ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Black Hat SEO

Black Hat SEO

Με τόσο αυξανόμενο ανταγωνισμό στο ίντερνετ κάθε μέρα και νέα site να μπαίνουν στο παιχνίδι και στο κυνηγητό για να αποκτήσουν πολύτιμο traffic, το SEO πολλές φορές παίρνει διαφορετικές τροπές από το αναμενόμενο.

Πάρα πολλοί webmasters ή ιδιοκτήτες websites καταφεύγουν σε μη ορθές πρακτικές SEO, τις λεγόμενες Black Hat SEO πρακτικές ή τεχνικές. Ο όρος Black Hat SEO αποδίδεται στον Matt Cutts, Επικεφαλής του τμήματος ποιότητας ή Anti Spamming στη Google.

Το black hat seo αν και φέρνει γρήγορα και απρόβλεπτα αποτελέσματα για μία ιστοσελίδα στις αναζητήσεις, γίνεται με μεθόδους που εκμεταλλεύονται αδυναμίες των αλγορίθμων των μηχανών αναζήτησης.

Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι αποδεχτές – είναι παράνομες κι έτσι μία ιστοσελίδα που κάνει τέτοιου τύπου seo, αν και θα έχει γρήγορα καλά αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να χαντακωθεί. Στην πραγματικότητα δεν είναι παράνομο το Black Hat SEO αφού δεν υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει, όμως είναι ενάντια στον κανονισμό ποιότητας της Google.

H Google δεν είναι ένας παγκόσμιο αστυφύλακας του internet που ίσως νομίζουν πολλοί, αλλά μια κερδοφόρα επιχείρηση που βασίζεται αποκλειστικά στον αλγόριθμο της για να λειτουργήσει. Προσπάθειες χειραγώγησης του αλγορίθμου απειλούν την ίδια τη Google και το μέλλον της ως επιχείρηση.

Αν θέλετε να χτίσετε μία υγιή και μακροπρόθεσμη σχέση με τις μηχανές αναζήτησης και τη Google, μην μπείτε στον πειρασμό να εφαρμόσετε black hat seo τεχνικές για την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Οι άνθρωποι πίσω από τη Google δεν είναι τυχαίοι και είναι πάρα πολύ έξυπνοι. Επίσης έχουν όλη την τεχνολογία που απαιτείται για να σας πιάσουν στα πράσα και να σας στείλουν αδιάβαστο.

Να είστε μεθοδικοί και υπομονετικοί και να μείνετε στις white hat seo τεχνικές αυτές που επιτρέπονται δηλαδή από τις μηχανές αναζήτησης γιατί αλλιώς μπορείτε να καταλήξετε σε κάποια τιμωρία από τη Google. Σύμφωνα πάλι με τον Matt Cutts τέτοια τιμωρία επιβλήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2014. Αυτό ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Matt Cutts στο twitter και επιβεβαιώθηκε και από άλλες πηγές όπως το έγκυρο authority SEO site Searchengineland στο άρθρο: Google Slaps Greek Sites With Penalties.

Στον αντίποδα του Black Hat SEO, υπάρχει το White Hat SEO, όπου είναι όλες εκείνες οι τεχνικές που επικροτούν οι μηχανές αναζήτησης και συγκεκριμένα η Google. Το άρθρο White Hat SEO είναι ακόμα υπό δημοσίευση και για να μην το χάσετε, γραφτείτε στο site μου και παρακολουθήστε τα μαθήματα SEO Google Πρώτη Σελίδα αξίας 129€ εντελώς δωρεάν!

Black Hat SEO και τιμωρία της Google

black-hat-seo

Οι πιθανές τιμωρίες της Google ποικίλουν και ξεκινάνε με μια απλή σφαλιάρα που μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες έως μήνες ως το οριστικό deindexing της ιστοσελίδας σας από τον δείκτη αποτελεσμάτων της Google.

Black Hat SEO και Grey Hat SEO

Το grey hat seo είναι διάφορες τεχνικές search engine optimization που μπορεί να κάνει κάποιος στην ιστοσελίδα του, που κινείται στα πλαίσια μεταξύ του νομίμου και του παρανόμου. Είναι δηλαδή μεταξύ White Hat SEO και Black Hat SEO.

Οι τεχνικές grey hat seo θα πρέπει κι αυτές να αποφεύγονται. Αποτελούν μία μίξη white hat και black hat seo οι οποίες αν και φέρνουν γρηγορότερα αποτελέσματα, αποτελούν κίνδυνο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Μείνετε στις καθαρά white hat SEO λύσεις και φροντίστε και τα backlinks σας να είναι φυσικά και να φαίνονται και φυσικά.

Spamdexing

To Black Hat SEO είναι μία από τις τεχνικές ενός μεγαλύτερου συνόλου πρακτικών και στρατηγικών χειραγώγησης των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, του Spamdexing. To Spamdexing είναι επίσης γνωστό ως search engine spam, search engine poisoning, Black-Hat SEO, search spam or web spam.

Οι Τεχνικές Web Spam που ακολουθούνται χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

 • Content Spam
 • Link Spam
 • Λοιπές Τεχνικές Web Spamming

Content Spam

Οι μηχανές αναζήτησης είναι κειμενοκεντρικές και κατατάσσουν το site σας με βάση το περιεχόμενο του από άποψη σχετικότητας και ποιότητας. Η προσπάθεια εξαπάτησης της Google με πλαστά και άλλα κείμενα είναι μια παλιά γνωστή τεχνική που όμως δεν περνάει πια απαρατήρητη.

Keyword stuffing

Το Keyword stuffing είναι το κλασικό παραγέμισμα ενός site με τις λέξεις κλειδιά. Το keyword stuffing έχει να κάνει με την στρατηγική τοποθέτηση των λέξεων κλειδιών σε διάφορα σημεία, την ποικιλία των λέξεων κλειδιών και την πυκνότητα.

Αυτό μας βοηθάει να φαίνεται η σελίδα μας ακόμα πιο σχετική στις αράχνες των μηχανών αναζήτησης και του Google Bot συγκεκριμένα για να μπορεί να βρεθεί το site μας ποιο εύκολα.

Κρυφό ή αόρατο κείμενο 

Άσχετο με το βασικό και εμφανές αόρατο κείμενο αποκρύπτεται σε διάφορα σημεία στο site μας. Συνήθως στο background όταν χρησιμοποιούμε γραμματοσειρά με ίδια χρώμα με το background ή πολύ μικρού μεγέθους που να μην φαίνεται στο ανθρώπινο μάτι. Παράλληλα, μπορεί να κρύβουμε κείμενο στον κώδικα HTML και σε πολλά άλλα σημεία του site μας.

Meta-tag stuffing

Αυτό έχει να κάνει με το να χρησιμοποιούμε υπερβολικά πολλές λέξεις στα meta tags, παραπάνω από 10 που είναι το φυσιολογικό για να χαρακτηρίσουμε ένα άρθρο στο blog μας. Πολλές φορές και άσχετες λέξεις κλειδιά με το περιεχόμενο, που έχουν όμως πολύ υψηλό traffic. Ο στόχος είναι να εμφανίζεται το meta tag μας σε όσο το δυνατόν περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Doorway pages

“Gateway” ή doorway pages είναι χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες με ελάχιστο ή καθόλου περιεχόμενο που όμως είναι παραφουσκωμένες με λέξεις κλειδιά και φράσεις κλειδιά. Είναι από τη φύση τους σχεδιασμένες να πετυχαίνουν υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google, αλλά δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό ύπαρξης. Μια τέτοια σελίδα συνοδεύεται πάντα με ένα link  “click here to enter”. To 2006, η Google τιμώρησε τη  BMW για τη χρήση πολλών τέτοιων σελίδων τύπου “doorway pages” που έδειχναν πίσω στην εταιρική Γερμανική ιστοσελίδα  BMW.de.

Scraper sites

Τα Scraper sites δημιουργούνται με τη χρήση διαφόρων black hat SEO προγραμμάτων που ειδικεύονται στο να κλέβουν περιεχόμενο από τα sites που είναι πρώτα στα  αποτελέσματα αναζήτησης της Google και να μοντάρουν με αυτό νέο περιεχόμενο. Το νέο περιεχόμενο από αυτές τις ιστοσελίδες παρουσιάζεται ως μοναδικό, μα στην πραγματικότητα είναι ένας συγκερασμός περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων χωρίς κάποια σχετική άδεια από αυτά τα sites. Αυτά τα sites χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους ως διαφημιστικά sites και τα παραγεμίζουν με διαφημιστικά banners από το AdSense για να χρηματοποιήσουν τα scraper site τους.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που blog με κλεμμένο περιεχόμενο βγαίνουν πιο μπροστά στη Google και αυτό βασίζεται σε ένα σφάλμα του αλγορίθμου μετά το Caffeine Update.

Article spinning

To Article spinning είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει το επαναγράψιμο των άρθρων και την διανομή διαφορετικών εκδόσεων σε διάφορες ιστοσελίδες και σε blogging networks. Η επανεγγραφή των άρθρων γίνεται με ειδικό λογισμικό το οποίο λέγεται article spinner software και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει στη γλώσσα μας γιατί θα είχαμε χορτάσει spam. Έτσι αποφεύγετε η ποινή για διπλό περιεχόμενο από τη Google.

Machine translation

Παρόμοια με το  Article spinning, μερικά sites χρησιμοποιούν machine translation ή μεταφραστές για να μεταφράσουν το περιεχόμενο του site τους σε χιλιάδες γλώσσες. Η παραγωγή με τη βοήθεια λογισμικού περιεχομένου απαγορεύεται ρητά από τη Google και τιμωρείται. Το μεταφρασμένο περιεχόμενο είναι ακατανόητο ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία Google Translate.

Παραπλανητικές Ιστοσελίδες

Οι παραπλανητικές ιστοσελίδες είναι μια κοινή πρακτική σε μερικά dictionary sites όπως το about.com. Πάρα πολλά site έχουν άσχετο περιεχόμενο και λέξεις κλειδιά μόνο και μόνο για να πιάνουν traffic από τις μηχανές. έχουν άλλους τίτλους και άλλο περιεχόμενο και λέξεις κλειδιά και δεν οδηγούν πουθενά, παρά να παρέχουν backlinks και διαφημίσεις σε άλλα sites.

Advertorial Spam

Το advertorial είναι μια διαφήμιση με εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή μια πολύ περιεκτική διαφήμιση με μεγάλα άρθρα. Στην τηλεόραση αυτό είναι παρόμοιο με τα infomercials. Η τεχνική αυτή είναι τόσο παλιά που χρονολογείτε πίσω στο 1946, αλλά στην σημερινή εποχή δεν είναι τίποτα άλλο από πληρωμένα links σε άρθρα.

Μια παρόμοια περίπτωση που τιμώρησε το 2013 η Google ήταν της Interflora με 11 μέρες αποκλεισμό από τα αποτελέσματα αναζήτησης.   Δείτε περισσότερα: Interflora was penalized for advertorial link spam.

Μετά την τιμωρία η Interflora πείστηκε και αφαίρεσε όλα τα  advertorials από τις αγγλικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και ζήτησε μια επανεξέταση. Η επανεξέταση έγινε και η Google αποκατάστησε τις παλιές θέσεις της Interflora στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Μακάρι να ήτανε τόσο εύκολο και για όλους τους άλλους!

Spam Ping ή Sping ή Pingback Spam

Να ενημερώνουμε δηλαδή τους  ping servers πολλές φορές ότι έχουμε νέο περιεχόμενο, ενώ δεν έχουμε. Αυτό γίνεται όταν τα Update Services του WordPress χρησιμοποιούνται καταχρηστικά.

Link Spam

black-hat-seo

Το Link spam είναι η δημιουργία χωρίς να το αξίζετε πραγματικά τεχνητών backlinks που να δείχνουν την ιστοσελίδα σας.  Το link spam παραπλανά τη Google και τον αλγόριθμο κατάταξης της που βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του στα backlinks.

To link spamming είναι ο κυριότερος τρόπος εξαπάτησης της Google και ο ευκολότερος που γίνεται σήμερα.

Link-building software

Μια πολύ κοινή στρατηγική δημιουργίας χιλιάδων άχρηστων links είναι διάφορα προγράμματα που υπάρχουν στο ίντερνετ και αυτοματοποιούν την διαδικασία. Τέτοια προγράμματα είναι το SenukeX.

Link farms

Τα Link farms είναι μεγάλες κοινότητες ιστοσελίδων οι οποίες ανταλλάσσουν μεταξύ τους links. Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους. Τα link farms δέχτηκαν μεγάλο χτύπημα μετά το Φεβρουάριο του 2011 όταν η Google λανσάρισε το Panda Update. Κάνοντας μεγάλες αλλαγές στον αλγόριθμο της με στόχο την ποιότητα και μείωσε σε ένα βαθμό την δραστηριότητα των link farms ή link networks.

Κρυμμένα ή κρυφά links

Αυτό έχει να κάνει με το να τοποθετούμε links εκεί που δεν μπορούν να τα δουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, αλλά μπορούν να δουν οι μηχανές αναζήτησης για να αυξήσουμε τη δημοτικότητα κάποιων συνδέσμων  (link popularity).

Sybil attack

Η έννοια Sybil attack είναι το να πλαστογραφήσουμε διάφορα προφίλ στο ίντερνετ με σkοπό τη δημιουργία ύποπτου και spαm content. H ονομασία Sybil αποδίδεται σε έναν ασθενή με διαταραχές προσωπικότητας που λεγότανε Sybil. Ένας spammer μπορεί να δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό χιλιάδες web sites με διαφορετικά ονόματα χώρου και πολλά ψεύτικα blogs γνωστά ως sblogs ή spam blogs.

Spam blogs

Τα Spam blogs είναι ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για εμπορική προώθηση και το να μεταφέρουν PageRank  σε άλλα τρίτα sites, τα λεγόμενα και money sites. Πολλές φορές τα splogs δημιουργούνται με τέτοιο αριστοτεχνικό τρόπο που σχεδόν κανένας δεν τα καταλαβαίνει από την αρχή. Μια πιο προσεχτική ματιά σε αυτά θα σας δείξει ότι περιέχουν κείμενο που δύσκολα διαβάζεται γιατί προήρθε από article spinners και δεν έχει καμία αξία. Τα splogs είναι παρόμοια με τα  link farms.

Page hijacking

Η τεχνική Page hijacking είναι το να δημιουργήσουμε ένα ακριβές αντίγραφο από ένα δημοφιλές website το οποίο δείχνει περιεχόμενο παρόμοιο με το πραγματικό, αλλά κάνει redirection ή ανακατεύθυνση σε ένα άλλο άσχετο site με κακόβουλο περιεχόμενο. Στην περίπτωση του facebook αυτή η τεχνική λέγεται phishing και χρησιμεύει στην αλίευση των username και passwords από το facebook.

Αγορά ληγμένων domains

Μερικοί επαγγελματίες link spammers παρακολουθούν τα DNS records για ονόματα χώρου που θα λήξουν σύντομα. Τα αγοράζουν μόλις λήξουν και αντικαθιστάν το περιεχόμενο του site με δικές τους σελίδες.

Συχνά όμως η Google διαγράφει το περιεχόμενο και τα δεδομένα σε ληγμένα ονόματα χώρου. Καλό θα ήταν άμα ενδιαφερόσασταν να αγοράσετε κάποιο όνομα σε πλειστηριασμό να το κάνετε πριν λήξει αυτό το όνομα. Ο κίνδυνος και μετά την αγορά του σε έγκυρη προθεσμία να πέσετε θύμα ενός Google bomb είναι ορατός.

Cookie stuffing

Το Cookie stuffing έχει να κάνει με την τοποθέτηση ενός affiliate tracking cookie στον υπολογιστή του επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας εν αγνοία του και χωρίς να τον προειδοποιήσετε προηγουμένως. Ο στόχος του Cookie stuffing είναι διπλός. Αφενός μεν να κλέψει τις προμήθειες των αλλονών και να εγκαταστήσει ένα affiliate link που να δείχνει πίσω στο site σας.

Χρήση ανοιχτών σε επεξεργασία ιστοσελίδων (world-writable pages)

Τα web sites που μπορούν να υποστούν επεξεργασία από τους χρήστες ή τους επισκέπτες μπορεί να χρησιμοποιηθούν εύκολα από τους spamdexers για να εισάγουνε τα παράνομα link τους εάν δεν ληφθούν μέτρα anti spamming.

Αυτόματα spambots μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά του spamming πολύ εύκολα και μαζικά για χιλιάδες sites.

Spam στα blogs

Το spam στα blogs είναι η τοποθέτηση spam links με τη λέξη κλειδί σε διάφορα guest blogs, forums, guest books και άλλα.

Comment spam

Το comment spam είναι ένα είδος link spam που ξεκίνησε με την συμμετοχή των επισκεπτών στη συζήτηση μέσω σχολίων σε wikis, blogs, και guestbooks. Η αποτελεσματικότητα του είναι αμφιλεγόμενη σήμερα γιατί η αυτόματη δημιουργία σχολίων ανακόπτεται με ειδικά plugins για το WordPress.

Wiki spam

To wiki spam είναι μαι μορφή link spam σε ιστοσελίδες wiki. Ο spammer χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που σου δίνει το wiki ή η wikipedia να συμπληρώσεις τα λήμματα και να βάλεις τις δικές σου παραπομπές.  Από το 2005, η Wikipedia έκανε όλα τα εξερχόμενα links της σε nofollow, όμως ακόμα και τα nofollow links λαμβάνονται υπόψιν από τη Google με μικρότερη βαρύτητα από ότι τα dofollow links.

Λοιπές τεχνικές web spamming

Mirror websites

Τα mirror sites είναι η φιλοξενία πολλών ιστοσελίδων σε διαφορετικούς servers με παρόμοιο περιεχόμενο ή σχεδόν ίδιο, αλλά διαφορετικές URLs. Πολλές φορές στο URL περιλαμβάνεται και η λέξη κλειδί.

Ανακατεύθυνση URL

To URL redirection είναι η ανακατεύθυνση χωρίς την εντολή 301 redirect σε άλλες ιστοσελίδες με παραπλανητικό σκοπό. Αυτό γίνεται για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και να κατευθύνουμε τον επισκέπτη αλλού.

Cloaking

Το cloaking είναι εξορισμού η συγκάλυψη μιας ιστοσελίδας για να φανεί διαφορετική στις μηχανές αναζήτησης. Η Google χρησιμοποιεί το IP delivery, ένα είδους cloaking, για τα γεωγραφικά αποτελέσματα. Μια άλλη χρήση του cloaking είναι το code swapping.

Για παράδειγμα να ανεβάσω μια ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις της google και μετά να αλλάξω τη θέση της με μία άλλη.

Black Hat SEO Software

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο Black Hat SEO είναι η ανάπτυξη και η διάδοση πολλών προϊόντων λογισμικού για την δημιουργία backlinks και περιεχομένου. Μετά από πάρα πολλά πειράματα με τα εν λόγω λογισμικά που υπόσχονταν δραματικά και τεράστια αποτελέσματα. Τα περισσότερα πειράματα κράτησαν μήνες, έβγαλα μερικά πολύτιμα συμπεράσματα:

 • Τα αυτοματοποιημένα Black Hat SEO λογισμικά δεν δουλεύουν όπως παλιά και δεν αποδίδουν ανάλογα με τα χρήματα, τον κόπο και το χρόνο που αφιερώνετε.
 • Το εναλλακτικό κόστος χρόνου και χρήματος είναι μεγάλο γιατί στον ίδιο χρόνο θα μπορούσατε να είχατε εστιαστεί σε άλλους τρόπους White Hat SEO όπως τα social media, τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, τη βελτίωση του site σας, κτλ.
 • Είναι αρκετά δύσκολο να τιμωρηθείτε από τη Google χρησιμοποιώντας τα ειδικά όταν είστε ένα πολύ μικρό site και κανένας δεν θα προσέξει τι κάνετε. Ωστόσο πάντα επισείετε ο κίνδυνος να τιμωρηθείτε. Το black hat SEO είναι σαν τη Δαμόκλειο Σπάθα!

Μερικά από τα πιο διάσημα λογισμικά και προγράμματα που δεν τα συνιστώ, – αφού πρώτα τα έχω χρησιμοποιήσει πειραματικά ο ίδιος σε κενά sites, όμως τα αναφέρω για να τα αποφύγετε γιατί δεν έχουν κάποιο νόημα η χρήση τους είναι τα παρακάτω:

 • SEONukeX
 • GSA SEO INDEXER και GSA Submitter και γενικά όλη τη σειρά της GSA
 • Scrapebox
 • Χrunner σε ξεχωριστό Virtual Machine

Επίσης, η λίστα δεν σταματά εδώ γιατί υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν να προστεθούν παρακάτω αλλά τα βρίσκω ανάξια αναφοράς.

Δεν σας δίνω τα links επίτηδες για να μην χαρακτηριστώ από τη Google σαν spammer και εγώ. Όλα τα παραπάνω sites αποτελούν την κακιά γειτονιά του internet και η διασύνδεση του site σας με αυτά μπορεί να σας βλάψει γιατί θα σχετιστείτε στη Google με αυτά.

Black Hat SEO Forums

Αξιομνημόνευτα παραμένουν όπως και αθάνατα τα Black Hat SEO Forums που παρόλο το κυνηγητό της Google, αυτά γιγαντώνονται καθημερινά. Χιλιάδες νέοι χρήστες του ίντερνετ και φιλόδοξοι νέοι spammers και hackers ανταλλάσουν απόψεις καθημερινά για το τι δουλεύει και τι όχι σχετικά με το Black Hat.

Τα Black Hat SEO Forums είναι το φυτώριο των νέων spammers και το πιο ονομαστό από όλα αυτά είναι το blackhatworld.com. Δεν σας δίνω το link επίτηδες για να μην χαρακτηριστώ από τη Google σαν spammer και εγώ.

 Ξέχασα Κάτι;

emgoldex-success

Σίγουρα, γιατί το Black Hat SEO είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο το οποίο δεν τελειώνει και τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, καινούριες στρατηγικές επινοούνται από τους spammers, τους νέους hackers του internet στην SEO εποχή. Άμα ξέχασα κάτι και θέλετε να μου το πείτε, μπορείτε να το κάνετε και θα το ήθελα με έναν από τους τρεις τρόπους:

 1. Αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο, προσφέροντας κάτι στη συζήτηση, ή κάνοντας μια ερώτηση.
 2. Επικοινωνήστε μαζί μου ή
 3. Πάρτε με τηλέφωνο στο 6972.364.387.

Black Hat SEO Διαβάστε Περισσότερα:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

2 σκέψεις στο “Black Hat SEO”

 1. Συγχαρητήρια για το post, από τα πιό ολοκληρωμένα που έχω διαβάσει για το black hat seo. Θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες πρακτικές αν βλέπει την online παρουσία του σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Παρόλα αυτά στη ελληνική αγορά ιστοσελίδες με φτωχό περιεχόμενο αλλά πολλά χαμηλής ποιότητας backlinks έχουν υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα, ελπίζω ο αλγόριθμος της Google να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και για την ελληνική γλώσσα για να ωθήσει με αυτό τον τρόπο και στην ουσιαστική βελτίωση των ελληνικών ιστοσελίδων.

  Απάντηση

Σχολιάστε