ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Alexa ranking: Πως να βγείτε στα 1000 πρώτα site της Ελλάδος

top-alexa-ranking-greece

Alexa ranking: Πως να βγείτε στα 1000 πρώτα site της Ελλάδος

Γειά σας φίλοι μου! Γράφω αυτό το υπέροχο άρθρο σήμερα για να μοιραστώ μαζί σας μια ακόμα επιτυχία του paramarketing seo web design blog. Την ένταξη του seo blog μου στα 1.000 πρώτα site της Ελλάδας από θέμα traffic! Ευχαριστώ Alexa!

Αφορμή στάθηκε ένα προηγούμενο αρνητικό σχόλιο στο άρθρο μου ” Πως να αυξήσετε αμέσως το σκορ σας στην Alexa ” από έναν αναγνώστη του blog μου. Σε αυτό το άρθρο έδινα 5 βασικές και εύκολες συμβουλές για να αυξήσετε άμεσα και αποτελεσματικά το σκορ σας στην Alexa.

Οι πέντε αυτές πραγματικές συμβουλές ήτανε:

 1. Εγκαταστήστε την Alexa toolbar
 2. Ταυτοποιήστε το site σας στην Alexa
 3. Εγκαταστήστε το Alexa widget στην ιστοσελίδα σας
 4. Δημοσιεύστε ποιοτικό περιεχόμενο
 5. Αποκτήστε περισσότερους πραγματικούς επισκέπτες στη σελίδα σας

Όμως ένας φίλος του blog είχε διαφορετική άποψη και άφησε ένα σχόλιο κάτω από εκείνο το άρθρο και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό εκ των προτέρων. Το σχόλιο του φίλου Nick Barolis ήτανε το εξής:

Φιλε μου, μου φαινεται δεν ξερεις τι λες! Δν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, εχουν λογισμικο που εντοπιζει τετοιες “απατες”. Οσο για το ποιοτικο περιεχομενο, πεφτεις τελειως εξω. Τα περισσότερα sites εχουν διπλο και τριπλο περιεχομενο και καποια είναι στην πρωτη σελιδα σε παρα πολλες λεξεις κλειδια. Οποτε λαθος! Τα κριτηρια της google, ειναι πολλαπλοι παραγοντες, που δεν τους ξερει κανεις. Mα κανεις ομως!!! Μονο να υποθεσουμε μπορουμε και να κινηθουμε με βαση αυτους!

Σε ευχαριστώ φίλε μου Nick Barolis που με υπόδειξες το λάθος μου. Σε ευχαριστώ περισσότερο που μου τόνισες τον κίνδυνο που διατρέχω να με τιμωρήσει η Google για το υπερβολικά πρωτότυπο, ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο που με τόσο κόπο γράφω καθημερινά ο ίδιος στο blog μου!

Αλλά όπως κατάλαβες μάλλον το έμπειρο χέρι και μάτι του βετεράνου του ίντερνετ -και δεν λέων ποιος είναι αυτός- κατάφερε με χειρουργική ακρίβεια να φέρει ένα niche blog ένα κλαδικό δηλαδή blog στην πρώτη χιλιάδα της Alexa. Δείτε την αποδεικτική φωτογραφία:

ALEXA-1000-2

Το να βγείτε στα πρώτα χίλια ελληνικά site από άποψη traffic στην Alexa δεν είναι δύσκολο

Βέβαια το alexa traffic διακυμαίνεται και μπορεί σήμερα να με δείτε στα 1.011 και αύριο στα 990. Σημασία έχει ότι αφού το έκανα εγώ με ένα μικρό site, μπορείτε και σεις που έχετε ένα τεράστιο εταιρικό site, ένα δημοφιλές blog ή μια μεγάλη εφημερίδα στο ίντερνετ.

Στο προηγούμενο άρθρο μου ” Πως να αυξήσετε αμέσως το σκορ σας στην Alexa ” σας έδωσα πέντε πολύ χρήσιμες συμβουλές και παρατήρησα ότι όσοι τις ακολουθήσατε είδατε μια κατακόρυφη άνοδο στο Alexa traffic ranking. Πώς το ξέρω; Γιατί πριν συστήσω σε σας τι να κάνετε, δοκίμασα και σε άλλα sites να δω αν δουλεύουν αυτά που σας πρότεινα.

Βλέπετε πριν καταλήξω σε αυτά τα πέντε βήματα είχα πειραματιστεί και είχα δοκιμάσει άλλα 25 τα οποία ήτανε άχρηστα. Μάλιστα πολλά από αυτά ήτανε και πληρωμένα εργαλεία που υπόσχονταν έναντι αμοιβής να κάνουν θαύματα. Αντίθετα όλα τα εργαλεία που σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε είναι εντελώς δωρεάν και το καλό είναι ότι δουλεύουν εγγυημένα και δεν θα χάσετε ούτε το χρόνο σας, ούτε τα λεφτά σας.

Όμως παρέλειψα μια τελευταία συμβουλή, την πιο σημαντική την οποία θα σας την αποκαλύψω στο τέλος τέλος του άρθρου. Η συμβουλή αυτή είναι τόσο προφανής, όσοι επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μου την βλέπετε κάθε μέρα και όμως μπορεί να μην την έχετε ανακαλύψει ακόμα.

Άμα θέλετε λοιπόν να βγείτε και σεις στα 1.000 πρώτα ελληνικά site από άποψη traffic διαβάστε παρακάτω.

Η σημασία του Alexa ranking

Θα ήθελα πριν σας αποκαλύψω την τελευταία καταλυτική συμβουλή που θα εκτινάξει το site σας στα Alexa 1.000 ή και 500, να διευκρινίσω μερικά πράγματα:

1. To Alexa traffic ranking δεν είναι παράγοντας SEO

Η Alexa είναι θυγατρική εταιρεία της Yahoo που έχει εξαγοραστεί από την Bing και τη Microsoft. Όπως είναι γνωστό στους παλιότερους, η Yahoo υπήρχε σαν μηχανή αναζήτησης, μάλλον σαν κατάλογος στο ίντερνετ πριν τη Google. Ποτέ όμως δεν κατά φερε να δημιουργήσει έναν αλγόριθμο ή ένα αξιόπιστο σύστημα αποτελεσματικής αναζήτησης.

Αν και έκανε πολλές απόπειρες και προσπάθειες να αντιγράψει τη Google δεν το κατάφερε ποτέ. Πρόσφατα εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια και τα αποτελέσματα αναζήτησης της προέρχονται από τη Bing με την οποία έχει συγχωνευτεί στο κομμάτι μηχανής αναζήτησης.

Ουδεμία σχέση έχει λοιπόν με τη Google η Alexa και δεν επηρεάζει στο SEO σας το Alexa score.

2. To Alexa traffic ranking είναι σχετικό και όχι αντικειμενικό

Δεν μετράει δηλαδή την απόλυτη κίνηση της ιστοσελίδας σας, αλλά το χρόνο παραμονής των επισκεπτών σε όλες τις ιστοσελίδες που έχουν την Alexa toolbar. Είναι ένα μέτρο σύγκρισης απόλυτα υποκειμενικό και χειραγωγήσιμο. Επίσης δεν θα σας τιμωρήσει η Google άμα χειραγωγήσετε το σκορ σας στην Alexa.

3. To Alexa traffic ranking χρειάζεται μόνο για ψυχολογικούς λόγους ή για λόγους πρεστίζ

Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσετε το alexa score; Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας λόγος παρά μόνο για λόγους πρεστίζ ή για ψυχολογικούς λόγους.

Η έκτη μυστική συμβουλή για να βγείτε στα 1.000 ελληνικά site στο Alexa traffic ranking

Παρατρίχα να ξεχάσω το σημαντικότερο από όλα. Σας είπα παραπάνω τις 5 πρώτες συμβουλές. Αφού κάνετε όλες τις προηγούμενες με την σειρά που σας τις έδωσα, το τελευταίο πράγμα είναι να βάλετε ένα μικρό banner στην ιστοσελίδα σας που να τραβάει το alexa ranking score online από την ίδια την Alexa.

