ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να αλλάξετε από το All In One SEO Pack στο Yoast SEO

YOAST SEO METAFORA ALL IN ONE SEO PACK-1

Πως να αλλάξετε από το All In One SEO Pack στο Yoast SEO

Γεια σας φίλοι μου, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ απλό αλλά σημαντικό θέμα στο SEO της ιστοσελίδας σας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την επιλογή του σωστού SEO plugin για το site σας.

Στην αγορά των προσθέτων του WordPress υπάρχουν δεκάδες SEO plugins και τα 2 σημαντικότερα με τις περισσότερες εγκαταστάσεις από όλα αυτά είναι το All In One SEO Pack και το Yoast SEO.

Η δική μου συμβουλή για να μην αναλώνεστε άδικα είναι να επιλέξετε το καλύτερο πρόσθετο για το SEO, με τις περισσότερες δυνατότητες στην δωρεάν του έκδοση και να το εγκαταστήσετε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το καλύτερο λοιπόν πρόσθετο στο SEO σήμερα για το WordPress δεν είναι άλλο από το Yoast SEO και έτσι θα πρέπει να ξεκινήσετε κατευθείαν με αυτό και να μην κάνετε το λάθος να ασχοληθείτε ούτε δευτερόλεπτο με τα άλλα που είναι βήτα εθνικής.

Για όσους λοιπόν έχετε εγκαταστήσει κάποιο άλλο πρόσθετο όπως το All In One SEO Pack, έχετε κάνει όλες τις ρυθμίσεις σε όλες τις σελίδες και τα άρθρα σας και θα θέλατε να μετακομίσετε στο Yoast SEO, υπάρχει λύση.

Αυτή λέγεται Yoast SEO migration και η διαδικασία είναι σχετικά απλή που κάποιος με μικρές γνώσεις στο WordPress μπορεί να τα καταφέρει να την κάνει και μόνος του.

Πως να κάνετε μεταφορά από το All In One SEO Pack στο Yoast SEO σε 6 βήματα

Τα βήματα για να μεταφερθείτε από το το All In One SEO Pack στο Yoast SEO είναι απλά:

 • Εγκαταστήστε το Yoast SEO. Αναζητήστε στα νέα πρόσθετα μέσα από το κέντρο διαχείρισης του WordPress σας το Yoast SEO και θα το βρείτε αμέσως.
 • Ενεργοποιήστε το Yoast SEO.
 • Απενεργοποιήστε το All In One SEO pack.
 • Πάτε στο μενού SEO-Tools-Import from other SEO plugins και θα δείτε τις παρακάτω επιλογές:

YOAST SEO MIGRATION-1

 • Επιλέξτε το Import from All-in-One SEO και πατήστε το κουμπάκι Import.
 • Τελειώσατε με την εγκατάσταση και την μετανάστευση των δεδομένων στο SEO.

Τώρα το import, εισάγει όλα τα meta descriptions, meta keywords και τίτλους που έχετε ήδη δημιουργήσει στο All In One SEO Pack.

Αν για κάποιο λόγο δεν πέτυχε η εισαγωγή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το  πρόσθετο SEO Data Transporter plugin. Αυτό θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τα τεχνικά δεδομένα του SEO ανάμεσα σε διάφορα πρόσθετα για το SEO.

Σε περίπτωση που αντί για το All In One SEO Pack έχετε κάποιο άλλο πρόσθετο όπως το Ultimate SEO, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόσθετο για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας.

Τι θα πρέπει να κάνετε αφού ολοκληρώσετε τη μεταφορά των δεδομένων;

Επειδή το πρώτο πρόσθετο, το All In One SEO Pack δεν έχει κάποια ενσωματωμένη επιλογή για την υποβολή του χάρτη της ιστοσελίδας σας στη Google, ή του xml sitemaps σας, θα πρέπει να το κάνετε μέσα από το SEO Yoast.

Συνήθως, οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιούν το All In One SEO Pack, χρησιμοποιούν παράλληλα και κάποιο άλλο πρόσθετο που δημιουργεί το XML sitemap, όπως το Google XML Sitemaps το οποίο δυστυχώς το βρίσκω απαρχαιωμένο αλλά και είναι απαρχαιωμένο.

Έτσι, μετά την εγκατάσταση και την επιτυχής μεταφορά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα πρόσθετα που έχετε για να δημιουργούν το XML sitemap, να διαγράψετε από τα Webmaster Tools της Google το παλιό sitemap και να καταχωρήσετε τα καινούρια sitemap που θα δημιουργήσετε με το Yoast SEO.

Πως να δημιουργήσετε τα νέα σας sitemap;

Θα πρέπει να πάτε στην επιλογή SEO μέσα στο Yoast:

SEO-XML Sitemaps και να επιλέξετε από το κουμπί XML sitemap functionality το enabled.

YOAST SEO MIGRATION-2

Δυστυχώς ή ευτυχώς το Yoast SEO δεν έχει μεταφραστεί ακόμα από τα αγγλικά στα ελληνικά και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε στην διεθνή ορολογία του SEO και των αγγλικών πράγμα που μας δίνει μια ομοιομορφία.

Επίσης υπάρχει και ένα wizard, ένας μπούσουλας δηλαδή που θα σας βοηθήσει να σετάρετε τα XML sitemaps που θέλετε.

Κατόπιν θα μπορέσετε να βρείτε τα XML sitemaps από το site σας στην διεύθυνση  example.com/sitemap_index.xml

Μπορείτε να δείτε πως να καταχωρήσετε το καινούριο σας sitemap στη Google στο άρθρο: Google Webmaster Tools και πως να ταξινομήσετε το site σας αμέσως.

Γιατί είναι ανώτερη η δωρεάν έκδοση του SEO Yoast από κάθε άλλο SEO Plugin;

Το SEO Yoast στη δωρεάν του έκδοση είναι ανώτερο σαν πρόσθετο από κάθε άλλο πρόσθετο ακόμα και από το Yoast SEO Premium που έκανα το λάθος να αγοράσω πρόσφατα για να το δοκιμάσω και δυστυχώς όπως καταλάβατε πέταξα 69,00€!

Περιμένοντας να αποκτήσω έστω το ελάχιστο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να βγω λίγο πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό πέταξα ένα ακόμα 70άρι απλώς και μόνο για να μπορώ να μιλάω με το support από τον Yoast!

Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά το Yoast SEO Premium δεν διαφέρει σε τίποτα από το Yoast SEO παρά μόνο στον ένα χρόνο δωρεάν τεχνική υποστήριξη -που στην ουσία δεν την χρειάζεστε από το Yoast Team, στα αγγλικά καθώς και σε κάποιες άλλες θεωρητικές λεπτομέρειες όπως:

 • Διαχείριση ανακατευθύνσεων, που όμως υπάρχουν για αυτό δεκάδες δωρεάν πρόσθετα που είναι και καλύτερα από το Yoast Premium. 
 • Δυνατότητα για στόχευση έως και 5 λέξεων κλειδιών ανά δημοσίευση. Ναι αλλά αυτό γίνεται απλώς αλλάζοντας τις focus keyword με το χέρι. 
 • Προεπισκόπηση των κοινοποιήσεων στο Facebook και στο Twitte. Μοιάζει αστείο αφού ούτως ή άλλως και τα δύο social media είχαν και από πριν προεπισκόπηση.
 • Τέλος πρόσβαση σε 24/7 τεχνική υποστήριξη από την Yoast Team.

Δεν πειράζει, σαν να κέρασα έναν καφέ στον φίλο μας τον Yoast που τόσα πολλά μας έχει προσφέρει με το δωρεάν πρόσθετο του.

YOAST SEO MIGRATION-3

Τώρα για να μην ξεχνιόμαστε, το Yoast SEO στην δωρεάν του έκδοση είναι καλύτερο από το All in One SEO pack και όλα τα άλλα πρόσθετα στο SEO για 2 λόγους:

 • Πρώτον έχει ενσωματωμένα τα XML sitemaps και ότι χρειάζεστε σήμερα στο SEO και
 • Δεύτερον για λόγους ομοιομορφίας.

Αυτό σημαίνει ότι άμα μάθετε να χειρίζεστε καλά το Yoast SEO θα ήταν χάσιμο χρόνου να καθίσετε να μάθετε κάποιο άλλο πρόσθετο.

Προσοχή όμως, το Yoast SEO δεν είναι πανάκεια στο SEO από μόνο του γιατί είναι απλώς ένα εργαλείο. Και το κάθε εργαλείο για να δουλέψει σωστά χρειάζεται τον μάστορα του. Μόνη της η χρήση του Yoast SEO δεν θα σας φέρει κάποιο αποτέλεσμα άμα δεν ξέρετε από πριν τι πρέπει να κάνετε για να βγείτε για τις λέξεις κλειδιά που θέλετε στην πρώτη σελίδα της Google.

Δείτε περισσότερα για το SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ιστοσελίδας ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για web design ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

Σχολιάστε