ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Με Το Δικό Σας Ε-Shop

Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Με Το Δικό Σας Ε-Shop

Πάρα πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ευκαιρίες στο ίντερνετ, για να βγάλουν λεφτά από το ίντερνετ. Για να το θέσω σωστά όλοι μας ψάχνουμε για μια ευκαιρία για να βγάλουμε λεφτά από το ίντερνετ. Μετά λοιπόν από ενασχόληση με επιχειρήσεις για πάνω από 13 χρόνια και εντατική έρευνα, πιστεύω ότι το μέλλον βρίσκεται στα ηλεκτρονικά καταστήματα ή αλλιώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σε λίγο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι θα πουλάνε κάτι στο ίντερνετ. Μπορεί το πρώτο βήμα να ήτανε ένα απλό site προσωπικής προβολής ίσως στατικό ή σε blogger και για τους πιο τυχερούς σε WordPress, αλλά το δεύτερο βήμα είναι μεγαλύτερο από το πρώτο. Κάποια στιγμή έρχεται το τέλος της παιδικής ηλικίας και η ωρίμανση στο ίντερνετ.

To ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

Βγάλτε-Λεφτά-Ε-Shop-2

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που διεξήχθη από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου ή Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα Eshops 2013-2014, o τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών B2C, από επιχείρηση προς καταναλωτή, στην Ελλάδα για το 2013 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,5 δις ευρώ έναντι των 2,9 δις ευρώ την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,69%. Βέβαια μόνο το 60% των on-line αγοραστών κατευθύνεται σε Ελληνικά sites. Γεγονός που σημαίνει ότι το 40% ή ένα άλλο 2,5 δις ευρώ κατευθύνεται σε ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Η συνολική αγορά λοιπόν του Ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 6 δις σήμερα υπολογίζοντας μόνο την αγοραστική δύναμη της εγχώριας αγοράς και αφήνοντας τελείως την αγορά του εξωτερικού η οποία είναι τεράστια.

Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση του τζίρου των ηλεκτρονικών αγορών της εξαετίας 2008-2013, τότε η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα παρουσιάζει μια θεαματική αύξηση της τάξης του 600%.

Όλα συνηγορούν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο κερδίζει ολοένα και περισσότερο το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Οι προκλήσεις, όμως, του ηλεκτρονικού εμπορίου με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, όχι μόνο οι αρχάριοι, αλλά κυρίως οι έμπειροι έμποροι, ολοένα και πληθαίνουν.

Πιστεύω ότι εάν δεν είστε ακόμα ένας από αυτούς ήρθε η ώρα να γίνεται και αν είστε ένας έμπειρος και καταξιωμένος έμπορος με πολλά χρόνια στο ηλεκτρονικό επιχειρείν ήρθε η ώρα να πάτε στο επόμενο βήμα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το eshop? Καλέστε με σήμερα στο 6972.364.387

Τα σημερινά ελληνικά E-shops

  • To 73% των διαδικτυακών καταστημάτων στην Ελλάδα πραγματοποιούν ετήσιες πωλήσεις κάτω των 500.000 ευρώ,
  • ενώ αντίστοιχα το 83% των ελληνικών e-Shops απασχολεί προσωπικό κάτω των 10 ατόμων.
  • Για πρώτη φορά, η κατηγορία ρούχων, υφασμάτων, υποδημάτων προηγείται στη λίστα των πιο διαδεδομένων ηλεκτρονικών καταστημάτων.
  • Ενώ τα 2/3 των εμπόρων διαθέτουν τα προς πώληση προϊόντα τους και σε άλλα κανάλια διανομής, πέρα από το διαδικτυακό κατάστημά τους. Επιπλέον, το 55% των εμπόρων διαθέτει κατά κανόνα τα ¾ των εμπορευμάτων στις αποθήκες τους.
  • Περίπου κάθε δεύτερος διαδικτυακός έμπορος χρησιμοποιεί αγορασμένο πληροφοριακό σύστημα κατάλληλο για Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ενώ το χαμηλό κόστος και η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλου αριθμού κωδικών από προϊόντα αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες για την επιλογή αυτού του πληροφοριακού συστήματος.
  • Όσον αφορά το μέσο μηνιαίο όρο αξίας παραγγελίας ανέρχεται κάτω των 100 ευρώ, για το 83% των διαδικτυακών καταστημάτων.
  • Ενώ για το 73% των εμπόρων, το ποσοστό επιστροφών ανέρχεται κάτω του 1%.
  • Ακόμα, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό επιχειρείν δεν έχει ενσωματωθεί στην στρατηγική των Ελλήνων εμπόρων, καθώς μόνο 2 στους 10 εμπόρους προωθούν ενεργά τις πωλήσεις τους στις αγορές του εξωτερικού.

Κατηγορίες προϊόντων που πουλάνε τα ελληνικά eshops

ilektroniko-emporio-1

Για πρώτη φορά, η κατηγορία ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων προηγείται στη λίστα των πιο διαδεδομένων ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κλάδος των καλλυντικών, προϊόντων υγιεινής, φαρμάκων έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των διαδικτυακών εμπόρων, καθώς βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι κατηγορίες των βιβλίων, των περιοδικών, των ειδών αθλητισμού αλλά και των προϊόντων αναψυχής δε βρίσκουν την απήχηση των Ελλήνων εμπόρων, όπως των αντιστοίχων στις ξένες αγορές, καθώς αυτές κατατάσσονται συνήθως στην πρώτη πεντάδα.

Αντίστοιχα, κατηγορίες κατ’ εξοχήν ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως τρόφιμα (delicatessen), κοσμήματα και έργα τέχνης δεν έχουν τύχει της εμπορικής εκμετάλλευσης των εμπόρων.

Ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας για να μην πω πορίσματα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς ανεκμετάλλευτοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, υπάρχει δηλαδή αυτό που λέμε κενό στην αγορά που θα αποτελέσει μελλοντικά την αγορά στόχο για φιλόδοξους εμπόρους και επιχειρηματίες του ίντερνετ.

Υπηρεσίες που πουλάνε τα ελληνικά eshops

ilektroniko-emporio-2

Όσον αφορά τις υπηρεσίες, οι μεγάλες κατηγορίες είναι οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, που είναι και η μεγαλύτερη κατηγορία on-line αγορών στην Ελλάδα και οι υπηρεσίες εκδηλώσεων. Μελλοντικά αναμένεται να εμφανισθούν και άλλες κατηγορίες όπως ασφάλειες και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αφού πλέον οι συγκεκριμένοι κλάδοι αναγνωρίζουν το ψηφιακό κανάλι ως μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής.

Συμπεράσματα της Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα φαίνεται κατακερματισμένη ακόμα, ενώ παρουσιάζει ευκαιρίες και απειλές. Παρακάτω απαριθμώ ορισμένες σαφής ευκαιρίες αλλά και απειλές για το ηλεκτρονικό εμπόριο:

Ευκαιρίες του Ηλεκτρονικού Εμπορίου:

  1. Ευκαιρίες εξωτερικού ηλεκτρονικού εμπορίου. Μόνο το 20% των επιχειρηματιών στο ίντερνετ ασχολείται με εξαγωγές. Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι 6 δις, αλλά 6 με 15 τρις!
  2. Ευκαιρίες για αλλαγή καναλιού διανομής ειδικά σε προϊόντα διατροφής και σε αγορές που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη όπως τα τρόφιμα (delicatessen), κοσμήματα και έργα τέχνης, τα βιβλία και τα αθλητικά είδη.
  3. Ευκαιρίες για πρόσθεση ενός e-shop στο ήδη υπάρχον blog ή site σας. Αυτό και μόνο θα διπλασιάσει τον τζίρο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και μόνο αλλά και στο εξωτερικό. Εάν έχετε ήδη ιστοσελίδα τότε το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε αυτό. Δείτε τις προσφορές για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

Απειλές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου:

  1. Έλλειψη σοβαρού λογισμικού για την υποστήριξη των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τα ήδη υπάρχοντα λογισμικά υποστήριξης ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι ακόμα ελλιπή. Οι δε μεταφράσεις των αντίστοιχων προγραμμάτων του εξωτερικού είναι και αυτές ατελής και προβληματικές.