Άμα κατεβείτε ποιο κάτω το έχω τοποθετήσει στο υποσέλιδο -footer- από την ιστοσελίδα μου. Εύκολο;

Το banner μπορείτε να το βρείτε στην Alexa, στο κέντρο διαχείρισης μελών και δεν απαιτείτε να αγοράσετε κάποια συνδρομή, είναι δωρεάν.

Για την ακρίβεια δεν είναι banner, αλλά λέγεται Alexa Site Widget και μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα σε κάθε σας site.

Μάθετε περισσότερα για το πως να βελτιώσετε το Alexa ranking:

Θα ήθελα να προσθέσω ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα και όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα είναι προϊόν σκληρής μάθησης και σκληρής εφαρμογής όσων έμαθα. Ακόμα και σήμερα μαθαίνω καινούρια πράγματα. Ο λόγος που σας δίνω αυτές τις πηγές είναι για να μελετήσετε περισσότερο και να μάθετε περισσότερα. Το κάνω με απόλυτη ειλικρίνεια και από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το πως λειτουργεί το SEO:

 

Alexa Ranking – A Web Site Monetization Strategy?
Alexa Ranking – A Web Site Monetization Strategy?
Alexa Ranking – A Web Site Monetization Strategy?

8 σκέψεις στο “Alexa ranking: Πως να βγείτε στα 1000 πρώτα site της Ελλάδος”

 1. Πολύ καλή η σελίδα σας και συμφωνώ με τα παραπάνω σχετικά με το alexa. Δεν νομίζω ότι είναι αξιόπιστο εργαλείο. Δημιούργησα ένα site πρόσφατα (πριν 1 μήνα) που ούτε εγώ δε μπορώ να βρω εύκολα ακόμα στη google και το alexa traffic run με δείχνει 14000 στην Ελλάδα. Αντίθετα ανταγωνιστικό site με παρόμοιο περιεχόμενο που εμφανίζονται με όλες τις λέξεις κλειδιά στις πρώτες σελίδες της google το δείχνει σε θέση 40000.

  Απάντηση
 2. Να αναστήσω το παλιό σου ποστ μιας και εξακολουθεί να υπάρχει στην πρώτη σελίδα εστω και μετά από τοσα χρόνια.

  Συμφωνώ με σχεδόν όλα γράφεις, τα είχαμε παρατηρήσει όλοι όσοι ασχολούμαστε, μόνο που αυτά ίσχυαν το 2014.
  Σήμερα όλα εχουν αλλάξει σα να βρισκόμαστε σε άλλο κόσμο.

  Έχοντας εγκατεστημένο το toolbar δεν βοηθάει καθόλου, επίσης ως γνωστόν το widget έχει αποσυρθεί από καιρό.
  Γέλασα πάλι με αυτά τα περί καλού περιεχομένου κλπ, ήταν και είναι από τα καλύτερα ανέκδοτα.

  Έχεις τίποτα για το 2018; αμφιβάλλω γιατί μάλλον η Alexa φαίνεται να υιοθέτησε νέο αλγόριθμο χωρίς να κατορθώνει βέβαια ούτε στο ελάχιστο να πλησιάζει την πραγματικότητα., δεν ξέρω τι τρόπο χρησιμοποιεί τώρα αλλά απλά κατάφερε να μη ξεγελιέται εύκολα πλέον, και προσπαθεί να τσιμπήσει λεφτά από αφελείς.

  Το δυστύχημα είναι ότι οι πιθανοί διαφημιστές εξακολουθούν να παίρνουν υπόψη τους αυτή τη μεγάλη απάτη, ελπίζω να γίνει κάτι ώστε στα επόμενα χρόνια να γλυτώσουμε από αυτό το έκτρωμα που λέγεται alexa.

  Σημείωση: Σε σελίδα με 20 επισκέπτες ημερησίως το 2015 είχα worldrank 200.000 και σήμερα σελίδα μου με 2.000 unique users την ημέρα βρίσκεται στο εκατομμύριο.
  Δεν μας τραβάει τα βυζιά η Alexa να μεγαλώσουνε;…όπως λέμε…δε μας χέζεις ρε..

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  Απάντηση

Σχολιάστε