ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Γιατί επέλεξα το Genesis Theme Framework;

WEB DESIGN GENESIS THEMES

Γιατί επέλεξα το Genesis Theme Framework;

Πως θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop που θα σπάει τα ταμεία με το καλύτερο και ποιο παραμετροποιήσιμο Theme Framework του WordPress

Η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας όπως του WordPress μπορεί να σας γλιτώσει χιλιάδες ώρες ανώφελου προγραμματισμού και μερικές χιλιάδες ευρώ από την τσέπη σας.

Όμως ακόμα και αν επιλέξτε το WordPress για να κατασκευάσετε την επόμενη ιστοσελίδα σας ή να μεταφέρετε την ήδη υπάρχουσα, αυτό μόνο του δεν επαρκεί για να κατασκευάσετε ένα πετυχημένο site ή ένα κερδοφόρο e-shop.

Θα πρέπει στην συνέχεια να επιλέξτε το κατάλληλο θέμα ή θεματικό πλαίσιο (πλαίσιο θεμάτων ή Theme Framework) το οποίο να μπορεί να ανταπεξέλθει στις τελευταίες αλλαγές του αλγορίθμου της Google.

Θα θέλατε να φτιάξετε ένα site χιλιάδων ευρώ με δεκάδες προϊόντα το οποίο θα είναι θαμμένο στις τελευταίες σελίδες της Google;

Σίγουρα η μεγαλύτερη απογοήτευση και αναστάτωση προκαλείτε σε κάθε ηλεκτρονική επιχείρηση όταν η ιστοσελίδα της δεν είναι προσπελάσιμη από τις μηχανές αναζήτησης, δεν είναι εύχρηστη και το σημαντικότερο δεν έχει καθόλου επισκεψιμότητα.

Η διαφημίσεις στη Google και στο Facebook δεν αποτελούν λύση για μια νέα ιστοσελίδα, αφού πολλές φορές είναι σαν αν κουβαλάτε νερό και ίσως και να μπαίνετε και μέσα.

Για να σταματήσετε λοιπόν να είστε οι αιμοδότες της Google και οι νεροκουβαλητές του ίντερνετ, θα πρέπει να διαβάσετε προσεχτικά το παρακάτω άρθρο.

Τι είναι το Genesis Theme Framework;

Το Genesis Theme Framework είναι ένα από τα πληρέστερα εργαλεία κατασκευής ιστοσελίδων σε WordPress στο ίντερνετ σήμερα. Στην ουσία το Theme Framework δεν είναι μόνο ένα θέμα στο WordPress, αλλά κάτι παραπάνω. Ενσωματώνει τη φιλοσοφία γονικό θέμα και παράγωγο θέμα ή child theme για να κάνει ασφαλέστερες τις μελλοντικές ανανεώσεις στον κώδικα του θέματος.

Ίσως το μοναδικό του ελάττωμα είναι ότι πρέπει να το αγοράσετε. Όμως το κόστος κτήσης του αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για όσους δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της επένδυσης και να πληρώσουν το τίμημα των 300,00€ περίπου ευρώ για να αποκτήσουν το πακέτο θεμάτων αξίας άνω των 1.000,00€!

Ναι καλά ακούσατε, πάνω από χίλια ευρώ κοστίζει η αγορά όλων των θεμάτων Genesis καθώς και του θεματικού πλαισίου.

Για να μην σας κρατάω σε αγωνία μπορείτε να το αγοράσετε σήμερα κιόλας κάνοντας κλικ στο παρακάτω affiliate link το Genesis Theme Framework.

Δεν είμαι πωλητής και το άρθρο δεν το γράφω για να σας ψήσω να αγοράσετε το Genesis, αφού το δίνω ήδη δωρεάν στους πελάτες μου. Έτσι αν δεν θέλετε να μπείτε σε διπλά έξοδα και να αγοράσετε το Genesis Theme framework, μπορείτε να γίνετε πελάτης μου ζητώντας μια προσφορά κατασκευής ιστοσελίδας.

