ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ E-SHOP ΜΕ ΤΟ GENESIS THEME FRAMEWORK

 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP GENESIS FRAMEWORK

Κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework

Μάθετε πως να κατασκευάσετε εύκολα ένα λειτουργικό και SEO ηλεκτρονικό κατάστημα με το Genesis Theme Framework

Ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια με την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων, ειδικότερα από το 2000. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσε κάποιος να μιλήσει για ηλεκτρονικό εμπόριο και πραγματικά e-shop γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση και υποδομή για την αποδοχή συναλλαγών και πληρωμών με κάρτα.

Όμως το σημαντικότερο όλων ήτανε η νοοτροπία των επιχειρηματιών που δεν είχανε καμία γνώση και καμία εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και για αυτό αποφεύγανε όλες τις μεθόδους πληρωμής εκτός της φυσικής αντικαταβολής ή κατάθεσης στην τράπεζα.

Επίσης το να φτιάξεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα τότε ήτανε πολύ δύσκολο γιατί χρειαζότανε να γράψεις τον κώδικα για να συνεργαστεί το καλάθι αγορών με το σύστημα πληρωμών μιας τράπεζας.

Ακόμα και η WINBANK που ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές το 2003, δεν είχε κάποιο plugin που θα δούλευε αμέσως και απαιτούσε ώρες δοκιμών και συγγραφή κώδικα από κάποιον προγραμματιστή.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει ωριμάσει και δεν αποτελεί ευκαιρία τύπου άγρια δύσης, αλλά ανάγκη επιβίωσης κάθε φυσικού καταστήματος. Άμα έχετε λοιπόν ένα φυσικό κατάστημα και βλέπετε τον τζίρο σας να πέφτει, τότε σίγουρα θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση ή να ανοίξουν την δική τους δουλειά, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να στραφείτε σε μια επιχειρηματική ιδέα που μπορεί να γίνει eshop.

Σε κάθε περίπτωση, άμα έχετε ήδη ένα ηλεκτρονικό μαγαζί που δεν είστε ικανοποιημένοι ή θέλετε να ανοίξετε κάποιο νέο, θα πρέπει πριν κάνετε οτιδήποτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Τι θα μάθετε

 • Θα μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε για να κατασκευάσετε ένα e-shop σε genesis framework
 • Πως να επιλέξετε το κατάλληλο θέμα για το ηλεκτρονικό μαγαζί σας
 • Γιατί θα πρέπει να επιλέξετε το Genesis Framework

Στο προηγούμενο άρθρο μου WordPress Themes: Ο Απόλυτος οδηγός, είχα αναφερθεί για πρώτη φορά στο Genesis Theme Framework και γενικά στη φιλοσοφία του theme framework έναντι των απλών θεμάτων που υπάρχουν σε WordPress.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την κάθε περίπτωση με όσο πιο απλά λόγια γίνεται για να μπορέσετε να αποκτήσετε όσοι θέλετε να φτιάξετε για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πλήρη εικόνα για την πραγματικότητα και να μπορέσετε να πάρετε μια σωστή απόφαση.

Πως έφτασα στα Genesis Themes

Από την συγγραφή του προηγούμενου άρθρου για την επιλογή θέματος σε WordPress έχουνε μεσολαβήσει σχεδόν 10 μήνες που είναι πάρα πολύς καιρός για μένα αλλά και για το ίντερνετ που οι εξελίξεις τρέχουν και αλλάζουν τα πάντα κάθε μέρα.

Ο ίδιος προσωπικά έχω το μικρόβιο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας μέσα μου και ενώ είχα καταλήξει σε κάποια θέματα σε WordPress που ήτανε πολύ καλά και συμπαθητικά για να φτιάξει κανείς την πρώτη του ιστοσελίδα, είχα αρχίσει να αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα στην παραμετροποίηση και στις ανανεώσεις των WordPress Themes.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήμουν ικανοποιημένος με αυτό που είχα, αν και καλά πηγαίνανε τα site που έφτιαχνα. Ήξερα ότι κάτι έλειπε και επειδή έβλεπα μακρύτερα ήθελα κάτι πιο επαγγελματικό στην κατασκευή ιστοσελίδων που να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 1. Να δέχεται συχνά update στον κώδικα χωρίς να χαλάει η παραμετροποίηση του θέματος
 2. Να έχει μινιμαλιστικό design και να έχει καθαρό κώδικα χωρίς περιττά πράγματα που να αργοπορούν την ιστοσελίδα
 3. Να έχει άπειρες επιλογές παραμετροποίησης, χρωμάτων και δυνατοτήτων και
 4. Φυσικά να βγαίνει πρώτο στη Google και να έχει το καλύτερο SEO.

Οι επιλογές κατασκευής eshop σε WordPress

Οι επιλογές κατασκευής e-shop σε WordPress γενικότερα είναι τρεις.

 1. Επιλογή ενός μητρικού θέματος και κατασκευή και παραμετροποίηση  του eshop
 2. Επιλογή ενός μητρικού θέματος, δημιουργία child theme και κατασκευή και παραμετροποίηση  του eshop
 3. Επιλογή ενός theme framework, εγκατάσταση child theme και κατασκευή και παραμετροποίηση  του eshop

Φυσικά, η σωστή απάντηση σήμερα, μετά από μήνες δοκιμών είναι το νούμερο τρία και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Επιλογή ενός μητρικού θέματος και κατασκευή και παραμετροποίηση  του eshop

Ο παλιότερος τρόπος κατασκευής ενός e-shop και γενικά μιας ιστοσελίδας ήτανε να βρούμε στα βιαστικά ένα θέμα που μας άρεσε. Στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγαμε το θέμα με βάση την εμφάνιση του από το Themeforest και άμα μας άρεσε πολύ ξεκινούσαμε τη διαδικασία στησίματος και κατασκευής του ηλεκτρονικού καταστήματος σε αυτό το θέμα.

Το πρόβλημα ήτανε ότι το θέμα που βλέπαμε είχε υπερβολικά πολύ μεγάλη παραμετροποίηση και έπρεπε για να πετύχουμε το σωστό αισθητικό αποτέλεσμα να προσαρμόσουμε το μαγαζί μας και το site μας στο θέμα και όχι το αντίστροφο.

Δηλαδή, στην περίπτωση που θέλαμε να προσαρμόσουμε το θέμα που αγοράσαμε στο eshop μας και στη φιλοσοφία και τα χρώματα του καταστήματος μας, ήτανε σχεδόν αδύνατο και όλο το θέμα κατέρρεε σαν αποτυχημένη πλαστική εγχείριση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο update του θέματος όλη η παραμετροποίηση χάνονταν και ψάχναμε να βρούμε άμα είχαμε πάρει backup για να γυρίσουμε το θέμα στην προηγούμενη του κατάσταση.

Επίσης, να μην ξεχάσω να αναφερθώ στην μετάφραση του θέματος στα ελληνικά. Πάρα πολλά γκλαμουράτα και γυαλιστερά θέματα δεν υποστηρίζουν ελληνικά και την ελληνική μετάφραση, σε αντίθεση με το Genesis Framework που υποστηρίζει ελληνική μετάφραση από τη μάνα του. Δείτε περισσότερα: WordPress E-shop Χαμένοι στην Μετάφραση

Επιλογή ενός μητρικού θέματος, δημιουργία child theme και κατασκευή και παραμετροποίηση  του eshop

Αφού, είχαμε φάει μια τεράστια ήττα με το πρώτο στήσιμο, γινόταν αντιληπτό ότι έπρεπε να καταφύγουμε σε πιο εκλεπτυσμένη εγκατάσταση eshop σε WordPress. Έπρεπε να βρούμε ένα θέμα που θα είχε το λεγόμενο child theme.

Το child theme ήτανε ένα παράγωγο θέμα από το μητρικό το οποίο κληρονομούσε όλα τα χαρακτηριστικά από αυτό αλλά είχε μια ακόμα δυνατότητα: μπορούσε να μην χάνει την παραμετροποίηση του και να αντέχει τις αναβαθμίσεις.

Αυτό γινότανε επειδή υπήρχε η δυνατότητα παραμετροποίησης του αρχείου custom.css και όχι του style.css. Και ενώ και στην προηγούμενη περίπτωση, την πρώτη δηλαδή, υπήρχε η δυνατότητα παραμετροποίησης του αρχείου custom.css, αυτό εξαφανίζοταν με κάθε upadate του θέματος.

Όμως, πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τα περισσότερα θέματα δεν είχανε child theme και έπρεπε να το φτιάξουμε μόνοι μας μέσω ενός plugin στο WordPress ή αλλιώς να το γράψουμε με το χέρι με κώδικα.

Αυτή η διαδικασία δεν ήτανε δύσκολη, αλλά για κάποιον που το έκανε πρώτη φορά τον γέμιζε με αμφιβολίες για τις ατέλειες που άρχισε να ανακαλύπτει στο υπέρμετρα γκλαμουράτο θέμα που μόλις αγόρασε και που δεν γίνεται να παραμετροποιηθεί και να μεταμορφωθεί στο e-shop των ονείρων του.

