ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SOCIAL MEDIA MARKETING

social-media-marketing-greece

SOCIAL MEDIA MARKETING

Μάθετε όλα τα μυστικά των social media και ανεβείτε κατακόρυφα στις μηχανές αναζήτησης!

Το marketing στα social media είναι απαραίτητο για να ανέβει η ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης και συγκεκριμένα στη Google. H Google όπως και οι άλλες μηχανές αναζήτησης προσμετράει τα σήματα που λαμβάνει από τα σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα, Facebook, twitter, pinterest, Google Plus, LinkedIn για να αξιολογήσει την ποιότητα της ιστοσελίδας σας.

Ο αλγόριθμος της Google δεν δίνει σημασία στο PageRank αλλά δίνει μεγάλη σημασία στο domain authority. Το domain authority έχει κλίμακα από το 0 έως το 100 και όσο μεγαλύτερο domain authority έχει η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο ποιοτική φαίνεται στα μάτια της Google.

Δεν φτάνει λοιπόν να είναι ποιοτική η ιστοσελίδα σας για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να φαίνεται και ποιοτική αλλιώς δεν θα κερδίσει τις θέσεις που εσείς επιθυμείτε.

Πως να γίνετε ο βασιλιάς των social media;

Σε ένα προηγούμενο άρθρο: Πως να γίνετε ένας μεγιστάνας των Social Media, σας αποκαλύπτω την μοναδική στρατηγική που ακολούθησα με τα social media και έκανα social media profiles σε πάνω από 350 γνωστά social media.

Είναι πραγματικά πάρα πολλά τα social media sites, τα social bookmarkings και τα WEB 2.0 sites.

Η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να καταχωρηθείτε παντού, σε όλα τα social media και να καλλιεργήσετε το έδαφος κάνοντας φίλους, ακολούθους και αναδρώντας με άλλους χρήστες οι οποίοι είναι μέσα στην αγορά στόχο σας.

Αυτό γίνεται σταδιακά και θα πρέπει η καλλιέργεια των social media να γίνεται σε σχεδόν καθημερινή βάση με κοινοποιήσεις, αναδημοσιεύσεις, σχόλια και γενικά συναναστροφή με τρίτα άτομα που σας ενδιαφέρουν. Η καλλιέργεια των social media και γενικά το social media marketing είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε για μερικούς μήνες, από τρεις έως έξι μέχρι να δείτε φως και να δρέψετε τους πρώτους καρπούς.

Προσωπικά έχω βρει πελάτες από τα βασικότερα social media και τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά.

Δημιουργήστε μια Persona στα social media

Άμα το προϊόν σας είναι δυσνόητο ή η φίρμα σας άγνωστη στο ευρύ κοινό θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν αβατάρ, μια περσόνα στο ίντερνετ και στα social media για να προωθήσετε τις ιδέες σας, το brand σας και την επιχείρηση σας.

Η χρήση ενός τρίτου προσώπου στο μάρκετινγκ είναι πεπατημένη και κλασική οδός και πάρα πολλές μεγάλες επιχειρήσεις την ακολουθούν βάζοντας μεγάλους ηθοποιούς ή μοντέλα για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Δείτε περισσότερες κατηγορίες από το blog:

Σχολιάστε