Θα ήθελα όμως να πάμε στην τεχνική σκοπιά αυτού του άρθρου και να σας αναλύσω με απλά λόγια τους λόγους της επιλογής του Genesis Theme Framework.

Ποιοι ήτανε οι λόγοι επιλογής λοιπόν;

1. Ευκολία Χρήσης

Ίσως από τα πιο εύκολα και πιο κατανοητά θέματα σε WordPress. Μπορείτε μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσετε το δικό σας site ή blog σε WordPress. Δεν είναι μόνο η ευκολία χρήσης της ιστοσελίδας φτιαγμένης σε Genesis από τον τελικό χρήστη, αλλά και η ευκολία παραμετροποίησης του από τον χειριστή ή προγραμματιστή της ιστοσελίδας.

2. Ενσωματωμένα Child Themes

Όταν αγοράζετε το genesis framework μαζί έρχεται πακέτο και ένα child theme. Μπορείτε και να αγοράσετε όλο το πακέτο των θεμάτων της Studiopress σε προσφορά.

Τα child themes είναι σαν τις διαφορετικές μάσκες ή layout που μπορεί να πάρει το μητρικό θέμα για να προσαρμοστεί σχεδιαστικά στις ανάγκες σας και στις απαιτήσεις κάθε χρήστη και κάθε ιστοσελίδας.

Με το Genesis μπορείτε να κατασκευάσετε όποιο είδος site θελήσετε, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι κάθε θυγατρικό θέμα μπορεί με ένα πρόσθετο και μια γραμμή κώδικα να μετατραπεί σε πανίσχυρο e-shop.

3. Μεγάλη γκάμα θεμάτων σε genesis

Υπάρχουν πάνω από 40 themes έτοιμα για αγορά μαζί με το genesis framework. Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του framework  αλλά και δικά του τεχνικά χαρακτηριστικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, πάρα πολλές ανεξάρτητες ιστοσελίδες έχουνε αναπτύξει τα δικά του απογονικά θέματα με βάση το Genesis. Μερικές τέτοιες ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να αγοράσετε κάποιο ελκυστικό θέμα σε Genesis είναι οι παρακάτω:

Το Simple Pro Themes είναι όνομα και πράγμα και προσφέρει επαγγελματικά θέματα για το Genesis Framework. Δεν τα έχω δοκιμάσει, οπότε οψόμεθα! Η σκυτάλη δίνεται σε σας για να δοκιμάσετε τα εκατοντάδες νέα θέματα που βγαίνουν κάθε μέρα και να καταθέσετε στα σχόλια την άποψη σας.

4. Το Genesis έχει το πιο δυνατό SEO

Το genesis framework είναι ίσως το μοναδικό θέμα που είναι SEO Ready και έχει ενσωματωμένο SEO. Το genesis framework και τα child themes που διαθέτει είναι έτσι γραμμένα, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες αρχές του on page SEO και της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης.

Επίσης είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες  WCAG 2.0. To πρότυπο WCAG 2.0 περιλαμβάνει Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού και όντως το Genesis είναι το πιο συμμορφωμένο και κοντινό στο WCAG από όλα τα theme frameworks σε WordPress.

5. Ταχύτητα Φόρτωσης και Απόκρισης

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένας από τους 200 παράγοντες SEO που προσμετρά η Google και κάτι στο οποίο τα Genesis Themes τα πάνε πολύ καλά. Δεν έχουνε περιττό κώδικα και τα πάντα είναι σχεδιασμένα με μέτρο την ταχύτητα φόρτωσης κάθε σελίδας αλλά και το SEO της.

Μπορείτε να εξετάσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας στο εργαλείο tools.pingdom.com.

Η ταχύτητα φόρτωσης βοηθάει να αυξήσετε τα εσωτερικά κλικ στην πλοήγηση της ιστοσελίδα σας, να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης, να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών και να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία του χρήστη στο ίντερνετ.

