ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Η Διαδικασία Χτισίματος Links Βήμα Βήμα

Link-Building

Η Διαδικασία Χτισίματος links  Βήμα Βήμα

Πιστεύω να έχετε αντιληφθεί ότι η διαδικασία χτισίματος συνδέσμων (link building)  θα πρέπει να είναι αργή και σταθερή σαν μαραθώνιος και όχι ένα ξέσπασμα, ένα σπριντ. Στην πραγματικότητα πάρα πολλά sites προσπαθούνε να πετύχουν μέσω black hat SEO λογισμικού την ζεύξη χιλιάδων συνδέσμων με τη σελίδα τους, μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή αποκλείστηκαν από την Google.

Έχω πειραματιστεί όλα αυτά τα χρόνια με πάρα πολλά λογισμικά και υπηρεσίες παραγωγής links, άλλες δωρεάν, άλλες πληρωμένες. Κατά 90% οι προσπάθειες δημιουργίας αποτελεσμάτων SEO με αυτοματοποιημένο λογισμικό ή εργαλεία είναι αποτυχημένες ή έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μηχανές αναζήτησης.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αποκαλύψω το μυστικό ή την τέχνη για να χτίσετε χιλιάδες links για τα site σας. Έχω εφαρμόσει αυτή τη γνώση μου μοιράζομαι μαζί σας για να επιτύχω εκπληκτικές θέσεις για τα δικά μου site και blog στο παρελθόν.

 Μάθετε περισσότερα για το πως θα βγείτε στην πρώτη σελίδα στη Google.

Βασικοί Κανόνες Χτισίματος Links

 1. Η διαδικασία χτισίματος συνδέσμων κρατάει για μήνες ή πρέπει να κρατάει για μήνες.

 2. θα πρέπει να υπάρχει μία ρέγουλα στο χτίσιμο συνδέσμων. Εάν γίνει πολύ γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε τις σχετικές ποινές από την εταιρεία Google. Εάν γίνει πολύ αργά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να νικήσουμε τον ανταγωνισμό! Το να βρείτε την τέλεια ισορροπία στον ρυθμό χτισίματος συνδέσμων είναι το καλύτερο και το ασφαλέστερο. Απαιτείται όμως εμπειρία και πειραματισμός. Έχω επενδύσει πάρα πολύ χρόνο σε αυτήν την διαδικασία, όταν μιλάμε για χρόνο, εννοώ χρόνια.

 3. Ο μοναδικός αστάθμητος παράγοντας είναι η Ανταγωνιστικότητα της αγορά – στόχου. Βρίσκοντας λιγότερες ανταγωνιστικές αγορές ή λιγότερο ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά θα σας βοηθήσει πάρα πολύ για να κατακτήσετε πρώτες θέσεις.

 4. Ποτέ μην ξεκινήσετε την διαδικασία χτισίματος συνδέσμων εάν δεν έχετε ολοκληρώσει την εντός σελίδας βελτιστοποίηση (on-page optimization).

 5. Δημιουργήστε ένα φύλλο εργασίας στο Excel και καταγράψτε σε 2 ξεχωριστά φύλλα δύο λίστες. Μία λίστα με τους συνδέσμους που θέλετε να αποχτήσετε σε σελίδες στόχους και αφήστε μια λίστα κενή για να καταγράψετε τους συνδέσμους που έχετε αποκτήσει και πότε. Φροντίστε να αποκτήσετε συνδέσμους για 10 βασικές λέξεις κλειδιά και όχι παραπάνω. Για κάθε λέξη κλειδί πρέπει να κρατάτε αρχείο στο excel. Επίσης θα έχετε και ένα αρχείο με απευθείας συνδέσεις στη σελίδα σας χωρίς λέξεις κλειδιά. Αν σας φαίνεται πολύς ο όγκος εργασίας για αρχή, απλώς ξεκινήστε με μία, δύο ή τρεις λέξεις κλειδιά και αργότερα θα αναπτυχθείτε περισσότερο.

 6. Ξεκινήστε κύκλους SEO – χτισίματος συνδέσμων χρησιμοποιώντας κάποια διασπορά συνδέσμων από διαφορετικές πηγές. Ποτέ μην έχετε μια μονάχα πηγή χτισίματος συνδέσμων.

 7. Δημιουργήστε ένα πλάνο SEO και συμπεριλάβατε μερικούς κύκλους SEO, οι κύκλοι SEO θα πρέπει να είναι μηνιαίοι ή εβδομαδιαίοι. Ένα καλό πλάνο SEO περιλαμβάνει 12 ή 10 μηνιαίους κύκλους. Σε αυτό θα πρέπει να στοχεύσετε κι εσείς.

 8. Τέλος, καλό θα ήταν να έχετε ήδη δημιουργήσει τρία με πέντε άρθρα πυλώνες για το blog σας και να έχετε γράψει τουλάχιστον 10 με 20 δευτερεύοντα άρθρα για κάθε πυλωνικό άρθρο που θα υποστηρίζουν και θα διασυνδέονται.

 Πλάνο SEO  και κύκλος SEO

Αυτά είναι αναλυτικά τα βήματα για έναν επιτυχημένο κύκλο SEO:

1.Δημιουργήστε, μετατρέψτε σε πολλά παρόμοια αντίγραφα, αλλά όχι ίδια (article spinning) και διανείμετε ένα τουλάχιστον άρθρο το μήνα. Το κάθε άρθρο θα πρέπει να εμπεριέχει ένα ή δύο συνδέσμους που να δείχνουν στην σελίδα προσγείωσης (landing pages) των επισκεπτών. Συνήθως αυτοί οι σύνδεσμοι εμπεριέχονται στο τμήμα των προφίλ του συγγραφέα του άρθρου. Ένα λογισμικό spinner θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε από το ίδιο μητρικό άρθρο, πολλά άλλα άρθρα. Ο ρυθμός υποβολής θα έπρεπε να είναι καθημερινός και να υποβάλλεται άρθρα τουλάχιστον σε 50 αθρογραφικά blogs.

2.Υποβάλετε τη σελίδα σας σε καταλόγους με υψηλό PR. H υποβολή της σελίδας σε καταλόγους είναι ένας μοναδικός τρόπος για να δημιουργήσετε μοναδικούς μονόδρομους συνδέσμους στο site σας. Το αρνητικό είναι ότι αυτοί οι κατάλογοι θα χρειαστούν από ώρες έως εβδομάδες για να συμπεριλάβουν τον σύνδεσμό σας.  Ο σωστός ρυθμός είναι 25 με 50 κατάλογοι το μήνα, χωρισμένα σε τέσσερις φορές το μήνα.

 1. Υποβάλλετε περιεχόμενο σε blogs που είναι dofollow. Αρκεί να βρείτε μια σειρά από blogs τα οποία είναι αξιόπιστα και έχουν υψηλό PR. Θα πρέπει να εστιαστείτε στα blogs τα οποία ανήκουν στην δική σας κλαδική αγορά και να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο. Ο κατάλληλος ρυθμός είναι 10 με 20 αποστολές σε blog το μήνα. Ο καλύτερος τρόπος υποβολής περιεχομένου σε blogs είναι μέσω των σχολίων. Αν και μερικά blogs δεν επιτρέπουν οποιοδήποτε σχόλιο να αναρτηθεί, σύντομα θα βρείτε τα blog που το επιτρέπουν. Αν δεν μπορείτε να βρείτε αρκετά κλαδικά Blogs, τότε δώστε έμφαση στα γενικού περιεχομένου με υψηλό PR.

 2. Υποβολές σε Φόρουμς. Τα φόρουμ είναι μια πολύ καλή πηγή συνδέσμων και επισκεψιμότητας. Πάρα πολλά από αυτά δεν θα σας επιτρέψουν να αφήσετε την υπογραφή σας άμα δεν έχετε ήδη ολοκληρώσει 10 υποβολές συνολικά. Περίπου 20 αποστολές σε φόρουμς το μήνα είναι πάρα πολύ καλές για αρχή. Οι υποβολές σε Φόρουμς, όπως και στα blog απαιτούνε κάποιο διάστημα και πρέπει να είστε υπομονετικοί.

 3. Υποβολές Προφίλ. Κάθε μήνα καλό θα ήταν να υποβάλετε το περιεχόμενο της σελίδας σας σε σελίδες υψηλού προφίλ, όπως η Wikipedia. Στο ξεκίνημα, 10 σελίδες υψηλού προφίλ είναι αρκετές, ενώ μετά μπορείτε να εντατικοποιήσετε τις προσπάθειές σας. Κάθε μήνα αποστέλλω περιεχόμενο σε τέτοιες σελίδες υψηλού προφίλ και μετά επανέρχομαι κάθε μήνα και εξετάζω τους συνδέσμους αν έχουν ενταχθεί.

 4. Υποβολές σε Ιστολόγια Δημοσίευσης Τύπου. Κάθε μήνα θα πρέπει να διανείμετε δελτία τύπου για το ιστολόγιο σας. Όπως οι υποβολές άρθρων έτσι και τα ιστολόγια δημοσίων σχέσεων κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ένα δελτίο τύπου εμπεριέχει περίπου στις 350 λέξεις, όσο μισό άρθρο. Πάλι η διαδικασία είναι απλή χρησιμοποιούμε έναν article spinner για να δημιουργήσουμε άρθρα και μετά υποβάλλουμε το δελτίο τύπου σε διάφορα ιστολόγια δωρεάν ((παράδειγμα: Pr-inside, Free-Press-Release.com, PRlog.org, etc.)

7.Υποβολές σε κοινωνικά δίκτυα. Αν και πολλά κοινωνικά δίκτυα δεν παρέχουν dofollow συνδέσμους όπως το facebook, όμως παρέχουν μεγάλη προβολή και επισκεψιμότητα. Στα κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνονται και οι σελίδες κοινωνικών σελιδοδεικτών, όπως το digg.com και το delicious.com

 1. Υποβολές σε κανάλια βίντεο.  Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα νέο βίντεο κάθε εβδομάδα ή μήνα ή να κάνετε μια ολοκληρωμένη σειρά βίντεο και να την υποβάλετε στα βιντεοκάναλα. Υπάρχουν πάνω από 20 τέτοια κανάλια όπως το YouTube. Θα πρέπει λοιπόν να υποβάλετε τα βίντεό σας σε πάνω από 10 τέτοια κανάλια το μήνα. Το βίντεο μάρκετινγκ πλέον είναι μια πολύ εξελιγμένη στρατηγική για να αποκτήσετε μεγάλες ροές επισκεψιμότητας και να χτίσετε το προσωπικό σας όνομα και τη φήμη σας. Ο κόσμος λατρεύει τα βίντεο!

Ξεκινήστε λοιπόν άμεσα την πρώτη σας μηνιαία καμπάνια SEO με τις λέξεις κλειδιά που έχετε κατά νου και ολοκληρώστε με επιτυχία τον πρώτο κύκλο SEO. Ο πρώτος κύκλος SEO θα είναι πιο κουραστικός και πιο χρονοβόρος από τους επόμενους. Θα χρειαστείτε πολύ χρόνο μέχρι να βρείτε τις κατάλληλες ιστοσελίδες για σας. Μην πελαγώνετε, στην πορεία θα βρείτε τρόπους να αυτοματοποιήσετε τον κύκλο SEO. Θα βρείτε το κατάλληλο λογισμικό για να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας και θα ξεσκαρτάρετε τι δεν αποδίδει από τι αποδίδει. Ιδιαίτερη σημασία έχει να μην τα παρατήσετε! Συνεχίστε και τα αποτελέσματα θα έρθουν!

Διαβάστε περισσότερα για την δημιουργία backlinks:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Η Διαδικασία Χτισίματος Links Βήμα Βήμα”

 1. καλησπέρα Γιάννη,

  Ο οδηγός σου είναι πολύ περιεκτικός & αναλυτικός! Συγχαρητήρια για την εξαίσια δουλειά που έχεις κάνει!
  Θέλω να σε ρωτήσω τα εξής:
  Όταν έχεις ένα site & θες να το προωθήσεις στην Ελλάδα τα sites που αναφέρεις παραπάνω όπως press releases, social bookmarking & article directories ωφελούν το site?
  Δλδ το κάνεις για να πάρεις το backlink μόνο & αδιαφορείς για το bounce rate διότι είναι αγγλόφωνα sites;
  Διότι εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά sites τέτοιου είδους.
  Επίσης το article spinner λειτουργεί αν είναι ελληνικό το περιεχόμενο;
  Αναμένω την απάντηση σου!
  Φιλικά,

  Παναγιώτης

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ φίλε Παναγιώτη για την ερώτηση σου. Δυστηχώς, αν και το bounce rate είναι παράγοντας SEO, θα κάνεις μια θυσία για να πάρεις τα πολύτιμα backlinks.

   Το ίδιο κάνω και γω αναγκαστικά.

   Το article spinner δεν λειτουργεί στα ελληνικά παρά μόνο στα αγγλικά. Τουλάχιστον αυτά που έχω βρει.

   Απάντηση

Σχολιάστε