ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

H Google παραδέχεται ότι έχει 10.000 παράγοντες αναζήτησης έναντι 1.000 της Bing

10000 ranking factors google

H Google παραδέχεται ότι έχει 10.000 παράγοντες αναζήτησης έναντι 1.000 της Bing

Μπορεί ο αλγόριθμος αναζήτησης να έχει πάνω από 200 παράγοντες αναζήτησης αλλά κάθε ένας από αυτούς έχει άλλους 50 υποπαράγοντες ή 50 μεταβλητές.

Αυτό είχε παραδεχθεί χρόνια πριν στο online marketing conference Pubcon ο επικεφαλής της ομάδας antispam της Google Matt Cutts.

Με άλλα λόγια η Google και οι μηχανικοί λογισμικού της χρησιμοποιούν πάνω από 10.000 παράγοντες αναζήτησης για να κατατάξουν μια ιστοσελίδα στον δείκτη αποτελεσμάτων της Google!

Είναι οι 200 παράγοντες μύθος ή αλήθεια;

Αν και η ίδια η Google δεν έχει δημοσιεύσει ποιοι είναι οι 200 σημαντικότεροι παράγοντες αναζήτησης γιατί τους θεωρεί επτασφράγιστο μυστικό, οι κύκλοι του SEO στην Αμερική έχουν προσπαθήσει επαλειμμένα να μαντέψουν αυτούς τους 200 παράγοντες!

Στην ουσία οι 200 παράγοντες έχουνε προέλθει από χρόνια δοκιμών και λαθών στα εργαστήρια των εταιρειών βελτιστοποίησης.

Μέσα από συνεχείς εικασίες και από ατέρμονες διαδικασίες δοκιμών και λαθών οι ειδικοί του SEO έχουν οδηγηθεί στο να ξεχωρίσουν 200 παράγοντες SEO που εικάζεται ότι συμμετέχουν στον αλγόριθμο της Google.

Η εξακρίβωση ότι αυτοί οι 200 παράγοντες χωρίζονται σε άλλους 50 υποπαράγοντες έκαστος έρχεται να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στο θέμα βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που ούτως ή άλλως ήτανε ήδη πολύπλοκο και πριν.

10.000 σήματα που επηρεάζουν τον αλγόριθμο αναζήτησης

Οι 10.000 υποπαράγοντες του αλγορίθμου της Google μπορεί και να θεωρηθούν ως σήματα για να επιτρέψουν σε μια ιστοσελίδα να ανέβει περισσότερο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Έτσι πολλές φορές μπορεί και να ακούτε ότι το like είναι ένα δυνατό σήμα (social signal) ανόδου μιας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Σε αντίθεση με τη Google, η ανταγωνιστική εταιρεία Bing έχει μόλις 1.000 σήματα στον αλγόριθμο αναζήτησης της και για αυτό θεωρείται ποιο φτωχός και όχι τόσο ακριβής όσο της Google.

Η τάση στο μέλλον είναι αυτά τα 10.000 σήματα να αυξηθούν και να προστεθούν περισσότερα, κυρίως νέα σήματα κατάταξης μιας ιστοσελίδας που θα επηρεάσουν κυρίως την σχετικότητα και την σημαντικότητα μιας αναζήτησης στο ίντερνετ.

Αναμένεται πως κάποια παλιά σήματα θα καταργηθούν ή θα αποκτήσουν μικρότερη αξία, ενώ νέα σήματα θα εισαχθούν και θα πάρουν ένα μικρό μερίδιο από την πίτα των παραγόντων αναζήτησης της Google.

Για να μην χάνετε τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των μηχανών αναζήτησης αλλά και για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα της Google, μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο SEO newletter μου.

Δείτε περισσότερα για τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

 

Σχολιάστε