ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Ανεβείτε στη Google με White Hat SEO

WHITE-HAT-SEO

Ανεβείτε στη Google με White Hat SEO

Άμα θέλετε να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο SEO, θα πρέπει να εφαρμόσετε τεχνικές πιο αειθαλούς SEO όπως το White Hat SEO.

Το white hat seo σε αντίθεση με το Black hat SEO έχει να κάνει με τεχνικές προώθησης της σελίδας στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων της Google με υγιή και φυσικό τρόπο, χωρίς να παραβιάσετε τους κανονισμούς λειτουργίας της Google.

Πρόκειται για τεχνικές που θα πάνε ψηλά την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης, με περισσότερο κόπο μεν, αλλά θα χτίσετε μια καλή μακροπρόθεσμη σχέση μαζί τους ( εννοώ τις μηχανές αναζήτησης).

White Hat SEO και Grey Hat SEO

Το Grey hat seo είναι διάφορες τεχνικές search engine optimization που μπορεί να κάνει κάποιος στην ιστοσελίδα του, που κινείται στα πλαίσια μεταξύ του νομίμου και του παρανόμου. Βέβαια δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει το grey hat seo ή το black hat seo, Το ίντερνετ έχει θέση για όλους, καλούς και κακούς.

Οι τεχνικές grey hat seo θα πρέπει κι αυτές να αποφεύγονται. Αποτελούν μία μίξη white hat και black hat seo οι οποίες αν και φέρνουν γρηγορότερα αποτελέσματα, αποτελούν κίνδυνο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Η εμπειρία μου στο SEO μου δείχνει ότι οι πιο εξειδικευμένοι internet marketers και όχι bloggers της Αμερικής, ειδικά στο affiliate marketing χρησιμοποιούν μια μίξη τεχνικών White hat seo και black hat seo. Οι πιο πετυχημένοι ακόμα κινούνται στα όρια της ανεκτικότητας από άποψη Google για αυτό πολλές φορές υπάρχουν παραδείγματα τιμωρίας ολόκληρης της βιομηχανίας του Affiliate marketing.

Πως το ξέρω; Είχα τιμωρηθεί στο παρελθόν από τη Google γιατί γαργαλούσα τα αποτελέσματα στο AdSense με black hat seo μεθόδους. Ήμουνα καινούριος στο χώρο του ίντερνετ μάρκετινγκ και ήθελα να βγάλω γρήγορα λεφτά. Ήθελα γρήγορα αποτελέσματα όπως υπόσχονταν το Black Hat SΕΟ και προσπαθούσα με κάθε τρόπο να τα καταφέρω. Έτσι εφάρμοζα μια τακτική που ήτανε στο ενδιάμεσο. Έκανα ότι χρειαζότανε για το White Hat SEO και μετά το γυρνούσα και σε ότι καινούριο μάθαινα στο Black hat.

Αν είστε καινούριος στο ίντερνετ, καλύτερα να μείνετε μακριά από το black hat seo ειδικά στην αρχή για δύο βασικούς λόγους:

 1. Για να μάθετε το White hat SEO σωστά
 2. και για να μην τιμωρηθείτε και στιγματιστείτε στη Google.

Πλεονεκτήματα του White Hat SEO

Τα πλεονεκτήματα του White Hat SEO, του κανονικού δηλαδή SEO είναι περισσότερα και ουσιαστικότερα από το Black Hat SEO.

Μακροπρόθεσμα και πραγματικά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από το κανονικό SEO δεν πάνε με την ίδια ταχύτητα όπως στο μαύρο SEO. Οι μηχανές αναζήτησης δουλεύουν με συγκεκριμένο τρόπο και χρειάζετε κάμποσο χρόνο για να φανούνε τα αποτελέσματα στη Google. Πόσο χρόνο; Από 15 μέρες μέχρι 3 μήνες περίπου για να καταλάβετε κάποια αισθητή διαφορά στο ίντερνετ. Άμα έχετε ένα πιο παλιό site και έχετε ήδη αποκτήσει κάποιο κύρος στη Google ίσως να χρειαστείτε πολύ λιγότερο χρόνο για να ευρετηριαστείτε από τη Google.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο: Πως Δουλεύει η Google

Υγιής σχέση με τις μηχανές αναζήτησης

Άμα δεν θέλετε να έχετε ποτέ θέματα με τη Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης, τότε θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσετε πρακτικές που δεν προτείνονται από αυτήν. Το κόστος μιας σφαλιάρας από τη Google είναι μεγαλύτερο από το να επιδίδεστε σε ταρζανιές.