Σε αυτό, άμα προσθέσουμε και την ασχετοσύνη και την καχυποψία του πελάτη και έχουμε έναν πολύ εκρηκτικό συνδυασμό που δεν οδηγεί στην κατασκευή e-shop αλλά στην πλήρη αποτυχία κάθε εγχειρήματος στο ίντερνετ!

Επιλογή ενός theme framework, εγκατάσταση child theme και κατασκευή και παραμετροποίηση  του eshop

Πάλι καταλάβαινα λόγω εμπειρίας ότι κάτι λείπει από τον σωστό σχεδιασμό eshop και ότι τέτοιου είδους λύσεις κατασκευής e-shop είναι ατελής και μετράνε μέρες. Έπρεπε να βρω ένα θέμα ή ένα σύστημα θεμάτων που να έχουνε καλογραμμένο κώδικα, να είναι απλά στο στήσιμο και προπαντός να παραμετροποιούνται όσο θέλουμε χωρίς να καταστρέφουμε το θέμα.

Μετά από ενδελεχή αναζήτηση μηνών και αφού άλλαζα τα θέματα για e-shop σαν τα πουκάμισα, έκανα μια παρατήρηση, μάλλον ανακάλυψη.

Σε ένα audiobook του learning with leslie, έλεγε ο ίδιος ο Αμερικάνος και πετυχημένος blogger, Leslie, γιατί και πως απλοποίησε την ηλεκτρονική του επιχείρηση με σκοπό να βγάζει πιο πολλά λεφτά και να δουλεύει λιγότερο στα τεχνικά θέματα και περισσότερο στον πυρήνα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του.

Σε αυτό το βίντεο έλεγε γιατί μετακόμισε από το Premium WordPress που είχε στο Genesis Framework και πως συγχώνευσε τα τρία site που είχε σε ένα με την εγκατάσταση Multisite. Σημειωτέον ότι δεν συνιστώ την εγκατάσταση Multisite και δεν θα αναφερθώ σε αυτήν περαιτέρω.

Το μυαλό μου έλαμψε. Έπρεπε να ψάξω την υπόθεση βαθύτερα και έτσι και έκανα.

Βρήκα λοιπόν ότι άλλοι δύο Αμερικάνοι blogger, ο Pat Flynn και o John Lee Dumas οι οποίοι βγάζουνε εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, και οι δύο έχουνε ακολουθήσει το Genesis Theme Framework.

Αυτό χρειαζότανε για να με πείσει ότι το Genesis ήτανε το θέμα που έψαχνα γιατί αποδεδειγμένα δούλευε σε άλλα site και οι ιδιοκτήτες τους βγάζανε εκατομμύρια.

Όμως έπρεπε να κάνω στροφή 180 μοιρών, να βρω έναν επιχειρηματία που θα συμφωνούσε για την πρακτικότητα του Genesis theme, που δεν θα παρασυρόταν σε κυνήγι μαγισσών από τα άλλα πιο γυαλιστερά θέματα του themeforest και θα με άφηνε να φτιάξω ένα eshop για το αντικείμενο του όπως το φαντάζομαι εγώ να είναι και να βγάζει χιλιάδες ευρώ το μήνα!

Ναι φίλοι μου καλά το ακούσατε! Να βγάζει χιλιάδες ευρώ το μήνα και όχι πενταροδεκάρες.

Έτσι κατέληξα στο να αγοράσω το Genesis Framework και 2 παράγωγα θέματα του (child themes). Αμέσως κατάλαβα ότι πολλά πράγματα που ήτανε άλυτα στα άλλα θέματα σε WordPress εδώ ήτανε δεδομένα, όπως η συμβατότητα με την ελληνική μετάφραση που το genesis την έχει ενσωματωμένη και η εύκολη παραμετροποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Άλλα δύο πράγματα που βρήκα εντυπωσιακά ήτανε:

 1. Το Genesis Framework είναι το μοναδικό θέμα με ενσωματωμένο SEO που δεν χρειάζεται την εγκατάσταση του WordPress SEO by Yoast
 2. Υπάρχαν δεκάδες εκπαιδευτικά βίντεο και μια μεγάλη προγραμματιστική κοινότητα που υποστήριζε το Genesis framework. Επίσης, υπήρχανε δεκάδες WordPress plugins ειδικά φτιαγμένα για το Genesis και τα Genesis themes.

Γιατί να επιλέξω το Genesis Framework;

Αφού λοιπόν βρήκα τα θέματα που μου ταιριάζανε για την κατασκευή του κατάλληλου e-shop, θα ήθελα να σας μεταφέρω και μερικές ακόμα πληροφορίες σχετικά με το Genesis Framework.

 • Ευκολία Χρήσης:Ίσως από τα πιο εύκολα και πιο κατανοητά θέματα σε WordPress. Μπορείτε μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσετε το δικό σας site ή blog σε WordPress.
 • Προσφορά Child Theme:Όταν αγοράζετε το genesis framework μαζί έρχεται πακέτο και ένα child theme. Μπορείτε και να αγοράσετε όλο το πακέτο των θεμάτων της Studiopress σε προσφορά.
 • Μεγάλη γκάμα θεμάτων σε genesis:Υπάρχουν πάνω από 40 themes έτοιμα για αγορά μαζί με το genesis framework. Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του framework  αλλά και δικά του τεχνικά χαρακτηριστικά σε κάποιες περιπτώσεις.
 • SEO Ready:Το genesis framework και τα child themes που διαθέτει είναι έτσι γραμμένα, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες αρχές του on page SEO
 • Ταχύτητα:Η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένας από τους 200 παράγοντες SEO που προσμετρά η Google και κάτι στο οποίο τα Genesis Themes τα πάνε πολύ καλά. Δεν έχουνε περιττό κώδικα και τα πάντα είναι σχεδιασμένα με μέτρο την ταχύτητα φόρτωσης κάθε σελίδας αλλά και το SEO της.
 • Δυνατότητα layouts σε κάθε post και page:Το κάθε theme έχει κάποια layouts που μπορεί να λειτουργήσει. Για παράδειγμα “content-sidebar-sidebar”, “sidebar-content-sidebar” κλπ.
 • Πολλά πρόσθετα ειδικά για genesis:
  Κάθε τι που θέλετε να κάνετε, εάν δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις, μπορείτε να το κάνετε με κάποιο plugin από τα πάνω από 100 πρόσθετα ειδικά προορισμένα για τους χρήστες των Genesis Θεμάτων.
 • Responsive Themes και Mobile Ready:Όλα τα θέματα τους είναι responsive και έχουνε mobile SEO. Αυτό σημαίνει ότι άμα επιλέξετε θέμα σε Genesis, αυτό θα επιβιώσει και μετά την αλλαγή του αλγορίθμου της Google για τις κινητές συσκευές στις 21 Απριλίου του 2015.
 • Video και υποστήριξη:Όταν αγοράζετε το framework γίνεστε μέλος της studiopress στην οποία μπορείτε να βρείτε αρκετά tutorials σχετικά με το genesis framework καθώς και έτοιμα κομμάτια κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε η να προσθέστε διάφορα πράγματα στο site σας. Προσωπικά βρήκα πάρα πολλά χρήσιμα βίντεο δωρεάν στο Youtube: Create A WordPress Website (Genesis Executive Pro) 2014 PROFESSIONAL καθώς και πληρωμένα από τη Lynda.com

Ποια είναι η StudioPress

Η StudioPress είναι η μητρική εταιρεία που έχει εφεύρει το Genesis Framework. Σχεδόν 100,000 σελίδες χρησιμοποιούν premium themes από την StudioPress και πολλοί ανεξάρτητοι developers εμπιστεύονται το Genesis Framework ως βάση για να δημιουργήσουν θέματα για τους πελάτες τους

Ένας ακόμα λόγος που τα StudioPress themes είναι εξαιρετικά είναι ο πίνακας διαχείρισης που συνοδεύει κάθε child theme. Μέσα από τον πινάκα αυτό μπορείτε να παραμετροποιήσετε τα βασικά, και όχι μόνο, στοιχεία του θέματός σας με ένα μόνο κλικ. Design, layouts, widgets, χρώματα κ.ά. απέχουν μόνο ένα λεπτό.

Από μια τέτοια εταιρεία δε θα μπορούσε να λείπει η άριστη υποστήριξη. Μια βάση αποτελούμενη από tutorials και video (απευθύνεται μόνο στους πελάτες της StudioPress) συμπληρώνει το puzzle μαθαίνοντας στον καθένα πως να παραμετροποιήσει το θέμα που αγόρασε.

Η StudioPress αποτελεί τμήμα της Copyblogger Media LLC και η υποστήριξη είναι διαθέσιμη μόνο σε μέλη που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν. Για ερωτήσεις πριν την αγορά, θα βρείτε την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας και την ομάδα της εταιρείας έτοιμη να σας απαντήσει.

Σχετικά με την πολιτική επιστροφής χρημάτων, υπάρχει εγγύηση επιστροφής! Αν δεν είστε ικανοποιημένος με το θέμα που αγοράσατε, μπορείτε να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω εντός 30 ημερών από τη μέρα αγοράς του θέματος. Η StudioPress δηλώνει ότι οι αιτήσεις για επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα πλήρη επιστροφή.

Μερικές τελευταίες παρατηρήσεις για τα Genesis Θέματα

 • Όλα τα θέματα σε Genesis μπορούν να μετατραπούν πολύ εύκολα σε e-shops σε Woocommerce
 • Υπάρχουν δύο δυνατότητες επιλογής θεμάτων. Η πρώτη δυνατότητα είναι από την τράπεζα θεμάτων της ίδιας της StudioPress, της εταιρείας που έχει βγάλει το Genesis Framework. Η δεύτερη δυνατότητα είναι από τρίτες πηγές και τρίτες εταιρείες που σχεδιάζουν θέματα ειδικά για Genesis και όπως ανακάλυψα είναι δεκάδες τέτοιες εταιρείες και συνεχώς αυξάνονται.
 • Οι πηγές και τα δωρεάν βίντεο από την προγραμματιστική κοινότητα του Genesis, μέλος της οποίας είμαι και εγώ με περισσότερα από 160 βίντεο για το WordPress, το SEO και την κατασκευή ιστοσελίδών είναι ίσως η μεγαλύτερη και η πληρέστερη από όλες όσες έχω δει μέχρι σήμερα.

Τι είδους eshop μπορούμε να κατασκευάσουμε με Woocommerce

To Woocommerce έχει πραγματικά δεκάδες θέματα που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου eshop τόσο σχεδιαστικά, όσο και από άποψη λειτουργικότητας.

Μπορούμε να κατασκευάσουμε για εσάς σε Woocommerce:

 • Eshop Καλλυντικών
 • Eshop Φαρμακείου
 • Eshop με μηχανές γραφείου
 • Eshop ποδηλατάδικο
 • Eshop είδη γάμου και βάπτισης
 • Eshop στολισμοί εκδηλώσεων
 • Eshop συμπληρώματα διατροφής
 • Eshop βιολογικά προϊόντα

Καθώς και δεκάδες άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, αρκεί να μας το ζητήσετε.

Ζητήστε Μια Προσφορά Kατασκευής ή Προώθησης Ιστοσελίδας

internet-lifestyle-selfie-kissavos
Η κατάκτηση της κορυφής στο Ίντερνετ είναι μια διαδικασία που θα σε κάνει να αλλάξεις τα πάντα πολλές φορές!

Μην ξεχνιόμαστε ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία. Γράφω αυτά τα άρθρα στο blog μου για να προσελκύσω νέους πελάτες και για βγάλω το ψωμί μου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να με προτιμήσετε σαν επαγγελματία και θα πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά για κατασκευή ή για προώθηση της ιστοσελίδας σας! Το κόστος είναι μικρό, τα οφέλη μόνιμα και διαρκή!

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δείτε περισσότερα για το Genesis Theme Framework

Δωρεάν Μαθήματα SEO Google Αξίας 129€!

seo-google

Μάθετε τα βασικά για το SEO, κατακτήστε τα μυστικά των μηχανών αναζήτησης, πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα

seo-web-design

4 σκέψεις στο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ E-SHOP ΜΕ ΤΟ GENESIS THEME FRAMEWORK”

 1. Καλημέρα, ήθελα να αγοράσω το πακέτο θεμάτων Genesis. Είμαι γραφίστρια και web designer και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω μερικά site πρώτα για μένα και μετά για πελάτες μου.

  Δεν ξέρω αν μπορούμε να συνεργαστούμε σε αυτό το κομμάτι και να μου δώσεις μια καθοδήγηση.

  Είδα ότι τα genesis είναι σε προσφορά γύρω στα 300€, αξίζει τον κόπο να τα αγοράσω;

  Απάντηση
  • Καλημέρα Παναγιώτα, ναι τα genesis είναι πολύ καλά θέματα και οποιαδήποτε άλλη premium σειρά WordPress θεμάτων και να κοιτάξεις όλες τα ίδια λεφτά έχουν πάνω κάτω. Δεν θα βρεις κάτι φθηνότερο από αυτό για να ξεκινήσεις.

   Απάντηση

Σχολιάστε