ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Google Webmaster Tools και πως να ταξινομήσετε το site σας αμέσως

google-webmaster-tools

Google Webmaster Tools και πως να ταξινομήσετε το site σας αμέσως

Πως να ταξινομήσετε την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, γρήγορα και εύκολα.

Μόλις έχετε δημιουργήσει το νέο σας site ή blog ή e-shop ή οτιδήποτε στο ίντερνετ και αφού το καμαρώνετε και το έχετε γεμίσει περιεχόμενο, κάνετε μια αναζήτηση στη Google, την δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως με τη λέξη κλειδί που έχετε βάλει στην ιστοσελίδα σας και … δεν εμφανίζεστε πουθενά.

Λιγάκι εκνευρισμένοι, πάτε στην Google και ψάχνετε με μία φράση κλειδί που έχετε σε έναν τίτλο στο site σας. Πάλι τίποτα. Βγαίνουν όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς!

Κρύος ιδρώτας σας πιάνει, τα χέρια σας τρέμουνε και τώρα στην απελπισία σας παίρνετε όλη την γραμμή διεύθυνσης από την ιστοσελίδα σας και την επικολλάτε στο πεδίο αναζήτησης της Google. Πάλι τίποτα.

Επειδή ξέρω ότι είστε πολλοί από τους φανατικούς αναγνώστες μου σε αυτήν την φάση και θα ήθελα να σας δείξω με απλά βήματα, πως να ταξινομήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, έγραψα το παρακάτω άρθρο.

Αν λοιπόν είστε ένας από αυτούς που μόλις έχουνε δημιουργήσει ένα καινούριο site και θέλουν να βγούνε άμεσα στη Google, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

7 βήματα για την άμεση ταξινόμηση στη Google

Για να απλοποιήσω την διαδικασία, την τεμάχισα σε 7 απλά βήματα. Τα βήματα 1 έως 4 τα κάνετε εφάπαξ, ενώ τα βήματα 5,6 και 7 είναι μέρος της High Traffic Formula και μπορείτε και θα πρέπει να τα επαναλαμβάνετε επ’  άπειρον και καθημερινά.

Το καλύτερο είναι να τα επαναλάβετε τουλάχιστον 100 φορές για να μπορέσει η ιστοσελίδα σας να ανέβει στην Google και να αποκτήσετε πολλά backlinks προς την ιστοσελίδα σας.

Σημαντική προϋπόθεση για να προχωρήσετε στα 7 παρακάτω βήματα με επιτυχία είναι να έχετε ένα wordpress site. Αν δεν έχετε site σε WordPress, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ή να προχωρήσετε σε μεταφορά σε wordpress ή σε ανασχεδιασμό .

Ειδάλλως δεν σας εγγυώμαι για τα αποτελέσματα της ταξινόμησης.

Τα 7 βήματα για την άμεση ταξινόμηση της ιστοσελίδα σας στη Google είναι:

  1. Δημιουργία Λογαριασμού Google Analytics
  2. Δημιουργία SiteMap
  3. Καταχώρηση του URL ιστοσελίδας στα Google Webmaster Tools
  4. Υποβολή Sitemap στο Google Webmaster Tools
  5. Δημιουργία περιεχομένου
  6. Δημοσιεύσεις σε όλα τα social media
  7. Δημιουργία backlinks με άρθρα σε τρίτα blog

1. Δημιουργία Λογαριασμού Google Analytics

Το εργαλείο Google analytics  θα σας βοηθήσει να δείτε της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας. Επίσης, θα σας δώσει πρόσβαση σε πολλά στατιστικά όπως οι οργανικές αναζητήσεις, οι επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο και το bounce rate.

Η χρήση και μόνο του εργαλείου Google Analytics είναι από μόνη της παράγοντας SEO.

Αυτό γίνεται γιατί με το Google Analytics δίνετε πρόσβαση στη Google σαν ένας άλλος Big Brother να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία από την ιστοσελίδα σας. Επομένως η εγκατάσταση αυτή συμβάλλει έμμεσα στο crawling και indexing των σελίδων της ιστοσελίδας.

Στο WordPress η ενσωμάτωση του κώδικα ανίχνευσης του Google Analytics γίνεται εύκολα με το Plugin Google Analytics by Yoast. Ένα ακόμα plugin που χρησιμοποιώ για την ενσωμάτωση των στατιστικών μέσα στο κέντρο διαχείρισης του WordPress είναι το Google Analytics Dashboard.

Δείτε περισσότερα για το Google Analytics.

2. Δημιουργία Sitemap

Ένα Sitemap είναι ένα XML έγγραφο στον server της ιστοσελίδας σας που απαριθμεί ουσιαστικά κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας. Το έγγραφό αυτό ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης πότε προστίθενται νέες σελίδες στην ιστοσελίδα και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενες αλλαγές στις συγκεκριμένες σελίδες.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ενημερώνετε τη μηχανή αναζήτησης να ξαναεπισκεφθεί και να ελέγξει την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σας καθημερινά γιατί ενδεχομένως να έχουν προστεθεί νέα προϊόντα, ειδήσεις και άλλο καινούργιο περιεχόμενο.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι κατασκευασμένη σε WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο WordPress SEO By Yoast το οποίο δημιουργεί αυτόματα ένα Sitemap, το ενημερώνει όταν γίνονται αλλαγές και το υποβάλει στις μηχανές αναζήτησης.

Άμα δεν έχετε ιστοσελίδα σε WordPress, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία, όπως το XML Sitemaps Generator.

3. Καταχώρηση της ιστοσελίδας σας στα Google Webmaster Tools

google-webmasters-tools

Η χειρωνακτική καταχώρηση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης επιβάλλεται.

Έτσι, θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στο  Webmaster Tools  και να κάντε Submit URL ή προσθήκη ιστοτόπου. Άμα έχετε ήδη λογαριασμό στη Google ή Gmail, τότε δεν χρειάζετε εκ νέου δημιουργία λογαριασμός στα Google Webmaster Tools. Το μόνο που χρειάζετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε.

Για να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσετε ότι είστε ο ιδιοκτήτης η διαχειριστής της. Αυτό γίνεται με τη χρήση του Google Analytics προφίλ της ιστοσελίδας σας με ένα μόλις κλικ.

Μπορείτε άμα θέλετε να καταχωρίσετε την ιστοσελίδα σας στη Bing. Η Bing είναι η μηχανή αναζήτησης της Microsoft και έχει και αυτή τα δικά της Webmaster Tools.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καταχωρήσετε χειρωνακτικά το URL της ιστοσελίδας σας και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

4. Υποβολή Sitemap στο Google Webmaster Tools

google-webmasters-tools

Το πρώτο μέρος στο οποίο θα πρέπει να καταχωρήσετε, υποβάλετε το sitemap της νέα ιστοσελίδα σας είναι το Google Webmaster Tools. Αν δεν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, θα πρέπει απλά δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στη Google και να εγγραφείτε για έχετε πρόσβαση στο Google Webmaster Tools.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσθέσετε το νέου site σας στο Google Webmaster Tools κάνοντας κλικ πάνω στο site που καταχωρήσατε.Εκεί θα προσθέσετε το σύνδεσμο προς sitemap της ιστοσελίδας σας ώστε να ενημερώσετε το Google για τις σελίδες που έχουν ήδη δημοσιευθεί. Συνήθως ο σύνδεσμος του sitemap είναι της μορφής sitemap.xml.

Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία αυτή και στις άλλες μηχανές αναζήτησης όπως για παράδειγμα το Bing και να υποβάλετε το sitemap σας σε αυτή μέσω των Εργαλείων για Webmasters του Bing.

Εκτός από το sitemap, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει και ένα αρχείο robots.txt για να μπορέσετε να καλέσετε τα ρομπότ της Google να διατρέξουν όλες τις σελίδες της ιστοσελίδας σας.

5. Δημιουργία περιεχομένου

Στην αρχή της δημιουργίας της ιστοσελίδας σας, κανείς δεν σας ξέρει. Θα πρέπει λοιπόν να γίνετε γνωστοί. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να γράφετε ένα άρθρο τουλάχιστον 300 λέξεων και παραπάνω. Στο άρθρο θα πρέπει να περιλαμβάνετε και μια καλή φωτογραφία κατά προτίμηση οριζόντια.

Η δημιουργία περιεχομένου είναι η ραχοκοκαλιά της ιστοσελίδα σας και χωρίς ποιοτικό περιεχόμενο είναι πολύ δύσκολο να φέρετε επισκέπτες στο site σας.

Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι το περιεχόμενο είναι βασιλιάς. Δείτε περισσότερα για το ποιοτικό περιεχόμενο: Πώς να φτιάξτε μια ιστοσελίδα με επικό περιεχόμενο.

Θα πρέπει να γράφετε σε απλή γλώσσα για να σας καταλαβαίνουν όλοι, με πλήρη στοίχιση και να παραπέμπετε τους επισκέπτες στις σελίδες εγγραφής ή στις σελίδες μετατροπής μέσα στο site σας.

Καλό θα ήταν να είχατε και συνδέσμους προς άλλα ποιοτικά site. Οι σύνδεσμοι προς άλλα ποιοτικά sites δεν θα διώξουν τους επισκέπτες σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να φέρετε και άλλο κόσμο από τη Google.

Το να συνδέεστε με άλλα ποιοτικά site σας βοηθάει από άποψη SEO.

Μην ξεχνάτε ότι η σωστή σειρά είναι πρώτα η δημιουργία και η καταχώριση του χάρτη της ιστοσελίδας σας στη Google και μετά η δημιουργία περιεχομένου. Έτσι θα μπορέσουν οι ιστοσελίδες σας να ευρετηριαστούν εν τη γενέσει τους.

6. Δημοσιεύσεις σε όλα τα social media

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ρομπότ της Google φτάνει στις σελίδες της ιστοσελίδας σας μέσω σύνδεσμων (backlinks). Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε γρήγορα backlinks προς την ιστοσελίδα σας είναι με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Αν δεν έχετε ήδη προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, φτιάξτε ένα στα βασικά από αυτά.

Αν έχετε ήδη, αρκεί να δημοσιεύσετε σε αυτά τις σελίδες και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Αυτό θα πρέπει να το κάνετε  κάνετε τουλάχιστον στα βασικά κοινωνικά δίκτυα όπως:

1. Facebook

2. Twitter

3. Google Plus

4. Pinterest

5. YouTube

6. Vimeo

7. LinkedIn

8. MySpace

9. Google Bookmarks

10. Digg

11. Delicious

12. Stumble Upon

13. Reddit

14. Blogger

15. Diigo

16. FriendFeed

17. HackerNews

18. Instapaper

Με τις δημοσιεύσεις και τις κοινοποιήσεις  στα κοινωνικά δίκτυα, στα social bookmarking sites και σε όλα τα άλλα δίνουμε ένα ισχυρό σήμα στην Google για να στείλει τα bot της στην ιστοσελίδα μας και να ταξινομήσει την ιστοσελίδα μας πληρέστερα και ταχύτερα.

7. Δημιουργία backlinks με άρθρα σε τρίτα blog

Για να βοηθήσετε τη διαδικασία ανακάλυψης και ευρετηρίασης της ιστοσελίδας ή του e-shop σας από τις μηχανές αναζήτησης είναι καλό να δημιουργείτε backlinks από άλλα τρίτα site.

Η δημιουργία περιεχομένου και η δημοσίευση του εκτός της βασικής ιστοσελίδας ή blog σας είναι μία καλή μέθοδος για την απόκτηση backlinks. Για να γίνει αυτό μπορείτε εκτός των άλλων τεχνικών:

  • να γράφετε άρθρα και να τα δημοσιεύετε σε blog άλλων
  • να γράφετε άρθρα και να τα δημοσιεύετε σε καταλόγους άρθρων
  • να δημοσιεύετε δελτία τύπου

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι η λέξη κλειδί πρέπει να περιλαμβάνετε στο σύνδεσμο κειμένου ή  Anchor text.

Google Indexing και Συχνές Ερωτήσεις

Εύλογο και λογικό είναι να έχετε απορίες ειδικά εάν κάνετε κάτι για πρώτη φορά. Έτσι μάζεψα τις ποιο εύλογες και κοινές απορίες που μπορείτε να έχετε. Αν αισθάνεστε ότι δεν καλύπτεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο μου.

Τι είναι το Googlebot ή ρομπότ της Google ή αράχνη της Google;

Το Googlebot είναι απλά το λογισμικό αναζήτησης που στέλνει η Google για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα στο διαδίκτυο  και για να τα προσθέσει στο ευρετήριο αναζήτησης (index) της Google.

Τι είναι το crawling ή ανίχνευση;

Crawling ή ανίχνευση είναι η διαδικασία κατά την οποία το Googlebot ή ρομπότ της Google ή αράχνη της Google πηγαίνει από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα με σκοπό την εξεύρεση νέων και ανανεωμένων πληροφοριών τις οποίες και θα υποβάλει, εκθέσει στο Google.

Το Googlebot ή ρομπότ της Google ή αράχνη της Google βρίσκει τι να ανιχνεύσει χρησιμοποιώντας συνδέσμους ή αλλιώς link.

Τι είναι το indexing ή ευρετηρίαση από τη Google;

Ευρετηρίαση ή indexing είναι η επεξεργασία των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από το Googlebot κατά την ανίχνευση των δραστηριοτήτων του.

Τα έγγραφα υποβάλλονται σε επεξεργασία και προστίθενται στο ευρετήριο αναζήτησης της Google αν θεωρηθούν ότι έχουν ποιοτικό περιεχόμενο. Κατά τη διάρκεια του indexing, το Googlebot επεξεργάζεται τις λέξεις σε μια σελίδα καθώς και το πού βρίσκονται οι λέξεις αυτές.

Πληροφορίες όπως ετικέτες τίτλου (titles) και οι λέξεις κλειδιά στις εικόνες ALT (alt image tags) αναλύονται κατά τη διάρκεια του indexing.

Βοηθάει το pinging της ιστοσελίδας μου στην ταχύτερη ευρετηρίαση της από την Google;

Η εμπειρία μου δείχνει πως ναι.

Μετά την χρήση και την βελτιστοποίηση των Update Services του WordPress Ping, δεν έχω παρατηρήσει κάποια ουσιαστική διαφορά στην ορατότητα του blog μου στη Google. Ίσως να είναι τελείως ανεπαίσθητη η διαφορά στο SEO και να μην την έχω καταλάβει. Δείτε περισσότερα: SEO – Χρειάζεται να κάνετε ping το wordpress blog σας;

Μια πάλι σύγχρονη και εναλλακτική μέθοδος pinging είναι τα social media όπως το twitter που έχει πολύ δυνατό ping και τα social bookmarking tools όπως το instapaper και το Google Bookmarks.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιώ ακόμα το WordPress Ping; Μήπως και μου δώσει το 1% περισσότερο SEO που χρειαζόμαστε όλοι μας για να πάμε στο 100%. Μέχρι νεωτέρας θα το χρησιμοποιώ.

Αποφύγετε το OverPinging.

Αν και δεν έχω ακούσει ποτέ ή παρατηρήσει κάποια ιστορία over pinging και κάποια ανάλογη τιμωρία από τη Google, καλό θα ήτανε να χρησιμοποιείτε το Update Service με μέτρο και να μην το παρακάνετε.

Δεν ξέρω ποιες θα είναι ακριβώς οι συνέπειες αλλά υπάρχει πιθανότητα να μπείτε στο black list πολλών servers λόγω άκυρων pings που θα ληφθούν ως spam ή ύποπτη δραστηριότητα hackers. Ψυχραιμία λοιπόν.

Ξέχασα κάτι;

Σίγουρα, για αυτό πέρα από τα likes και τα shares θα ήθελα να κάνετε τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις σας κάτω από το άρθρο στα σχόλια.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα:

6 σκέψεις στο “Google Webmaster Tools και πως να ταξινομήσετε το site σας αμέσως”

  1. Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργιος σχετικά στο blogging και νιώθω ότι έχω κάνει λάθη. Επειδή υπέβαλα το sitemap κάπως ανορθόδοξα συμβαίνει το εξής απροσδόκητο. Εμφανίζονται κανονικά στην αναζήτηση τα άρθρα που έχω δημοσιεύσει αλλά δεν εμφανίζεται η αρχική σελίδα. Σήμερα υπέβαλα εκ νέου sitemap με τον σωστό τρόπο και μου γράφει ότι εκκρεμεί. Πιστεύετε ότι αρκεί αυτή η διόρθωση ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο;. Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Θα πρέπει φίλε Βαγγέλη να έχεις υποβάλει στο sitemap σου και όλες τις σελίδες της ιστοσελίδας σου για να ταξινομηθεί και η αρχική σελίδα στη Google. Συνήθως η αρχική σελίδα ταξινομείτε ούτως ή άλλως. Με ποιον τρόπο βλέπεις ότι δεν έχει ταξινομηθεί;

      Απάντηση
    • Δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία Σωτήρη, το πρώτο μάθημα που μας μάθανε στο Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο στα οικονομικά είναι ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα στην οικονομία. Το ίδιο ισχύει και στην κβαντομηχανική. Πάντως από δωρεάν περιεχόμενο και υπηρεσίες ξεπερνάω κάθε προσδοκία.

      Απάντηση
  2. Γιάννη σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για το άρθρο σου και για την πολύ καλή δουλειά που έκανες .
    Στο έχω πει και στο ξαναλέω ότι στην σελίδα μου πέτυχα εξαιτίας σου, θυμάμαι εκείνες τις δύσκολες μέρες που έκανα παρέα στα σκουπίδια,δεν υπήρχα καν στη google γιατί με είχε τιμωρήσει λόγω μη ποιοτικού περιεχομένου μέχρι που με βοήθησες.
    Προκαλώ όποιον θέλει να κάνει κάτι επαγγελματικό να σε εμπιστευτεί διότι είσαι ένας επαγγελματίας του είδους.

    Ένα παράδειγμα θα σας πω ότι μέχρι και το star channel φιλοξένησε άρθρο μου στην επίσημη σελίδα του στο twitter!!!

    Πιστεύω ότι είναι μεγάλη αλλαγή από τα σκουπίδια να βρεθείς στο twitter ενός μεγάλου καναλιού

    Απάντηση

Σχολιάστε