Πραγματικά στατιστικά, πραγματικοί πελάτες και πραγματική οικονομία

Το πραγματικό μάρκετινγκ είναι αυτό που μου αρέσει και μένα. Άλλωστε η ιστοσελίδα σας είναι μια ηλεκτρονική επιχείρηση και από αυτήν θέλετε να βγάλετε λεφτά και έτσι θα πρέπει να είστε περισσότερο σίγουροι για τη βιωσιμότητα της. Η ποιότητα της σελίδας σας θα σας φέρει μακροπρόθεσμους πελάτες και πελάτες που έχουν τις ίδιες ιδέες με σας.

Αν λοιπόν οι ιδέες σας στρέφονται πάνω σε τεχνικές γρήγορου κέρδους και γρήγορου πλουτισμού από το ίντερνετ, τέτοιους πελάτες θα έλξετε. Όλοι θα θέλουν να πατήσουν ένα κουμπί και να γίνουν πλούσιοι ή με ένα τρικ να φτάσουν στην πρώτη σελίδα της Google!

Εστιαστείτε στην πραγματική οικονομία σε ένα πραγματικό προϊόν και μόνο σε ένα πραγματικό site.

Οι πιο δημοφιλής τεχνικές White Hat SEO

Μιλώντας για το White Hat SEO, δεν έχω και πολλά πράγματα που δεν έχω καλύψει στο blog μου, αφού αναφέρω τα περισσότερα στον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα και στα βίντεο μαθήματα.

Όσοι έχετε κατεβάσει και μελετήσει τον οδηγό SEO, τότε θα είστε εξοικειωμένοι με τις βασικές πρακτικές του SEO. Θα ήθελα όμως να τονίσω τι θεωρώ σημαντικότερο στο SEO. Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα στο πραγματικό White hat SEO είναι:

 • Το περιεχόμενο
 • Ο σωστός κώδικας
 • Τα links

Content ή Περιεχόμενο

Το Κλασσικό, επικό περιεχόμενο θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα στο blog σας. Τα άρθρα σας θα πρέπει να είναι πυλωνικά άρθρα αν όχι τα περισσότερα, τουλάχιστον ένα για κάθε κατηγορία περιεχομένου που έχετε στο site σας. Δείτε το σχετικό άρθρο: Πώς να φτιάξτε μια ιστοσελίδα με επικό περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο είναι αυτό που δημιουργεί το traffic και τον λόγο να επισκεφτεί κάποιος το site σας.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω για το site σας είναι να δημιουργήσετε άρθρα πυλώνες που να νικήσουν τον ανταγωνισμό για τις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

Ένα άρθρο πυλώνας είναι ένα μεγάλο άρθρο περιεχόμενου, είναι το στήριγμα του blog σας. Το άρθρο πυλώνας  είναι περίπου 5,000 έως 10,000 λέξεις ,  καλύπτει κάθε κατηγορία ή τη σελίδα του blog σας και αυτό είναι το πλαίσιο για την κατασκευή των άλλων δευτερευουσών  άρθρων γύρω του. Μέσω της διασύνδεσης του δημιουργεί ένα τεράστιο αντίκτυπο στις μηχανές αναζήτησης και η κυκλοφορία προς τη σελίδα σας αυξάνεται κατακόρυφα. Το άρθρο πυλώνας είναι αειθαλές, μακροπρόθεσμο και υψηλής ποιότητας και συνοδεύεται από βίντεο και φωτογραφίες.

Σωστός Κώδικας ή Coding

To καλύτερο σύστημα δημιουργίας περιεχομένου με τον καλύτερο κώδικα και την πιο σωστή αρχιτεκτονική για SEO που είναι πιο κοντά στα πρότυπα της Google είναι το WordPress. Αυτό το λέω μετά από εμπειρία 14 ετών στο χώρο και αφού δεν χρησιμοποίησα το WordPress για την κατασκευή των περισσότερων ιστοσελίδων που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής.

Έχω δοκιμάσει και τα περισσότερα άλλα CMS καθώς και έχω φτιάξει και ιστοσελίδες με τον παραδοσιακό τρόπο, γράφοντας κώδικα HTML και PHP στο Dreamweaver, στο Notepad και στήνοντας τη MySQL τοπικά για να δουλέψω τα site μου. Αυτά τα πρώτα πέτρινα χρόνια μου δίδαξαν την αξία του καλογραμμένου κώδικα και την αξία του WordPress για τα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο σωστός κώδικας μεταφράζεται αλλιώς και σε SEO Design γιατί όντως το SEO ξεκινάει από το web design. Δεν γίνεται με site βήτα διαλογής να επιτύχετε αποτελέσματα και να ξεπεράσετε τα μεγάλα site στον τομέα σας. Έτσι δεν γίνεται το joomla να έχει καλύτερη αρχιτεκτονική SEO από το WordPress, ούτε το Opencart από το Woocommerce. Πώς το γνωρίζω αυτό; Μέσα από ατέλειωτες ώρες δοκιμών και λαθών και επειδή αυτή τη στιγμή έχω ήδη εγκαταστάσεις αρκετών CMS και άλλων εφαρμογών για να παρακολουθώ την ανταγωνιστικότητα τους και πως συμπεριφέρονται από άποψη SEO.

Τα Backlinks

Κακά τα ψέματα, τα backlinks είναι η ραχοκοκαλιά του αλγορίθμου της Google. Στην αρχή ο αλγόριθμος της Google ονομαζόταν Backrub γιατί βασιζότανε στα baclkinks ως μοναδικό μέτρο ποιότητας και σημαντικότητας ενός site. To Backrub στα ελληνικά σημαίνει τρίψε μου την πλάτη, Σήμερα, μετά από 20 χρόνια περίπου, τα backlinks παίζουν το νούμερο ένα ρόλο στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας στη Google.

Είτε τα backlinks είναι dofollow, είτε nofollow, είτε προέρχονται από WEB 2.0, social media, είτε από κυβερνητικά site είτε από profiles, είναι όλα τους backlinks και προσμετρούνται από τη Google. Τελεία και παύλα.

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, τον υπεύθυνο για την καταπολέμηση του Spam της Google, τα εισερχόμενα links στο site σας δεν θα πρέπει να είναι φυσικά μόνο αλλά και να φαίνονται φυσικά. Με άλλα λόγια η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια.

Επίσης, η δημιουργία των links προς το site σας θα πρέπει να γίνεται αφού θα πρέπει οι άλλοι να ανακαλύψουν πρώτα το εκπληκτικό περιεχόμενο ή βίντεο που έχετε και μετά να συνδεθούν με το site σας προτείνοντας το σε άλλους.

Επειδή δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, αυτό είναι λίγο σπάνιο να γίνει και θα πρέπει το site σας να δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέψεις για να υπάρχουν και μερικά άτομα να θέλουν να συνδεθούν με το site σας. Την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές σας ήδη θα έχουν δημιουργήσει χιλιάδες backlinks προς το site τους και θα σας έχουν φάει λάχανο.

Αυτό που προτείνω είναι να δώσετε στους ανθρώπους ένα καλό λόγο να συνδεθούν με το site σας. Μπορεί να είναι ένα e-book, ένα πρόγραμμα affiliate ή κάτι άλλο, αλλά θα πρέπει να δώσετε κάποιον καλό λόγο για να συνδεθούν οι άλλοι με σας.