Έχω δοκιμάσει πάνω από 6 προγράμματα ηλεκτρονικού εμπορίου τελευταία και πέρασα ομηρικά προβλήματα, είτε στην μετάφραση, είτε στην συμβατότητα ή στην ολοκλήρωση και διάφορα άλλα προβλήματα. Έχω δοκιμάσει το open cart, το Woo-commerce, το Zingiri, και διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή και δεν σας κρύβω την απογοήτευσή μου.

  1. Έλλειψη ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρονικού εμπορίου. Η άγνοια των εταιρειών λογισμικού από τις νέες τάσεις, από SEO, από Social Media και άλλα νέα θέματα είναι απίστευτη. Κάθε χρόνο η τεχνολογία αλλάζει και πρέπει να κρατήσετε το e-shop σας ενημερωμένο. Μια απομονωμένη λύση ή η ανάπτυξη ειδικού λογισμικού είναι αστεία για μένα γιατί θα τύχει μηδενικής υποστήριξης.
  2. Επίσης όλες οι παραδοσιακές ελληνικές εταιρείες λογισμικού με υπέρογκες χρεώσεις πουλούσαν μηδενικές υπηρεσίες και μη λειτουργικές στους πελάτες τους που χρειαζότανε 3 άδειες από την Microsoft για να δουλέψουν και 7 προγραμματιστές για να πατήσουν ένα απλό κουμπί! Μήπως ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε;
  3. Τέλος το κράτος που είναι ο μεγαλύτερος παράνομος όλων των εποχών και που ενώ σε όλα τα άλλα κράτη της υφηλίου το ΦΠΑ των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι μηδενικό, στην Ελλάδα παραμένει 23%. Παράλληλα το λογιστικό σύστημα και το ΤΕΒΕ δεν επιτρέπει την έναρξη μικρών επιχειρήσεων με έδρα την Ελλάδα. Το λειτουργικό κόστος μιας μικρής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανέρχεται σήμερα στα 9.000 ευρώ το χρόνο ! με έδρα το σπίτι, ενώ το αντίστοιχο κόστος λειτουργίας στην Βουλγαρία δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ!

Μήπως κύριοι νομοθέτες ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε πραγματική ανάπτυξη και να αφήσουμε το WIFI και άλλες ακατανόητες λέξεις στην άκρη; Μηδενίστε το ΦΠΑ, αλλάξτε το ΤΕΒΕ του ηλεκτρονικού εμπορίου σε 1.000 ευρώ το χρόνο και ακυρώστε τη χρήση λογιστή σε όλες τις συναλλαγές με το κράτος για να δείτε πραγματική ανάπτυξη!

  1. Τραπεζικό σύστημα χειρότερο από τις μεσαιωνικές τράπεζες της Ιταλίας! Δεν γίνεται κύριοι με ένα κλικ και τρία δευτερόλεπτα μετά να έχω ανοίξει λογαριασμό στο Paypal, που είναι Τράπεζα με έδρα το Λουξεμβούργο και να περνάω όλες τις συναλλαγές μου από το ηλεκτρονικό μου κατάστημα από κει με 1.20€, και να χρειάζομαι 5 μέρες να κάνω ολοκλήρωση με την ALPHA BANK ή την Τράπεζα Πειραιώς και σε κάθε συναλλαγή να με παίρνει τηλέφωνο η τράπεζα για επιβεβαίωση. Μιλάμε για ανέκδοτο.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εμπορίου που μας εξέπληξε ευχάριστα με την έρευνά του και θα περίμενα και άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το eshop? Καλέστε με σήμερα στο 6972.364.387

Ηλεκτρονικό εμπόριο και Τράπεζες

Έκανα το λάθος να πάρω μια Prepaid από την Τράπεζα Πειραιώς, αφού πλήρωσα 2 ευρώ να τη φορτίσω και μια μέρα Βαλέρ, πήγα να δοκιμάσω μερικές υπηρεσίες στο ίντερνετ. Πρώτα αγόρασα μια δοκιμαστική συνδρομή στο ΑWEBER με 1 δολάριο, στο καπάκι πήρα μια φιλοξενία για ένα μήνα στο GoDaddyμε 2.35 δολλάρια και μετά αγόρασα και ένα σουτιέν για τη γυναίκα μου με 3 ευρώ.

Ε λοιπόν, αφού περίμενα ώρες για να ανοίξει το hosting και να γίνει η εκκαθάριση όλων των ηλεκτρονικών συναλλαγών με καλεί το απόγευμα της ίδιας μέρας μια κυρία από την Ασφάλεια Συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς να με ρωτήσει εάν όντως έκανα τις αγορές και εάν επιθυμώ να γίνει η χρέωση της κάρτας μου! Απίστευτο!

Αφού λοιπόν έφαγαν τον εξάψαλμο, αν είναι δυνατόν σήμερα να μην μπορώ να κάνω ηλεκτρονική συναλλαγή ενός ευρώ εάν δεν πάρω πρώτα την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος! Πάλι καλά που λειτουργεί το WIFI!

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι υπάρχουν Τράπεζες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, ακόμα είναι σε γραφειοκρατικό στάδιο για να συμβαδίσουν με τις βλέψεις του eshop σας. Έτσι προτείνω και πάλι την Paypal.

Πως θα πετύχει το E-shop σας

Βγάλτε-Λεφτά-Ε-Shop-1

Και αφού πλέον έχουμε πειστεί για την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σήμερα θα πάμε στα ουσιώδη για να πετύχει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

1. Επιλέξτε σωστά τη φιλοξενία ιστοσελίδων σας

Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που παρέχουν οικονομική φιλοξενία ιστοσελίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό, και εάν έχετε διαβάσει το άρθρο η μαύρη λίστα του web hosting, θα καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και μπορεί να σας στοιχίσει εκτός από την ψυχική σας ηρεμία, χρόνο, χρήματα και πολύ προσωπικό κόπο.

Για να αποκαταστήσω τη φήμη ορισμένων εταιρειών, προτείνω σήμερα το PAPAKI.gr χωρίς να έχω και κάποιο όφελος από αυτούς μια και δεν είμαι μεταπωλητής ή συνεργάτης τους. Απλά είναι αξιόπιστο, το κέντρο διαχείρισης είναι απλό στη χρήση για τον μέσο χρήστη και έχουν σχετικά καλή τεχνική υποστήριξη για τα χρήματα που πληρώνετε.

2. Επιλέξτε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Το πρόγραμμα ή εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία του ηλεκτρονικού μαγαζιού σας. Σας προτείνω μερικές λύσεις που θεωρώ ότι θα σας γλιτώσουν κόπο και χρήμα!

Woocommerce και WordPress

Δυστυχώς είναι καλό μόνο για ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλες τις γλώσσες εκτός των ελληνικών. Τα ελληνικά και η ελληνική μετάφραση έχουν τεράστιο πρόβλημα συμβατότητας. Επίσης παρουσιάζεται πρόβλημα στη συμβατότητα των θεμάτων του WordPress με το Woocommerce και πολλών πρόσθετων του WordPress με το Woocommerce.

Από τα θέματα της Solostream που χρησιμοποιώ μόνο ένα από τα 35 θέματα φαίνεται να δουλεύει σωστά, ενώ τα άλλα χρειάζονται μια σειρά ρυθμίσεων στον κώδικα που κρίνονται ασύμφορες για το μέσο eshop. Είναι δηλαδή προτιμότερο να επιλέξετε ένα συμβατό με το woocommerce θέμα από την αρχή και να μείνετε σε αυτό.

Πρόβλημα συμβατότητας φαίνεται να έχουν τα πρόσθετα WP-MINIFY, Jetpack και άλλα πρόσθετα που υποστηρίζουν την βελτίωση της ταχύτητας και τη μείωση των γραμμών του κώδικα.

Τέλος, η αλλαγή από ελληνικά σε αγγλικά της γλώσσας αποτελεί άθλο και μέγα μυστήριο της ανθρωπότητας ακόμα. Τουλάχιστον μετά από δοκιμές και λάθη ενός μήνα σε διάφορα μεταφραστικά πρόσθετα του WordPress και με πάνω από 50 διαφορετικά θέματα δεν έχω καταλήξει για την αξιοπιστία στα ελληνικά.

Zingiri Και WordPress

To Zingiri Eshop είναι ένα άλλο πρόσθετο ηλεκτρονικού καταστήματος για WordPress το οποίο δουλεύει με τα περισσότερα θέματα για WordPress.

Περιλαμβάνει την επίσημη μετάφραση της εταιρείας και έτσι είναι τα ελληνικά μια επιλογή που θα βοηθήσει κάθε ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Αν και είναι λίγο πιο απλό από το woocommerce, και έχει λίγες λιγότερες επιλογές είναι πολύ καλό για τον νεοεισερχόμενο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η εγκατάσταση του είναι πολύ εύκολη, η παραμετροποίηση του είναι πιο εύκολη από το Woocommerce, και σε επόμενο άρθρο θα σας αποκαλύψω εάν δουλεύει σε Multisite. Σε περισσότερα του ενός ηλεκτρονικών καταστημάτων που υποστηρίζουν πολλές γλώσσες.

WP Shopping Cart και WordPress

Άμα πάλι δεν θέλετε η ιστοσελίδα σας να είναι 100 % ηλεκτρονικό κατάστημα ή έχετε ένα blog και θέλετε να προσθέσετε ένα e-shop σήμερα τότε μπορείτε να επιλέξετε το πρόσθετο WP Shopping Cart που απλώς προσθέτει ένα καλάθι αγορών για συναλλαγές με paypal.

Το WP Shopping Cart το χρησιμοποιώ κατά κόρον στην ιστοσελίδα μου και είναι ιδανικό για παροχή υπηρεσιών. Επίσης υποστηρίζει και ελληνικά μια και η μετάφραση του στη γλώσσα της αρεσκείας σας είναι απίστευτα εύκολη και απαιτεί μόνο μερικά λεπτά.

3. Επιλέξτε τον ειδικό που θα συνεργαστείτε

Μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε πετυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα, κρύβεται και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης στο χώρο του ίντερνετ. Μπορείτε να με πάρετε ένα τηλέφωνο σήμερα στο 6972.364.387 για να με συμβουλευτείτε για το ποια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου είναι κατάλληλη για εσάς ή να αγοράσετε ένα e-shop σήμερα!

Το κόστος κατασκευής ενός e-shop σήμερα είναι πολύ χαμηλό εάν αναλογιστεί κανείς το αντίστοιχο κόστος για τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος. Ξεκινά από 500ευρώ περίπου και μπορεί να φτάσει τις μερικές χιλιάδες ευρώ. Όμως η απόδοση στην αρχική επένδυση άμα το ηλεκτρονικό κατάστημα σας γίνει σωστά είναι πολλαπλάσια.

Με έναν e-shop 1.000 ευρώ σήμερα μπορείτε να κάνετε πωλήσεις χιλιάδων ή και εκατοντάδων ευρώ!

Η σωστή κατασκευή και αρχιτεκτονική του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι το 50% της επιτυχίας. Κάντε την έρευνά σας και ξεκινήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σήμερα! Καλέστε με απλώς στο 6972.364.387!

Λύσεις E-shop υπό δοκιμή

Βγάλτε-Λεφτά-Ε-Shop-3

Έχω αυτήν την περίοδο υπό δοκιμή πολλές εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου και σύντομα θα έρθω με νέα άρθρα, βίντεο και δημοσιεύσεις για το πως λειτουργεί το καθένα καθώς και για το SEO του e-shop.  Μείνετε συντονισμένοι και υπερφαλαγγίστε τον ανταγωνισμό!

Για θέματα SEO εγγραφείτε στη λίστα μου SEO Google Πρώτη Σελίδα!

Και η εγγραφή σε αυτή τη λίστα είναι πάλι εντελώς δωρεάν ενώ η αξία που παίρνεται είναι τεράστια! Βλέπεται ο τζάμπας δεν πέθανε αλλά βασιλεύει μέσω του Paramarketing Blog!

Πιστεύω να βρήκατε χρήσιμο αυτό το επικό άρθρο μου, αν ναι απλώς αφήστε το σχόλιο σας ή γράψτε την ιστορία επιτυχία σας στο facebook, στο blog μου ή οπουδήποτε αλλού! Σας ευχαριστώ και σας περιμένω στο επόμενο επικό άρθρο μου!

Πόροι μελέτης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

  1. Πώς να φτιάξετε το δικό σας e-shop
  2. Πώς να πουλήσετε οτιδήποτε από το ίντερνετ

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα κρύπτο:

 

13 σκέψεις στο “Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Με Το Δικό Σας Ε-Shop”

  1. Καλημέρα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Φτιάχνω ειδικά κομμάτια διακοσμητικά για pc , και θέλω να στείλω και εξωτερικό. Πρέπει να κάνω έναρξη για να πουλήσω σύνολο 40-50 κυμάτια , και αυτά σε κάποιιυς μήνες;;

    Απάντηση
  2. Καλησπέρα,
    θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την περίπτωση που δεν μπορείς ετσι και αλλιώς να κάνεις μεγάλες πωλήσεις. Ουσιαστικά φτιάχνω ζωγραφιστά αντικείμενα ειδη δωρου δηλαδη τα οποια τα εχω ανεβάσει στο etsy και απλα σκέφτομαι οτι θα ηταν καλη ιδεα και στο skroutz, Που σημαίνει οτι πρεπει να φτιάξω και ενα ηλεκτρονικό καταστημα.Το θέμα ειναι ότι και τα 500 για μια αρχική επένδυση μου ειναι πολλά.Υπάρχει μηπως κατι που το κόστος του να είναι αναλόγως των πωλήσεων?
    Ευχαριστώ

    Απάντηση
  3. Γεια σας,
    Η ερωτηση που εχω ειναι η εξης…..αν ανοιξω ενα E-shop σαν μεταπωλητης, θα πρεπει να το δηλωσω στην εφορια ή να κανω καποια αλλη ενεργεια σε σχεση με τον κρατικο μηχανισμο?

    Ευχαριστω

    Απάντηση
  4. “Το λειτουργικό κόστος μιας μικρής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανέρχεται σήμερα στα 9.000 ευρώ το χρόνο ! με έδρα το σπίτι,”. Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο το παραπάνω; Η χαμηλότερη κλίμακα στον ΟΑΕΕ για κάποιον που ξεκινάει δεν είναι γύρω στα 3.000 €; Πάντα σε σύγκριση με το παράδειγμα της Βουλγαρίας που έθεσες.

    Απάντηση
  5. Πως είναι δυνατό μια επιχείρηση e-shop να δώσει έμφαση στις πωλήσεις στο εξωτερικό την στιγμή που τα ΕΛΤΑ χτυπάνε με το τσεκούρι. Ενω στο εξωτερικό οι ταχυδρομικες τιμές ειναι ασυγκριτα χαμηλές

    Απάντηση
  6. Ευχαριστώ για το άρθρο! Συμφωνώ απόλυτα τόσο για τις ευκαιρίες όσο και για τις απειλές του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν. Αναφορικά με το Woocommerce και το WordPress, ενώ έχω δοκιμάσει και τις δύο πλατφόρμες καμία δεν με ικανοποίησε με τη μετάφραση της σελίδας μου.

    Γενικά θεωρώ ελλιπή όσα συστήματα έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, εκτός από το Smoolis. Είναι το μόνο το οποίο με βοήθησε να φτιάξω πολύ εύκολα το ηλεκτρονικό μου κατάστημα πολυγλωσσικό! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους.

    Απάντηση
    • Σχετικά με το πολυγλωσσικό κατάστημα και το SEO είναι κάτι που δεν υπάρχει. To smoolis είναι πολύ καλό αλλά δεν έχει καμία σχέση με το SEO.
      Όταν κάποιος θέλει να φαίνεται στις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να έχει για κάθε γλώσσα ξεχωριστή εγκατάσταση WordPress στη γλώσσα που στοχεύει.

      Απάντηση

Σχολιάστε