ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

YouTube SEO: Πως να βγει το βίντεο σας πρώτο αποτέλεσμα

YouTube SEO Πως να βγει το βίντεο σας πρώτο αποτέλεσμα

To SEO έχει πολλά παρακλάδια όπως το YouTube SEO. Το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως και είναι θυγατρική της Google. Σε αυτό το άρθρο θα μπορέσετε να μάθετε τα μυστικά του YouTube SEO για να εξασφαλίσετε τις πρώτες θέσεις στη Google.

Πλεονεκτήματα του YouTube SEO και του Video Marketing:

 • Ισχυρό domain authority με αυτόματη ευρετηρίαση από την Google. Με άλλα λόγια, με ένα βίντεο μπορείτε να βγείτε στην πρώτη θέση της Google και σε δύο ώρες ή και λιγότερο μετά την δημοσίευση του βίντεο σας.
 • Υψηλή δημοτικότητα. Το YouTube είναι το νούμερο 1 social media site στην Ελλάδα κερδίζοντας ακόμα και το Facebook.
 • Personal Branding. Το μεγαλύτερο μέσο για να χτίσετε την εικόνα σας στο ίντερνετ είναι το δικό σας καλωδιακό κανάλι στο YouTube. Με το YouTube χιλιάδες άτομα μπορούν να σας δουν ταυτόχρονα παγκοσμίως και να πετύχετε μαζική έκθεση σε πολύ κόσμο.
 • Υψηλό ποσοστό μετατροπής. Το μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπής μετά το email marketing, το έχει από άποψη περιεχομένου το YouTube.

Μερικά Στατιστικά για το Video Marketing και το YouTube SEO:

Το βίντεο αναδεικνύεται γρήγορα ως ένα από τα κορυφαία μέσα επιλογής για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ και, δικαιολογημένα, είναι εύκολα εύπεπτο.

Δείτε μόνο τα παρακάτω στατιστικά:

 1. Το βίντεο στο e-mail οδηγεί σε αύξηση 200-300% στην αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων
 2. Η ενσωμάτωση ενός βίντεο σε μια σελίδα προορισμού μπορεί να αυξήσει τις μετατροπές κατά 80%
 3. Το 73% των εταιρειών B2B που χρησιμοποιούν μάρκετινγκ βίντεο βλέπουν σημαντική απόδοση επένδυσης (ROI) από αυτό
 4. Το 80% της κίνησης στο ίντερνετ προέρχεται από βίντεο το 2019 και η τάση αυξάνεται κατακόρυφα
 5. Οι άνθρωποι θυμούνται μόνο το 10% των πληροφοριών που ακούν τρεις ημέρες αργότερα, αλλά θα θυμούνται το 65% όταν είναι σε μορφή βίντεο
 6. Τα βίντεο πωλήσεων αυξάνουν την πρόθεση αγοράς κατά 67%  σύμφωνα με το Hubspot

Παράγοντες YouTube SEO

paramarketing-youtube-seo-08042020-LOW

Μετά από σχετική έρευνα, κατέληξα σε 20 βασικούς παράγοντες YouTube SEO που επηρεάζουν το ranking ή τα αποτελέσματα αναζήτησης του YouTube. Καταρχήν πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν 2 βασικοί παράγοντες στους οποίους στηρίζεται η μηχανή αναζήτησης βίντεο της YouTube:

 1. Ποιότητα του video
 2.  Σχετικότητα του video με την λέξη κλειδί που αναζητά ο χρήστης

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο τρόπος λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης του YouTube είναι παρόμοιος με τη Google και στηρίζεται πάνω στις ίδιες αρχές που διέπουν τη μηχανή αναζήτησης της Google.

1. Keywords ή λέξεις κλειδιά στον τίτλο του βίντεο.

Το σημαντικότερο πράγμα από την άποψη των λέξεων κλειδιών είναι να υπάρχουν οι λέξεις κλειδιά που στοχεύετε στον τίτλο του βίντεο. Χρησιμοποιήστε τίτλους έως 100 χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα για να ξεχωρίζουν στις κινητές συσκευές που αποτελούν και το 70% της επισκεψιμότητας του YouTube.

2. Keywords ή λέξεις κλειδιά στο όνομα αρχείου του βίντεο.

3. Διάρκεια του βίντεο. Η διάρκεια του βίντεο είναι σημαντικός παράγοντας SEO. Άνω των 5 λεπτών πρέπει να είναι τουλάχιστον το βίντεο σας γιατί έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με ειδικούς του SEO, ότι βίντεο άνω των 5 λεπτών έχουν καλύτερη κατάταξη στo YouTube.

Βέβαια η ιδανικότερη διάρκεια βίντεο για να έχει και μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα είναι άνω των 10 λεπτών γιατί σε κάθε 5 λεπτά παίζει και μια διαφήμιση άμα συμμετέχετε στο πρόγραμμα AdSense.

4. Views ή προβολές. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσες πιο πολλές προβολές έχει ένα βίντεο, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει στην κατάταξη της YouTube. Όσο πιο viral γίνεται το βίντεο σας τόσο πιο πολύ ανεβαίνει και στο YouTube.

Προβολή θεωρείτε όταν κάποιος χρήστης δει το βίντεο σας για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Από διαφημιστική σκοπιά ένα view θεωρείτε ο χρόνος των 11-30 δευτερολέπτων. Δηλαδή ότι ένας θεατής έχει δει ένα διαφημιστικό σποτ στο κανάλι σας για τουλάχιστον 11 δευτερόλεπτα.

5. Inbound links ή εισερχόμενοι σύνδεσμοι προς το video σας

6. Social shares ή κοινοποιήσεις. Κάτω από το βίντεο σας υπάρχει ένα κουμπάκι για κοινοποίηση σε μερικά από τα σημαντικότερα social media sites. Ο αριθμός των shares είναι παράγοντας SEO και αυτός και βοηθάει στο να γίνει το βίντεο σας viral.

7. Embeds ή ενσωματώσεις του βίντεο σας σε τρίτα sites

8. YouTube Comments ή σχόλια που γίνονται στο βίντεο σας, είτε αρνητικά είτε θετικά

9. Responses. Απαντήσεις σε σχόλια που γίνονται στο βίντεο σας είναι παράγοντας YouTube SEO.

10. Likes στο βίντεο σας, γενικά βοηθάνε.

11. Thumbs up ή Thumbs down. Ακόμα και τα αρνητικά σχόλια βοηθάνε ένα βίντεο να κερδίσεις θέσεις.

12. Favorites. Η προσθήκη στα αγαπημένα είναι παράγοντας YouTube SEO.

13. PageRank ή Domain Authority του site που έκανε embed το βίντεο σας. Είναι φανερό ότι όσο πιο σημαντικό είναι το site που ενσωματώνει το βίντεο σας, τόσο πιο πολύ traffic θα πάρει το βίντεο σας και θα έχει και πιο πολλές προβολές.

14. Συνολική ποιότητα του καναλιού στο YouTube.

Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα branded channel, φτιάξτε λογότυπο και το ανάλογο επαγγελματικό channel art.

Για να ντύσετε το εξώφυλλο του καναλιού σας χρειάζεστε μια εικόνα 2560 x 1440 πίξελς. Το δε λογότυπο σας ή η φωτογραφία σας άμα πρόκειται για το προσωπικό σας κανάλι στο YouTube θα πρέπει να είναι 512 x 512 πίξελς σε τετράγωνο σχήμα.

15. Descritpion ή περιγραφή του βίντεο σας.  Η περιγραφή του βίντεο σας με σχετικές πληροφορίες πρέπει να είναι 300-500 λέξεις τουλάχιστον για να έχει καλύτερη μοίρα στα αποτελέσματα αναζήτησης της YouTube. Είναι εξίσου σημαντικό η περιγραφή του βίντεο σας να ξεκινάει με την βασική λέξη κλειδί.

16. Video Transcript ή το κείμενο του βίντεο σας σε αρχείο txt, ανεβασμένο στην επιλογή CC είναι παράγοντας YouTube SEO.

17. YouTube Partners. Άμα εγγραφείτε στο πρόγραμμα YouTube Partners, θα μπορέσετε να ανεβάσετε βίντεο άνω των 15 λεπτών που είναι το όριο και να αποκτήσετε εισόδημα από τις διαφημίσεις που τυχόν θα τρέχουν στο κανάλι σας.

18. Ποιότητα του Video. Όσο πιο ποιοτικά είναι τα βίντεο σας τόσο καλύτερα θα πάνε και από άποψη προβολών στη YouTube.

19. Keywords στο meta tags. Τα meta tags βοηθάνε στην ταξινόμηση από άποψη σχετικότητας ενός βίντεο στη YouTube.

20. Συνδρομητές. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων συνδρομητών που έχει το κανάλι σας στο YouTube. Ο αριθμός των συνδρομητών επηρεάζει γενικά την απόδοση του καναλιού σας στο YouTube και σας βοηθάει να αυξήσετε τα έσοδα σας και να κάνετε χρηματοποίηση των κόπων σας.

Άμα έχετε διαβάσει το αντίστοιχο άρθρο οι 200 παράγοντες SEO του αλγορίθμου της Google, θα έχετε αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για το τι πρέπει να κάνετε για να οδηγήσετε τα βίντεο σας στην πρώτη σελίδα ή αν όχι στην πρώτη θέση του YouTube και της Google.

Η κεντρική φιλοσοφία του YouTube SEO παραμένει η ίδια, μόνο αλλάζουν λίγο οι παράγοντες SEO από τεχνικής σκοπιάς και μόνο.

Ποιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατάταξης σύμφωνα με το YouTube;

youtube

Σύμφωνα με το ίδιο το YouTube, ο νούμερο ένας παράγοντας που μετράει στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας ψηλά στη Google είναι το Watch Time ή στα ελληνικά ο χρόνος παρακολούθησης.

Ο λόγος που θεωρείται ως ο σημαντικότερος παράγοντας κατάταξης είναι γιατί όσο πιο μεγάλος είναι ο χρόνος παρακολούθησης και η θεαματικότητα ενός βίντεο ή ενός καναλιού, τόσες πιο πολλές διαφημίσεις θα μπορεί να δει ο χρήστης και τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαφημιστικά έσοδα της Google.

Μην κάνετε Black Hat SEO στο YouTube

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε μπει στον πειρασμό να πάτε να αγοράσετε views, να αγοράσετε subscribers, likes και οτιδήποτε άλλο για να αυξήσετε λίγο την δημοτικότητα του βίντεο σας.

Θα σας δώσω μια συμβουλή, αποφύγετε τα πάντα που δεν είναι φυσικά γιατί θα τα βρείτε αργότερα μπροστά σας. Ο αλγόριθμος του YouTube είναι πολύ εκλεπτυσμένος και έχει ειδικά φίλτρα στο να αντιλαμβάνεται ποιος κλέβει και ποιος προσπαθεί να χαλκεύσει τα αποτελέσματα αναζήτησης στα βίντεο.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σας υποβαθμίσει το YouTube ή το χειρότερο να κλείσει αυτόματα το κανάλι σας χωρίς προειδοποίηση.

Αντί να σπαταλάτε χρόνο και χρήματα για να προωθήσετε με black hat το βίντεο σας στο YouTube, προτιμήστε να δημιουργήσετε ποιοτικά βίντεο και να καλλιεργήσετε το κοινό σας.

Είναι προτιμότερο να τραβήξετε μερικά βίντεο ακόμα και να ανεβάζετε ένα βίντεο τουλάχιστον την εβδομάδα, παρά να προσπαθείτε με μαύρες και ύποπτες μεθόδους να φανείτε ότι έχετε πάρει χιλιάδες προβολές και συνδρομητές.

Το Netflix Effect

Το YouTube έχει έσοδα από τις διαφημίσεις και ως διαφημιστική πλατφόρμα δεν θέλει να φεύγουν οι χρήστες μέσα από αυτό, ούτε για πλάκα. Όσο πιο πολύ παραμένουν οι χρήστες καθηλωμένοι μέσα στο YouTube, τόσο πιο πολλά βίντεο παρακολουθούν και συνάμα παρακολουθούν και πιο πολλές διαφημίσεις.

Το 95% των εσόδων της Google που είναι η μαμά εταιρεία του YouTube προέρχονται από τις διαφημίσεις.

Φροντίστε να κρατήσετε το ενδιαφέρον των θεατών σας αδιάλειπτο. Σπάστε το βίντεο σας με αστεία και ανέκδοτα, βάλτε ένα μουσικό χαλί και προτείνεται άλλα βίντεο στο τέλος ή στο μέσον του βίντεο σας.

Κάντε τα πάντα για να κρατήσετε τον επισκέπτη μέσα στο κανάλι σας και να δει όσο περισσότερα βίντεο μπορεί.

YouTube SEO: Ξέχασα κάτι;

Σίγουρα δεν μπορούμε να καλύψουμε όλο το εύρος του αλγορίθμου SEO του YouTube με ένα τόσο μικρό άρθρο. Όπως και δεν είναι 100% σίγουρο ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες όντως επηρεάζουν και σε τι βαθμό ο καθένας το SEO στο YouTube.

Πιθανολογούμε σύμφωνα με πειράματα που έχω κάνει προσωπικά στο SEO, αλλά και γενικά ειδικοί στο χώρο του SEO ότι αυτοί είναι οι βασικότεροι παράγοντες στο YouTube SEO. Ωστόσο, θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις σχετικά με το YouTube, τη Google και το SEO.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και να πατήσετε το καμπανάκι για να βλέπετε κάθε Δευτέρα στις 9 και ένα καινούριο βίντεο για το SEO.

Μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα μυστικά στο SEO, βγείτε στην πρώτη θέση της Google και νικήστε τον ανταγωνισμό!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

YouTube SEO Πηγές:

 

1 σκέψη στο “YouTube SEO: Πως να βγει το βίντεο σας πρώτο αποτέλεσμα”

 1. Γιάννη άλλο ένα άρθρο σου με αξία. Λύνει πολλές απορίες μου σχετικά με το youtube. Έχω όμως και μία χαζή απορία. Αν κατεβάσω video από άλλο χρήστη (από εξωτερικό) και το ανεβάσω με δικά μου σχόλια τι μπορεί να γίνει? Θα με κυνηγήσουν? Υπάρχει νόμιμος τρόπος να βάλω video στο κανάλι μου από άλλον χρήστη?

  Απάντηση

Σχολιάστε