ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SOCIAL MEDIA OPTIMIZATION

SOCIAL MEDIA OPTIMIZATION-1

SOCIAL MEDIA OPTIMIZATION

To Social Media Optimization, στα ελληνικά βελτιστοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς απαραίτητο σήμερα για να μπορέσει η ιστοσελίδα σας να ανέβει στις πρώτες θέσεις της Google γιατί τα social signals αποτελούν και αυτά παράγοντα κατάταξης.

Κάθε σοβαρή επιχείρηση σήμερα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια παρουσία στα σημαντικότερα social media σήμερα και φυσικά να φροντίζει πάντα για την δημόσια εικόνα της και για την διαχείριση της φήμης της.

Γιατί χρειαζόμαστε τη βελτιστοποίηση των social media;

Η βελτιστοποίηση των social media είναι μια απλή διαδικασία που συνδυάζει μάρκετινγκ, προώθηση ιστοσελίδων και φυσικά ανάδραση με τον κόσμο και το υποψήφιο κοινό σας, το target group που απευθύνεστε.

Τα social media δεν είναι από μόνα τους πανάκεια, ούτε η σελίδα σας στο Facebook είναι η ιστοσελίδα σας. Είναι απλώς μια συζήτηση με τον κόσμο, ένα δημόσιο βήμα που έχετε και μπορείτε να συνομιλήσετε με τους υποψήφιους πελάτες σας, να γράψετε κόσμο στη λίστα σας και φυσικά να χτίσετε σχέσεις.

Παράλληλα όμως τα social media αποτελούν σήμερα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την προώθηση της ιστοσελίδας σας και την άνοδο σας στις μηχανές αναζήτησης αφού συμμετέχουν σχεδόν τα περισσότερα στον αλγόριθμο κατάταξης της Google.

Για παράδειγμα τα σημαντικότερα social media που εμπεριστατωμένα συμμετέχουν στον αλγόριθμο κατάταξης της Google και που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε παρουσία είναι τα παρακάτω:

  • Google Plus
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την χρήση των παραπάνω social media καθώς και τι θα πρέπει να κάνετε για εξασφαλίσετε μια ισχυρή παρουσία στο καθένα στην κατηγορία των άρθρων που μιλάνε για τα social media.

Θα πρέπει να έχετε μια συνοχή στο brand σας

social-media-marketing-greece-1

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να κάνετε τη φίρμα σας γνωστή και την εταιρεία σας ή την εταιρική σας ιστοσελίδα γνωστή και αναγνωρίσιμη στον κόσμο. Η σημασία και η σημαντικότητα της αναγνωρισιμότητας είναι πολύ μεγάλη και λέγεται στον χώρο του μάρκετινγκ branding.

Άμα πάτε για πρώτη σε μια ξένη χώρα και επισκεφτείτε ένα σούπερ μάρκετ θα δείτε νέες φίρμες και νέα ονόματα για τους φυσικούς χυμούς, τις σοκολάτες κτλ που δεν θα σημαίνουν τίποτα για εσάς αφού δεν θα γνωρίζετε καμία από τις παραπάνω φίρμες.

Ο λόγος που δεν τις γνωρίζετε εκτός από την Coca Cola και τα άλλα διεθνή brand είναι γιατί δεν έχετε τις έχετε δει ποτέ προηγουμένως και έτσι δεν σας κάνουν καμία αίσθηση.

Όμως άμα δείτε γύρω σας όλοι οι άλλοι άνθρωποι μέσα στο σούπερ μάρκετ φαίνεται να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα πρωτόγνωρα για εσάς brands και τρέχουν μανιωδώς για να αγοράσουν γάλα POP και τυρί ULDEM καθώς και πολλές άλλες δεκάδες περίεργες μάρκες που υπάρχουν γύρω σας και σας φαίνονται αστείες, ακόμα και αποκρουστικές.

Οι δύο τρόποι που επιτυγχάνεται η αναγνωρισιμότητα είναι η επανάληψη και η συνοχή.

Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες και είχανε πολύ δίκαιο, γιατί βλέποντας την φίρμα σας παντού και συνεχώς, ο υποψήφιος πελάτης νιώθει πλέον μια οικειότητα απέναντι της.

Οι περισσότερες μετατροπές υποψήφιων πελατών ή επισκεπτών της ιστοσελίδας σας σε πελάτες γίνονται από την 7η έως την 12η επίσκεψη μέσα στην ιστοσελίδα σας. Ο μαγικός αριθμός λοιπόν είναι το 7 και θα πρέπει να το κρατήσετε καλά στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να δουν την φίρμα σας τουλάχιστον για 7 φορές μέχρι να αισθανθούν ότι σας γνωρίζουν.

Ωστόσο θα πρέπει να δουν την ίδια εικόνα από μέρους σας και όχι κάτι διαφορετικό. Εννοώ ότι θα πρέπει να δούνε το ίδιο brand, την ίδια εταιρική ταυτότητα με τα ίδια χρώματα και την ίδια αισθητική για να μπορέσουν να καταλάβουν ότι είστε εσείς ή μάλλον η εταιρεία σας ή το προϊόν σας.

Διαχειριστείτε σωστά την δημόσια εικόνα σας

Η σωστή διαχείριση της δημόσιας εικόνας σας και η καλλιέργεια της σχέσης σας με τους υποψήφιους πελάτες σας (marketing lead) είναι καταλυτική για την επιτυχία σας.

Η σωστή διαχείριση του brand σας περιλαμβάνει την διαχείριση της φήμης σας (διαγραφή αρνητικών σχολίων, απάντηση σε παράπονα πελατών, θετικές αξιολογήσεις στους οδηγούς αγορών κτλ) καθώς και την προώθηση της δημόσιας εικόνας μέσω δημοσιεύσεων στα social media.

Στο δεύτερο αυτό κομμάτι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί τα social media δεν είναι το eshop σας ή το site και έτσι θα πρέπει να μην αναλώνεστε όλη μέρα με αυτά. Το αντίθετο μάλιστα.

Θα πρέπει να τα βλέπετε σαν εργαλεία της δουλειάς σας που έχουν στόχο να προωθήσουν την ιστοσελίδα σας και τις υπηρεσίες σας σε νέο κοινό που δεν θα πιάνατε με τα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Το social media optimization έχει να κάνει με το να κοινοποιείτε δημοσιεύσεις από την ιστοσελίδα σας, προϊόντα, άρθρα, προσφορές με στόχο να κάνουν οι υποψήφιο πελάτες σας κλικ μέσα στη δημοσίευση και να μπουν στο site σας.

Θυμηθείτε ότι το Facebook από μόνο του και τα social media δεν κάνουν μετατροπές, η ιστοσελίδα σας όμως κάνει. Το Facebook και τα social media από μόνα τους δεν κάνουν πωλήσεις, το eshop σας όμως έχει σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό.

Άμα ξεγελαστείτε και παρασυρθείτε από τη μαγεία και την θαλπωρή του Facebook, είναι λίγο δύσκολο να αποκτήσετε μια πετυχημένη ιστοσελίδα στο ίντερνετ και να πετύχετε στο ίντερνετ.

Το Social Media Optimization είναι απλώς παρακλάδι του Search Engine Optimization, της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης και έτσι άμα εστιαστείτε σε αυτό θα κερδίσετε το δέντρο και θα χάσετε το δάσος.

Η εταιρεία μας ασχολείται επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια με τα social media, το Social Media Marketing και Social Media Optimization καθώς και με την προώθηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης. Άμα θέλετε να έχετε επαγγελματικά αποτελέσματα, ζητήστε την συνδρομή ενός επαγγελματία σαν και εμάς.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Ελληνικό SEO: Απογειώστε το site και τις πωλήσεις σας σε 5 βήματα 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Κατεβάστε σήμερα τον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα  αξίας 129€ και ξεκινήστε να βγάζετε λεφτά από το SEO!

seo-web-design

Δείτε περισσότετα για το Social Media Optimization:

 

Σχολιάστε