ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Pinterest: Νεο Social Media SEO Site!

pinterest

Pinterest: Νεο Social Media SEO Site!

Όπως φαίνεται το Pinterest ήρθε για να μείνει, διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους πίστευαν ότι μετά τα Facebook και Twitter δεν υπάρχει χώρος για άλλα social networks.

Μην ξεχάσετε να με κάνετε follow στο Pinterest!

Η σχετικά νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης κατόρθωσε πολύ σύντομα να γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Για του λόγου το αληθές, το μήνα Φεβρουάριο του 2014κατέγραψε 17.8 εκατομμύρια unique visitors μόνο στις ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Barack Obama.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Experian, το Pinterest αποτελεί αυτή τη στιγμή το τρίτο δημοφιλέστερο social network στον κόσμο, εκτοπίζοντας πανίσχυρες ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως τα LinkedIn, Tumblr και Google+.

Τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόταν στη 10η θέση της κατάταξης, εκπλήσσοντας τους περισσότερους με την επιτυχημένη πορεία του. Από τον Ιανούαριο μέχρι το Φεβρουάριο, το Pinterest είδε την κίνηση του να αυξάνεται κατά 50% και δικαιωματικά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση.

Οι χρήστες του Pinterest ξοδεύουν κατά μέσο όρο 89 λεπτά το μήνα στο site, αριθμός που υστερεί σημαντικά των 405 λεπτών του Facebook αν και φυσικά είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συγκρίσεις.

Επίσης από τις 20 Μαρτίου του 2014 προσφέρεται πλέον και στην Ελληνική γλώσσα και φαίνεται να κερδίζει έδαφος και στην ελληνική αγορά!

Το Pinterest με αριθμούς

 • To Pinterest έχει 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα  από το σύνολο των 70 εκατομμυρίων χρηστών στο σύνολο
 • Έχει περισσότερους από  50 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα
 • 5 εκατομμύρια article pins” την ημέρα
 • Οι γυναίκες χρησιμοποιούν  five πέντε φορές περισσότερο το Pinterest από τους άντρες
 • Οι χρήστες του Pinterest στην Αμερική περνάνε μια ώρα το μήνα  στο site
 • To Pinterest φέρνει περισσότερο  referral traffic από το  Twitter, LinkedIn, και το  Reddit συνδυαστικά!

Pinterest και SEO – Google

pinterest-pin

Η Google από το 2013 τον Σεπτέμβριο έχει εντάξει στον αλγόριθμό της και το Pinterest με 0,40 βαρύτητα. Αυτό σημαίνει ότι το pinterest θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google, επίσης, sites με ενσωματωμένο pinterest και bacκlinks από το pinterest θα ανεβαίνουν στην κατάταξη της Google!

To συμπέρασμα είναι ένα: To Pinterest αποτελεί έναν δυνατό και δυναμικό παράγοντα SEO!

Εργαλεία Επιτυχίας στο Pinterest

Ξέρω ότι για πολλούς από σας όλα αυτά μοιάζουν κινέζικα, αλλά θα ήθελα να σας παραθέσω μερικά εργαλεία για να ξεχωρίσετε στο Pinterest και να νικήσετε τον ανταγωνισμό!

Pinterest’s Blog

Postris: Σας βοηθάει να βρείτε τα πιο δημοφιλή pins.

Viraltag: Σας βοηθάει αυτό το εργαλείο να οργανώσετε τα pins σας για να μην το παρακάνετε! Επίσης έχει και δωρεάν analytics!

Curalate: Σας βοηθάει να υπολογίσετε τον βαθμό με τον οποίο οι χρήστες έχουν αναμιχθεί με τα pins σας!

PinAlerts: Το αντίστοιχο των Google Alerts που σας προειδοποιεί για νέες ενημερώσεις με τα αγαπημένα σας pins!

Rich Pins: Εμπλουτίστε τις φωτογραφίες σας με τιμές! Δημιουργήστε ένα Pinterest Shop! Καλό ε;

Συμβουλές Επιτυχίας στο Pinterest

pinterest

 1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Pinterest με τη λέξη κλειδί για το site, blog, eshop σας. Για παράδειγμα εάν η λέξη κλειδί είναι SEO, θα ανοίξετε έναν λογαριασμό με τη λέξη κλειδί SEO ή παράγωγά της χωρισμένα με παύλα όπως SEO-BLOG.
 2. Επιβεβαιώστε το site σας στο Pinterest.
 3. Ανεβάστε την προσωπική σας φωτογραφία και βάλτε link το site σας. Φτιάξτε το προφίλ σας όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.
 4. Δημιουργήστε μερικά pinboards με τις λέξεις κλειδιά και αρχίστε να κάνετε pin τα άρθρα τις σελίδες και τα προϊόντα ή φωτογραφίες από το site σας στο pinterest στο ανάλογο board.
 5. Κάντε follow μερικά άλλα άτομα στο Pinterest. Στόχος είναι να κάνετε follow χιλιάδες άτομα για να αρχίσουν να σας ακολουθάνε και αυτοί.
 6. Προσθέστε ένα κουμπί pinterest στη share bar στο site σας. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Alternative Digg για το WordPress blog που έχω.
 7. Συνδέστε το Pinterest με το Twitter και το Twitter με το Facebook. Έτσι έχετε φτιάξει ένα linkwheel! Συγχαρητήρια! Τώρα κάθε φορά που θα κάνετε pin, το pin σας θα γίνεται αυτόματα tweet, share και like στο Facebook!
 8. Οργανώστε τα pins σας και τα pinboards σας σωστά γιατί η εικόνα μετράει πάρα πολύ! Φροντίστε να έχετε πολύ καλές εικόνες ή φωτογραφίες! Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις!

Καλή επιτυχία και καλό pinning!

 

Pinterest Πηγές

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε