ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Web Hosting στην Ελλάδα

Web Hosting στην Ελλάδα

SEO Web Hosting Linux στην TopHost

Αφού λοιπόν πέρασα μερικά εφιαλτικά σενάρια με το θέμα web hosting, κατάλαβα ότι η υπόθεση web hosting είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να την αντιμετωπίσω με προσοχή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα πάθη μου στα άρθρα:

Μετά από μερικές γκρίνιες από αδικημένους δήθεν του χώρου web hosting, τελικά δικαιώθηκα -όπως πάντα στη δουλειά μου γιατί κανείς δεν γίνεται να σε κοροϊδέψει στη δουλειά σου- και μπήκε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Η ΤopHost είναι μία από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες εταιρίες hosting στην Ελλάδα με χιλιάδες πελάτες και απασχολεί μια ομάδα από νέους εξαίρετους επαγγελματίες με ενθουσιασμό και πάθος για τo αντικείμενο και τους στόχους της ΤοpHost.>

Η ΤopHost σας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας με μοναδική, extreme εξυπηρέτηση.

100% Αξιοπιστία, ελάχιστο downtime και ειδικά σχεδιασμένη για WordPress

web-hosting-seo-low
Στόχος  στην TopHost είναι να παρέχει στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία Web hosting. Η TopHost έχει ορίσει υψηλά standards για τις υπηρεσίες hosting και αυτό φαίνεται καθημερινά στην καθημερινή τριβή με τους πελάτες και τους συνεργάτες της.
Προσωπικά ασχολούμαι επαγγελματικά με την κατασκευή ιστοσελίδων από το 2000 με τη δική μου εταιρεία. Έχω αλλάξει και δοκιμάσει πάνω από 20 servers και web hosting providers ανά την Υφήλιο, ξεκινώντας από το San Fransisco μέχρι την Μύκονο και έχω συνεργαστεί με όλους τους ISP, Otenet, Cyta, Wind, Vodafone, Hol, Forthnet και πολλές άλλες εταιρείες που έχουν εξαφανιστεί σε μια νύχτα.
Σκέφτηκα σοφό να εκθειάσω την επιλογή μου με την TopHost και το hosting σε WordPress που παρέχει ως το καλύτερο για την ελληνική και γιατί όχι της ξένη αγορά για τους παρακάτω λόγους:
 •  9-24 το βράδι τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη και με chat τις υπόλοιπες ώρες
 • Υψηλά καταρτισμένη προσωπικό ασφαλείας με πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Υποδειγματική ασφάλεια στους servers
 • Ποτέ δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα με το WordPress και τα WordPress plugins σε αντίθεση με άλλα hosting και
 • Ταχύτητα και SEO

Web Hosting και Κώδικας Ορθής Συμπεριφοράς

H TopHost δεσμεύεται για τις υπηρεσίες φιλοξενίας που παρέχει και εγγυάται την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών της σε κάθε της συναλλαγή. Αναλυτικά δεσμεύεται ότι θα:
 • παρέχει ακριβείς και up-to-date πληροφορίες για τις υπηρεσίες hosting
 • παρέχει χρήσιμες λύσεις σε αιτήματα υποστήριξης και πωλήσεων
 • τιμά την εγγύηση επιστροφής χρημάτων που παρέχει
 • έχει ξεκάθαρη και σαφή τιμολογιακή πολιτική
 • παρέχει ασφαλής συναλλαγές παραγγελίας και χρέωσης με πιστοποιητικά κρυπτογράφησης (SSL Certificates)
 • διευθετεί τυχόν διαφορές με τους πελάτες της άμεσα και επαγγελματικά
 • ελέγχει σχολαστικά όλες τις υπηρεσίες της για να εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση και uptime των servers
 • προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της αποφεύγοντας τη διανομή, ενοικίαση ή πώληση αυτών των στοιχείων

 

Web Hosting Servers που δεν είναι υπερφορτωμένοι

Ποιότητα και όχι ποσότητα! Στην TopHost όλοι ενδιαφέρονται για την ποιότητα του web hosting. Με ελάχιστο downtime χρόνον και ελάχιστο χρόνο αναμονής στην τηλεφωνική υποστήριξη τιμάει πραγματικά την έννοια της ποιότητας στο web hosting και βοηθάει το site σας στο SEO.  Ας μην ξεχνάμε ότι το web hosting είναι παράγοντας SEO!

Στο web hosting της TopHost περιορίζουν τον αριθμό των sites που φιλοξενούνε σε κάθε server, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ταχύτητας και της αξιοπιστίας των web hosting υπηρεσιών που παρέχουν και με την επιθυμία να χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με κάθε πελάτη.

Όλοι γνωρίζουν τις τακτικές που χρησιμοποιούν πολλοί πάροχοι Hosting, στριμώχνοντας πολλαπλούς χρήστες στον ίδιο web server για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους και απαντάμε επιλέγοντας για τους πελάτες μας την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Άλλωστε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα υπερφορτωμένος server, όταν έχει πρόβλημα επηρεάζει πολλούς πελάτες και ανεβάζει σημαντικά το κόστος υποστήριξης ενώ βυθίζει το site στη Google από άποψη SEO.

Τι εννοεί η TopHost με το Unlimited Πακέτο

Unlimited=Unmetered και σημαίνει ότι σε επιλεγμένα πακέτα Web Hosting δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε για το disk storage (χώρο στο δίσκο) ή/και για το Traffic (κίνηση) του site σας! Απλά δεν τα μετράμε (unmetered) και δε σας χρεώνουμε επιπλέον.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ανησυχεί ένας χρήστης είναι το κατά πόσο βελτιστοποιημένο είναι το site του ώστε να μη προκαλεί προβλήματα στο server που βρίσκεται, και κατ’ επέκταση και στα υπόλοιπα websites που φιλοξενούνται εκεί (shared hosting)!

Δημιουργώ πρόβλημα σημαίνει ότι το site μου κάνει υπερβολική χρήση των πόρων του συστήματος, πχ. του επεξεργαστή, της μνήμης ή/και του δίσκου και αυτό οφείλεται σε προγραμματιστικό λάθος ή σε κάποιο bug ! Στην περίπτωση αυτή ένας Τεχνικός της TopHost θα σας ενημερώσει επισημαίνοντας την πηγή του προβλήματος.

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί μπορεί να σας ζητηθεί να μεταφέρεται το site σας σε Dedicated Server, σε Virtual Private Server ή και ακόμη – δεν έχουμε λόγο να το κρύβουμε- σε άλλη εταιρία!

Φανταστείτε τι αμέλεια θα ήταν από μέρους μας να επιτρέπαμε σε ένα site με shared hosting, να επηρεάσει τη λειτουργία του δικού σας και δεκάδων άλλων sites στον ίδιο server!

Οι παραπάνω περιορισμοί υπάρχουν στην πλειοψηφία των εταιριών Hosting σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Η διαφορά της Tophost είναι:

 • στο Unlimited/Unmetered που σας απελευθερώνει από το άγχος του να πρέπει να προβλέψετε και να παρακολουθείτε το χώρο και την επισκεψιμότητα του site σας,
 • στο ενδιαφέρον που θα δείξει η ομάδα της TopHost για το πρόβλημά σας και στην εξυπηρέτηση που η ομάδα υποστήριξης είναι αφοσιωμένη για να σας παρέχει.

Παραγγελία Web Hosting Deluxe Unlimited

Εύκολο στη χρήση Plesk!

Στην TopHost θα βρείτε ένα από τα πιο ισχυρά και εύχρηστα Control Panel της αγοράς που σας επιτρέπει με ελάχιστα κλικς να δημιουργείτε e-mail accounts και βάσεις δεδομένων, να ενεργοποιείτε το webmail σας, να παρακολουθείτε τα στατιστικά σας και δεκάδες άλλες λειτουργίες.
To Plesk σας επιτρέπει να εγκαταστήσει με μόλις μερικά κλικ, χρήσιμες εφαρμογές, με τις οποίες θα μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα σε λίγα λεπτά το δικό σας blog, forum, gallery ή και eshop !
Μερικές από τις εφαρμογές είναι:
 • WordPress
 • Joomla
 • osCommerce
 • Drupal
 • Cubecart
 • PhpAds
 • Zen Cart
 • Gallery
 • WebCalendar
Δείτε όλες τις εφαρμογές στην Plesk Applications σελίδα ή πραγματοποιείστε μια σύντομη περιήγηση στο Demo του Plesk μας.

Εξαιρετικά Data Centers και Δίκτυο σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική

Η TopHost συνεργάζεται με την πλέον αξιόπιστη εταιρία “The Planet” για τους servers που διαθέτει στην Αμερική και τις εταιρίες Ιntergenia & Hetzner για τους servers της στην Ευρώπη. Πέρα από πολύ υψηλές ταχύτητες και άρτια τεχνολογία, η αξιοπιστία των datacanters όπου στεγάζονται οι servers της TopHost εξασφαλίζεται με:
 • 24/7 παρακολούθηση
 • N+2 Data Center συστήματα HVAC (Heating, Ventilation, Air-conditioning – Θέρμανση, Εξαερισμός, Κλιματισμός)
 • Αξιόπιστη τροφοδοσία
 • Αδιάλειπτη παροχή ενέργειας
 • Ν+1 Εφεδρικές Γεννήτριες
 • Μέτρα Ασφαλείας φυσικής πρόσβασης στα Data Centers
 • SAS 70 Type II Πρότυπα Ασφαλείας
Επιπλέον η εταιρία διαθέτει μια από τις καλύτερες δικτυακές υποδομές routing & switching διαμορφώνοντας ένα ασφαλές και χωρίς αδύναμα σημεία δίκτυο, με τη χρήση πολλαπλών Tier 1 παροχών τηλεπικοινωνίας.

**********************************-

Συνδυάστε το πακέτο web  hosting με μια από τις παρακάτω υπηρεσίες:

Εκμεταλλευτείτε της προσφοράς hosting και κερδίστε τα παρακάτω δώρα:

Παραγγελία Web Hosting Deluxe Unlimited

Πληρωμή με κατάθεση στην τράπεζα, Visa, MasterCard ή Paypal.

Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων;

Σύμφωνα με την wikipedia, φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ένα μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνονται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. εξυπηρετητές) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth). Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο.

Ο όρος Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (διακομιστές) για να τοποθετήσει τα αρχεία του ή και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Τα αρχεία αυτά, που στοιχειοθετούν την ιστοσελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου αδιάλειπτης παροχής στους επισκέπτες.

Η διαχείριση για ένα ιστότοπο από τον ιδιοκτήτη του, μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων απομακρυσμένης σύνδεσης ή από τον περιηγητή ιστού (browser) μέσω πρόσβασης σε έναν πίνακα ελέγχου (control panel), το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης των emails, των αρχείων, των στατιστικών επισκεψιμότητας του ιστότοπου, των εγκατεστημένων εφαρμογών και διαθέσιμων τεχνολογιών κ.α.

Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου μπορεί να ανεβάζει τα αρχεία του μέσω προγράμματος (FTP client) στο διακομιστή φιλοξενίας, να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφία (email accounts) και να εγκαθιστά τις επιθυμητές διαδικτυακές εφαρμογές στον ιστότοπό του (ιστολόγιο / blog, forum, βιβλίο επισκεπτών κλπ). Μερικοί από αυτούς τους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας είναι το Plesk, το Cpanel, το Webmin κ.α.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 πολλές εταιρείες ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής φιλοξενίας, καθώς η ανάγκη για σταθερή και συνεχή διαδικτυακή παρουσία άρχισε να γίνεται επιβεβλημένη. Τη δεκαετία του 2000 η βιομηχανία του web hosting γνώρισε τεράστια άνθηση πρώτα στις Η.Π.Α. κι έπειτα και στην Ευρώπη, ακολουθώντας την μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες φιλοξενία από ιδιώτες κι επιχειρήσεις, για τη στέγαση της ιστοσελίδας τους. Σήμερα, είναι εμφανής η σχετική πτώση στο ενδιαφέρον για φιλοξενία ιστοσελίδων.

Web hosting στον OTE ή στην TopHost

Και οι δύο εταιρείες φαίνεται να είναι πολύ δυνατές στον τομέα του hosting, ειδικά η TopHost ασχολείται μόνο με το hosting και με τα domain name, ενώ ο OTE έχει δεκάδες υπηρεσίες και έτσι είναι λίγο πιο δυσκίνητος στο hosting.

Παρόλαυτά και το hosting του OTE και της Cosmote είναι πολύ ποιοτικά.

 

28 σκέψεις στο “Web Hosting στην Ελλάδα”

 1. Καλησπέρα Γιάννη,
  Για ένα WordPress site παροχής υπηρεσιών με αγορά πακέτων, φτιαγμένο με το bricks builder ,το οποίο απευθύνεται κυρίως σε πελάτες σε σκανδιναβικές χώρες και σε καμία περίπτωση σε Έλληνες, τί hosting θα πρότεινες (εταιρεία, πακέτο κτλπ). Ευχαριστώ

  Απάντηση
 2. Χρησιμοποιώ κι εγώ tophost εδώ και χρόνια. Έχω στήσει περίπου 50 sites και 20 eshops. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη φιλοξενία, την υποστήριξη, τις ταχύτητες. Έχω το πακέτο bing bang 3. Το μεγάλο μου ερώτημα είναι αν αξίζει η μετάβαση σε dedicated. Μου φαίνεται βουνό η μετάβαση, ό,τι θα ‘μαι μόνος μετά (στις ρυθμίσεις κλπ του server). Ποια η γνώμη σας; Θα δω διαφορά στις ταχύτητες; Αξίζει για το seo?

  Απάντηση
 3. καλησπέρα..έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο θέλω να μου λύσεις μία απορία…αν θέλω να φτιάξω ένα μόνο site θα επιλέξω το ΄΄economy” από το tophost ενώ αν έχω κ άλλα site to ”deluxe”? ουσιαστικά όμως και στις 2 περιπτώσεις θα διαμοιραζόμαστε τον ίδιο server(πολλά άτομα) σωστα? για να έχω έναν σερβερ μόνη μου θα πάω στο VPS?
  ευχαριστώ εκ των προτέρων..με τόσα που έχω διαβάσει στο internet μπερδεύτηκα..
  Υ.Γ πάντως και ξένα site προτείνουν στο 80% που έχω δει το hostgator.

  Απάντηση
 4. Παιδιά, όσο μεγαλύτερη είναι μία εταιρεία hosting – τόσο περισσότερο δύσκολο γίνεται η εξυπηρέτηση των πελατών. Nα μην μιλήσουμε για την αναμονή στα αιτήμα υποστήριξης… Δεν είναι απλά ένας κανόνας, είναι η κοινή λογική. Φανταστείτε να έχουν σε καθημερινή βάση 100-200-300-400 tickets στην αναμονή. Πόσο χρόνο θα αφιερώσουν σε κάθε πελάτη?

  Απάντηση
  • Από ότι ξέρω Νάσο, η Τophost σαν εταιρεία υποστηρίζει WordPress και eshop και έχουνε και ειδικότητα στην ρύθμιση των web hosting server για να λειτουργήσει σωστά το WordPress. Άμα δεν μας δώσεις λίγα περισσότερα στοιχεία, δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε το θέμα σου και δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συνέβη.

   Απάντηση
 5. Οσο για την tophost ειναι απλα απαραδεκτη!!!!

  Για δοκιμασε τωρα να ανεβασεις wordpress

  Εαν θες στειλε μου μηνυμα να σου εξηγησω τα χαλια τους…………………..

  Απάντηση
 6. Έστειλα μήνυμα στην tophost ενδιαφερόμενος για webhosting και 24 ώρες μετά δεν έχω λάβει απάντηση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν καβάλησαν το καλάμι. Δεν ξέρω αν τους δικαιολογεί ότι έχουν αρκετή δουλειά ώστε να παραμερίζουν υποψήφιους πελάτες.

  Απάντηση
 7. Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου,
  Το hosting φυσικά συμβάλει στην ταχύτητα αλλά θεωρώ ότι την μεγαλύτερη σημασία για τους χρόνους φόρτωσης έχει η σωστή κατασκευή της σελίδας.

  Απάντηση
 8. Καλησπέρα Γιάννη,
  Δες λίγο αυτό το ενδιαφέρον project.
  Μπορείς να κάνεις σύγκριση ταχύτητας φορτώματος 2 websites. Έχει ενδιαφέρον γιατί το test πραγματοποιείται από την πλευρά του χρήστη (client side). Να μην πολυλογώ βάζοντας 2 websites για σύγκριση και τα δύο φτιαγμένα με WordPress, το ένα από Server από Αμερικάνικο host και το άλλο από Ελληνικό, στη ταχύτητα φόρτωσης αυτό Αμερικάνικο ήταν γρηγορότερο κατά πολλά secs. Μου έκανε πολύ εντύπωση γιατί το site στο Αμερικάνικο Server ήταν επιβαρυμένο με πολλές εικόνες και διάφορα άλλα γραφικά ενώ αυτό του Ελληνικού server ήταν πολύ light.

  Άποψη μου είναι ότι οι εταιρείες που παρέχουν hosting μεθοδευμένα προωθούν τις δικές τους τακτικές ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Μιλάω πάντα για τις πιο γνωστές εταιρείες που έχουν καταξιωθεί και έχουν αποκτήσει όνομα. Ελληνικές και ξένες.

  Απάντηση
   • Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά εδώ μιλάμε για αληθινές καταστάσεις. Ο χρήστης επισκέπτεται ένα site, δεν το ενδιαφέρει η ταχύτητα ανταπόκρισης του Server.

    Απάντηση
   • Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά εδώ μιλάμε για αληθινές καταστάσεις. Άποψη μου είναι ότι χρήστης όταν επισκέπτεται ένα site, δεν το ενδιαφέρει η ταχύτητα ανταπόκρισης του Server. Ειδικά όταν οι διαφορές αφορούν ms. Ενδιαφέρεται περισσότερο για την ταχύτητα φόρτωσης του website.

    Απάντηση

Σχολιάστε