Επίσης, καλό θα ήτανε να δημιουργήσετε και μερικά backlinks για αρχή από μόνοι σας ξεκινώντας από τα social media. Το να γράψετε μόνο το περιεχόμενο και να περιμένετε πότε θα σας ανακαλύψουν είναι σαν να έχετε αγοράσει το λαχείο και περιμένετε να κερδίσετε και από ότι ξέρω δεν είστε ένας από αυτούς που έχουν κερδίσει το λαχείο, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Εσωτερικά links

Τα εσωτερικά links ή η εσωτερική διασύνδεση της ιστοσελίδας σας με τις σωστές λέξεις κλειδιά είναι απαραίτητη για να βελτιώσετε την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης.

Τα εσωτερικά links πιάνονται ως κανονικά backlinks από τη Google, ταξινομούνται και αυξάνουν την ορατότητα όλων των σελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η εσωτερική διασύνδεση είναι πραγματικά μια white hat SEO τεχνική που συνήθως παραβλέπεται από τους περισσότερους ειδικούς στο SEO αλλά και γενικά από όλη την κοινότητα του SEO, τόσο από τους webmasters αλλά και από τους κειμενογράφους.

Το White Hat SEO κερδίζει κάθε μορφή Black Hat SEO

Το Black Hat SEO συνήθως βασίζεται στην δημιουργία χιλιάδων backlinks κακής ποιότητας ή εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας με την χρήση ειδικών λογισμικών που διατρέχουν τον παγκόσμιο ιστό και αναζητάνε τρύπες ή κενά ασφαλείας σε ιστοσελίδες για να εναποθέσουν ένα backlink που να δείχνει στην ιστοσελίδα σας.

Το αποτέλεμα είναι ότι σε μερικές μέρες η ιστοσελίδα σας αποκτάει backlinks από χίλια έως και μερικές χιλιάδες διαφορετικά domains και ξαφνικά φαίνεται να κυριαρχεί σε όλες τις αναζητήσεις στη Google.

Το κόστος για να τρέξετε μια καμπάνια Black Hat SEO είναι πολύ μικρό και για αυτό όσοι έχουν χαμηλό προϋπολογισμό και θέλουν να βγούνε στην πρώτη σελίδα της Google με 100€, πέφτουν στην παγίδα του Black Hat ή βρίσκουν εταιρείες SEO που κάνουν Black Hat.

Το White Hat SEO σε αντιδιαστολή με το μαύρο SEO, είναι πολύ πιο ακριβό και χρονοβόρο, ωστόσο τα αποτελέσματα του μπορεί να κρατήσουν για χρόνια χωρίς να έχετε ποτέ πρόβλημα με τις αλλαγές του αλγορίθμου της Google.

Όμως για να συνεχίσουμε το αφήγημα με το Black Hat SEO, τα backlinks που δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο δεν είναι φυσικά και δεν διατηρούνται για πολύ χρόνο.

Σύντομα οι ιστοσελίδες που έχουν πέσει θύμα Black Hat SEO ανακαλύπτουν τα κρυμμένα παράνομα backlinks και τα αφαιρούν.

Την ίδια ικανότητα έχει και η ίδια η Google να ανακαλύπτει δεκάδες spam links και να τα προσπερνάει χωρίς να τα προσμετράει στην κατάταξη. Έτσι μετά από λίγο καιρό η ιστοσελίδα σας αρχίζει να χάνει περισσότερα reffering domains, domains που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας και από ότι κερδίζει και η ισορροπία απόκτησης backlinks είναι πλέον αρνητική.

Τότε αρχίζει και η κατρακύλα, και ενώ η ιστοσελίδα σας μπορεί να έχει backlinks από 2.000 διαφορετικά domains και συνάμα υψηλό domain authority, άλλες νεότερες ιστοσελίδες και με πολύ λιγότερα backlinks που μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών φαίνεται να σας περνάνε για πολλές βασικές λέξεις κλειδιά.

Ακόμα και να συμβαίνει αυτό στην ιστοσελίδα σας, δεν χρειάζεται να πανικοβάλεστε, αμέσως μόλις χτίσετε μερικούς σωστούς συνδέσμους με White Hat SEO τεχνικές, αμέσως η ιστοσελίδα σας θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Η ανακάμψη θα συνεχιστεί εφόσον ο αριθμός των domain που δείχνουν προς το site σας θα ξεπεράσει τον αριθμό των domain που χάνετε κάθε μήνα. Και εφόσον κρατήσετε τον αριθμό των των referring domains με θετικό πρόσημο κάθε μήνα ή κάθε εβδομάδα, τότε θα συνεχίσετε την άνοδο με σταθερή ορμή.

White Hat SEO Πηγές:

Ξέχασα Κάτι;

emgoldex-success

Σίγουρα, γιατί το Black Hat SEO είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο το οποίο δεν τελειώνει και τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, καινούριες στρατηγικές επινοούνται από τους spammers, τους νέους hackers του internet στην SEO εποχή. Άμα ξέχασα κάτι και θέλετε να μου το πείτε, μπορείτε να το κάνετε και θα το ήθελα με έναν από τους τρεις τρόπους:

 1. Αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο, προσφέροντας κάτι στη συζήτηση, ή κάνοντας μια ερώτηση.
 2. Επικοινωνήστε μαζί μου ή
 3. Πάρτε με τηλέφωνο στο 6972.364.387.
 4. Ζητήστε μια προσφορά για υπηρεσίες SEO

Ζητήστε Μια Προσφορά Προώθησης Ιστοσελίδας

Μην ξεχνιόμαστε ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία. Γράφω αυτά τα άρθρα στο blog μου για να προσελκύσω νέους πελάτες και για βγάλω το ψωμί μου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να με προτιμήσετε σαν επαγγελματία και θα πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά για κατασκευή ή για προώθηση της ιστοσελίδας σας! Το κόστος είναι μικρό, τα οφέλη μόνιμα και διαρκή!

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€seo-lefta-wordpress

 

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα κρύπτο:

6 σκέψεις στο “Ανεβείτε στη Google με White Hat SEO”

 1. Γεια σας. Έχω ένα e-shop κοσμηματα καλλυντικα.
  Χρησιμοποιώ το seo σε όλες τις σελίδες μου αλλά δεν ξέρω αν το κανω σωστά. Πως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;

  Απάντηση
 2. Καλησπέρα Γιάννη. Έχω φτιάξει ένα site στο wordpress τουριστικού περιεχόμενου και θα ήθελα να εισάγω και μια δεύτερη γλώσσα στο site μιας και παρατηρώ τον τελευταίο καιρό κίνηση και απο το εξωτερικό. Έχεις να μου προτείνεις κανένα καλό plug in ; Έκανα κάποια τέστ σε localhost κατάσταση το Google Language Translator (https://el.wordpress.org/plugins/google-language-translator/) το οποίο απο ότι είδα χρησιμοποιεί το google translate και παρέχει μια live ενδεικτική μετάφραση του site αλλά δεν το πέρασα γιάτι διάβασα σε κάτι forum ότι η google τιμωρεί τέτοιους τρόπους ως spam και σε διαγράφει απο το ευρετήριο της. Υσχύει αυτό ; Σε ρωτάω για να μην το περάσω και καταστρέψω το seo και το ευρετηριασμό της σελίδας. Ένα άλλο plug in που είδα είναι το Polylang στο οποίο δημιουργείς αυτόματα αντίγραφα των σελίδων και των πόστ και γράφεις μόνος σου το ποστ στην δεύτερη γλώσσα. Ποιό πρακτικό είναι αλλά πολύ χρονοβόρο ειδικά αν έχεις αρκετές σελίδες και πόστ. Έσυ απο την μεριά σου έχεις να μου προτείνεις κάτι ; Το παραπάνω plug in που παρέχει μια ενδεικτική μετάφραση αξίζει να το περάσω η θα δω καταστροφικά αποτελέσματα και πινές απο την google;
  Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώσεις που μας παρέχεις.

  Απάντηση

Σχολιάστε