ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

21 Πηγές για κορυφαίο χτίσιμο συνδέσμων (link building)

XTISIMO-SYNDESMON-LINK-BUILDING-2

21 Πηγές για κορυφαίο χτίσιμο συνδέσμων (link building)

Το χτίσιμο συνδέσμων ή αλλιώς link building είναι η ακρογωνιαία λίθος του SEO. Κάθε εταιρεία SEO και κάθε ειδικός στο SEO γνωρίζει πολύ καλά ότι για να ανέβει ένα site στην Google θα πρέπει να έχει αρκετούς καλούς και ποιοτικούς συνδέσμους να δείχνουν προς αυτό.

Αν και κατά καιρούς με διάφορες ανακοινώσεις και διάφορα δήθεν updates, η Google προσπάθησε και ακόμα προσπαθεί να υποβαθμίσει την αξία των συνδέσμων στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι σύνδεσμοι μετράνε το ίδιο όπως μετρούσαν και πριν από 10 χρόνια.

Η διαδικασία χτισίματος συνδέσμων είναι μια συνεχής διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται κάθε μήνα για να υπάρχει σταθερή άνοδος. Και εφόσον η διαδικασία θα πρέπει να είναι μαραθώνιος, θα πρέπει συνεχώς να είμαστε στην αναζήτηση των καλύτερων backlinks ή μάλλον των ιστοσελίδων εκείνων που μπορούμε να κερδίσουμε ένα backlink.

Για να σας βοηθήσω λοιπόν στην αναζήτηση σας με τον καλύτερο τρόπο, σκέφτηκα να σας δώσω πολύτιμα εφόδια όπως μερικές πηγές, άρθρα, how to άρθρα και δημοσιεύσεις που είναι κυρίως στα αγγλικά και έχουν να κάνουν με τις καλύτερες στρατηγικές, τρόπους και διάφορα άλλα χρήσιμα γύρω από το χτίσιμο συνδέσμων.

Οδηγοί για το χτίσιμο συνδέσμων

Για να μην ψάχνετε άδικα βιβλία με 600 σελίδων του τύπου Link building for dummies ή άλλα ξερά και αποστειρωμένα άρθρα από τη Wikipedia, συνέλεξα για σας τις παρακάτω πηγές με οδηγούς για το χτίσιμο συνδέσμων που πιστεύω ότι είναι πρακτικοί και έχουν μια αμεσότητα.

 • Link Building: Ο Απόλυτος Οδηγός – Πώς να χτίσετε σήμερα backlinks και να ανεβείτε στη Google, να βελτιώσετε την κατάταξή σας και να αυξήσετε τους πελάτες και τις επιχειρήσεις σας στο ίντερνετ. Ένας σύντομος οδηγός που γράφτηκε από μένα των ίδιο πριν από λίγους μήνες και παραμένει κλασικός.
 • Link Building for SEO: The Definitive Guide – Ένας από τους πιο πλήρης και ενημερωμένους αλλά σύντομους οδηγούς για το χτίσιμο συνδέσμων από το Backlinko.
 • The Advanced Guide to Link Building – Το QuickSprout έχει ταξινομήσει τον οδηγό για το χτίσιμο συνδέσμων σε 12 κεφάλαια για καλύτερη ανάγνωση.
 • What is Link Building? A Beginner’s Guide – Ειδικά για τους αρχάριους, αυτούς που ξεκινάνε σήμερα με το χτίσιμο συνδέσμων, αυτός ο οδηγός θα τους φανεί πολύ χρήσιμος στην κάλυψη των βασικών εννοιών.
 • Noob Guide to Link Building – Ο οδηγός του David McSweeney, που γράφτηκε για ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία SEO, το Ahrefs.com είναι αρκετά κατατοπιστικός και μοναδικός σε εικόνες και περιεχόμενο. Σίγουρα θα πρέπει να τον ρίξετε μια ματιά.

Τώρα θα μου πείτε Διβράμη ότι με τόσο διάβασμα που μας βάζεις να κάνουμε, θα χρειαστεί να παρακολουθήσουμε σεμινάριο για ταχεία ανάγνωση. Η μάθηση είναι αέναη διαδικασία και όσοι ασχολούνται με το SEO είναι εργάτες της γνώσης.

Στρατηγικές για το χτίσιμο συνδέσμων

Καλή και η θεωρία, αλλά θα πρέπει να περάσουμε και στο πώς γίνεται, στην πράξη δηλαδή. Έτσι σας παραθέτω μερικές πηγές που πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν για να βρείτε την δική σας στρατηγική που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της ιστοσελίδας σας και στις ανάγκες της επιχείρησης σας.

 • 90 SEO Experts Talk White Hat Link Building, Outsourcing And Scaling – Το κορυφαίο site για SEO, το Ahrefs σας παραθέτει σε ένα και μόνο άρθρο τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές που ακολουθούν οι κορυφαίοι του χώρου. Από τηλέφωνα για τοποθέτηση συνδέσμων μέχρι και δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα είναι μερικές από τις πιο ανορθόδοξες στρατηγικές που όμως λειτουργούν.
 • Low-Hanging Link building Opportunities That Almost Touch The Ground – Ξανά ένα πολύ καλό και πρακτικό άρθρο από το Ahrefs με μερικές στρατηγικές για την απόκτηση συνδέσμων που θεωρούνται εύκολες. Οψόμεθα.
 • 8 Link Building Tips – Ο μαίτρ του ίντερνετ μάρκετινγκ Paddy Moogan μας δίνει 8 συμβουλές σε βίντεο.
 • Link Building Tactics (Point Blank SEO) – Μια πλήρης σχετικά λίστα με όλους τους τρόπους δημιουργίας συνδέσμων και χτισίματος συνδέσμων σε αρχείο pdf για να αναγκαστείτε να δώσετε το email σας.
 • 8 Unusual Link Building Strategies That’ll Catapult Your Rankings – Ένας ακόμα γκουρού του SEO ο Neil Patten σας δίνει 8 συμβουλές για χτίσιμο συνδέσμων που τις θεωρεί μάλλον ασυνήθιστες.
 • 3 White Hat Link Building Techniques That Go Far Beyond Links – Ο Ryan Stewart είναι ένας πρώην black hat SEO μάστερ ο οποίος από κακός το γύρισε και έγινε καλός. Έγινε White Hat SEO ειδικός. Για αυτό γνωρίζει και από την καλή και από την ανάποδη τι χρειάζεται να κάνετε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google με χτίσιμο συνδέσμων.
 • Πως να αυξήσετε τα backlinks της ιστοσελίδας σας – Το χτίσιμο συνδέσμων δεν είναι μαύρο κουτί, αλλά ούτε πυρηνική φυσική. Μάλλον είναι περισσότερο μια διαδικασία που θα πρέπει να επαναλάβετε αφού την μάθετε πολλές φορές. Δείτε πως.
 • SEO Tip 4: Πως να αποκτήσετε backlinks από την Wikipedia – Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε backlink από τη Wikipedia.
 • SEO TIP 1: Δημιουργήστε χιλιάδες backlinks αφήνoντας σχόλια σε blog – Μετράνε τα σχόλια σε blog; Φυσικά και μετράνε και μπορείτε να αφήσετε δεκάδες από αυτά επιτυγχάνοντας έναν διπλό σκοπό. Πρώτον να γίνεται γνωστός και δεύτερον να ανεβείτε στις πρώτες θέσεις της Google.

Τι πρέπει να αποφύγετε στο χτίσιμο συνδέσμων

Τώρα θα ήθελα να ρίξω λίγο φως στο τι πρέπει να αποφύγουμε σύμφωνα και πάλι με τους ειδικούς του χτισίματος συνδέσμων. Καλό θα ήταν να τα διαβάσετε πριν κάνετε οτιδήποτε. Τώρα κάποια ισχύουν και κάποια όχι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 • An In-Depth Guide to Link Quality, Link Penalties and “Bad Links” – Ένα πολύτιμο άρθρο από το Ahrefs που μας λέει με λίγα λόγια ότι υπάρχει κίνδυνος αλγοριθμικής ποινής από τη Google άμα έχουμε κακά links ή κακούς συνδέσμους. Προσοχή μην κάνετε disavow, τη βάψατε.
 • What is an Unnatural Link? An in-depth Look at the Google Quality Guidelines – Το moz.com που και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο high authority site σχετικά με το SEO σας δίνει μερικές γραμμές για το πως να αποφύγετε τους μη ποιοτικούς συνδέσμους.
 • 17 Types of Link Spam to Avoid – Πολλοί σύνδεσμοι θεωρούνται από τη Google αλλά και από τις άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης ως spam. To moz.com σας δίνει 17 τέτοιες περιπτώσεις link spam που θα πρέπει να αποφύγετε.
 • Τελικά μετράνε τα spam links ως αρνητικό SEO στη Google; – Με αυτό το άρθρο καλούμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα άμα μετράνε τα spam links ως αρνητικό SEO στη Google, άμα αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με βήτα διαλογής backlinks και τι πρέπει να κάνουμε άμα ανακαλύψουμε ότι το site μας έχει πέσει θύμα spam.
 • 10 Types Of Unnatural Link Building Tactics and 10 Quality Alternatives – To Searchengine Journal σας δίνει 10 εναλλακτικούς τρόπους για να χτίσετε συνδέσμους που θα σας βοηθήσουν να ανεβείτε στη Google με τις σωστές λέξεις κλειδιά.
 • What are common link building mistakes? – Μια συζήτηση στο Quora που σας δίνει μερικές συμβουλές σχετικά με τα λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε στο χτίσιμο συνδέσμων.

Μερικά κορυφαία εργαλεία στο χτίσιμο συνδέσμων

Σίγουρα εν έτη 2018 που γράφετε αυτό το άρθρο θα έχετε συνατήσει στο ίντερνετ δεκάδες εργαλεία που υπόσχονται αποτελεσματικό χτίσιμο συνδέσμων. Είναι όμως όλα τα κατάλληλα;

Παρακάτω σας δίνω μερικά άρθρα και πηγές που προτείνουν εργαλεία χτισίματος συνδέσμων ή απαριθμούν μερικά για να τα δοκιμάσετε.

 • Free Link Building Tools (SEObook.com) – Το site SEObook.com σας δίνει έναν πλήρη οδηγό με εργαλεία για το χτίσιμο συνδέσμων.
 • 55 SEO Experts Reveal 3 Favorite Link Building Tools – Ο γκουρού του SEO και του χτισίματος συνδέσμων Rich μας δίνει μερικές γνώμες άλλων ειδικών σχετικά με το ποια εργαλεία χτισίματος συνδέσμων είναι τα πιο δημοφιλή.
 • 3 Types of Link Building Tools and How to Use Them – Ξέρετε ότι υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη εργαλειών για το χτίσιμο συνδέσμων; Ούτε και εγώ μέχρι που ξετρύπωσα αυτό το blog post.
 • 10 Tools That Will Get You More Backlinks – O Neil Patel σας προτείνει 10 νέα εργαλεία για να κάνουν ευκολότερο το έργο της δημιουργίας συνδέσμων σε άλλα sites.

Τελικά σας έταξα 21 πηγές χτισίματος συνδέσμων ( link building )και σας έδωσα 24. Πιστεύω να τις αξιοποιήσετε κατάλληλα, αλλά ακόμα και να μην βρείτε άκρη, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Διαβάστε περισσότερα για το link building και το χτίσιμο συνδέσμων:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε