ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Affiliate Marketing και SEO

 AFFILIATE MARKETING SEO LARISA

Affiliate Marketing και SEO

Ίσως οι περισσότεροι από εσάς να έχετε ήδη μία ιστοσελίδα στο ίντερνετ η οποία μπορεί να πηγαίνει καλά και να βγάζει πολλά χρήματα ή να μην πηγαίνει καθόλου καλά και να μην αισθάνεστε ότι έχετε κάνει ότι χρειάζεται.

Άμα δεν είστε σήμερα ικανοποιημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση και η ιστοσελίδα σας δεν φέρνει τα έσοδα που θα θέλατε, θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στην στρατηγική που ακολουθείτε στο online marketing και στο SEO.

Θα πρέπει  να ακολουθήσετε ανορθόδοξους μεθόδους καθώς και να κάνετε ακριβώς το αντίθετο από ότι κάνατε μέχρι σήμερα.

Τι θα πρέπει να κάνετε συγκεκριμένα; Δείτε παρακάτω στο άρθρο.

Τι είναι το affiliate marketing;

Αρχικά ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό του affiliate marketing ή συνεργατικού μάρκετινγκ στα Ελληνικά.

Tο Affiliate marketing είναι η χρήση μιας ιστοσελίδας που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες από άλλες ιστοσελίδες που ονομάζονται affiliates ή συνεργάτες.

Διαφορετικά λέγεται και online marketing ή internet marketing ή performance marketing. To performance marketing ή CPA (CLICK PER ACTION ή COST PER ACTION) είναι μια μέθοδος μάρκετινγκ όπου άλλες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες πουλάνε ηλεκτρονικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχεις.

Με το affiliate marketing μπορείτε να ξεκινήσετε να ασχολείστε αμέσως χωρίς να έχετε δική σας ιστοσελίδα ή δικό σας προϊόν σε συνδυασμό με την κύρια δραστηριότητά σας στο ίντερνετ ή ξεχωριστά.

Στο affiliate marketing υπάρχουν δύο συμβαλλόμενα μέρη: ο διαφημιστής και ο διαφημιζόμενος.

Μια πολύ καλή εταιρεία affiliate marketing στην Ελλάδα είναι η linkwise στην οποία μπορείτε είτε ως διαφημιζόμενος να διαφημίσετε και να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας, είτε ως διαφημιστής να προωθήσετε έναντι προμήθειας τα προϊόντα κάποιου άλλου.

Τι σχέση έχει το affiliate marketing με το SEO;

Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι αρκετά εισαγωγικά για εσάς, αλλά άμα έχετε την ωριμότητα και την εμπειρία να ασχοληθείτε με το affiliate marketing, ως διαφημιζόμενος θα δείτε την ιστοσελίδα σας να απογειώνετε σε πωλήσεις αλλά και στις μηχανές αναζήτησης.

Ο τρόπος συνεργασίας με ένα affiliate network είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος.

Ως advertiser, συνάπτετε μια εμπορική συμφωνία για προώθηση των προϊόντων σας μέσα από ένα affiliate network έναντι ενός ποσοστού.

Στη συνέχεια η εταιρεία affiliate marketing με την οποία συνεργάζεστε αναλαμβάνει τη διαχείριση των συνεργατών, την είσπραξη και πληρωμή των αμοιβών του δικτύου συνεργατών και όλα τα υπόλοιπα.

Εσείς θα πρέπει να μεριμνήσετε να δώσετε ένα ποσοστό από τις πωλήσεις που ήρθαν στο δίκτυο σας μέσω του δικτύου συστάσεων πελατών του affiliate marketing.

Θα δείτε δύο πράγματα να ανεβαίνουν κατακόρυφα με τη συνεργασία σας με ένα affiliate network:

 • Τις πωλήσεις να αυξάνονται εκθετικά και
 • Την ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης της ιστοσελίδας σας να απογειώνεται

Ο λόγος που θα γίνει αυτό είναι γιατί θα αυξηθούν οι επισκέψεις από τα referall networks που είναι παράγοντας SEO για τις μηχανές αναζήτησης.

Παράλληλα θα βελτιωθούν πολλά άλλα σταθμά και παράγοντες εντός της σελίδας SEO όπως ο χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδας, τα συνολικά κλικ κτλ τα οποία και αυτά είναι υποπαράγοντες SEO για τη Google.

Έτσι έχει άμεση σχέση το affiliate marketing με το SEO ειδικά αν είστε εσείς ο διαφημιζόμενος.

Ποιον κλάδο ευνοεί το affiliate marketing;

Σύμφωνα με στοιχεία της linkwise πάλι, η επιτυχία του affiliate προγράμματός σας εξαρτάται από την ανάπτυξη της affiliate αγοράς και τις δυνατότητες προώθησής σας στα affiliate sites.

Καθώς όμως ο κάθε κλάδος αναπτύσσεται διαφορετικά και απαιτεί διαφορετικές μεθόδους προώθησης, είναι ιδιαίτερα σημαντική η γνώση και εμπειρία του affiliate marketing στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε.

Η Linkwise φιλοξενεί affiliate προγράμματα όλων των κλάδων, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εμπειρία στους εξής κλάδους:

 • Ταξίδια & τουρισμός
 • Μόδα
 • Ecommerce
 • Ιστοσελίδες προσφορών
 • Ασφάλειες
 • Ενέργεις Ίντερνετ Μάρκετινγκ
 Εκτός από την linkwise, υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεκάδες άλλες εταιρείες που ασχολούνται με αυτό το είδος μάρκετινγκ και καλό θα ήταν να πάρετε και από αυτές προσφορές συνεργασίας.

Το θετικό με το affiliate marketing είναι ότι δεν έχει περιορισμούς για την ανάπτυξη των πωλήσεων σας και μπορεί να κουμπώσει σε οποιοδήποτε προϊόν ή επιχείρηση στο ίντερνετ ανεξαρτήτως μεγέθους.

Τύποι διαφημιζομένων στο affiliate marketing

Οι κατηγορίες των διαφημιζομένων στο ίντερνετ μέσω του affiliate marketing είναι αρκετές και δεν είναι ανάγκη να ανήκετε στο παραδοσιακό μοντέλο ενός eshop.

Content Marketing 

Οι διαφημιζόμενοι μπορεί να διατηρούν ιστοσελίδες (blogs, site, vlogs,) που να βασίζονται στο περιεχόμενο. Τέτοιες ιστοσελίδες βασίζονται στις διαφημίσεις για να αποκτήσουν έσοδα.

Ένας τρόπος αύξησης της επισκεψιμότητας είναι μέσω της πληρωμένης επισκεψιμότητας και των κλικ που λαμβάνουν από τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων sites επί πληρωμή.

Εγγραφή στο Newsletter

Οι affiliates διατηρούν λίστα παραληπτών, στους οποίους επικοινωνούν προσφορές και νέα μέσω newsletter. Η επιτυχής εγγραφή στο newsletter μέσω κίνησης που προήρθε από ένα affiliate site θεωρείτε επιτυχία.

SOCIAL MEDIA

Η αύξηση των likes και των shares θεωρείτε και αυτή cpa affiliate marketing τεχνική. Το μέγεθος των likes και των shares βελτιώνει αυτόματα και το SEO μιας ιστοσελίδας γιατί όλα τα social media signals θεωρούνται παράγοντες SEO από τις μηχανές αναζήτησης.

Πιστεύω ότι άμα η ιστοσελίδα σας έχει τις προϋποθέσεις και την υποδομή να δεχτεί την επισκεψιμότητα από ένα δίκτυο συνεργατών θα πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε το κατάλληλο δίκτυο για εσάς.

Η αναμονή στο SEO και ο χρόνος που κυλάει χωρίς να κάνετε κάτι μετράει εις βάρος σας, οπότε θα πρέπει να δράσετε γρήγορα.

Δείτε περισσότερα για το affiliate marketing:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Affiliate Marketing και SEO”

 1. Καλημέρα Γιάννη, έχω γραφτεί σε διάφορα affiliate marketing αλλά τα βρίσκω αρκετά δύσκολα.

  Η Ελληνική αγορά είναι μικρή συγκριτικά με τις άλλες Ευρωπαικές αγορές και έτσι δεν είναι δυνατό να βγάλεις πολλά λεφτά.

  Ξέρεις μήπως άλλα affiliate networks να προτείνεις;

  Σε ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που έχεις κάνει μέχρι σήμερα.

  Διαβάζω συνέχεια τους οδηγούς σου και εφαρμόζω πάρα πολλά από όσα λες στα βίντεο σου σχετικά με την προώθηση ιστοσελίδων.

  Απάντηση

Σχολιάστε