ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Chrome Https Ιούλιος 2018: Όλα τα HTTP sites χαρακτηρίζονται “not secure”

GOOGLE-CHROME-HTTPS-SSL

Chrome Https Ιούλιος 2018: Όλα τα HTTP sites χαρακτηρίζονται “not secure”

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην φάει πόρτα το site σας από τις μηχανές αναζήτησης

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Google με μία λιτή δημοσίευση της στο Google Online Security Blog, έκανε γνωστό ότι από τον Ιούλιο του 2018 που θα βγει η νέα έκδοση του Chrome 68, όλες οι ιστοσελίδες χωρίς SSL, που είναι χωρίς HTTPS δηλαδή, θα χαρακτηριστούν ως “μη ασφαλής”.

GOOGLE CHROME HTTPS SSL-2

Και επειδή ο Chrome ως web browser έχει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς που ξεπερνάει σήμερα το 60%, σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας είτε αυτή έχει SSL είτε όχι.

Για να δείτε τι θα συμβεί στην δική σας ιστοσελίδα μετά τον Ιούλιο του 2018, διαβάστε παρακάτω.

Όσα site δεν έχουν SSL-HTTPS θα πέσουν στη Google

Αναγκαστικά και μη όσες ιστοσελίδες δεν έχουν SSL και HTTP θα πέσουν στη Google και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης προοδευτικά από το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του Chrome 68 και μετά, ενώ θα δουν την επισκεψιμότητα τους να μειώνεται δραματικά.

Προσοχή γιατί πολλές ιστοσελίδες έχουν ήδη SSL και HTTPS αλλά δεν έχουν SSL και HTTPS σε όλες τις επιμέρους σελίδες τους και έτσι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εσωτερική πλοήγηση και στην κατάταξη γιατί θα έχουν insecure items ανάμεσα στο secure content.

Για όσα site έχουν κατασκευαστεί σε WordPress αυτό το πρόβλημα λύνεται αμέσως με την χρήση του προσθέτου insecure content fixer.

Παρόλο που είναι ημίμετρο η χρήση αυτού του προσθέτου, θα πρέπει να αναθέσετε στον προγραμματιστή σας να κάνει όλη την λάντζα της επιδιόρθωσης όλου του περιεχομένου που είναι φορτωμένο στο site σας με HTTP και χωρίς κάποιο πιστοποητικό ασφαλείας SSL.

Όσα site έχουν backlinks από μη SSL-HTTPS sites θα πέσουν στη Google

Οι επιπτώσεις που θα έχει η μετάβαση από το HTTP στο HTTPS στο SEO και στην οργανική κατάταξης της Google είναι πάρα πολλές. Αρχικά όσα site έχουν backlinks από HTTP ιστοσελίδες που δεν διαθέτουν εγκατεστημένο πιστοποιητικό ασφαλείας θα σημειώσουν πτώση στην οργανική κατάταξη.

Η πτώση αυτή όμως μπορεί να φρεναριστεί μόνο με την αλλαγή αυτών των sites σε SSL ώστε να χαρακτηριστούν τα backlinks τους και αυτά ως ασφαλή.

Όσα site έχουν SSL-HTTPS θα ανέβουν στη Google

Το αντίστροφο θα συμβεί για όλα εκείνα τα site που έχουν ήδη εγκατεστημένα πιστοποιητικά ασφαλείας και βρίσκονται σε HTTPS.

Όλα αυτά τα site θα ανέβουν στις οργανικές αναζητήσεις της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης και θα δούνε αύξηση της επισκεψιμότητας τους γενικότερα.

Όσα site έχουν backlinκs από SSL-HTTPS sites θα ανέβουν στη Google

Τώρα όσες ιστοσελίδες έχουν ήδη backlinks από ιστοσελίδες με SSL θα διαπιστώσουν μικρή άνοδο στην κατάταξη τους για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θα σημειώσουν πτώση τα site που έχουν backlinks από μη ασφαλή sites και δεύτερον γιατί όλα τα site με υψηλό domain authority έχουν ήδη SSL.

Τι ισχύει για Firefox, Safari και τους άλλους browser;

Δεν είναι φαινόμενο μόνο του Chrome, ο αποκλεισμός όλων των ιστοσελίδων σε HTTP αλλά είναι και φαινόμενο όλης της βιομηχανίας των Web Browser όπου προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να κάνουν το ίντερνετ ασφαλέστερο και να διασφαλίσουν τον απλό και ανυποψίαστο χρήστη.

Ήδη και οι άλλοι web browsers (φυλλομετρητές ιστοσελίδων) έχουν κινηθεί ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση με τον Mozilla Firefox με την νέα του έκδοση Firefox59, τον Safari με το Safari Technology Preview version 46 και έπονται και όλοι οι υπόλοιποι web browsers αργά ή γρήγορα.

Βάλτε σήμερα κιόλας SSL στο site σας

Θα πρέπει σήμερα κιόλας να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας και να μεταβείτε στην μετά SSL εποχή με ασφάλεια. Στο άρθρο μου Γιατί έβαλα SSL και γιατί πρέπει να βάλετε και εσείς στο site σας, εξηγώ όλους τους λόγους και τα οφέλη του SSL για το SEO και την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το SSL αποτελεί παράγοντα κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Σύμφωνα πάλι με την ίδια τη Google, έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος μέχρι σήμερα στην μετάβαση από το HTTP στο HTTPS και έτσι:

  • Πάνω από το 68% της κίνησης του Chrome σε λειτουργικά Android και Windows προέρχεται από SSL sites
  • Πάνω από το 78% της κίνησης του Chrome στα λειτουργικά συστήματα Chrome OS και Mac προέρχεται από SSL sites
  • Τα 81 από τα κορυφαία 100 sites στο ίντερνετ χρησιμοποιούν HTTPS από τη μάνα τους (by deafult)

Οποιαδήποτε αλλαγή και να σκέφτεστε να κάνετε στην ιστοσελίδα σας από HTTP σε HTTPS επειδή αλλάζουν και τα permalinks και χρειάζονται και κάποιες ρυθμίσεις στο Google Search Console, θα πρέπει να γίνεται μόνο με την συνδρομή ενός επαγγελματία στο SEO.

Δείτε περισσότερα για την ασφάλεια στο ίντερνετ:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε