ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η μαύρη λίστα του Web Hosting No3

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ-1

Η μαύρη λίστα του Web Hosting No3

Δείτε ποιοι πάροχοι φιλοξενίας είναι αντί-SEO και ποιο είναι κατάλληλοι για να ανεβείτε στη Google

Μετά τα θρυλικά άρθρα Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 1 και Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο2 που τάραξαν τα νερά της φιλοξενίας ιστοσελίδων στην Ελλάδα και έγιναν αφορμή αντιδράσεων πολλών ανθρώπων και εταιρειών που νομίζουν ότι θίγονται τα συμφέροντα τους ήρθε η ώρα να γράψω τη μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 3.

Οι λόγοι που το κάνω είναι πολλοί και ο σημαντικότερος είναι η προστασία των αναγνωστών και των πελατών μου.

Ένας ακόμα πολύ ισχυρός λόγος είναι το SEO που από ότι φαίνεται εξαρτάται κατά πολύ από την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας.

Άμα θέλετε να μάθετε ποια είναι η ιδανική φιλοξενία για την ιστοσελίδα σας για να ανεβείτε στη Google αλλά και ποιους παρόχους θα πρέπει να αποφύγετε για να μην χάσετε θέσεις, διαβάστε παρακάτω.

Η μαύρη λίστα των εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων

1. BlueHost.com

Αν και είχα αναφέρει την Bluehost.com στο Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 1 και την είχα συμπεριλάβει για άλλους λόγους στη μαύρη λίστα, θα σας την αναφέρω και σήμερα για άλλους δύο λόγους:

 1. Εξαπάτηση πελατών για τη θέση των server
 2. Ρήξη ασφαλείας

Στην πρώτη περίπτωση, ήθελα για λόγους τοπικού SEO και γεωγραφικού SEO να αγοράσω ένα πακέτο φιλοξενίας στο Λονδίνο.

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για εταιρείες φιλοξενίας που έχουν έδρα και web servers στο Λονδίνο έπεσα σε μια ιστοσελίδα της Bluehost.com με κατάληξη .co.uk που διαφήμιζε τους τοπικούς server της εταιρείας που είναι ιδανικοί για καλύτερο SEO στη Μ. Βρετανία!

Αφού αγόρασα με πιστωτική κάρτα το πακέτο φιλοξενία, σε έναν έλεγχο διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ως προς τη θέση του server στον πλανήτη Γη!

Μετά από ένα τηλεφώνημα στην εταιρεία στην Αμερική διαπίστωσα ότι το data center που φιλοξενούσε την ιστοσελίδα μας ήτανε στη Utah!

Απίστευτο αλλά αληθινό, ολόκληρος κολοσσός διακύβευε την εταιρική του φήμη για να πουλήσει μερικά πακέτα φιλοξενίας παραπάνω!

Η συνεργασία μας με την bluehost.com έληξε άδοξα με την άμεση επιστροφή των χρημάτων και την αγορά ενός πραγματικά τοπικού web hosting σε server με έδρα Λονδίνο.

Στη δεύτερη περίπτωση, η ανυποψίαστη bluehost.com έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ με αποτέλεσμα να διαρρηχθούν πολλά πακέτα φιλοξενίας και ιστοσελίδες που φιλοξενούνταν στους ασφαλείς και γρήγορους servers της Bluehost.com!

Κρίμα, αλλά συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια! Δεκάδες ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και πελάτες της Bluehost.com είδαν τις ιστοσελίδες τους να εξαφανίζονται μαζί με το back up τους και τα δεδομένα που φιλοξενούνταν στο πακέτο φιλοξενίας.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων και SSL Certificates

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς είχαν αγοράσει και SSL Certificates έχοντας την πεποίθηση ότι έτσι θα αυξήσουν τα επίπεδα ασφάλειας στο ίντερνετ και θα προστατεύσουν καλύτερα τις ιστοσελίδες τους από τους επίδοξους χάκερς.

Αποδείχτηκε ότι κάνανε λάθος γιατί τα SSL Certificates δεν παρέχουν κάποια έξτρα ασφάλεια σε επίπεδο hosting παρά σε επίπεδο συναλλαγών και αποστολής δεδομένων, εξαρτάται βέβαια και από το κάθε πιστοποιητικό SSL.

Κατά κύριο λόγο τα SSL που πωλούνται και χρησιμοποιούνται σήμερα από απλές ιστοσελίδες είναι για ψυχολογικούς και διαφημιστικούς λόγους μόνο.

Από άποψη SEO, το πιστοποιητικό SSL δίνει σύμφωνα με τη Google μια ώθηση της τάξεως του 1% σε κάθε ιστοσελίδα που το χρησιμοποιεί. Στην ουσία η διαφορά είναι ανεπαίσθητη και δεν παίζει κάποιον σπουδαίο λόγο ως παράγοντας SEO.

2 Siteground

Η Siteground αποτελεί την έκπληξη της μαύρης λίστας του web hosting No 3 αφού κανείς δεν θα περίμενε ότι μια εταιρεία σταθμός στον χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων, με τόσο μεγάλη γνωσιακή βάση, τόσους πολλούς δωρεάν οδηγούς για το ίντερνετ και την κατασκευή ιστοσελίδων και με εξειδίκευση δήθεν στο WordPress Hosting και σε άλλες κάθετες αγορές, θα έμπαινε στην μαύρη λίστα.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με την Sitegroud αλλά και με πολλές άλλες εταιρείες τους είδους της;

Στην προσπάθεια τους να στύψουν το λεμόνι για να βγάλει πιο πολύ ζουμί έχουνε ξεχάσει τα βασικά πράγματα.

Οι web server τους είναι πολύ αργοί σαν τα σαλιγκάρια, οι χρόνοι απόκρισης ξεπερνάνε τα δευτερόλεπτα ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να ανεβάσεις αρχεία στην ιστοσελίδα σου όταν αυτή φιλοξενείται σε web hosting της Siteground.

Μετά από προτροπή ενός φίλους που ξύνισε επειδή μεταφερθήκαμε από τους αγγλικούς web servers της Siteground στους δήθεν αργούς web servers της Tophost στην Αθήνα, αγόρασα δύο πακέτα φιλοξενίας στην Siteground για να δω πόσο γρήγορη και εξυπηρετική εταιρεία ήτανε.

Απογοητεύτηκα μέσα σε λίγες ώρες.

Τα πακέτα φιλοξενίας τους σέρνονται κάνοντας εξαιρετικά αργή και εκνευριστική την διαχείριση της ιστοσελίδας σας. Σε κάθε κλικ πρέπει να περιμένετε 4-10 δευτερόλεπτα για να αποκριθεί μόνο ο server.

Η εμπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα εκμηδενίζεται και το bounce rate αυξάνεται εκθετικά.

Το bounce rate είναι ένας από τους 200 παράγοντες SEO του αλγορίθμου της Google και είναι γνωστό ως ποσοστό εγκατάλειψης των επισκεπτών που φτάνουν σε μια σελίδα στο site σας. Μετά απλώς φεύγουν.

Όταν η φιλοξενία ιστοσελίδων σας είναι πολύ αργή, είναι πολύ δύσκολο να πλοηγηθεί ο επισκέπτης μέσα στο site σας με αποτέλεσμα να πηγαίνει κάπου αλλού για να βρει αυτό που θέλει.

Επειδή έχω παρόμοια site με αυτό της Siteground σε φιλοξενία στην TopHost, η διαφορά της ταχύτητας και του χρόνου απόκρισης τους ενός με το άλλο site είναι τεράστια.

Όταν η ιστοσελίδα σας φιλοξενείται σε πακέτο φιλοξενίας που σέρνεται, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google έως ακατόρθωτο.

Εάν έχετε δε eshop σε αργό hosting, τότε θα δείτε τις πωλήσεις να πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Σκεφτείτε το διπλά για το τι πακέτο φιλοξενίας θα αγοράσετε και που θα είναι ο εξυπηρετητής ιστοσελίδων.

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια επένδυση και δεν θα πρέπει να τσιγκουνεύεστε τα 50 ή τα 100 ευρώ παραπάνω σε καμία περίπτωση.

Τελικά τι έγινε με την Siteground;

Η συνεργασία μας έληξε άδοξα και με αυτήν ενώ ακόμα δεν άρχισε και η siteground μου επέστρεψε τα χρήματα για το ένα από τα δύο hosting που αγόρασα, το δεύτερο το κράτησα για να μου υπενθυμίζει τι θα πει αργό site.

Στο μόνο που ήτανε γρήγοροι στην Siteground ήτανε στην επιστροφή των χρημάτων στην πιστωτική μου κάρτα, μάλλον γιατί το έχουνε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν και έχουνε γίνει καλοί σε αυτό!

Περιττό να αναφέρω ότι η ελληνική σημαία με το ελληνικό νούμερο είναι παραπλανητική αφού το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών είναι κάπου στην Αγγλία ή στην Νέα Υόρκη και κανείς τους δεν μιλάει ελληνικά!

Αυτό σημαίνει ότι έτσι παραπλανούν τον κόσμο που δεν γνωρίζει με το μάρκετινγκ τρυκ τους ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την χώρα μας και ούτε θα αποκτήσουν ποτέ!

Tophost.gr: Προτεινόμενη Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Η TopHost συνδυάζει όλα τα θετικά που ζητάτε σε μια αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Μιλάμε για απίστευτη ταχύτητα server και virtual memory στα eshop που αγγίζουν το 1GB! Εκεί που οι άλλοι σταματάνε, η TopHost ξεκινάει.

Η φιλοξενία ιστοσελίδων στην TopHost όντως είναι πολύ γρήγορη. Προσωπικά έχω αγοράσει και ιδιόκτητο web Server από την TopHost σε Ευρωπαϊκό Data Center επειδή δεν υπήρχε αντίστοιχος ελληνικός server διαθέσιμος.

Τι μου άρεσε στην Tophost;

 1. Αμέτρητος όγκος δεδομένων και χώρου. Μπορείτε να κοιμάστε άνετα το βράδυ, η ιστοσελίδα σας δεν θα πέσει λόγω βλακείας!
 2. Ταχύτητα, αφού για κάθε ιστοσελίδα η virtual memory έφτασε μέχρι και το 1 Gb!
 3. Ευκολία αγοράς και διαχείρισης με το Plesk
 4. Δυνατότητα καθημερινού back up των αρχείων σας σε επίπεδο hosting και όχι site. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνετε επεξεργαστική ισχύ από την ιστοσελίδα σας. Συνάμα η δυνατότητα για να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ταχύτερη, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επαναφοράς μιας παλαιότερης έκδοσης της ιστοσελίδας με ένα κλικ!
 5. Πρόγραμμα affiliate Marketing της linkwise! Ακόμα και σεις σαν πελάτες κερδίζεται 50% της φιλοξενίας σας ένα γραφτείτε στο πρόγραμμα συνεργατών της εταιρείας Linkwise!

H Linkwise έχει το πιο απίστευτο πρόγραμμα συνεργατών affiliate marketing δηλαδή στην Ελλάδα με πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών για να διαλέξετε! Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεστε ούτε ιστοσελίδα για να ξεκινήσετε!

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι πρόσφατα η TopHost έχει επεκτείνει την υποστήριξη πελατών σε 24 ωρη βάση καθημερινά. Είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που το κάνει αυτό σήμερα και ίσως από τις λίγες που έχει τόσο ανεκτική και ευγενική εξυπηρέτηση.

Myip.gr: Έκπληξη ταχύτητας και εξυπηρέτησης

Ο επαγγελματισμός και οι τεχνικές γνώσεις στην εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Myip.gr με άφησαν έκπληκτο.

Αρχικά καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες δήθεν μεγάλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχουν πάρει βραβεία εξυπηρέτησης. Η myip.gr είναι μια μικρή εταιρεία Web Hosting η οποία όμως έχει άμεση εξυπηρέτηση και άμεσα απόκριση σε κάθε πρόβλημα.

Η προσωπική επαφή, η γρήγορη εξυπηρέτηση και οι ταχύτατοι servers είναι μερικά χαρακτηριστικά που με κάναν να την αγαπήσω και να σας την συστήσω ανεπιφύλακτα.

Κάντε μια δοκιμή στην Myip.gr.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων και SEO

Ας πάμε στο φλέγον θέμα του SEO όμως φίλοι μου γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η φιλοξενία ιστοσελίδων από μόνη της μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά το SEO σας και το πόσο ψηλά θα φαίνεται η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και η θέση του Server, του υπολογιστή δηλαδή που φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας είναι παράγοντες SEO από μόνοι τους.

Θα πρέπει να βλέπετε τη φιλοξενία ιστοσελίδων ως επένδυση και όχι ως έξοδο γιατί άμα έχετε αργή φιλοξενία δεν θα σταυρώσετε ποτέ πελάτες.

Η Google βλέπει τη θέση του Server από γεωγραφική άποψη ανά Ήπειρο.

Για παράδειγμα ένας web hosting server στην Γερμανία ή στην Γαλλία δεν έχει κάποια διαφορά άμα η ιστοσελίδα σας απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Υπάρχει όμως διαφορά όταν ο web hosting server είναι σε μία άλλη Ήπειρο, για παράδειγμα Αμερική ή Αυστραλία. Σε αυτήν την περίπτωση, άμα ακόμα στοχεύετε στην Ευρωπαϊκή αγορά, τότε χάνετε πόντους από τα site που φιλοξενούνται σε Ευρωπαϊκά Data Centers.

Τέλος άμα στοχεύετε σε τοπικές ή εθνικές αγορές και μόνο θα πρέπει να προτιμάτε εθνικούς ή τοπικούς servers.

Για παράδειγμα άμα έχετε ένα τοπικό μαγαζί στην Αθήνα θα πρέπει να προτιμήσετε μια φιλοξενία ιστοσελίδων στην Αθήνα όπως η Tophost και όχι μια φθηνή φιλοξενία ιστοσελίδων στην Αμερική.

Μην κάνετε το λάθος να υπολογίσετε τα 50 ευρώ για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας ως σημαντικό ποσό ενώ την ίδια στιγμή ξοδεύετε δεκάδες ευρώ κάθε μήνα για διαφήμιση στη Google.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων και Cloudflare

Το cloud hosting δεν είναι πανάκεια που σημαίνει ότι ακόμα και οι cloud servers πέφτουνε, έχουνε δηλαδή downtime.

Το θετικό με το cloud hosting είναι η υπηρεσία Cloudflare που διατίθεται και δωρεάν για όσους έχουνε σχετικά μικρές ιστοσελίδες.

Η χρήση του Cloudflare βοηθάει και ένα βαθμό και το SEO σας για δύο βασικούς λόγους:

Αποκρούει τις επιθέσεις των κακόβουλων bot και των χάκερ, μειώνοντας το bandwidth που καταναλώνουν και αυξάνει σε ένα ποσοστό την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, εξυπηρετώντας σε περιπτώσεις φόρτου δεδομένων από άλλους Cloud Servers τους χρήστες που θέλουν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το CloudFlare

To CloudFlare προήλθε από ένα project που ονομάζεται Project Honey Pot. Το project αυτό ξεκίνησε το 2007 στο MIT Spam Conference.

Στόχος τους cloudflare είναι να σταματήσει σε μεγάλο ποσοστό τις επιθέσεις DDOS και να προστατέψει την ιστοσελίδα σας να μην πέσει θύμα spamming.

Βέβαια εσείς ίσως ποτέ να μην δείτε τέτοια αύξηση εκτός και αν η ιστοσελίδα σας έχει πέσει θύμα ή πέφτει συχνά θύμα spamming ή απευθύνεστε σε όλη την Υφήλιο και θέλετε να μειώσετε τον χρόνο απόκρισης της ιστοσελίδας σας σε άλλες Ηπείρους διαφορετικές με την ήπειρο που έχει έδρα ο web server σας.

Άμα σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να κάνετε like, share, tweet και google plus ή να αφήσετε ένα σχόλιο με την άποψη σας κάτω από αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

21 σκέψεις στο “Η μαύρη λίστα του Web Hosting No3”

 1. Πολύς καιρός μετά και προφανώς τα πράγματα αλλάζουν, αλλά η δική μου πρώτη εμπειρία είναι ότι 24 ώρες σχεδόν αργότερα δεν έχουν κάνει κάνει assign το support ticket μου προς απάντηση… δράμα ανταπόκριση – παρόλο που οι υπηρεσίες είναι καλές, με πολλά resources…. αλλά χωρίς σωστό support δεν λέει πολλά…

  Απάντηση
 2. Portal στην TopHost το δεύτερο πακέτο στο Shared Hosting και κάθε μέρα έχω 2-3 downtime.
  Τι θέλω να πω με αυτό?
  Δεν υπάρχει κίνηση στο site , υπάρχουν πόροι που δεν μπορούν να βρούνε και οι ίδιοι τι και πως.
  Απογοήτευση πλήρης.
  Φυσικά σύντομα τελειώνει ο χρόνος και αλλάζω εταιρία.

  Απάντηση
 3. Polu propaganda sunadelfe…..
  Uparxoun epishs kai alles ellhnikes etairies hosting.

  Toulaxiston exeis ton tropo na ta grafeis wraia kai na paraplaneis ton katanalwth.

  Gia diktuako marketing tha eisai kalos toulaxiston….
  Prospathise na mhn perneis proswpikh gnwmh otan to blog sou kai h selida sou den einai personal blog alla prospatheis na kateutheineis ton kosmo sthn swsth agora.

  Filika panta.
  Keep going the good work!

  Απάντηση
  • Το blog είναι συζήτηση με τον κόσμο, άμα έχεις να προτείνεις άλλες εταιρείες που έχεις δοκιμάσει και σου άρεσαν μπορείς να το κάνεις. Η ελληνική αγορά έχει εκατοντάδες εταιρείες hosting, όμως δεν γίνεται σε ένα άρθρο ή σε ένα blog να τις αναφέρουμε όλες ή να καταφέρουμε να τις δοκιμάσουμε όλες, πράγμα που είναι απίθανο.

   Σχετικά με την προπαγάνδα, αυτό που κάνω λέγεται copywriting και αν σε πολλούς φάινεται καινούριο και παράξενο είναι ο τρόπος γραφής στο ίντερνετ που κατά τη γνώμη μου είναι ο σωστός.

   Επίσης σχετικά με την παραπλάνηση, γιατί πιστεύεις ότι παραπλανώ κάποιον; Λέω ψέμματα ή αναφέρω αναληθή πράγματα ή είπα κάτι που δεν έγινε;

   Φυσικό είναι να υποστηρίζω μία ή δύο εταιρείες φιλοξενίας και φυσικό είναι να αποφεύγω κάποιες άλλες, δεν γίνεται αλλιώς.

   Απάντηση
 4. Γιάννη καλησπέρα. Είμαι στο hosting 10 χρόνια και έχουν δει πολλά τα μάτια μου μέχρι σήμερα.
  Καλά τα λες περί bluehost και hostgator που πλέον έχουν ρίξει κατά πάρα πολύ την ποιότητά τους τα τελευταία 5 χρόνια, κρατώντας μάλιστα υψηλές τιμές για αυτό που προσφέρουν.

  Όμως θα πρέπει να εξηγήσεις στον κόσμο, ότι η κάθε εταιρεία μπορεί να είναι καλύτερη από μία άλλη, σε εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες που προσφέρει.

  Δεν είναι σωστό να λέμε ότι η siteground δεν είναι καλή, ενώ μια άλλη είναι, εφόσον δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις υπηρεσίες μεταξύ τους. Και εγώ απογοητεύτικα από την Siteground, όχι όμως για τις ταχύτητές τους (που όπως σωστά αναφέρει ένας φίλος ποιο πάνω, είχαν ένα από τα ποιο γρήγορα συστήματα cache που έχω δει), αλλά διότι δεν μπορούσα να έχω 100% έλεγχο στα Vps τους.

  Και εφόσον λες ότι χρησιμοποιείς dedicate στην tophost , θα έπρεπε να την συγκρίνεις και με άλλες εταιρίες στο ίδιο αντικείμενο, που στην Ευρώπη, χρησιμοποιώ ήδη πολύ καλές περιπτώσεις , με καταπληκτικές επιδόσεις σε πολύ χαμηλή τιμή, που για έναν unmanaged dedicate 8 πύρηνο, με 32 gb ram ,2Τ δίσκο, unlimited bandwidth και πραγματικό 99,99 uptime θα πλήρωσεις το πάρα πολύ 50 ευρώ το μήνα (και όχι 2000 ευρώ το χρόνο), με 24/7 support που θα μιλήσεις με πραγματικό γνώστη τεχνικό και όχι με μαθητευμένο.

  Η tophost είναι μια τίμια επιλογή για ένα απλό site σε ένα απλό πακέτο cloud, αλλά δεν θα πιάσει τις ταχύτητες ενός σωστά στημένου vps ή dedicate server , στα ίδια ακριβώς χρήματα με περισσότερο χώρο και μνήμη. Η κάθε μια εταιρεία λοιπόν εξειδικεύεται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Αν κάποιος κάνει τις πρώτες του προσπάθειες στο internet , ναι η tophost θα μπορούσε να είναι μια τίμια λύση.

  Όσον αφορά όμως επαγγελματίες και sites ή eshops με μεγάλες απαιτήσεις, εκεί συνήθως επιλέγουμε πακέτα εντελώς γυμνά και unmanaged που απαιτούν και πολύ μεγάλες γνώσεις πληροφορικής για να στηθούν ή πραγματικά cloud συστήματα (βλέπε amazon) για πραγματικά πολύπλοκες και απαιτητικές δουλειές. Θεωρώ λοιπόν πως το άρθρο σου είναι για μια πρώτη επαφή με το Internet και για ανθρώπους που τώρα κάνουν τις πρώτες τους απόπειρες. Από εκεί και πέρα, στα 10 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, αυτό που γνωρίζω είναι ότι το hosting είναι μια διαρκής αναζήτηση καλύτερου, ταχύτερου, ασφαλέστερου και φτηνότερου Provider.

  Απάντηση
  • Έχεις πιάσει ακριβώς αυτό που ήθελα να πω Ηλία, απλά όταν έλεγα για dedicated εννοούσα με Plesk, managed και 24/7 support.
   Δεν εννοούσα γυμνό μηχάνημα και να κάνω εγώ το support γιατί δεν προλαβαίνω.

   Σε αυτό η Tophost με έχει βοηθήσει κατά πολύ και τους προτείνω για dedicated server χωρίς να παίρνω προμήθειες για αυτό! Ναι, δεν θα τα παίρνω για το dedicated.

   Τώρα αυτό πους λες ότι το hosting είναι η αναζήτηση καλύτερου, ταχύτερου, ασφαλέστερου και φτηνότερου Provider ναι έτσι κάνουν οι πιο πολλοί αλλά προσωπικά δεν πιστεύω στο φθηνό hosting ειδικά όταν το κάνω ανάθεση σε κάποιον άλλον.

   Θέλω να πληρώσω κάτι παραπάνω και να μην πέσει το site μου ή να πάει πιο γρήγορα αυξάνοντας έτσι τη λειτουργικότητα και βελτιώνοντας το SEO μου.

   Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σου γιατί επιτέλους ένας επαγγελματίας του χώρου έδωσε μια επιστημονική και τεχνική άποψη που χρειαζόμασταν για να μάθουμε περισσότερα και για να σχηματίσουμε γνώμη για το hosting.

   Απάντηση
 5. Οραίος Γιάννη. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις ποσοστά στην Top host.
  Βηθάς πολύ με τα άρθρα σου. Εγώ έχω φτιάξει μία ιστοσελίδα βλέποντας βιντεάκια στο youtube και διαβάζοντας το site σου, ξεκινώντας παντελώς άσχετος πριν λίγους μήνες!

  Απάντηση
  • Παντελώς απαράδεκτοι. Πρέπει να είναι μόνο ένας τύπος που το έχει. Προσπάθησαν να με εξαπατήσουν συγχέοντας επίτηδες το bandwidth με το disk space. Τάζουν ανύπαρκτα πράγματα. Ελεεινό support, αγενέστατοι και μονολεκτικοί. Είχε πέσει ένα site που είχα παρατημένο και όταν το είδα δε μπορούσα να μπω στο cpanel, είχε παραβιαστεί το login. Εστειλα μέιλ να κάνουν reset και μου απάντησαν επί λέξη: “Υπομονή. Υπάρχει σοβαρή καταγγελία για spam από το site σου”. Κυριολεκτικά τα άτομα.

   Απάντηση
 6. Στημενους αγωνες μου θυμιζουν αυτα που γραφεις. Αν εχεις ποσοστα στην TOP host, πες το.10 χρονια δοκιμαζουμε εταιριες. Και top host και Ελληνικες πολλες.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Μακρια απο Ελλαδα, ειναι ΟΛΟΙ ψευτες, και ψιλοαπατεωνες.

  Τωρα οσοσ αφορα αυτες που λες, Siteground ααστο δεν πιανετε. μαλλον δεν εχεις κανει ..δοκιμη. Ακομα και goddady προτιμω με τα οσα θεματακια, απο τους ..Ελληναρες. Τους εχουμε φαει στην μαπα χρονια!

  Κωνσταντινος

  Απάντηση
  • Όχι δεν έχω ποστοστά Άγγελε στην TopHost, είμαι affiliate και αυτή την στιγμή έχω ήδη site στη Siteground και δεν πιάνεται γιατί σέρνεται!
   Σχετικά με τις εταιρείες hosting καμία δεν υπάρχει χωρίς προβλήματα, το θέμα είναι ποια έχει τα λιγότερα και πως τα αντιμετωπίζει.

   Επίσης όταν χτυπάς κάποια συμφέροντα τότε όλοι τσαντίζονται και διαφωνούν.

   Απάντηση
   • Πιθανά Γιάννη να μην έχεις ενεργοποιήσει το caching στην siteground. Είναι με διαφορά η κορυφαία απ’όσες αναφέρεις. Φημίζονται για το custom caching που έχουν φτιάξει.
    Είμαι στο hosting από το 1998. Στην tophost τα έχω δοκιμάσει όλα φίλε. Δεν λέει (τουλάχιστον για τα χρήματα που πληρώνεις). Καταλαβαίνω ότι είσαι affiliate αλλά το κομμάτι για την siteground δεν είναι ακριβές. Φιλοξενώ joomla 1.5 με viruemart 1.1 και είναι ο μοναδικός σέρβερ που τρέχει χωρίς να περιμένεις 6 δευτερόλεπτα για να κατέβει η σελίδα

    Απάντηση
    • Έχω αυτή τη στιγμή ένα hosting στη siteground, είχα δύο. Ο λόγος που το έκλεισα το πρώτο ήταν γιατί δεν μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφίες για gallery. Έκανε δύο λεπτά για 10 φωτογραφίες μεγέθους 1 mb όλες μαζί.

     Το site δεν ήτανε διαχειρίσιμο.

     Στην tophost έχω dedicated server. 2000€ το χρόνο. Ταχύτητα; απίστευτη χωρίς cache plugins και πρόσθετα γιατί απλώς δεν χρειάζεται.

     Κόστος του ίδιου server με ίδιο bandwidth και ισχύ; Πάνω από 2.500€ το χρόνο, μπορεί και 4.000€ γιατί πήρα προσφορές.

     Οπότε δεν είναι μόνο άμα είμαι affiliate και θα πάρω 10€ για κάθε φορά που αγοράζεις εσύ ένα hosting στην Tophost, αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για να πληρώσω το δικό μου το hosting και εκτός αυτού με τόσα πράγματα που δίνω δωρεάν φυσικά και θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να συντηρώ το site μου αλλιώς δεν θα υπήρχε στον αέρα για να δώσει τις πληροφορίες που θέλει ο κόσμος.

     Άρα κάθε φορά που πάμε στην εκκλησία για να ανάψουμε ένα κερί καλό είναι να ρίξουμε και τον οβολό μας για να υπάρχει η εκκλησία και αύριο.

     Τώρα σχετικά με το καλό και το κακό. Η Tophost έχει θετικά και αρνητικά όπως όλες οι εταιρείες.

     Όταν είχα όμως πρόβλημα με την siteground και δεν μπορούσα να αλλάξω ούτε μια φωτογραφία από το site του πελάτη ξέρεις τι έκανα;

     Πήρα τηλέφωνο στο ελληνικό το νούμερο και βγήκε Αμερική. Μίλησα με Αμερική με Αμερικάνικη χρέωση γιατί από Αμερική Ελλάδα είναι τζάμπα τα τηλέφωνα αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει και μίλησα με τον Αμερικάνο ο οποίος με εξυπηρέτησε αλλά δεν με έλυσε το πρόβλημα και αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τη siteground.

     Τώρα άμα κάθε φορά που έχω πρόβλημα παίρνω τηλέφωνο Αμερική να μου το λύσουν που σημαίνει ότι άμα δεν μιλάς απταίστως αγγλικά δεν συνεννοήσε, κατάλαβες για τι επίπεδο εταιρείας μιλάμε.

     Επίσης για να έχω γνώμη, κράτησα ακόμα ένα hosting στη siteground το οποίο ακόμα και τώρα που μιλάμε ενώ παίρνει 100 επισκέψεις την ημέρα ακόμα σέρνεται. Σέρνεται που να μην άκουγα γνώμες ειδημόνων και δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά δεν θέλω να με λένε παραμύθια τη στιγμή που ξέρω καλύτερα από κάποιους άλλους τις λεπτομέρειες.

     Τώρα ο τόπος είναι γεμάτος ανθρώπους που ενώ δεν έχουν γνώση έχουν γνώμη. Αλλά άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις.

     Εγώ έπαθα και ήθελα εντελώς καλοπροαίρετα να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μου μαζί σας για να μην την πατήσετε και σεις;

     Και πιο το αποτέλεσμα; Διάφοροι έξυπνοι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και δεν ξέρουν τι θα πει σκληρή δουλειά στο ίντερνετ να μας παραμυθιάζουν κάθε μέρα…Συνέχεια.

     Άμα είσαι ευχαριστημένος μείνε εκεί, εγώ τάχα δεν ξέρω για το caching, τάχα δεν ξέρω για τις εταιρείες hosting, τάχα δεν έχω ιδέα για τα τεχνικά μέρη, παρόλαυτά αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω 6 διαφορετικές εταιρείες hosting, έχω το δικό μου server, κάνω αυτή τη δουλειά από το 2000, αλλά όπως καταλαβαίνεις και συ ακόμα δεν ξέρω ο καημένος και πάνω στην άγνοια μου προτείνω tophost.

     Απάντηση
     • Από το ειρωνικό ύφος της τελευταίας παραγράφου της απάντησής σου, αντιλαμβάνομαι ότι σε ενόχλησε το σχόλιο μου και ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα σκοπό να σε θίξω.
      Μπορεί η εμπειρία σου στην siteground να μην ήταν/είναι καλή η δική μου όμως 2 χρόνια τώρα είναι ανεπανάληπτη.
      Δεν θέλω να επεκταθώ καθότι δεν βρίσκω τον λόγο.
      Αλλά βάλε και συ ρε αδερφέ κάποια άλλη στην «Μαύρη λίστα» που έφτιαξες.
      Βάλε την contabo (giga international) ή δεκάδες άλλες.
      Δηλαδή δεν γίνεται να μην έχεις την Godaddy.
      Μάλλον επεκτάθηκα.
      Καλό βράδυ.

     • Φίλε Αλκά, έχω δοκιμάσει το Vanguard cache και μου έριχνε το site σε VPS κάθε εβδομάδα και μάλιστα νυχτερινές ώρες που κορυφονόταν η επισκεψιμότητα.

      Έχω δοκιμάσει τις υπηρεσίες τις siteground και δεν με ενδιέφερε κάποια λύση τους όπως και της WP ENGINE που ενώ είναι καλή σε κάποια άλλα είναι κάκιστη σε μερικά θέματα ασφαλείας.

      Για μένα το cache plugin είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί δεν γνωρίζω τι επιπλοκές μπορεί να δημιουργήσει σε κάποιο πρόσθετο στο WordPress ή σε κάποιο θέμα οπότε άμα δεν δοκιμάσει το συγκεκριμένο plugin, με το συγκεκριμένο server και το συγκεκριμένο CMS δεν ξέρεις άμα θα παίξει καλά.

      Σόρρυ για το ειρωνικό ύφος.

      Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι έχω μιλήσει για την Godaddy στη Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 1

      Όμως μπορείς να μας καταθέσει την εμπειρία σου για ποιες εταιρείες δεν δούλεψαν ή δεν κάνανε αυτό που είπαν.

      Ήθελα ακόμα να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει πάρα πολλές λύσεις hosting που σήμερα δεν είναι καν στην αγορά.

      Μια περίοδο ήμουνα συνεργάτης στο Δικτυωθείτε και είχαμε δικό μας server στο TEI ΛΑΡΙΣΑΣ ME 10MBIT γραμμή από το ΟΤΕ το 2003!

      Έχει τύχει να δω πολλά παράξενα πράγματα και όντως η άποψη μου μπορεί να είναι ολοκληρωμένη αλλά να μην απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

      Ίσως να απευθύνεται στα νέα και μικρά site και επίσης έχω τα δικά μου κριτήρια όπως το local SEO την έλλειψη εμπιστοσύνης στα cache plugins κτλ.

      Αλλά ο λόγος που αντέδρασα έτσι δεν ήταν για να μην προάγω τη συζήτηση. Σου ζητάω συγγνώμη για αυτό.

Σχολιάστε