί να είναι ”αναξιόπιστο”? Αν ναι ποιο μου προτείνεται?Ευχαριστώ.

  Απάντηση
 7. Καλησπέρα, τι πακέτο hosting θα μου προτείνατε για την κατασκευή μιας πλατφόρμας e-shop; Τι κριτήρια πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας; ένα απλό web hosting αρκεί ή δε θα εξυπηρετήσει στις ανάγκες της σελίδας; Ευχαριστώ.

  Απάντηση
  • Μπορείς να πάς σε κάποια εταιρεία που έχει για παράδειγμα ευρωπαϊκό datacenter και hosting τα οποία ανάλογα με το πακέτο αυξάνει και η ταχύτητα. Μια τέτοια εταιρεία είναι η MYIP.gr.

   Για μεγαλύτερη ταχύτητα προτίμησε ένα ακριβότερο πακέτο hosting αντί του βασικού.

   Απάντηση
 8. Καλησπέρα! Εγώ ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα self hosting blog στο wordpress για χόμπυ, όμως έχω μπερδευτεί με τις εταιρείες Γνωρίζετε κάτι για την dnhost.gr; Σκέφτομαι να γράφω τα άρθρα στα αγγλικά. Μήπως πρέπει σε αυτή την περίπτωση να επιλέξω ξένους server κι όχι ελληνικούς;

  Απάντηση
  • Καλημέρα Έυη, δεν γνωριζω για την dnhost.gr υπάρχουν πολλές εταιρείες στο hosting. Μπορείς να ξεκινήσεις και με την Tophost που έχει εξειδικευμένες υπηρεσίες WordPress.
   Καλό είναι να ξεκινήσεις ένα blog με αυτό που σου αρέσει και να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα την οποία ξέρεις καλύτερα.
   Αν πιστεύεις ότι η αγγλόφωνη αγορά είναι μέσα στις δυνατότητες σου, τότε μπορείς να ξεκινήσεις με αγγλικό blog σε WordPress.

   Απάντηση
  • Έχω 6 site στην DNHOST εδώ και 2 χρόνια σε dedicated server. Οι τύποι στο support ειναι γάτοι! Έχω ηρεμήσει μου λύνουν ότι πρόβλημα προκύπτει. Οι τιμές τους είναι λίγο πιο πάνω απο τους υπόλοιπους στη Ελλάδα. Αλλά τι να σας πως οτι πληρώνεις παιρνεις. 120€ τον χρόνο παραπάνω αλλά έχω το κεφάλι ήσυχο.

   Απάντηση
 9. Αγαπητέ αρθρογράφε.

  Έχω βρεθεί και στις δυο πλευρές, στο να φιλοξενούμε και τώρα να φιλοξενώ.
  Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι, πως πλέον αξίζει να είσαι σε μικρότερες εταιρείες παροχής hosting ή αν έχεις την οικονομική ευχέρεια να νοικιάζεις δικό σου vps ή dedicated server.

  Θα μου πεις, είναι δελεαστικό να πληρώνεις μόνο 80 ευρώ το χρόνο και να έχεις 10< site επάνω. Δικά σου ή πελατών σου.
  Όμως δεν σκέφτεσαι ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα θα κάνουν και αρκετοί ακόμα και έτσι γεμίζεις έναν σερβερ με 250 sites.

  Για τις ξένες εταιρείες που ανέφερες να γνωρίζεις ότι σε κάθε σερβερ φιλοξενούν το ελάχιστο 400 sites.

  τελικά ο κάθε σερβερ γεμίζει με site άγνωστης προέλευσης κατασκευής, γεμάτα τρύπες, κάνοντας τους κινέζους χάκερ να τρίβουν τα χέρια τους.

  Απάντηση
  • Σε αυτό έχεις δίκιο Κώστα και δεν είμαι υπέρ του hosting των 80 ευρώ. Επίσης έχω αυτή τη στιγμή hosting σε περισσότερες από 6 εταιρείες ανά τον κόσμο, VPS, CLOUD HOSTING,DEDICATED SERVER, SHARED HOSTING και για αυτό έχω και άποψη για το θέμα.

   Το hosting είναι μια επένδυση και η ταχύτητα εξυπηρέτησης έχει να κάνει με το SEO και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας και για αυτό θα πρέπει να επενδύουμε και κάτι παραπάνω και να μην τσιγγουνευόμαστε τα 100 και τα 200 ευρώ για το hosting.

   Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

   Απάντηση
 10. Κατάλαβα. Είσαι κατανοητός. Κι εγώ τώρα αρχίζω και το ψάχνω. Τι θα μου πρότεινες ; Το κόστος για ενα τέτοιο κερδοφόρο eshop ποσο κυμαίνεται περίπου;

  Απάντηση
 11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το pro πακέτο που δίνει το papski.gr. Θα έχω περίπου 500 ενεργά προϊόντα, οπότε νομίζω θα με κλύπτει. Με ενδιαφέρει να ανοίγει η σελίδα γρήγορα, να μην κολλάει και να υπάρχει τεχνική υποστήριξη όταν χρειαστεί. Να σε ρωτήσω κατι ακόμα, μήπως γνωρίζεις την webnode?

  Απάντηση
  • Γιάννη το papaki είναι μια πολύ αξιόπιστη και καλή εταιρεία hosting όπου έχω και εγώ hosting κάποια site μου. Όμως δεν πιστεύω να νομίζεις ότι υπάρχει δωρεάν παιδεία και ότι θα φτιάξεις δωρεάν eshop ή σε δωρεάν hosting ή θα πας σε ιστοσελίδα τύπου wix κτλ.

   Ένα κερδοφόρο eshop με πολύ κίνηση θα πρέπει να έχει τον δικό του server και μιλάμε για private dedicated server ή τουλάχιστον vps. Αλλιώς σημαίνει ότι έκανες ένα μικρό ψιλικατζίδικο και δεν θα βγάλεις σοβαρά λεφτά.

   Αυτή είναι η άποψη μου από την εμπειρία που έχω με τα κερδοφόρα και με πολύ κίνηση eshop.

   Απάντηση
 12. Τι γίνεται σήμερα με το papaki.gr; Είναι αξιόπιστο; Θέλω να κάνω eshop και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτή την εταιρία. Έχετε κάποια άλλη να προτείνετε; ευχαριστώ.

  Απάντηση
 13. Αν δεν έχετε συνεργαστεί με τη datahost δεν έχετε δει τίποτα!! Μακράν η χειρότερη εταιρεία. Δεν σηκώνουν τηλέφωνα για πάνω από 10 μέρες, σε κρεμάνε ενώ έχεις πληρώσει προ πολλού, ανταποκρίνονται στα εμαιλ ό,ποτε το θυμηθούν.

  Απάντηση
 14. Καταρχήν συγχαρητήρια για την πολύ ωραία ιστοσελίδα με τα ενδιαφέροντα θέματα.
  Εγώ είχα το hosting και το domain της σελίδας που ετοιμάζω μόνη μου στο papaki και επειδή ήμουν δυσαρεστημένη το άλλαξα και πήγα στην Friktoria.com η οποία ήταν στην πόλη μου και δεν το ήξερα καν. Πιστεύω ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ Δήμητρα, θα το ερευνήσω, επίσης η ιστοσελίδα σου είναι καταπληκτική, έχει όλα αυτά τα συστατικά που χρειάζεται για να κάνει το μεγάλο άλμα, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου Δήμητρα για να σε βοηθήσω στο relaunch

   Απάντηση
   • Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τώρα ετοιμάζω τα άρθρα οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα επικοινωνήσω μαζί σου.
    Καλές γιορτές να έχουμε όλοι, με υγεία και να χαιρόμαστε όσους αγαπάμε!!

    Απάντηση
 15. Θέλω για μια ακόμη φορά να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές με το hosting. Τελικά η μαμά top έχει αποδειχτεί πολύ καλύτερη από το παπί. Μέχρι τώρα τους έκανα διάφορα τεστ “άσχετου” και έχουν σταθεί 10/10 τηρουμένων των αναλογιών.

  Απάντηση

Σχολιάστε