ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

WEB PROMOTION

WEB PROMOTION GOOGLE GREECE-1

Web Promotion στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πως να προωθήσετε σωστά την ιστοσελίδα σας για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google χωρίς να φάτε penalty!

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σας φέρει την απαραίτητη κίνηση και πελατεία από το ίντερνετ ώστε να γίνει η ηλεκτρονική σας επιχείρηση ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα βιώσιμο.

Θα πρέπει στην συνέχεια με κάποιο τρόπο να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα σας κάθε μήνα για να ανέβει στις μηχανές αναζήτησης και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό.

Θα χρειαστεί δηλαδή η ιστοσελίδα σας το κατάλληλο web promotion που θα πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο για να μην τιμωρηθείτε από την Google και αντί για άνοδο να έχετε πτώση από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη για να κάνετε το web promotion της ιστοσελίδας σας σωστά, διαβάστε παρακάτω.

7 Κριτήρια επιλογής μιας σωστής εταιρείας web promotion

WEB PROMOTION GOOGLE GREECE-2

1 Βγαίνει η ίδια στις μηχανές αναζήτησης; 

Αν όχι, μάλλον έχετε κοιτάξει σε λάθος μέρος. Αν ναι θα πρέπει να δείτε με πόσες λέξεις κλειδιά και σε ποιες θέσεις.

2 Έχει κάποιο σταθερό πελατολόγιο;

Έχει σταθερούς πελάτες που τους κάνει κάθε μήνα web promotion ώστε να διατηρήσουν τις ήδη υπάρχοντες θέσεις τους στη Google και να κερδίσουν και καινούριες με νέες λέξεις κλειδιά αλλά και φράσεις κλειδιά;

Αν η μέθοδος της είναι για να βγαίνετε μόνο με μία λέξη κλειδί μάλλον δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρει κάποια πιθανή συνεργασία μαζί τους.

3 Ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί για το web promotion;

Όταν λέμε μεθόδους εννοούμε ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσει για αυξήσει την ορατότητα της ιστοσελίδας σας (google visibility) στις μηχανές αναζήτησης.

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική web promotion ή προώθησης της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα εργαλεία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων και μάρκετινγκ όπως:

  • Παραγωγή περιεχομένου
  • Δημιουργία ποιοτικών backlinks
  • Social signals
  • Παραγωγή βίντεο
  • Καταχώρηση σε επαγγελματικούς οδηγούς
  • Digital Marketing

4 Έχει η εταιρεία web promotion καλοστημένο site;

Αν η ιστοσελίδα της εταιρείας που θα θέλατε να αναλάβει το web promotion δεν έχει καλοστημένο site η ίδια ή η ιστοσελίδα της είναι δύσχρηστη ή παλιάς τεχνολογίας δεν σημαίνει ότι είστε σε καλό δρόμο επειδή η λαϊκή παροιμία λέει ότι το σπίτι του μάστορα είναι άφτιαχτο.

Η ιστοσελίδα κάθε εταιρείας web promotion θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αποδεκτή σχεδιαστικά και εύχρηστη, ενώ θα πρέπει να είναι ήδη φτιαγμένη με τις βασικές αρχές του mobile first design.

5 Ζητήστε περισσότερες από μία προσφορές

Καλό θα ήταν για να είστε και εσείς σωστά με τον εαυτό σας να ζητήσετε και άλλες προσφορές για την προώθηση της ιστοσελίδας σας και από άλλες εταιρείες.

Συγκρίνετε τις προσφορές σας και βγάλτε τη μέση τιμή για να έχετε μια τιμή βάσης. Μετά συγκρίνετε τις μεθόδους web promotion που προτείνει κάθε εταιρεία.

6 Μην εμπιστεύεστε ποτέ εταιρείες web promotion που σας βρήκαν αυτές

Άμα κάποια εταιρεία web promotion σας πάρει τηλέφωνο ή χτυπήσει την πόρτα σας μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Εφόσον η ίδια δεν έχει βρει τον τρόπο να κάνει σωστά το inbound marketing, να προσελκύσει πελάτες μάλλον δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι για εσάς και το site σας.

Επιλέξτε μια εταιρεία που έχετε βρει μόνοι σας στο ίντερνετ και που έχουν δυνατό inbound marketing. Φανταστείτε τον πωλητή της mercedes να χτυπάει την πόρτα σας για να σας ενημερώσει για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της σειράς E! Αστείο ε;

7 Για έναν μήνα μην κάνετε τίποτα

Απλώς περιμένετε να δείτε ποιο θα είναι επαγγελματίας αφού πάρετε την προσφορά από τουλάχιστον 3 σοβαρές εταιρείες για το web promotion. Άμα κάποιοι αρχίσουν να σας παρακαλάν και να σας παίρνουν τηλέφωνο, μάλλον δεν είναι αυτοί που θέλατε να συνεργαστείτε.

Επιλέξτε μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων που είναι αυτόφωτη και έχει να σας δώσει κάτι και όχι κάποιους διακονιάρηδες που κόβουν βόλτες και βαράνε τηλέφωνα αδέσποτα.

Σε μια συνεργασία που ήθελα να συνάψω για ένα μεγάλο έργο πληροφορικής παλαιότερα, σκέφτηκα να δώσω ένα κομμάτι φασόν στην Ινδία σε μια εταιρεία προγραμματιστών εκεί. Αφού μου δώσαν μια προσφορά με δυτικές τιμές δεν απάντησα.

Προς έκπληξη μου με παίρναν τηλέφωνο από Μουμπάι κάθε μέρα στις 9 και 30 το πρωί για μια εβδομάδα και μετά μια φορά το μήνα σαν το επαναληπτικό εμβόλιο. Φυσικά καταλάβατε ότι δεν κέρδισαν το τζόκερ μαζί μας και τους απέκλεισα οριστικά.

Θεωρώ ότι ο ένας μήνας είναι αρκετός για να σκεφτείτε και να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και να καταλήξετε σε μια ώριμη επιλογή για την εταιρεία που θα κάνει το web promotion της ιστοσελίδας σας.

Δείτε περισσότερα για το Web Promotion και το SEO:

Σχολιάστε