ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Aυξήστε την ταχύτητα του WordPress site σας με 15 τρόπους

Wordpress SEO

Αυξήστε την ταχύτητα του WordPress site σας με 15 τρόπους

Γιατί η ταχύτητα φόρτωσης επηρεάζει την ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας

Το WordPress είναι μια εκπληκτική πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου και κατασκευής ιστοσελίδων.

Ήδη το βλέπετε μπροστά σας να ξεδιπλώνεται: το μαγικό μου blog που έχεις χιλιάδες αναγνώστες τρέχει αποκλειστικά και μόνο σε αυτήν την εκπληκτική πλατφόρμα που λέγεται WordPress.

Μια από τα μειονεκτήματα που έχουν οι ιστοσελίδες με πολύ κόσμο είναι η ταχύτητα. Συνήθως φορτώνουν αργά.

Αν δεν λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, θα καταλήξετε με ένα τραγικά αργό site που δεν θα έχει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, και σίγουρα θα χάσετε συνδρομητές και πελάτες λόγω της φύσης του ίντερνετ. Κανείς δεν περιμένει να φορτώσει μαι σελίδα παραπάνω από 7 δευτερόλεπτα. 7 είπα; Ας τα κάνω 4 καλύτερα γιατί όλοι είμαστε πολυάσχολοι.

Ο πρώτος λόγος που θέλω να αναφερθώ στην ταχύτητα του WordPress site ως κρίσιμος παράγοντας SEO αλλά και επιτυχίας στο ίντερνετ.

Μετά θέλω να σας επισημάνω όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε δραματικά την ταχύτητα φόρτωσης. Οι τρόποι είναι από απλοί και οικονομικοί για μικρά site έως για μεγάλες εγκαταστήσεις.

Άμα θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για το πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα φόρτωσης για την ιστοσελίδα σας, διαβάστε παρακάτω.

Άμα θα θέλατε να μάθετε με ποιους τρόπους θα το επιτύχετε αυτό, δείτε καλά αυτό το άρθρο.

Γιατί η ταχύτητα του WordPress είναι σημαντική 

Σίγουρα το έχετε ακούσει αυτό προηγουμένως, αλλά όταν κάποιος προσγειώνεται στο site σας για πρώτη φορά στη ζωή του, έχετε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να αιχμαλωτίσετε το ενδιαφέρον του και να τον πείσετε να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα σας.

Αν ήδη είστε στο χώρο του ίντερνετ κάμποσο καιρό θα έχετε ήδη καταλάβει την αξία της προσωπικής προβολής, του όμορφου σχεδιασμού και την τοποθέτηση των πιο σημαντικών πραγμάτων στην πρώτη οθόνη του site σας για να προσελκύσετε τους επισκέπτες και να τους κάνετε να μείνουν στο site σας.

Αν όμως η σελίδα σας φορτώνει αργά, θα χάσετε πολύ κόσμο πριν ακόμα σας δοθεί η ευκαιρία να μετατρέψετε αυτόν τον κόσμο σε πελάτες.

Οι περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι αν έχετε πολύ μικρό χρόνο φόρτωσης στην σελίδα σας, θα προλάβετε τους επισκέπτες σας πριν κάνουν κλικ σε κάποιο άλλο site. Ειδικά άμα προσγειώθηκαν εκεί μετά από κάποιο άλλη σελίδα ή από κάποιο άλλο site που φόρτωνε πιο γρήγορα.

Σκεφτείτε το για λίγο.

Κάποιος έχει μόλις συστήσει την ιστοσελίδα σας με ένα backlink και ο νέος επισκέπτης βλέπει ένα site φτωχής ποιότητας και που πάει πολύ αργά.

Εκτός από αυτό, υπονομεύετε και τη δική σας ανάπτυξη έχοντας μια ιστοσελίδα χαμηλής φόρτωσης, χάνοντας συνδρομητές.
Πολλοί ειδικοί θέτουν ως όριο φόρτωσης τα 7 δευτερόλεπτα, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πέσετε στα 4 δευτερόλεπτα.
Ορίστε και μερικά στατιστικά από το έγκυρο site Υourwebsiteengineer:

Μετατροπές και έσοδα:

  • Mozilla: 2 δευτερ’ολεπτα ταχύτερος = 15.4% περισσότερες μετατροπές
  • Amazon: 0.1 δευτερόλεπτα αργότερος = 1% διαφυγόντα κέρδη

Συνολική εμπειρία χρήστη:

  • 52% των online πελατών δηλώνει ότι η ταχύτερη φόρτωση σελίδας είναι σημαντικός παράγοντας για να παραμείνουν πελάτες σε ένα e-shop.
  • 40% εγκαταλείπει ένα website που χρειάζεται > 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει
  • 47% των sites φορτώνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα

Ταχύτητα Ιστοσελίδας και SEO

H Google έχει συμπεριλάβει την ταχύτητα φόρτωσης στον αλγόριθμο της. Αν η ιστοσελίδα σας είναι πολύ αργή στην απόκριση, θα υποβαθμιστεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και τη θέση της θα πάρουν άλλες πιο γρήγορες ιστοσελίδες.

Όμως αυτό θα διορθώσουμε σήμερα μια φορά και για πάντα για να μην χάσετε σε SEO και σε πωλήσεις.

Επειδή τα περισσότερα εργαλεία που προτείνω τα έχω δοκιμάσει και δουλεύουν, είμαι σίγουρος ότι θα δείτε και σεις τεράστιες αλλαγές στην ταχύτητα φόρτωσης του site σας. Σας το εγγυώμαι!

1. Επιλέξτε μια καλή εταιρεία φιλοξενίας

Για την ελληνική αγορά, καλή εταιρεία είναι η TopHost! Γραφτείτε στην Linkwise και πάρτε το hosting σας με 50% έκπτωση! Τέρμα πλέον οι σκοτωμένες προσφορές hosting με 3 ευρώ το μήνα, απεριόριστο traffic και άλλα παραμύθια.

Το φθηνό hosting έρχεται με μεγάλο κόστος. Υψηλός χρόνος downtime, server time out που καταλήγει σε deindexing από τη Google. Ακόμα και σήμερα έχω πληρωμένα πακέτα στη Godaddy από hosting που δεν δουλεύουν και αναγκάστηκα από τον Νοέμβριο του 2013 να μεταφέρω τα site άλλα στο Papaki, θυγατρική εταιρεία της TopHost και άλλα στην TopHost.

Σύντομα όμως θα μεταφέρω όλα τα site στην TopHost.

Για την αγορά του εξωτερικού συστήνω ξανά την TopHost. Υπάρχουν πολλές εκπληκτικές εταιρείες για hosting όπως η WP Engine, Bluehost οι οποίες δεν προτείνω για πολλούς λόγους.

Το ξαναλέω, καλή εταιρεία είναι η TopHost! Γραφτείτε στην Linkwise και πάρτε το hosting σας με 50% έκπτωση!

 

2. Ξεκινήστε με ένα γρήγορο και επαγγελματικό WordPress theme

Θα εκπλαγείτε που σας το λέων, όμως το Twenty Ten/Twenty Eleven “framework”, γνωστό και ως το default WP theme είναι πολύ γρήγορο στη χρήση του.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κρατάς τα πάντα απλά στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, έχεις μια ταχύτατη ιστοσελίδα. Έχει απαίσια εμφάνιση και αποκρουστικά χρώματα.

Από την προσωπική μου εμπειρία θα πρέπει να βρεις ένα επαγγελματικό WordPress Theme που να συνδυάζει ταχύτητα και SEO design. Εγώ το βρήκα στη Solostream.

 

3. Χρησιμοποιήστε ένα αποτελεσματικό caching plugin

Τα WordPress plugins είναι πολύ χρήσιμα, και προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες στην ιστοσελίδα σας. Βελτιώνουν την ταχύτητα και την εμπειρία του χρήστη. Τα πιο πολλά από αυτά είναι δωρεάν και μπορείτε να τα βρείτε στο αποθετήριο των πρόσθετων στο https://wordpress.org/

To πιο αγαπημένο μου plugin είναι το  W3 Total Cache, και δεν συστήνω κάποιο άλλο  caching plugin. Έχει ότι χρειάζεστε και είναι πολύ εύκολο να το εγκαταστήσετε και να το παραμετροποιήσετε μόνοι σας, πατώντας 3 κουμπιά.

Αμέσως, η σελίδα σας φορτώνει μερικά δευτερόλεπτα ταχύτερα.

Πριν από το W3 Total Cache, χρησιμοποιούσα το WP Total Cache και το WP Minify. To WP Total Cache παρουσίαζε προβλήματα στην ανανέωση των σελίδων και χρειαζόταν συνέχεια να σβήνω την προσωρινή μνήμη για να δω τις αλλαγές που έκανα στο site μου. Το δεύτερο είχε θέματα με το Woocommerce γιατί διέλυε όλο το e-shop.

 

4. Μην χρησιμοποιείτε content delivery network (CDN)

Τα περισσότερα CDN είναι σχεδιασμένα για ιστοσελίδες και hosting του εξωτερικού. Για την Ελλάδα το ταχύτερο hosting είναι το ελληνικό και τα CDN αντί να μειώνουν το χρόνο φόρτωσης τoν επαυξάνουν. Η έδρα των περισσότερων CDN είναι Αμερική και Ευρώπη και όπως καταλαβαίνετε είναι αργότερα από το Ελληνικό hosting.

Μην ακούτε κανένα ειδικό. Μου είχαν προτείνει το Cloudflare για να βελτιώσω το χρόνο φόρτωσης και να μην πέφτει το site μου. Μόλις το χρησιμοποίησα είχα τα αντίθετα αποτελέσματα. Μεγαλύτερος χρόνος φόρτωσης, μεγαλύτερος χρόνος server time out, περισσότερα λάθη στα dns, μεγαλύτερος χρόνος απόκρισης κτλ.

 

5. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Η Yahoo! έχει έναν βελτιστοποιητή εικόνων που το λέει Smush.it. Υπόσχεται να σας μειώσει κατά πολύ το μέγεθος του αρχείου των εικόνων στη σελίδα σας χωρίς να μειώσει την ποιότητα.

Ωστόσο, αν είστε σαν και μένα που επιζητάτε την ευκολία και την απλότητα, αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα.

Ευτυχώς που υπάρχει ένα δωρεάν plugin που λέγεται  WP-SmushIt που μπορεί να κάνει αυτόματα αυτήν την διαδικασία για σας καθώς φορτώνετε νέες εικόνες στην ιστοσελίδα σας.

Σας φαίνεται εύκολη λύση αυτό το plugin, αλλά προτιμώ να επεξεργάζομαι τις εικόνες μου πριν τις ανεβάσω με το Microsoft Picture Viewer. Προτιμώ ανάλυση 600 με 400 pixel και 72 dpi. Κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι μέχρι 50kb για να μην έχετε πρόβλημα στη φόρτωση τους.

Για να μην επιβαρύνετε την ιστοσελίδα σας με πολλά άχρηστα plugin, το φορτώνετε μια φορά, το χρησιμοποιήτε και μετά το κάνετε απεγκατάσταση.

 

6. Βελτιστοποιήστε την αρχική σας σελίδα για να φορτώνει γρήγορα

Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που θα σας προτείνω, αλλά αρκετά στην πορεία για να ελαφρώσετε το site σας και να φορτώνει η αρχική σας σελίδα ταχύτερα. Είναι ίσως η πιο σημαντική σελίδα από όλο το site σας γιατί σε αυτήν προσγειώνεται ο κύριος όγκος των επισκεπτών σας.

Τα πράγματα που μπορείτε άμεσα να διορθώσετε είναι:

  • Να δείχνετε excepts αντί για ολόκληρα άρθρα
  • Να μειώσετε τον αριθμό των άρθρων ανά σελίδα σε λιγότερο από 10.
  • Να εξαφανίσετε τα κουμπιά διαμοιρασμού που δεν χρησιμοποιήτε εκτός από το Alternative Digg
  • Να απεγκαταστήσετε τα αχρησιμοποίητα plugin, widget και themes που δεν χρειάζεστε
  • Ενστερνιστείτε τον μινιμαλισμό! Οι αναγνώστες σας, σας λατρεύουν για το περιεχόμενο, όχι για τα 5.000 widgets και κουτάκια που έχετε βάλει στην αρχική σας σελίδα.

Γενικά μια καθαρή και με εστιασμένα βήματα που κατευθύνει τον χρήστη ιστοσελίδα, δεν φορτώνει μόνο ταχύτερα, αλλά είναι και λειτουργικότερη.

 

7. Βελτιστοποιήστε την WordPress database

Την λέξη βελτιστοποίηση την έχω κάνει ψωμοτύρι σε αυτό το άρθρο!

Δυο πρόσθετα που έχω ανακαλύψει και μπορούν να σας βοηθήσουν με το να μειώσετε τον όγκο της βάσης δεδομένων και να βελτιώσετε την απόδοση της είναι τα παρακάτω:

Αυτά τα plugin εκτελούν ένα απλό μα σημαντικό έργο. Βελτιστοποιούν την βάση δεδομένων (spam, post revisions, drafts, tables, κτλ.) για να μειώσει τον άχρηστο φόρτο εργασίας και όγκο δεδομένων.

 

8. Απενεργοποιήστε το hotlinking και την αιμορραγία του περιεχομένου σας

Το Hotlinking είναι ένα είδος κλοπής  bandwidth. Συμβαίνει όταν ένα άλλο site τραβάει τις εικόνες από το δικό σας site, αυξάνοντας έτσι το φόρτο του server σας κατά πολύ.

Το όφελος του hotlinking από άποψη SEO είναι μεγάλο γιατί κάθε φωτογραφία είναι και ένα backlink προς το site σας.

Όμως το φαινόμενο αυτό μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όταν όλο και περισσότεροι κλέβουν περιεχόμενο και εικόνες από την ιστοσελίδα σας (content scraping).

Η κατάσταση διορθώνεται άμα τοποθετήσετε αυτές τις γραμμές κώδικα στο αρχείο .htaccess :

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?sparringmind.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

 

9. Χρησιμοποιήστε την εντολή expires header σε στατικά αρχεία

Η εντολή Expires header είναι ένας τρόπος για να απομονώσετε την επαναφόρτωση των στατικών αρχείων στο site σας από τους web browser. Τα στατικά αρχεία είναι το css, javascript, οι εικόνες και άλλα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κόψετε τον χρόνο φόρτωσης για τους τακτικούς επισκέπτες κατά πολύ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιγράψετε τον παρακάτω κώδικα στο αρχείο .htaccess file:

ExpiresActive On
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/png A2592000
ExpiresByType image/jpg A2592000
ExpiresByType image/jpeg A2592000

Οι παραπάνω αριθμοί έχουν οριστεί για χρονικό διάστημα ενός μηνός σε δευτερόλεπτα, μπορείτε όμως να τους προσαρμόσετε όπως θελήσετε.

 

10. Μειώστε την εικόνα του Gravatar

Το δικό μου gravatar το έχω φορτώσει στο el.gravatar.com.

Έχω επιλέξει τη φωτογραφία μου για λόγους αναγνώρισης και προσωπικής προβολής. Άλλα blogs όμως την έχουν τελείως απενεργοποιημένη για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου.

Το θέμα που χρησιμοποιώ, το WP-enlightened μου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσω και να ελαχιστοποιήσω το μέγεθος της εικόνας του gravatar μου και να το κάνω να φορτώνει πιο γρήγορα.

11.Προσθέστε το  LazyLoad στις εικόνες σας

Το LazyLoad είναι η διαδικασία να έχουμε να φορτώνουμε μόνο τις εικόνες της πρώτης οθόνης στην ιστοσελίδα μας, του πρώτου παράθυρου και όχι όλου του site και καθώς ο χρήστης κατεβαίνει προς τα κάτω να φορτώνονται και οι άλλες φωτογραφίες.

Αυτό όχι μόνο θα μειώσει τον χρόνο φόρτωσης ολόκληρης της σελίδα, αλλά θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο bandwidth με το να φορτώνει λιγότερα δεδομένα για τους χρήστες που δεν κάνουν  scroll μέχρι το τέρμα της σελίδας στο site σας.

Για να το κάνετε αυτό αυτόματα και χωρίς παρεμβάσεις στον κώδικα, εγκαταστήστε το jQuery Image Lazy Load plugin.

12. Περιορίστε τον αριθμό των αποθηκευμένων post revisions

Έχω σώσει το συγκεκριμένο άρθρο στην προσωρινή αποθήκευση ή στην αναθεώρηση περίπου 12 φορές.

Το WordPress, από μόνο του, θα αποθηκεύει άπειρες αναθεωρήσεις και drafts αυτού του εγγράφου για πάντα.

Τώρα, αφού θα δημοσιεύσετε αυτό το άρθρο, για ποιο λόγο να κρατάτε αποθηκευμένα τα drafts;

Μπορείτε να καθαρίσετε τη βάση δεδομένων σας με τα WP-Optimize και WP-DB Manager ή να χρησιμοποιήσετε το Revision Control plugin για να βεβαιωθείτε ότι θα κρατήσετε τα post revisions στο ελάχιστο.

2 με 3 αναθεωρήσεις είναι αρκετές σε περίπτωση που θα θέλατε να αλλάξετε κάτι ή να ανατρέξετε σε κάποια παλιότερη έκδοση του άρθρου ή των σελίδων σας.

13. Απενεργοποιήστε τα pingbacks και τα trackbacks

Από μόνο του, το WordPress έρχεται σε επικοινωνία με τα άλλα blogs που και αυτά χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς του pingback και trackback.

Κάθε φορά που κάποιο άλλο blog σε αναφέρει, ειδοποιείτε η ιστοσελίδα σας και ενημερώνει με νέα δεδομένα το συνδεδεμένο άρθρο. Άμα το απενεργοποιήσετε θα καταστρέψετε όλα τα backlinks προς το site σας. Όμως θα μειώσετε τον φόρτο δεδομένων. Θα καταστρέψετε το SEO σας αλλά θα βελτιώσετε την ταχύτητα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο άρθρο WordPress Pingbacks, Trackbacks and Linkbacks.

14. Αντικαταστήστε την δυναμική PHP με στατική HTML, όπου γίνεται

Αυτή είναι λίγο προχωρημένη ως συμβουλή, αλλά έχει πολλά οφέλη για τα δυναμικά site. Το θεώρησα σημαντικό κατόπιν έρευνας και έτσι το έβαλα και αυτό μέσα στο post.

Το διάβασα σε ένα αγγλικό blog ενός Έλληνα WordPress Developer, του John Pozadzides και το ανέφερα. Για να δείτε περισσότερα μια και αναφέρεται σε πιο προχωρημένα παιδιά, μελετήστε απευθείας την πηγή:

The 3 Easiest Ways to Speed Up WordPress

15. Χρησιμοποιήστε τον NginΧ Server αντί για Apache

Μια εναλλακτική λύση για μέγιστη ταχύτητα ειδικά για περιβάλλον WordPress είναι ο NginX Server σε αντίθεση με τον κλασικό Apache. O NginX είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος server, μετά τον Apache,  εκτοπίζοντας τον IIS της Microsoft.

Ο nginx  είναι ένας δωρεάν, ανοικτού κώδικα, υψηλής απόδοσης HTTP server και reverse proxy, καθώς και IMAP/POP3 proxy server. Το nginx project ξεκίνησε το 2002 εστιάζοντας έντονα στον υψηλό συγχρονισμό, στην υψηλή απόδοση προσανατολισμό και ελαχιστοποίηση της χρήσης μνήμης και το 2004 η πρώτη έκδοση για το κοινό έγινε διαθέσιμη. Ο nginx πλέον κρατά ένα μερίδιο της τάξης πάνω από 18% της αγοράς web servers.

Ο nginx είναι ένας από τους λίγους servers γραμμένους ώστε να αντιμετωπίζουν το C10K πρόβλημα, το οποίο σημαίνει να μπορούν να διαχειριστούν πάνω από 10.000 ταυτόχρονες συνδέσεις με μικρή κατανάλωση μνήμης (~2.5 MB ανά 10k αδρανών HTTP keep-alive συνδέσεις).

Αντίθετα με τους παραδοσιακούς servers servers, ο nginx δεν στηρίζεται σε threads για να χειρίζεται τα requests. Αντίθετα χρησιμοποιεί πολύ πιο επεκτάσιμη ασύγχρονη αρχιτεκτονική. Αυτή η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί λίγη, αλλά το πιο σημαντικό, προβλεπόμενη ποσότητα μνήμης κάτω από φόρτο.

Ακόμα κι αν κάποιος ή κάποια δεν περιμένει να χειριστεί χιλιάδες ταυτόχρονων requests requests, μπορεί ακόμα να επωφεληθεί από την υψηλή απόδοση και μικρή κατανάλωση μνήμης του nginx. Ο nginx επεκτείνεται σε όλες τις κατευθύνσεις: από το πιο μικρό VPS μέχρι και σε επίπεδο clusters από servers.

Ο nginx εξυπηρετεί μια σειρά από μεγάλης αναγνωρισιμότητας sites, όπως: YouTube, Netflix, Hulu, Pinterest, CloudFlare, Airbnb, WordPress.com, GitHub, SoundCloud, Zynga, Eventbrite, Zappos, Media Temple, Heroku, RightScale, Engine Yard και NetDNA.

Ακόμα στην Ελλάδα δεν έχω εντοπίσει κάποια αξιόπιστη εταιρεία με ελληνικό NginX Server αντί για Apache. Μιλάμε για ελληνικό γεωγραφικά hosting ή για φιλοξενία στην Αθήνα και όχι στο Leipzig ούτε στο Maastricht. Εγγραφείτε στις ενημερώσεις από το blog μου και όταν θα έχω κάτι νεώτερο, θα ενημερωθείτε πρώτοι από όλους.

Bonus Tip: Μετρήστε την ταχύτητα φόρτωσης πρώτα

Γιατί αυτή η συμβουλή είναι τελευταία ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτη; Πολύ απλό, γιατί θέλω να σας κάνω να διαβάσετε όλο το άρθρο και μετά να ξεκινήσετε τη διαδικασία εφαρμογής όσων προανέφερα και δεύτερον γιατί θέλω να σας επιβραβεύσω με την υπομονή σας που διαβάσατε όλο το άρθρο. Μπράβο!

Το σημαντικότερο είναι να μετρήσετε τους χρόνους πριν και μετά. Να κάνετε μερικά συγκριτικά τεστ πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία για να μετρήσετε τους χρόνους φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

Το κάθε εργαλείο είναι σημαντικό και έχω χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει και τα πέντε για τα site μου και για όλα τα site που φτιάχνω.

Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε και διαβάσατε μέχρι εδώ. Και πιστεύω να σας άρεσε το άρθρο μου.

Ταχύτητα WordPress και πηγές

Ξέχασα Κάτι;

emgoldex-success

Σίγουρα.  Άμα ξέχασα κάτι και θέλετε να μου το πείτε, μπορείτε να το κάνετε και θα το ήθελα με έναν από τους τρεις τρόπους:

  1. Αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο, προσφέροντας κάτι στη συζήτηση, ή κάνοντας μια ερώτηση.
  2. Επικοινωνήστε μαζί μου ή
  3. Πάρτε με τηλέφωνο στο 6972.364.387.

Θα ήθελα επίσης να ακούσω τις ερωτήσεις σας και να θα θέλατε να καλύψουμε κάποιο θέμα στο blog μου το οποίο σας καίει. Θα χαρώ πολύ αν αφήσετε ένα σχόλιο ή με στείλετε ένα email ή με πάρετε ένα τηλέφωνο.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το πως λειτουργεί το SEO:

15 σκέψεις στο “Aυξήστε την ταχύτητα του WordPress site σας με 15 τρόπους”

  1. Καλησπέρα κ. Διβράμη, έχω ένα wordpress site για τον καιρό, το οποίο είναι πολύ αργό. Εχω κάνει κάποια πράγματα από τα οποία προτείνετε, αλλά η βελτίωση της ταχύτητας είναι μικρη. Το Τheme είναι το Onepress. Αν θέλετε δείτε το site.

    Απάντηση
  2. Καλησπερα κυριε Διβραμη εχω ακολουθησει μερικες απο τις συμβουλες οσον αφορα τα plugins , αλλα οσον αφορα κωδικα δεν εχω ακουμπησει αφου δεν εχω και προηγουμενη εμπειρια.Ζω στην Κυπρο και εχω το website μου στο PAPAKI.GR. Βασικα στοχος μου ειναι να βελτιωσω την ταχυτητα πριν πριχωρησω σε οποιαδηποτε διαφημηση της σελιδας μου.Χρησιμοποιω το Shapely Theme αλλα ,ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω σελιδα wordpress και θα ηθελα την γνωμη σας για την ταχυτητα φορτωσης του site μου.Στοχος μου ειναι να επενδυσω σε αυτο το προτζεκτ και ειμαι διατεθειμενος να ακολουθησω κατα γραμμα οποιαδηποτε οδηγια αφου βλεπω οτι εχετε τις απαραιτητες γνωσεις πανω στο αντικειμενο.Αν ηξερα οτι το Τwenty Seventeen ειναι πολυ πιο πρακτικο και ανωδυνο σε θεματα ταχυτητας δεν θα ειχα προχωρησει με το Shapely το οποιο φυσικα σου δινει μεγαλες δυνατοτητες στο σχεδιασμο.

    Απάντηση
  3. Καλησπερα σας. Θα εκτιμουσα να ριχνατε μια ματια και στο δικο μας website.
    Ειμαστε εταιρια επισκευης ηλεκτρονικων συσκευων στην θεσσαλονικη.
    Ειναι σε beta μορφη ακομα.

    Απάντηση
  4. Ακολούθησα κύριε Γιάννη τα βήματα που γράφετε στο άρθρο σας και τις συμβουλές σας και είδα όντως μεγάλη βελτίωση της ταχύτητας στην ιστοσελίδα μου.
    Πριν φόρτωνε σε 4, 2 δευτερόλεπτα και τώρα σε λίγο λιγότερο από 2.

    Σας ευχαριστώ πολύ!

    Απάντηση
  5. Ένας αναλυτικός οδηγός για το W3 Total Cache, θα ήταν χρήσιμος, γιατί η ρύθμιση του είναι στην πραγματικότητα το μυστικό της επιτυχίας. Αν δεν ρυθμιστει το συγκεκριμένο plugin, όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά έχω διαπιστώσει ότι κάνει και ζημιά!

    Απάντηση
    • Σωστά τα λες Αντώνη, εγώ το έχω απενεργοποιήσει από το site μου. Καλύτερα να επενδύσεις μερικά χρήματα παραπάνω για το hosting όπως να πας σε ένα ταχύτερο server για παράδειγμα η WPENGINE παρά να προσπαθείς με φτιασίδια να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι.

      Ένα αργό hosting θα είναι για πάντα ένα αργό hosting.

      Απάντηση
  6. Καλημέρα σας θα ήθελα μερικές Συμβουλές όσον αφορά τι πρέπει να κάνω στην Ιστοσελίδα μου να πάει γρηγορότερα είμαι σε server της Tophost

    Σας Ευχαριστω

    Απάντηση
  7. Γιάννη καλησπέρα , στο pagespeed insights μου αναφέρει να εξετάσω το ενδεχόμενο να επιδιορθώσω :
    Περιορισμός JavaScript και CSS αποκλεισμού απόδοσης στο περιεχόμενο στο επάνω μέρος
    Κατάργηση JavaScript αποκλεισμού απόδοσης wp-content/cache/minify/000000/ldDRDcIwDATQhdoaqWKgxDKpI5sEOxF0eygwQPp3P0-nuxXyo5Pt0_oPs3Ky0GhRvk8X4BuF1o2qlSvgHslwY60OwhGyQwoihxJOW4vlNch-XYsL62mUMVjpTnKOaYkstGD3VnSQ-pMrzfjZOAiw2Pe5Nw.js

    Βελτιστοποίηση προβολής CSS των παρακάτω στοιχείων:

    wp-content/cache/minify/000000/nZDBDoJADER_SC0XP2h3HaW4bDdtMeHvNRAMwRiDx07fm8M0xFcEHxRV5UzI6FHcyFpRT3KBUeZIydbRofliLegS_AS7FFQGQya7c9niaYzQ1HJfZyOKuLmGOrnv69T_rR4VVqUYP7C_ZfXd2TPZothy5mP-CLmkef_XQkaiodzwBA.css

    /wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/static/themes/modern.css?version=3.5.3

    μπορείς να με κατευθύνεις για την επίλυση του προβλήματος;

    *Εχω εγκαταστήσει το W3 total cache
    *Όλα τα css που έγραψα για μορφοποίηση του site τα έχω σβήσει

    ευχαριστώ!

    Απάντηση
  8. Εγώ έχω blogger blog και πάει πολύ γρήγορα, έχω δει όμως και μερικά site να πάνε πολύ αργά σαν τα σαλιγκάρια. Αυτά είναι σε wordpress ή σε κάτι άλλο;

    Απάντηση

Σχολιάστε