ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑ

Υπάρχει οικονομική κατασκευή ιστοσελίδων;

Τελικά πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας σήμερα;

Γεια σας φίλοι μου, μετά από μια υπερβολικά κουραστική εβδομάδα με τους server να πέφτουνε και να ανεβαίνουνε και αφού ξόδεψα ατελείωτες μέρες να κάνω νέες δοκιμές σε στρατηγικές SEO κυρίως με τα social media, ήθελα να αναφερθώ στο επίμαχο θέμα της οικονομικής κατασκευής ιστοσελίδων.

Άμα λοιπόν είστε στην φάση της κατασκευής μια νέας ιστοσελίδας ή ενός e-shop ή βρίσκεστε στη φάση της ανακατασκευής του, τότε σίγουρα θα πρέπει πριν κάνετε οτιδήποτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

θα βρείτε πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες και θα αλλάξετε την οπτική που βλέπετε τα πράγματα στο ίντερνετ και στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Είναι το SEO διαχωρισμένο από την κατασκευή ιστοσελίδων;

Στο άρθρο μου Πόσο σημαντικό είναι το SEO στην κατασκευή ιστοσελίδων; κάνω νύξη για το ότι το SEO ξεκινάει από την κατασκευή της ιστοσελίδας και ότι το SEO είναι συνυφασμένο με την ίδια την κατασκευή της ιστοσελίδας σήμερα.

Κάθε μέρα λαμβάνω πάρα πολλά email για αξιολόγηση SEO από επιχειρηματίες που μόλις έχουν φτιάξει μια ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δυστυχώς δεν φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά στη Google.

Εκτός από μερικές σπάνιες περιπτώσεις χοντροκομμένων λαθών στο SEO, οι περισσότερες νέες ιστοσελίδες πάσχουν από έλλειψη των βασικών αρχών του SEO της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Το 80% με 90% των νέων ιστοσελίδων ή ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν έχει καμία σχέση με το SEO. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός που έφτιαξε την ιστοσελίδα δεν έχει και αυτός καμία σχέση με το SEO.

Είναι σαν να είναι δύο διαφορετικά πράγματα το web design με την προώθηση της ιστοσελίδας σας παρόλο που θα πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτή την άποψη.

Πριν μου ζητήσουνε κάποιοι υποψήφιοι πελάτες να αναλάβω το SEO της σελίδα τους, πάντα προσέχω και εξετάζω αν όντως το site είναι έτοιμο για SEO. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι έτοιμες οι ιστοσελίδες για SEO γιατί είναι ημιτελές και δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του site ακόμα.

Είτε μάλωσε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας με τον γραφίστα, είτε με τον προγραμματιστή, είτε το ποσό που πλήρωσε για την κατασκευή της ιστοσελίδας ήτανε πολύ μικρό και έτσι δεν γινότανε να παραδοθεί μια σωστή δουλειά.

Βλέπετε μια ιστοσελίδα μπορεί να αρχίζει η κατασκευή της από 90€, -άμα κάνετε μια αναζήτηση στο ίντερνετ, θα δείτε τόσο μικρές τιμές- αλλά στην ουσία είναι site αυτό που παίρνετε με 90 και 100 ευρώ;

Άμα μια ιστοσελίδα που κοστίζει 100€ μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια άλλες ιστοσελίδες αξιώσεων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ όπως το skroutz, τότε δεν θα χρειαζότανε να παίζουμε τζόκερ. Όλοι θα κάνανε ένα site με 100€, αυτό θα έβγαινε πρώτο στη Google, θα πωλούσανε ένα μοναδικό προϊόν και θα βγάζανε εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες.

Όχι δεν βλέπω πολλές ταινίες αλλά κατά καιρούς έχω δεχτεί αστείες τέτοιες προτάσεις, το να φτιάξω δηλαδή ένα e-shop με τον όρο ότι θα κάνει 30.000€ τζίρο το μήνα. Και δεν το φτιάχνω μόνος μου τότε; Γιατί να παραδόσω τη κότα με τα χρυσά αυγά σε κάποιον άλλο;

Το επόμενο βήμα του site των 100 ευρώ είναι η γκρίνια γιατί κάποιος έφτιαξε ενα site με 1.000 € το οποίο τα πάει καλύτερα από αυτό των 100€. Γιατί άραγε;

Πόσο στοιχίζει μια κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα που θα βγαίνει στην πρώτη σελίδα της Google;

lefta sto internet

Το ζητούμενο σε αυτό το άρθρο δεν είναι να σας ανεβάσω τις τιμές, αλλά να σας προβληματίσω για το πόσο κοστίζει μια βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα που βγαίνει πρώτη στη Google.

Το θέμα είναι ότι η ιστοσελίδα γίνεται για κάποιο λόγο, για να αποκτήσει επισκεψιμότητα ή traffic και το traffic στο ίντερνετ είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα της ηλεκτρονικής επιχείρησης, της ιστοσελίδας σας και του ηλεκτρονικού σας μαγαζιού.

Πόσο κοστίζει το traffic από τη Google;

Άμα κάνετε μια μικρή έρευνα στα Google Adwords, θα δείτε ότι άμα θέλετε να κάνετε διαφήμιση στη Google για κάποιες σημαντικές λέξεις κλειδιά θα δείτε ότι το ελάχιστο που μπορείτε να πληρώσετε είναι, τουλάχιστον για την αγορά μου που είναι η κατασκευή ιστοσελίδων, από 50 λεπτά έως 2, 50 ευρώ το κλικ. Μιλάμε για πληρωμένα αποτελέσματα στη Google που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία με τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και που είναι αρκετά δύσκολο να βρούμε το 90% των φράσεων κλειδιών με τις οποίες μας βρίσκουν στη Google.

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω άμα δεν το ξέρετε ότι η Google είναι μια πολύ καλή εταιρεία που το 95% των εσόδων της προέρχεται από διαφημίσεις στο ίντερνετ.

Άμα θα πρέπει για κάθε επισκέπτη με τη λέξη κλειδί κατασκευή ιστοσελίδων να ξοδέψω το ελάχιστο 50 ευρώ την ημέρα για να έχω 100 περίπου επισκέψεις στην ιστοσελίδα μου, τότε θα πρέπει να ξοδέψω 1.500 ευρώ το μήνα για τις τρεις χιλιάδες επισκέψεις.

Άμα μέσα στους τρεις χιλιάδες επισκέπτες αποκτήσω και 3 πελάτες και τους φτιάξω από μία ιστοσελίδα με 1.000 ευρώ, τότε θα έχω έσοδα 3.000ευρώ τα οποία θα μοιραστώ με τη Google.

Πολλαπλασιάστε το κόστος του web traffic  επί 12 μήνες και θα καταλάβετε την αξία του SEO και της ιστοσελίδας που βγαίνει πρώτη στη Google και φέρνει δουλειά στο μαγαζί σας. Η αξία της είναι πολλαπλάσια και δεν γίνεται με 100€ να το πετύχετε αυτό εκτός και άμα την φτιάξετε μόνοι σας.

Τι χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να είναι βελτιστοποιημένη;

Πολλοί με ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στο ίντερνετ; Θέλοντας μάλλον να με εκμαιεύσουν πληροφορίες για το SEO που δεν τους έχω αποκαλύψει ή τους αποκρύπτω. Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Ελύτη το μυστικό της επιτυχίας γενικότερα είναι το ταλέντο, η τόλμη και η τύχη. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με τον Ελύτη. Το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή αλλά και στο ίντερνετ είναι η σκληρή δουλειά.

Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο πολύ σκληρά δουλεύω τόσο πιο ταλαντούχος γίνομαι, τόσο πιο τολμηρός γίνομαι και τόσο πιο κωλόφαρδος!

Το ίδιο ισχύει και στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που χρειάζεται να κάνετε αλλά πάρα πολλά. Η google βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που είναι πολυπαραγοντικός και αποτελείτε από περισσότερα από 200 σημεία και παράγοντες κατάταξης.

Κάθε έναν παράγοντας είναι και μία ψήφος προς την ιστοσελίδα σας που θα σας βοηθήσει να ανεβείτε σταδιακά. Κάθε μήνα όλο και περισσότερο.

Σε γενικές γραμμές όμως θα σας δώσω μερικές κατευθύνσεις για το τι εννοώ ότι μια ιστοσελίδα είναι πλήρως βελτιστοποιημένη.

1. Να έχει ταχύτητα φόρτωσης. Τα πολύ αργά sites ή τα πολύ φορτωμένα δεν έχουν θέση στην πρώτη σελίδα της Google.

Ένα πολύ αργό site όσο καλοσχεδιασμένο και να είναι δεν θα μπορέσει ποτέ να πετύχει υψηλές πωλήσεις. Όταν ο επισκέπτης δεν μένει μέσα στην ιστοσελίδα σας γιατί αυτή πάει πολύ αργά, είναι δύσκολο να τον κερδίσετε σαν πελάτη. Μην ξεχνάτε πως και ένας από τα πράγματα που κοιτάει η Google σε ένα site είναι και η ταχύτητα φόρτωσης του.

2. Nα έχει σχετικό περιεχόμενο και χρήσιμο με βάση αυτό που αναζητά ο χρήστης. Το περιεχόμενο θα πρέπει να το γράψετε εσείς και θα πρέπει να είναι για κάθε σελίδα το λιγότερο 300 λέξεις.

Σύμφωνα με έρευνες, οι ιστοσελίδες με λιγότερες από 300 λέξεις δεν έχουν καλή ορατότητα στην Google, για να μην πω ότι δεν φαίνονται και καθόλου.

3. Να έχει δεκάδες ή χιλιάδες backlinks με τις λέξεις κλειδιά από ποιοτικά sites προς το δικό σας

Αν ο ανταγωνισμός στην αγορά σας είναι πολύ μεγάλος, θα πρέπει να καταφέρετε να αντιγράψετε τα links των ανταγωνιστών σας ή να τους ξεπεράσετε άμα γίνεται. Μόνο τότε θα είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να κερδίσετε περισσότερες θέσεις έναντι των ανταγωνιστικών ιστοσελίδων. Ακόμα και μια facebook page σήμερα είναι ανταγωνιστική ιστοσελίδα.

Ζητήστε μου προσφορά για κατασκευή ιστοσελίδων

Άμα είστε στην φάση να σχεδιάσετε μια ιστοσελίδα που θα βγαίνει στη Google, θα παίρνει στοχευμένη πελατεία και θα μπορεί να σας φέρει έσοδα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πακέτο κατασκευής ιστοσελίδων ή να μου τηλεφωνήσετε στο 6972.364.387 για να μου ζητήσετε μια προσφορά.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής ιστοσελίδας

Ζητήστε προσφορά κατασκευής eshop

Δείτε περισσότερα για οικονομική κατασκευή ιστοσελίδων

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button

3 σκέψεις στο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ”

Σχολιάστε