Κανένας δεν θέλει ένα αργό site, φροντίστε να μην είναι αργό και το δικό σας.

6. Δυνατότητα παραμετροποίησης layouts σε κάθε post και page

Το κάθε theme έχει κάποια layouts που μπορεί να λειτουργήσει. Για παράδειγμα “content-sidebar-sidebar”, “sidebar-content-sidebar” κλπ.

Επιπροσθέτως υπάρχουν αρκετά πρόσθετα ειδικά φτιαγμένα για το Genesis για να σας βοηθήσουν με απλές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κώδικα να μορφοποιήσετε όπως θέλετε το εσωτερικό των σελίδων σας.

7. Πολλά πρόσθετα ειδικά για genesis

Κάθε τι που θέλετε να κάνετε, εάν δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις, μπορείτε να το κάνετε με κάποιο plugin από τα πάνω από 100 πρόσθετα ειδικά προορισμένα για τους χρήστες των Genesis Θεμάτων.

Υπάρχουν ειδικά plugin για να συνδέσουν το θέμα σας με το Woocommerce και να μετατρέψουν το site σας σε e-shop, ειδικά πρόσθετα για να επαυξήσουν τις δυνατότητες του θέματος σας όπως να συνδέσουν τα social media και τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

8. Responsive Themes και Mobile Ready

Όλα τα θέματα τους είναι responsive και έχουνε mobile SEO. Αυτό σημαίνει ότι άμα επιλέξετε θέμα σε Genesis, αυτό θα επιβιώσει και μετά την αλλαγή του αλγορίθμου της Google για τις κινητές συσκευές στις 21 Απριλίου του 2015.

Ειδικά η Studiopress, η εταιρεία που διακινεί εμπορικά το Genesis έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για το θέμα του νέου αλγορίθμου της Google για κινητές συσκευές.

Θα πρέπει να τονίσω ότι ο νέος αλγόριθμος της Google για κινητές συσκευές είναι πολύ σημαντικός γιατί το 75% των αναζητήσεων στη Google θα προέρχεται το 2016 από τα κινητά και από τους χρήστες λογισμικού android που έχει αναπτυχθεί από τη Google.

9. Video και ποιοτική υποστήριξη

Όταν αγοράζετε το framework γίνεστε μέλος της studiopress στην οποία μπορείτε να βρείτε αρκετά tutorials σχετικά με το genesis framework καθώς και έτοιμα κομμάτια κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε η να προσθέστε διάφορα πράγματα στο site σας.

Προσωπικά βρήκα πάρα πολλά χρήσιμα βίντεο δωρεάν στο Youtube: Create A WordPress Website (Genesis Executive Pro) 2014 PROFESSIONAL καθώς και πληρωμένα από τη Lynda.com

Συγκριτικά με τα άλλα theme frameworks, αλλά και τις εταιρείες που αναπτύσσουν πληρωμένα θέματα για WordPress, το Genesis είναι το πιο δημοφιλές theme framework που έχει τους περισσότερους ελεύθερους πόρους για να μελετήσει κανείς κατά τη διάρκεια της κατασκευής μιας ιστοσελίδας.

Κάθε θέμα έχει τα δικά του μυστικά και σφάλματα στην ανάπτυξη του και ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις είναι να είσαι άρτια καταρτισμένος στο κώδικα, στην PHP και να ξέρεις και CSS. Σε περίπτωση που δεν είσαι ειδικός σε αυτά, τότε σε κάθε προσπάθεια εγκατάστασης ενός άλλου άγνωστου θέματος θα τα βρεις μπαστούνια και ο σχεδιασμός ακόμα και του πιο απλού site θα γίνει πονοκέφαλος.

Αυτός άλλωστε και είναι και ο βασικός λόγος που προτιμάω το Genesis. Η προγραμματιστική κοινότητα που το υποστηρίζει με δωρεάν συμβουλές και δωρεάν βίντεο είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα για το Genesis Theme Framework

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε