ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Εκπληκτικά SEO Tools για να βγείτε στην πρώτη σελίδα Google!

SEO TOOLS GOOGLE GREECE

7 Εκπληκτικά SEO Tools για να βγείτε στην πρώτη σελίδα Google!

Πως θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε όλα τα νέα τεχνολογικά εργαλεία για να βγάλετε την ιστοσελίδα σας πρώτη στις μηχανές αναζήτησης

Κάθε μέρα καινούρια εργαλεία για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης παρουσιάζονται συνεχώς με την υπόσχεση ότι θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα μας να κερδίσει θέσεις έναντι των ανταγωνιστών ή και να αυξήσει την κατάταξη της για όλες τις λέξεις κλειδιά που στοχεύουμε.

Στην πορεία μου στο SEO έχω δοκιμάσει δεκάδες τέτοια πολλά υποσχόμενα εργαλεία και μόνο λίγα από αυτά είναι όντως χρήσιμα για να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να αρχίσουν να χτυπάνε μανιωδώς τα τηλέφωνα.

Συνεχίστε παρακάτω για να δείτε ποια από όλα αυτά τα εργαλεία μπορούνε να εκτοξεύσουν το site σας στα ύψη.

1 XENU Broken links finder

Το Xenu είναι ένα εργαλείο όπου μπορείτε να βρείτε τα σπασμένα links στην ιστοσελίδα σας. Αν και το περιβάλλον διαχείρισης μοιάζει να είναι λίγο απογυμνωμένο από γραφικά και όλα αυτά τα γραφικά που αποσπούν την προσοχή, η χρησιμότητα του είναι πολύ μεγάλη.

Η Google και οι άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως η Bing, Baidu και Yandex δίνουν μεγάλη σημασία σε πόσους μη ενεργούς συνδέσμους έχετε στην ιστοσελίδα σας. Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορεί να δείχνουν σε άλλες εσωτερικές σελίδες ή να είναι εξερχόμενοι και να δείχνουν σε ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν πια.

Μόλις έτρεξα το XENU, αφού το κατέβασα και το εγκατέστησα στον υπολογιστή μου, διαπίστωσα ότι είχα περισσότερους από 70 συνδέσμους οι οποίοι δεν ήτανε ενεργοί ή έδειχναν σε λάθος διεύθυνση.

Αφού ασχολήθηκα κάμποσες ώρες με το να εντοπίσω και να καθαρίσω όλους αυτούς τους άχρηστους συνδέσμους, είδα ότι η ιστοσελίδα μου πήρε μια ανάσα και ανέβηκε κατά 20% στη Google. Αυτό ήτανε το ποσοστό ανόδου των οργανικών επισκέψεων που είχα μετά το καθάρισμα με το XENU.

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για κάθε ιστοσελίδα που είναι κάπως παλιά σε χρόνο λειτουργίας και που έχει πολλούς εξερχόμενους συνδέσμους.

2 PingMyUrl.com

Το PingMyUrl είναι ένα online SEO TOOL που κάνει ping το blog ή το site σας σε χιλιάδες μηχανές αναζήτησης, καταλόγους και servers. Η συχνότητα του ping και το πόσο αυτό μπορεί να βοηθήσει ή να βλάψει την ιστοσελίδα σας είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Όμως όταν έχω νέο περιεχόμενο ή έχω ανεβάσει νέα προϊόντα στο eshop μου και ακόμα δεν τα έχει ταξινομήσει η Google, καλό θα ήτανε να κάνω ping όλο το link του νέου προϊόντος ή του νέου περιεχομένου της ιστοσελίδας.

Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχω ταχύτερη ταξινόμηση των νέων σελίδων, άρθρων ή προϊόντων από τις μηχανές αναζήτησης γιατί κάθε ping δίνει σήμα στις αράχνες των μηχανών να διατρέξουν όλο το site μου ξανά για την εξεύρεση νέου περιεχομένου.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να κάνετε ping είναι η δημοσίευση σε social media όπως το twitter και τα social bookmarking sites όπως το instapaper, το Google Bookmarks και το Stumble Upon.

Προσωπικά χρησιμοποιώ και τις δύο μεθόδους για κάθε νέο περιεχόμενο που ανεβάζω στο site μου.

3 Pingdom Website Speed Tool

Η μέτρηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας μας αλλά και κάθε επιμέρους σελίδας εντός του site μας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας SEO που εκτός από τις μηχανές αναζήτησης θα επηρεάσει και τα ποσοστά μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες.

Με το Pingdom μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και να δείτε τι είναι αυτό που καθυστερεί περισσότερο στο να τρέξει η ιστοσελίδα σας. Μόνο με μια μικρή δίαιτα για να απαλλάξετε την ιστοσελίδα σας από τα περιττά μπορείτε να δείτε έως και 50% αύξηση στην οργανική επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης.

Σκεφτείτε το διπλά πριν παραφουσκώσετε την πρώτη σας σελίδα για να κάνετε το site σας να μοιάζει πλούσιο. Η πρώτη σελίδα αλλά και οι επιμέρους δεν θα πρέπει να είναι πλούσιες σε γραφικά και βαριές φωτογραφίες αλλά πλούσιες σε περιεχόμενο.

Αφαιρέστε όλα τα περιττά και δείτε τι διαφορά θα έχει η ιστοσελίδα σας σε επισκεψιμότητα και σε ανταπόκριση πελατών στα προϊόντα και στις υπηρεσίες σας.

Το Pingdom με βοήθησε να ξεφορτωθώ επίσης και όλα εκείνα τα βαριά plugin του WordPress που δεν προσέφεραν και κάτι ιδιαίτερο στην λειτουργία του site, ούτε αύξαναν την πραγματική αξία που έπαιρνε ο επισκέπτης.

Άλλα παρόμοια εργαλεία με το Pingdom είναι τα:

Προσοχή, πριν τα δοκιμάσετε, θα πρέπει να ξέρετε από που θα εκκινήσετε τις υπηρεσίες δοκιμής. Από ποια χώρα εννοώ θα ξεκινήσει να δοκιμάζει την ταχύτητα ο test server. Αν η ιστοσελίδα σας φιλοξενείτε σε Server του εξωτερικού τότε τα απόλυτα νούμερα σε ταχύτητα θα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που θα έχει στην Ελλάδα.

4 Ahrefs Anchor Cloud

Το ahrefs είναι πολύ σημαντικό εργαλείο SEO αν και ακριβούτσικο για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε ανταγωνιστική ανάλυση της ιστοσελίδας σας έναντι άλλων ιστοσελίδων.

Δείτε πόσο καλά τα πάνε στις μηχανές αναζήτησης οι ανταγωνιστές σας, δείτε πόσα backlinks έχετε αποκτήσει εσείς έναντι αυτών, πόσα έχετε χάσει και γενικά άμα το ισοζύγιο των backlinks χαμένων με κερδισμένων είναι υπέρ σας.

Η σημαντικότερη όμως λειτουργία του Ahrefs είναι το Anchors Cloud που είναι ανάλογο με το tag cloud του WordPress. Άμα δεν είστε εξοικειωμένοι με το tag cloud του WordPress, τότε θα σας εξηγήσω ακριβώς τι σημαίνει.

Anchor text είναι η λέξη κλειδί με την οποία συνδέονται τα άλλα site με το δικό σας. Έτσι εάν θέλετε να δείτε με ποιες λέξεις κλειδιά φαίνεται το site σας στις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το anchor cloud.

Παρατηρώντας τις λέξεις κλειδιά που έχουνε πιάσει οι μηχανές αναζήτησης στην πραγματικότητα σε σύγκριση με αυτές που εσείς νομίζετε ότι έχετε βάλει μπορείτε να καταλάβετε τι κάνατε λάθος και πως θα πρέπει να συνδέεστε με τα άλλα site όταν δημιουργείτε backlinks προς το δικό σας.

Άλλα παρόμοια εργαλεία με το Ahrefs είναι τα

5 Google Webmaster Tools

Από τα πιο κλασικά και σημαντικότερα εργαλεία για να ταξινομήσετε και να ελέγξετε κατά πόσο εύκολα και απρόσκοπτα διατρέχουν οι αράχνες της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης παγκοσμίως είναι τα Google Webmaster Tools.

Όλα ξεκινάνε και όλα επιστρέφουνε στην Google.

Με τα Webmaster Tools μπορείτε να καταχωρήσετε το sitemap της ιστοσελίδας σας και να δείτε άμα έχετε πιθανά λάθη στο crawling είτε λόγω προβλημάτων στον server ή στο robots.txt αρχείο.

Σας το συστήνω να το χρησιμοποιήσετε ανεπιφύλακτα για να παίρνετε απευθείας πληροφορίες από την πηγή. Παρόμοιο εργαλείο με το Google Webmaster Tools είναι το Bing Webmaster Tools.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην χρήση του disavow tool που βρίσκεται μέσα στην πλατφόρμα των online SEO tools για Webmasters της Google. Επειδή η λανθασμένη χρήση του μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την ιστοσελίδα σας, καλό θα ήτανε άμα ήσαστε αρχάριοι στο SEO να μην το πειράξετε καθόλου και να μην ασχοληθείτε με αυτό το εργαλείο.

6 Yoast SEO

Το Yoast SEO είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσθετα για SEO για WordPress sites από το Ολλανδό Yoast. Το Yoast SEO plugin δεν είναι ο μόνος λόγος που το WordPress είναι πρώτο παγκοσμίως απόψη SEO στις μηχανές αναζήτησης.

Τα πολύ χρήσιμα εργαλεία του προσθέτου σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αυτόματα το sitemap της ιστοσελίδας σας και να διορθώσετε πάρα πολλά λάθη που ίσως να υπάρχουν. Σας βοηθάει ακόμη να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας με τη δημιουργία μικρότερων σε μήκος τίτλων, με την προσθήκη διαφορετικών meta tags και meta description για κάθε σελίδα, προϊόν ή δημοσίευση και με τον καθαρισμό του WordPress από τα άχρηστα για το SEO αρχεία.

Σαφώς ένα κλασικό πλέον πρόσθετο που έχει ανεκτίμητα αξία γιατί κάνει την δουλειά άλλων 10 προσθέτων μαζί.

Στην ίδια σειρά του Yoast SEO υπάρχουν και τα αντίστοιχα premium ή επ’ αμοιβή πρόσθετα που μπορείτε να αγοράσετε όπως το Yoast SEO Premium, το Video SEO και το Yoast Local.

Αντίστοιχα πρόσθετα σαν το Yoast SEO υπάρχουν αρκετά για το WordPress, όμως δεν σας συστήνω κανένα που να μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τις λειτουργίες του Yoast SEO.

7  Woorank

Αναλύστε την ιστοσελίδα σας για να ελέγξετε τις επιδόσεις της σε περισσότερους από 70 παράγοντες SEO κρυφούς και φανερούς! Αξιοσημείωτο είναι ότι το Woorank είναι παραγωγή της γειτονικής μας Τουρκίας και υπάρχουν δεκάδες Τούρκοι ειδικοί του SEO που θα αναλύσουν την ιστοσελίδα σας και θα σας υποδείξουν ακριβώς τι πρέπει να βελτιώσετε και τι να κρατήσετε από άποψη SEO.

Ένα από τα θετικά του Woorank είναι ότι σας έχει μια πολύ πλήρης εικόνα για το τι γίνεται στην ιστοσελίδα σας αυτή της στιγμή σε δύο βασικούς τομείς:

Ένα όμως από τα αρνητικά του Woorank είναι ότι δεν σας παρέχει σε βάθος υποστήριξη του τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε και δεν είναι και προσαρμοσμένο για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς.

Αυτό που δεν μου άρεσε επίσης είναι ότι λαμβάνει υπόψη τον άκυρο για το SEO δείκτη ALEXA για να υπολογίσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Τη δική μου ιστοσελίδα την βγάζει ανώτερη σε εκτίμηση επισκεψιμότητας από πολλά άλλα δημοσιογραφικά portals, εσφαλμένα βέβαια.

Κατά τα άλλα όλη η προσέγγιση και οι συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνετε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρόμοια εργαλεία με το Woorank είναι το Google Pagespeed Tool.

Η φιλοσοφία της έρευνας των καταλληλότερων SEO Tools

Η φιλοσοφία της έρευνας, δοκιμής και σύγκρισης του τι δουλεύει και τι όχι στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης σήμερα ήτανε για να σας δώσω τα πιο χρήσιμα seo tools μέσα από αυτήν την μικρή SEO tools review ή επισκόπηση.

Έχω περάσει πάνω από 6 μήνες δοκιμάζοντας ποιο από όλα αυτά τα εργαλεία δουλεύουν και ποιο όχι.

Σίγουρα δεν έχω δοκιμάσει όλα τα εργαλεία που υπάρχουν, όμως είχα το χρόνο  και την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω και να δοκιμάσω αρκετά εργαλεία για να σας δώσω μια πραγματική εικόνα για το τι δουλεύει σήμερα και πως μπορείτε να ανεβάσετε έστω και σε ένα μικρό ποσοστό την ιστοσελίδα σας στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Έστω και 10% να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας με κάθε εργαλείο, θα πάρετε ένα σωρευτικό 70% που πιστεύω ότι δεν είναι και άσχημα! Εσείς τι λέτε;
Άμα πιστεύετε ότι έχω ξεχάσει ή παραλείψει κάτι, μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο.

Δείτε περισσότερα για τα SEO Tools:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα κρύπτο:

1 σκέψη στο “7 Εκπληκτικά SEO Tools για να βγείτε στην πρώτη σελίδα Google!”

  1. Πολύ μεγάλη συλλογή εργαλείων SEO John. Ειδικά το Woorank είναι ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία, γιατί κάνοντας κλικ μπορείτε να πάρετε τις πιο σημαντικές μετρήσεις μιας ιστοσελίδας εδώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

    Απάντηση

Σχολιάστε