ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Google Duplex: Τι επιπτώσεις έχει στο SEO;

GOOGLE DUPLEX SEO

Google Duplex: Τι επιπτώσεις έχει στο SEO;

Η επανάσταση των μηχανών έχει έρθει λίγο νωρίτερα από ότι νομίζαμε. Στις 9 Μαΐου στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O, η Google παρουσίασε την νέα τεχνολογία μίμησης της ανθρώπινης φωνής, το Google Duplex.

Αν και όπως ισχυρίζεται η ίδια η Google η τεχνολογία βρίσκεται σε πειραματική ανάπτυξη ακόμα και χρησιμοποιείτε για συγκεκριμένους σκοπούς.

Όπως θα δείτε όμως το παρακάτω βίντεο, η τεχνολογία δεν βρίσκεται σε καθόλου πειραματικό στάδιο:

Στο παραπάνω βίντεο η Google δείχνει πως ένα ρομπότ κλείνει ένα ραντεβού στο κομμωτήριο τηλεφωνικά. Το ίδιο απίστευτο είναι και το παρακάτω βίντεο από το Cnet, στο οποίο ένα άλλο ρομπότ κλείνει ραντεβού σε ένα εστιατόριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο John Hennessy της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet, το Google Duplex περνάει στο κλείσιμο των ραντεβού το Turing test. Το Turing test είναι ένα τεστ το οποίο καθορίζει κατά πόσο είναι διακριτός ένας άνθρωπος από ένα ρομπότ. Αυτό σημαίνει ότι το ρομπότ που χρησιμοποιείται στο Google Duplex δεν διακρίνεται από έναν άνθρωπο.

Σημειωτέον ότι ο John Hennessy δεν είναι κάποιος τυχαίος στον τομέα της πληροφορικής και τα λεγόμενα του έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα και η σημείωση ότι περνάει το τεστ Turing το ρομπότ είναι δείγμα του τι θα επακολουθήσει.

Και πάντα ήθελα ένα ρομπότ να με αντικαθιστά στα τηλέφωνα ή όταν κοιμάμαι, γιατί μερικοί πέρνουν σε πολύ κουκουρούκου ώρες, ακόμα Σάββατα και Κυριακές.

Προβλήματα ασφαλείας με τo Google Duplex

Σύμφωνα με τους τρεις θεμελιώδεις νόμους που υπακούουν τα ρομπότ με βάση τον λαμπρό επιστήμονα και συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμωφ, θα πρέπει:

  1. Ένα ρομπότ να μην προκαλέσει κακό σε έναν άνθρωπο ή λόγω αδράνειας να να προκληθεί ζημιά σε αυτόν.
  2. Ένα ρομπότ θα πρέπει πάντα να υπακούει στις εντολές που δίνονται από έναν άνρθωπο εκτός και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τον πρώτο νόμο.
  3. Ένα ρομπότ θα πρέπει να προστατευει την ύπαρξη του εφόσον αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τον πρώτο και δεύτερο νόμο.

Επίσης ο τέταρτος νόμος της Ρομποτικής λέει:

Ότι ένα ρομπότ πάντα θα πρέπει να κάνει γνωστό στους άλλους ότι είναι ρομπότ.

Τώρα αυτό που έγινε με τη Google στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών δεν ακούγεται και τόσο επιστημονική φαντασία, αφού το ρομπότ όντως μπορεί να μιμηθεί έναν άνθρωπο και να τον εξαπατήσει χωρίς κάποιος να καταλάβει τη διαφορά.

Αυτό όμως έχει και κάποιες συνέπειες γιατί μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει για κακό σκοπό. Είναι σαν το μαχαίρι. Το μαχαίρι κόβει το ψωμί αλλά μπορεί και να γίνει φονικό εργαλείο.

Στα χέρια ενός ψηφιακού κακοποιού σήμερα, το Google Duplex μπορεί να μιμηθεί τη φωνή ενός τρίτου χρησιμοποιώντας λιγότερο από ένα λεπτό μαγνητοσκοπημένης συνομιλίας. Φανταστείτε το ρομπότ να καλέι την τράπεζα σας και να μεταφέρει λεφτά μέσω του phone bankink ή να δίνει εντολές στον χρηματιστή σας ή σε κάποιον άλλον.

Μήπως και ο Τσίπρας είναι τέτοιο ρομπότ; Δεν είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας αυτό, είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Σε τι θα χρησιμοποιηθεί το Google Duplex;

Η χρήση του Google Duplex θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί στα λάθος χέρια σίγουρα θα εξαπατήσει πολύ κόσμο. Προβλέπεται σύμφωνα με την ίδια τη Google να χρησιμοποιηθεί για να να κανονίσει meetings και να κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία κτλ.

Η χρήση του θα είναι σαν PA, Personal Assistant, προσωπικού βοηθού δηλαδή. Επίσης θα χρησιμεύσει και στα τηλεφωνικά κέντρα και στα HelpDesks για να λαμβάνει κλήσεις για οδηγίες και τεχνική υποστήριξη.

Σε περίπτωση δε που η κλήση θα αποτυγχάνει, θα αναλαμβάνει ένας πραγματικός άνθρωπος από το τηλεφωνικό κέντρο για να ολοκληρώσει το τηλεφώνημα. Ωστόσο, το Google Duplex έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να κερδίζει πολύ χρόνο και να μειώσει τα εργατικά κόστη σε εργασίες ρουτίνας.

Σήμερα το Google Duplex ήδη δέχεται κλήσεις και χρησιμοποιείτε για να αυτοεκπαιδευτεί ως μια προέκταση του συστήματος καταγραφής κλήσεων της Google.

Πως το Google Duplex επηρρεάζει τις αναζητήσεις και το SEO;

Το Google Duplex θεωρείται από τους ειδικούς ότι δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη επιρροή στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης και της Google.

Όμως δεν είναι σίγουρο ότι όντως θα πάρει αυτήν την τροπή, γιατί το Google Duplex εξελίσσεται και εξελίσσεται παράλληλα με την φωνητική αναζήτηση, το λεγόμενο Voice Search της Google το οποίο δουλεύει πολύ καλά στις κινητές συσκεύες, στα smartphones και στις ταμπλέτες.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον το Google Duplex για να σας ανεβάζει στη Google ή για να κάνει αναζητήσεις με το domain name σας ή να κάνει κλικ στα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία βγαίνει το site σας.

Όπως όλοι ξέρουμε τα κλικ που παίρνουμε στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης μας ανεβάζουν στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης γιατί είναι ένας από τους 200 παράγοντες SEO.

Google Duplex και συγγραφή περιεχομένου

Τώρα με τις εξελίξεις να τρέχουν και με το Google Duplex να μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να συντάξει διάφορα κείμενα μέσω της υπαγόρευσης κειμένου ή της αυτοσυγγραφής, ίσως τα πράγματα να αλλάξουν λίγο στην δημιουργία περιεχομένου και να υπάρξη μαι αυτοματοποίηση σε μερικά πράγματα, όπως συγγραφή και υποβολή σχολίων, συγγραφή άρθρων στο blog και διάφορα άλλα πράγματα.

Όμως ακόμα η τεχνολογία δεν έχει ωριμάσει και έτσι δεν ξέρουμε ποια τροπή μπορεί να πάρουν τα πράγματα τον επόμενο χρόνο ή τα επόμενα χρόνια.

Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι πάρα πολλοί θα αρχίσουν να παίρνουν ιδέες για το το πως μπορούν να εκμεταλλευτούν την τεχνητή νοημοσύνη για να τους φέρει αποτελέσματα στο site τους ή στα site τους.

Δείτε περισσότερα για το Google Duplex και το seo:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε