ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Το μυστικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE-1

Το μυστικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Καταρρίψτε όλους τους μύθους του SEO και βγείτε σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στην πρώτη σελίδα με όσες λέξεις κλειδιά θέλετε!

Ξέρω τι θέλετε, αυτό που θέλουν όλοι! Να βγούνε στην πρώτη σελίδα της Google και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και νέους πελάτες. Οι πελάτες είναι το ζωοποιό αίμα της επιχείρησης σας και εφόσον μπορείτε να τους βρείτε από τις μηχανές αναζήτησης με παθητικό τρόπο, εξασφαλίζετε το μέλλον και την βιωσιμότητα της επιχείρησης σας.

Τώρα ήρθε η ώρα να σας πω την πικρή αλήθεια για το SEO. Υπάρχει ένα μυστικό που παραβλέπουν όλοι όταν έρχεται η ώρα για να κάνουν βελτίωση στην ιστοσελίδα τους. Σήμερα θα σας αποκαλύψω αυτό το μυστικό.

Ναι, δεν θα το κρατήσω άλλο κρυφό και δεν θα παρατείνω την αγωνία σας. Ποιο είναι το μυστικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google;

Διαβάστε παρακάτω.

Οι 10 κομπίνες του SEO που πρέπει να αποφύγετε

Το να παραμυθιάζω τον εαυτό μου είναι πολύ εύκολο. Συνήθως το να συντηρώ υψηλές προσδοκίες και μωρές φιλοδοξίες είναι η αρχή της κατηφόρας για μια επιχείρηση, μια επένδυση ή ένα μαγαζί.

Δεν είναι όμως το πρόβλημα οι λάθος φιλοδοξίες που έχω για την ιστοσελίδα μου αλλά η άγνοια των τεχνικών γνώσεων και της πραγματικότητας του ίντερνετ. Επίσης υπάρχει μεγάλη άγνοια και υποτίμηση του τι χρειάζεται να κάνω για να καταταγώ στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Πάνω σε αυτή την άγνοια πατάνε χιλιάδες επιτήδειοι από όλο τον κόσμο και ειδικά από τις αναπτυσσόμενες χώρες όπως Ινδία, Κίνα, Μπαγκλαντές οι οποίοι προσπαθούν να ψαρέψουν κόσμο με την λογική να του κάνουν SEO έναντι αδράς αμοιβής και να τον κάνουν να βγαίνει στην πρώτη σελίδα της Google.

Επειδή πολλοί από εσάς ίσως δεν διαθέτετε τον χρόνο και το χρήμα για να γίνεται η ίδιοι SEO Experts ή ειδικοί στο SEO, θα ήθελα να σας παραθέσω 10 απλά παραδείγματα δήθεν ειδικών στο SEO που θα πρέπει να αποφύγετε.

#1 Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πάρα πολλοί επαγγελματίες απατεώνες στο SEO επικεντρώνονται γύρω από τη φράση ότι θα έχουν εγγυημένα αποτελέσματα στη Google για κάθε μήνα άμα τους πληρώσεις. Όμως το να διατηρήσεις απαράλλαχτα τα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο.

Η ίδια η Google έχει δώσει την απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι θα έχουν εγγυημένα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει στο blog της, κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα βγείτε στην πρώτη θέση της Google.

Επίσης προχωράει παραπέρα και σας δίνει τα στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να καταγγείλετε τέτοια φαινόμενα.

#2 Ξέρω κάποιον στην Google

Καμία εταιρεία SEO δεν έχει καμία ειδική σχέση με τη Google ή κάποια ιδιαίτερη πρόσβαση σε αυτή. Τα πολύ υψηλά αμειβόμενα στελέχη της Google των οποίων ο κατώτερος μισθός ξεκινάει από τα 88.000 δολάρια το χρόνο είναι πολύ δύσκολο να δεχθούν μερικές εκατοντάδες ευρώ για να βγείτε εσείς πρώτοι.

#3 Προσφορές για δωρεάν δοκιμές SEO Υπηρεσιών

Το SEO είναι πάρα πολύ τεχνικό και πολύ δύσκολο για να εφαρμοστεί. Πολλές εταιρείες από το εξωτερικό όπως Ινδία και Κίνα σας ζητάνε τους κωδικούς πρόσβασης του FTP, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με το SEO, για να σας κάνουν μια δωρεάν δοκιμή των υπηρεσιών τους.

Συνήθως θα βρεθείτε με το site σας χακαρισμένο και γεμάτο spam links στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη θα μείνετε χωρίς site!

#4 Υποβολή σε χιλιάδες μηχανές αναζήτησης

Πανεύκολο! Αυτό το κάνει και η γιαγιά μου! Από τη στιγμή όμως που η Google κατέχει το 95% της αγοράς των αναζητήσεων στο ίντερνετ, για ποιο λόγο να κάνουμε υποβολή σε χιλιάδες μηχανές αναζήτησης;

Άμα υπάρχουν και περισσότερες από 5 πραγματικές μηχανές αναζήτησης σήμερα. Αυτές που ξέρω είναι η Google, Bing, Yandex, Baidu. Οι άλλες δεν είναι μηχανές αναζήτησης.

#5 Κρυφές ή απόρρητες στρατηγικές SEO

Μήπως κάποιος έχει το μαγικό ραβδί στο SEO; Οποιαδήποτε νόμιμη ή white hat SEO εταιρεία δεν γίνεται να έχει μαγικές ή κρυφές ικανότητες. Εκτός και άμα ασχολείται με black hat SEO το οποίο είναι επίφοβο να τιμωρηθεί αργότερα από τη Google.

#6 Πρώτη θέση σε 48 ώρες

Ισχύει εν μέρει ανάλογα με τον ανταγωνισμό της λέξης κλειδί. Ο ίδιος προσωπικά έχω βγει πρώτος στη Google μέσα σε μισή ώρα αφότου ανέβασα ένα βίντεο στo YouTube με τίτλο: 10 things l hate most in blogging.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε και σεις για να δείτε ότι λέω αλήθεια. Σήμερα βέβαια εμφανίζεται το αποτέλεσμα στο Vimeo Channel αντί του YouTube λόγω της αποταξινώμησης των βίντεο από το YouTube μετά από μια περίοδο 6-12 μηνών.

Όμως όπως καταλαβαίνετε σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή του Web Design, είναι πολύ δύσκολο να βγει κάποιος στην πρώτη θέση της Google εάν το site του δεν έχει υψηλό domain authority και εάν δεν χρησιμοποιήσει μια φράση κλειδί αντί για λέξη κλειδί.

Μπορείτε να δείτε ακόμα ένα παράδειγμα για το τι εννοώ στο άρθρο: Πρώτη Θέση Google Σε 2 Ώρες.

Σε γενικές γραμμές όμως, κανείς δεν μπορεί να σας βγάλει στην πρώτη σελίδα της Google σε 48 ώρες εκτός και άμα έχετε μια ιστοσελίδα που ήδη βγαίνει σε καλές θέσεις στη Google.

#7 Το οικονομικότερο SEO

Όταν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή είναι επειδή δεν είναι αληθινή. Το SEO απαιτεί πολύ χρόνο και χρήματα για να μπορέσει να αποδώσει καρπούς. Άμα δεν έχετε το χρήματα για να τα επενδύσετε στο SEO, τότε καλύτερα να μάθετε να το κάνετε μόνοι σας παρά να προσπαθείτε να βρείτε τη χαμηλότερη τιμή για κάτι που είναι δυσανάλογα ακριβό.

Ξεκινήστε με τα δωρεάν μαθήματα SEO.

#8 Είμαστε Google Partners

Η αλήθεια είναι ότι το σήμα Google Partners αναφέρεται μόνο στο γεγονός  ότι κάποιος ή κάποια εταιρεία έχει περάσει τις εξετάσεις της Google. Τίποτε άλλο. Η Google δεν έχει καμία εταιρεία SEO ή κατάλογο στο ίντερνετ όπως ο Χρυσός Οδηγός που να είναι συνεργάτης ή συνεταίρος. Όποιος σας το πει αυτό, σημαίνει ότι είναι απατεώνας.

#9 Γνωρίζουμε τον αλγόριθμο κατάταξης της Google

Και η ίδια η Google να σας το έλεγε αυτό, θα σας εγγυότανε τα αποτελέσματα αναζήτησης για μια χρονική στιγμή μόνο. Ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google είναι δυναμικός και αλλάζει καθημερινά.

Οι ειδικοί του SEO μόνο εικασίες μπορούν να κάνουν ή να προσπαθήσουν να μαντέψουν τις αλλαγές του αλγορίθμου.
Πάνω σε αυτές τις εικασίες και υποθέσεις βασίζονται και οι 200 παράγοντες SEO που λαμβάνει υπόψη της η Google.

#10 Αποφύγετε τις εταιρείες SEO που έχουν ιδιοκτησία στο περιεχόμενο

Πολλές εταιρείες SEO δημιουργούν περιεχόμενο για λογαριασμό του πελάτη τους τη στιγμή που κρατάνε οι ίδιοι τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτό είναι κάπως περίεργο.

Θα πρέπει για οτιδήποτε πληρώνετε να ανήκει σε εσάς και αποκλειστικά σε εσάς. Ειδάλλως το ίδιο περιεχόμενο μπορεί να αντιγραφεί ή να πωληθεί και στον ανταγωνιστή σας.

Όμως το θέμα μας ήτανε για το μυστικό του SEO θα μου πείτε και όλα αυτά που σας προανέφερα δεν έχουνε και μεγάλη σχέση με το μυστικό για να βγει κάποιος στην πρώτη θέση της Google.

Για να μάθετε αυτό το μυστικό, διαβάστε παρακάτω.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE MYSTIKO

Το μυστικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Το μυστικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google, αλλά και της κάθε Google είναι ένα και θα μείνει αμετάβλητο, ανεξάρτητα από τις αλλαγές του αλγορίθμου της.

Αυτό δεν είναι άλλο από την ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η σκληρή δουλειά έχει άμεση σχέση με την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και η σκληρή δουλειά στο SEO είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η ιστοσελίδα σας στο φως και να ανακαλυφθεί όλο το περιεχόμενο της από τις μηχανές αναζήτησης!

Όταν μιλάμε για σκληρή δουλειά πολλοί από σας ξέρω ότι ήδη απογοητεύτηκαν από μένα και από το SEO και ίσως περίμεναν κάτι άλλο πιο γυαλιστερό όπως ένα μαγικό κουμπί, ένα τρυκ, ή ένα μυστικό λογισμικό που μόνο εγώ και η Google έχουμε για να ευνοούμε τα δικά μας site.

Δυστυχώς φίλοι μου, δεν έχω δει ποτέ ιστοσελίδα να κατατάσσεται ψηλά στην Google και να βγάζει λεφτά εάν πρώτα δεν έχουνε αφιερωθεί ώρες για την δημιουργία περιεχομένου και backlinks προς το περιεχόμενο αυτό.

Πόσο περιεχόμενο και πόσα backlinks χρειάζονται για να βγείτε πρώτος στη Google; Δεν ξέρω ακριβώς αλλά φαντάζομαι πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε πριν ξεκινήσετε.

Το SEO και ο κανόνας των 10.000 ωρών

Στο βιβλίο του Outliers ο Malcolm Gladwell αναφέρει ότι υπάρχει ένα φράγμα που διαχωρίζει τους πετυχημένους από τους μη πετυχημένους και αυτό είναι το φράγμα των 10.000 ωρών. 10.000 ώρες εξάσκησης σε μια τέχνη ή στο επάγγελμά σας για να γίνετε πετυχημένος σε αυτό!

Ο κανόνας των 10.000 ωρών είναι ότι χρειάζεστε 10.000 ώρες εξάσκησης για να επιτύχετε σε οτιδήποτε.

Για να πετύχετε λοιπόν στο SEO χρειάζεστε 10.000 ώρες εξάσκησης, πειραμάτων και δοκιμών πάνω σε αυτό.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ότι δηλαδή το ταλέντο είναι αποκλειστικός παράγοντας που καθορίζει
την εξέλιξη ενός ανθρώπου σε ένα τομέα ο Δρ.Έρικσον ήρθε με τη θεωρία του να ανατρέψει τα πάντα.

Έχοντας κάνει μελέτες σε κορυφαίους μουσικούς, σκακιστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες,  αθλητές κ.τ.λ. κατέληξε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 10.000 ώρες εξάσκησης σε ένα τομέα, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών, ώστε να γίνει κάποιος ειδικός ή κορυφαίος σε αυτόν.

Μπορείτε να δείτε την σχετική έρευνα του Δρ. “Ερικσον: Expert Performance and Deliberate Practice και να πάρετε μια ιδέα από την πηγή για τον κανόνα των 10.000 ωρών.

Τα φράγματα των 10.000 – 5.000 – 2.000 και 1.000 ωρών

Το βασικό πείραμα  ήταν να κάνει μία κατάταξη σε μουσικούς σε τρία επίπεδα:

  • εξαιρετικούς
  • καλούς και
  • μέτριους

Είδε ότι υπάρχει στατιστικά σημαντική σχέση στις ώρες που είχαν δαπανήσει στην ενασχόλησή τους με τη μουσική τους εξέλιξη. Έτσι τα όρια των 10.000 – 5.000 και 2.000 ωρών ήταν τα όρια για να γίνει κάποιος εξαιρετικός, καλός ή μέτριος.

Το όριο των 1.000 ωρών ήτανε το όριο για να μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει το φράγμα του αρχαρίου και να αναπτύξει τις βασικές ικανότητες επιτυχίας.

Άρα θα χρειαστεί αφού έχετε δημιουργήσει το ανάλογο σωστό και ποιοτικό περιεχόμενο που ψάχνουν να βρούνε οι χρήστες του ίντερνετ και οι υποψήφιοι πελάτες σας θα πρέπει πρωτίστως να δημιουργήσετε 1.000 ποιοτικά backlinks για να αποκτήσετε μια στοιχειώδη ορατότητα στη Google.

Ο επόμενος σταθμός για να σιγουρέψετε τη θέση σας είναι να δημιουργήσετε 10.000 ποιοτικά backlinks.

10.000 ποιοτικά backlinks σας χωρίζουν από την πρώτη σελίδα της Google

Οι περισσότεροι ειδικοί στο SEO ξεκινάνε κάνοντας ανάλυση ανταγωνισμού, μετρώντας τη δική σας κατάταξη και αυτή των ανταγωνιστών σας για τις 10 κύριες λέξεις κλειδιά και ούτω καθεξής.

Αυτή η προσέγγιση στο SEO είναι παρωχημένη, ανεπαρκής, κοντόφθαλμη και λάθος.

Αυτό λέγεται μυωπικό SEO ή SEO MYOPIA γιατί έτσι κερδίζετε το δέντρο που είναι η μία λέξη κλειδί και χάνετε το δάσος που είναι όλη η δεξαμενή των υποψήφιων πελατών που έρθουν στην ιστοσελίδα σας με τις φράσεις κλειδιά. Οι φράσεις κλειδιά αποτελούν το 90% και άνω της συνολικής οργανικής επισκεψιμότητας από τις μηχανές αναζήτησης ή των επισκεπτών που θα μπούνε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα σας.

Θα θέλατε να έχετε 100 επισκέπτες την ημέρα από τις μηχανές αναζήτησης ή 1000;

Άμα θέλετε χίλιους θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο πραγματικό SEO και όχι στα πασαλείμματα των εταιρειών SEO με αναζητήσεις, κατατάξεις και τέτοια παπατζιλίκια.

Το πραγματικό SEO μετριέται μόνο με την αύξηση στην οργανική επισκεψιμότητα και με την μέτρηση του ποσοστού μετατροπών επισκεπτών σε πελάτες.

Και επειδή το πραγματικό SEO απαιτεί πολύ και σκληρή δουλειά είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν -ανάμεσα σε αυτούς είμαι και γω, και πολύ λιγότεροι αυτοί που πληρώνουν για αυτό – θα ήμουνα ευτυχισμένος εάν ήσασταν και εσείς ένας από αυτούς.

Δυστυχώς ο χρόνος μας τελείωσε για σήμερα, σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο στο να μελετήσετε αυτό το άρθρο. Πιστεύω να σας βοήθησα να αποκτήσετε βαθύτερη γνώση για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης και ευελπιστώ σε μια μελλοντική συνεργασία στην κατασκευή ιστοσελίδων ή στην προώθηση ιστοσελίδων.

Δείτε περισσότερα για το SEO

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Το μυστικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google”

  1. Καλησπερα σας.Διαθετω ενα eshop με παπουτσια εδω και ενα χρονο.Θα ηθελα μερικες συμβουλες-προτροπες απο μερους σας για το δικο μου eshop.Επισης να μου κανετε μερικες προτασεις για βετιστοποιηση του eshop μου.Θα ηθελα επισης να μου κανετε και καποιες προσφορες σε οποιον τομεα νομιζετε που χρειαζεται βελτιωση οπωςε επισης και προταση για να αναλαβετε να μου βελτιωσετε το seo

    Απάντηση

Σχολιάστε