ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO Google Πρώτη Σελίδα: Βασικό Λεξιλόγιο SEO

glossary-seo

Βασικό Λεξιλόγιο SEO

SEO Πρώτη Σελίδα, μάθετε το βασικό λεξιλόγιο SEO για να κατανοήσετε τις βασικές έννοιες και αρχές για να βγείτε πρώτοι στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης σήμερα και για πάντα!

Το μάθημα 4 αυτού του οδηγού SEO, περιλαμβάνει ένα πλήρως ενημερωμένο βασικό λεξιλόγιο SEO, κάτι που λείπει από την ελληνική γλώσσα, για να κατανοήσετε πλήρως την βασική ορολογία των μηχανών αναζήτησης.

Μάθετε περισσότερα για το SEO,  κατεβάσατε δωρεάν τον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα.

Affiliate marketing-Συνεργατικό Μάρκετινγκ. Μιά ηλεκτρονική στρατηγική μάρκετινγκ που εμπεριέχει το να λαμβάνετε προμήθειες πουλώντας υπηρεσίες και προϊόντα τρίτων. Συνήθως αμείβεστε με βάση τις εγγραφές, τις πωλήσεις ή ακόμα και με τα κλικ ή συνδυασμό των παραπάνω.

 Alt tag Η εναλλακτική ετικέτα αναφέρεται στις λέξεις κλειδιά που μπορούν να δούνε οι μηχανές αναζήτησης και δεν μπορεί να δει ο χρήστης.  Χρησιμοποιώντας εναλλακτικές ετικέτες που περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά μπορεί να βελτιώσετε την ταξινόμηση των μηχανών αναζήτησης της σελίδας για τις λέξεις-κλειδιά και να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

 Alt text Συντόμευση για το εναλλακτικό κείμενο. Χρησιμοποιείται σε μία εικόνα και έχει μια σειρά από σκοπούς. Κατά κύριο λόγο είναι ένα σύμβολο κράτησης θέσης για γραφικά, έτσι ώστε αν η εικόνα είναι αργή στο να φορτώσει ή δεν φαίνεται, να υπάρξει ένα εναλλακτικό κείμενο-δείκτης του περιεχομένου.

 Anchor Αναφέρεται σε ένα σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα, που συχνά βρίσκεται στο επάνω ή κάτω μέρος της σελίδας, που επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται σε συγκεκριμένες θέσεις στην ιστοσελίδα.

Anchor  Tag Κώδικας που καθορίζει τον προορισμό του συνδέσμου.

Anchor text Το μέρος του κειμένου κάθε συνδέσμου, και ζωτικής σημασίας για κάθε προσπάθεια SEO. Αντί ενός συνδέσμου που εμφανίζεται ως www.paramarketing.info, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας  σύνδεσμο κειμένου θα επιτρέψει την ίδια σύνδεση να εμφανίζεται ως Make Money. Οι μηχανές αναζήτησης θα ευρετηριάσουν τη σελίδα βασιζόμενες στη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

Backlink Μια σύνδεση από μια ιστοσελίδα που οδηγεί σε άλλο ιστολόγιο. Όταν δημιουργείτε backlinks, φροντίστε πάντα να χρησιμοποιείτε σύνδεσμο κειμένου (anchor text).

Banner Ad – Ένα γραφικό εργαλείο διαφήμισης στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες κάνουν κλικ στο γραφικό αυτό και μεταφέρονται σε μια άλλη σελίδα στόχο (landing page).


Black Ηat SEO Η χρήση των αδίστακτων μεθόδων για τη βελτιστοποίηση ενός δικτυακού τόπου και την κατάταξή του στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων της Google. Ανακάλυψη αυτών των μεθόδων που χρησιμοποιούνται συχνά θα οδηγήσει σε ποινές ή και απαγόρευση της σελίδας σας από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Ένας κακός τρόπος SEO Πρώτης Σελίδας.


Blog Η συρρίκνωση του όρου weblog, είναι μια μορφή επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου που συνδυάζει μια στήλη, ημερολόγιο, και τον κατάλογο με συνδέσεις με πρόσθετους πόρους. Είναι ένα δυναμικό ιστολόγιο που συνήθως βασίζεται σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress.


Blogroll Ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συλλογή από συνδέσμους σε άλλα ιστολόγια. Blogrolls βρίσκονται συχνά στο sidebar της πρώτης σελίδας στα περισσότερα ιστολόγια. Φροντίστε εάν θέλετε να βγαίνετε στην πρώτη σελίδα της Google να τοποθετήσετε το blogroll στα
δεξιά όπως και όλα τα sidebar.

Canonical page Η προτιμώμενη έκδοση ενός συνόλου σελίδων με πολύ παρόμοιο περιεχόμενο. Παράδειγμα κανονικοποίησης σελίδας είναι αντί του http://www.paramarketing.info, το http://paramarketing.info.


Canonical tag Html που χρησιμοποιείται για να καθορίσετε μια κανονική σελίδα στις μηχανές αναζήτησης


Cascading style sheets  (CSS) χρησιμοποιούνται για να χειραγωγήσουν τις δυναμικές ιστοσελίδες σας και να διαχειρίζονται εύκολα το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.


Click fraud  μια μορφή κλοπής εις βάρος των διαφημιστών που πληρώνουν ανά κλικ, στην οποία οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα μέσα για να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας από πλαστογραφημένες διευθύνσεις IP σε τυχαία χρονικά διαστήματα.

Click-through rate Ο αριθμός των click-through  σε  εμφάνιση διαφήμισης, που εκφράζεται ως ποσοστό.

Click tracking  η χρήση εφαρμογής, ώστε να παρακολουθείτε τις εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις.


Cloaking Μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους Black Hat SEO, στο οποίο ο επισκέπτης βλέπει μια σελίδα που έχει βελτιστοποιηθεί για άλλες λέξεις κλειδιά
, ενώ οι αράχνες των μηχανών αναζήτησης βλέπουν ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο σελίδων. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε κρύψει τη σελίδα μας με ένα άλλο όνομα χώρου.


Conversion rate – Το ποσοστό των μετατροπών από απλούς χρήστες σε πελάτες.


Cookie κώδικας που είναι ενσωματωμένος στο αρχείο με το ιστορικό σας στο Internet, επιτρέποντας ιστοσελίδες  να σας αναγνωρίζουν ως επιστρεφόμενο επισκέπτη.


Cost-per-click Ένα συγκεκριμένο είδος της σχέσης κόστους-ανάπρόγραμμα δράσης όπου οι διαφημιστές πληρώνουν κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια διαφήμιση ή ένα σύνδεσμο.


Crawler Ένα πρόγραμμα ρομπότ που περνά μέσα από ιστοσελίδες και συγκεντρώνει πληροφορίες για τις μηχανές αναζήτησης.

Dead link Μια σύνδεση που παράγει ένα σφάλμα 404, η σελίδα δεν βρέθηκε.


Deep linking – Σύνδεση σε μια ιστοσελίδα, εκτός από την αρχική σελίδα ενός site.


Deep submitting Υποβολή όλων των διευθύνσεων URL, με άλλα λόγια της ιστοσελίδας σας, και κάθε σελίδα του site σας σε μια μηχανή αναζήτησης. Πλέον οι μηχανές αναζήτησης προχώρησαν στην απαγόρευση αυτής της πρακτικής.


De-listing/de-indexing Εάν οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύσουν ότι χρησιμοποιείτε αδίστακτους μεθόδους SEO Πρώτη Σελίδα για να βγεί η σελίδα σας πρώτη στις μηχανές αναζήτησης, ή εάν θεωρούν το site σας ως «ανεπιθύμητο», τότε θα  αφαιρέσουν το site σας από το ευρετήριό τους και δεν θα  εμφανίζεται στα αποτελέσματα όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση για αυτό.


Directory  Μια βάση δεδομένων των δικτυακών τόπων, ένας ηλεκτρονικός κατάλογος. Yahoo! και Open Directory είναι σημαντικά παραδείγματα. Είναι παρόμοια με τις μηχανές αναζήτησης, εκτός από το ότι η βάση δεδομένων είναι οργανωμένη με ουσιαστικό τρόπο από τον άνθρωπο. Πολλές μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν έναν κατάλογο καθώς και τα δικά τους ρομπότ.


Domain Name Το όνομα που έχει εκχωρηθεί σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα (π.χ., Paramarketing.info).


Doorway page Μια ιστοσελίδα με περιεχόμενο που έχει νόημα ή ορατό μόνο για τις μηχανές αναζήτησης. Ονομάζεται επίσης μια σελίδα γέφυρας ή σελίδα πύλη.

 eCommerce ή Ηλεκτρονικό εμπόριο  το επιχειρηματικό μοντέλο που ενσωματώνει διάφορα στοιχεία του μίγματος μάρκετινγκ για να κατευθύνει τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα  ή e-shop με σκοπό την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.


Gateway Page Μια μέθοδος SEO πρώτη σελίδα που χρησιμοποιείται για να επιτρέψει ένα site να βγεί στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης στην για μια ποικιλία  λέξεων-κλειδιών.


Google Μία από τις σημαντικότερες μηχανές αναζήτησης με χρήση ρομπότ και αραχνών. Η Google διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην αγορά των μηχανών αναζήτησης και είναι πασίγνωστη για τον περίπλοκο αλγόριθμο αναζήτησης της και τις λεγόμενες ανανεώσεις του.


Googlebot Τα ρομπότ που ανιχνεύουν και ευρετηριάζουν τις σελίδες στα τελικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.


Google Places Προηγουμένως αναφέρεται ως Google Local. Μια αναζήτηση που παράγει τοπικά αποτελέσματα που βασίζονται σε  αλγόριθμο με παραμέτρους εντοπιότητας. Παράλληλα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο SEO Πρώτη Σελίδα για τοπικές επιχειρήσεις για να βγούνε στις πρώτες σελίδες των τοπικών αποτελεσμάτων της Google.

HTML   Γλώσσα σήμανσης υπερκειμένου. Η κωδικοποιημένη γλώσσα  που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εγγράφων υπερκειμένου στο World Wide Web και για τον έλεγχο στον τρόπο εμφάνισης ιστοσελίδων.


HTML emailΈνα e-mail που έχει διαμορφωθεί με το Hypertext Markup Language, σε αντίθεση με το απλό κείμενο.


Header
Tag Μια ετικέτα HTML που χρησιμοποιείται συνήθως για επικεφαλίδες των σελίδων.


Hidden text κείμενο που είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αφού είναι στο ίδιο χρώμα με το φόντο. Άλλη μια Black Hat SEO στρατηγική που ονομάζεται και keyword stuffing.


Hit Όταν ένα άτομο επισκέπτεται μια ιστοσελίδα, η ιστοσελίδα λαμβάνει ένα χτύπημα για την ίδια τη σελίδα. Ο αριθμός των επισκέψεων σε hits δεν θεωρείται ως μια ακριβή μέτρηση της δημοτικότητας ενός δικτυακού τόπου.

Δείτε το δεύτερο μέρος του βασικού λεξιλόγιου SEO: SEO Google Πρώτη Σελίδα: Βασικό Λεξιλόγιο SEO 2


Πηγές SEO Πρώτη Σελίδα:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Σχολιάστε