ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Εργαλεία WordPress – 30+ εργαλεία και πόροι για τους νέους χρήστες

Wordpress

Εργαλεία WordPress  – 30+ εργαλεία και πόροι για τους νέους χρήστες

Το WordPress έχει γίνει η πιο δημοφιλή πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων στο ίντερνετ τα τελευταία χρόνια. Λέγεται ότι το 20% των sites παγκοσμίως είναι σε WordPress. Κανένα άλλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου δεν έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό διάδοσης.

Είναι τόσο ασφαλές και πολύπλευρο που μπορείτε να δημιουργήσετε το οποιοδήποτε site στον ελάχιστο χρόνο και με το ελάχιστο κόστος, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία WordPress.

Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν αρκετά για το WordPress και τα απαραίτητα εργαλεία WordPress που χρειάζονται για να ξεκινήσουν.

Έτσι παρακάτω σας δίνω μια λίστα με εργαλεία WordPress και απαραίτητους πόρους, για να χτίσετε γερά θεμέλια στο ίντερνετ.

Πηγές WordPress και WordPress blogs

Ο χώρος του WordPress είναι γεμάτος με WordPress blogs και είναι αρκετά δύσκολο να προλάβεις και να μελετήσεις τα πάντα. Τα εργαλεία WordPress συνεχώς αναπτύσσονται και εξελίσσονται, ενώ συνέχεια καινούρια εργαλεία για το WordPress έρχονται στο προσκήνιο. Τα παρακάτω WordPress blogs είναι γεμάτα με πολύτιμα εκπαιδευτικά υλικά και περιεχόμενο για να μείνετε ενημερωμένοι.

 1. WP Beginner – Ο Syed Balkhi τρέχει ένα από τα πιο δημοφιλή ανεπίσημα μαθήματα για WordPress, δυστυχώς στα αγγλικά. Θα βρείτε πολλά βίντεο και πολλές προσφορές. Εκτός από το WordPress beginner blog, o Syed είναι ομιλητής σε διάφορα WordCamps.
 2. TorqueMag – Ένα δημοφιλές site με εργαλεία WordPress και καθημερινά νέα και ενημερώσεις για το WordPress. Ιδιοκτήτες του είναι ή ίδια ομάδα προγραμματιστών που έχουν δημιουργήσει το  WPEngine Hosting.
 3. WP Smashing Magazine – Το blog δεν προσφέρει συχνές ενημερώσεις, αλλά όταν έχει είναι γεμάτο με tutorials & themes.
 4. Yoast –  Ο κορυφαίος ειδικός στο SEO Joost de Valk έχει έναν εκπληκτικό αριθμό από φανταστικά  plugins και άρθρα στο site του για το WordPress.

Λοιπά wordpress blogs που είναι πολύ σημαντικά και έχουν επικό περιεχόμενο:

 1. WP Hub
 2. DigWP
 3. WP Mayor
 4. WP Lift
 5. WP Explorer

Πληροφορίες για το WordPress

Πολύτιμες πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα για το WordPress.

 1. WordPress Codex – To online εγχειρίδιο του  WordPress και ένα ζωντανό αποθετήριο ( repository ) για πληροφορίες και την κωδικοποίηση γύρω από το WordPress.
 2. Make.WordPress –  Πάλι ένα επίσημο site με πολύτιμους πόρους και εργαλεία για να αναπτύξετε το δικό σας site σε WordPress.
 3. WP 101 – Ο πιο οικονομικός και γρηγορότερος τρόπος για να μάθετε να χρησιμοποιείτε το WordPress!

Βιβλία WordPress

Για όσους από εσάς είναι πιο παραδοσιακοί τύποι, σας συστήνω μερικά βιβλία WordPress γραμμένα από τους ειδικούς. Γενικά όμως θα σας σύστηνα να ψάχνατε για e-books αντί για φυσικά βιβλία.

 1. Pro WordPress Design & Development
 2. Pro WordPress Plugin Development

WordPress Podcasts

Το ξέρω ότι πολύ από σας δεν έχετε χρόνια για μελέτη γιατί περνάτε πολλές ώρες στο αυτοκίνητο σας ή στο φορτηγό σας ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Τα Podcasts και συγκεκριμένα τα WordPress Podcasts θα σας βοηθήσουνε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν πακτωλό γνώσεων!

 1. Hello Dolly
 2. WPCandy Late Night
 3. PleaseAdvise.Fm

Συνεχώς δημιουργούνται καινούρια παρόμοια Podcasts σχεδόν για όλα τα θέματα γύρω από το SEO, το WordPress SEO και το web design. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα κάνοντας μια αναζήτηση στη Google.

Δημοφιλή WordPress Themes

Υπάρχουν χιλιάδες WordPress θέματα και ηλεκτρονικά καταστήματα με θέματα σε WordPress, γεγονός που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιος ένα ποιοτικό θέμα. Προσωπικά συστήνω μόνο τη Solostream μέχρι νεοτέρας.

Άλλες εταιρείες με ποιοτικά WordPress θέματα εκτός της Solostream:

 1. StudioPress
 2. ThemesKingdom

WordPress Plugins

Τα WordPress plugins είναι σημαντικά εργαλεία WordPress που μπορούν να δώσουν νέες δυνατότητες στο site σας και να το παραμετροποιήσουν απεριόριστα. Αυτά τα plugins που συστήνω τα έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος πολλές φορές και τα χρησιμοποιώ καθημερινά σε όλα τα site που φτιάχνω.

 1. WordPress SEO by Yoast – Το καλύτερο WordPress SEO Plugin. Δείτε περισσότερα στο βίντεο: WordPress SEO
 2. Akismet GASP  – Αντίο Akismet, τελικά βρέθηκε ανώτερο plugin από το περίφημο Akismet.
 3. Βackupwordpress
 4. Jetpack
 5. Αlternative digg

WordPress Hosting

Τα παρακάτω διαμοιραζόμενα web hosting είναι απολύτως εξειδικευμένα για το περιβάλλον του WordPress και παρέχουν άριστη υποστήριξη για κάθε WordPress Site, με την TopHost να ξεχωρίζει.

 1. TopHost

Εκτός από το προτεινόμενο Web Hosting της TopHost, υπάρχουν και κάποιες άλλες εταιρείες που δεν σας τις συστήνω, αλλά τις παραθέτω πληροφοριακά και μόνο: -Προσοχή δεν είναι πρόταση αγοράς.

 1. MediaTemple
 2. Page.ly

Εργαλεία WordPress & Υπηρεσίες

Οι παρακάτω υπηρεσίες και εργαλεία WordPress θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να ελέγξετε όλες τα sites που έχετε σε WordPress γλιτώνοντας σας πολύ χρόνο και χρήμα.

 1. ManageWP
 2. Sucuri
 3. VaultPress

Μήπως ξέχασα κάτι; Μπορείτε να μου το υπενθυμίσετε ή με διορθώσετε στα σχόλια παρακάτω. Θα το εκτιμήσω πάρα πολύ αν γράψετε κάτι και να προσφέρετε αξία στο site μου.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα.

Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

4 σκέψεις στο “Εργαλεία WordPress – 30+ εργαλεία και πόροι για τους νέους χρήστες”

 1. Γιάννη πρόσφατα σε διαβάζω.
  Εχω φτιάξει ένα site εδώ και δύο μήνες με γνώσεις μόνο από το youtube.
  Αγόρασα εδώ και τρεις μέρες ένα θέμα από τη solostream.
  Είναι το πρώτο premioum θέμα που αγορασα.
  Το προτείνεις κι όλας.
  Μήπως θα μπορούσες με κάποιο τρόπο να με βοηθήσεις στην παραμετροποιησή του?
  Δεν ζητάω κάτι δύσκολο. Δέκα λεπτά θα σου πάρει.
  Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ξέρω να παραμετροποιήσω τα category post έτσι όπως τα βλέπω στο demo του.
  Πρέπει μήπως να κατεβάσω πρόσθετο?

  Απάντηση
 2. Πολύ καλό άρθρο για το WordPress και πως να μάθει κάποιος wordpress. Αλλά έχω παρατηρήσει όμως ότι τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, έχεις μήπως Γιάννη να προτείνεις ελληνικά sites με δημοσιεύσεις στα ελληνικά;

  Σε ευχαριστώ και έχω δει τον οδηγό σου και τα βίντεο για το wordpress και με βοήθησαν πάρα πολύ.!!! πολλά like

  Απάντηση
  • Υπάρχουν αρκετές πηγές και στα ελληνικά, αλλά όλες βασίζονται στα αγγλικά sites, οπότε καλύτερα να κάνεις τον κόπο να κοιτάς τα αγγλικά site για να μπορείς να μένεις ενημερωμένος για το wordpress και το SEO Χάρη.

   Απάντηση

Σχολιάστε