ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Χωριάτικο Μάρκετινγκ VS Πραγματικό Μάρκετινγκ

john-divramis-profile-greek

Χωριάτικο Μάρκετινγκ VS Πραγματικό Μάρκετινγκ

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν ακούσει την έννοια του μάρκετινγκ γιατί συχνά πυκνά αυτή συγχέεται με το χωριάτικο μάρκετινγκ που δεν είναι τίποτα άλλο από το να κάνουμε ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το μάρκετινγκ. Μιλάμε για το πραγματικό μάρκετινγκ και τους στόχους μάρκετινγκ. Όπως έχω αναφέρει σε ένα προηγούμενο άρθρο μου Ίντερνετ Μάρκετινγκ 1: Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ είναι να εξυπηρετήσω μια ανάγκη της αγοράς δημιουργώντας κάποιο κέρδος”.

Για δημιουργηθεί αυτό το κέρδος θα πρέπει η κάλυψη αυτής της ανάγκης να γίνεται με καλύτερο τρόπο από τον ανταγωνισμό. Συνηθίζεται κάθε blog ή ιστοσελίδα όπως και κάθε επιχείρηση ή μαγαζί να έχει ένα μάρκετινγκ πλάνο και κάποιους στόχους μάρκετινγκ.

Δημιουργήστε ένα πλάνο μάρκετινγκ

Το πλάνο μάρκετινγκ δεν είναι κάτι δύσκολο. Είναι μια αναφορά που καταγράφει τρία βασικά πράγματα:

  1. Που βρισκόμαστε σήμερα

  2. Που θέλουμε να πάμε

3. Πως θα πάμε εκεί

Το πως θα πάμε εκεί περιγράφεται στο πλάνο μάρκετινγκ με στόχους και δράσεις. Κάθε στόχος πρέπει να είναι μετρήσιμος και να συνοδεύεται από τις ανάλογες δράσεις. Φροντίστε να έχετε για κάθε στόχο μάρκετινγκ τουλάχιστον τρεις δράσεις και τουλάχιστον άλλες τρεις εναλλακτικές.

Για παράδειγμα, ο δικός μου στόχος μάρκετινγκ μέσα από αυτό το blog είναι να δημιουργήσω παθητικά εισοδήματα 1000 ευρώ το μήνα και να μην απαιτείται η δική μου παρουσία ή να εξαρτώμαι από την αγορά ή από τρίτους. Αυτός είναι και ο πρωτεύων στόχος μάρκετινγκ.

Οι δράσεις για να το πετύχω αυτό είναι:

  1. Μέσω της δημιουργίας μοναδικού, καταπληκτικού περιεχομένου μέσα σε αυτή τη σελίδα.

  2. Μέσω της δημιουργίας λίστας υποψηφίων πελατών

  3. Μέσω της δημιουργίας του δικού μου ψηφιακού προϊόντος

Χωριάτικο Μάρκετινγκ

Το πλάνο μάρκετινγκ σας διαχωρίζει απ΄όλους τους θιασώτες του χωριάτικου μάρκετινγκ. Βάλτε γερά θεμέλια στην επιχείρηση σας και στη σελίδα σας και ξεκινήστε με το πλάνο μάρκετινγκ αμέσως.  Το χωριάτικο μάρκετινγκ είναι οι σπασμωδικές κινήσεις χωρίς στόχους και χωρίς νόημα ή αντίκρυσμα στο πραγματικό μάρκετινγκ.

Για παράδειγμα οι προσφορές του τύπου με κάθε πίτσα δώρο πενιρλί, είναι χωριάτικο μάρκετινγκ. Μια και είναι δύσκολο κάποιος να φάει ταυτόχρονα και τα δύο ή να βρεθούν δύο άτομα μαζί για να μπορέσουν να επωφεληθούν της προσφοράς. Έτσι η προσφορά δεν επιτυγχάνει κανένα στόχο μάρκετινγκ μια και αυτοακυρώνεται.

Αντίθετα στο πραγματικό μάρκετινγκ μια προσφορά τύπου -20% σε όλες τις πίτες ή μια άνοδος της ποιότητας με διατήρηση της τιμής θα ήτανε πιο σωστή για την αύξηση της πελατείας.

Ποιο είναι οι στόχοι μάρκετινγκ της σελίδας ή της επιχείρησής σας;

Καθίστε και γράψτε κάτω τους στόχους μάρκετινγκ της σελίδας ή της επιχείρησής σας. Ξεκινήστε με brainstorming. Καταγράψτε οτιδήποτε σας έρχεται στο νου. Μετά αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε ποιος είναι ο πρωτεύων στόχος μάρκετινγκ, ο στόχος που είναι κρίσιμος για την συνολική επιτυχία σας. Έπειτα γράψτε τους δευτερεύοντες στόχους μάρκετινγκ, τις στρατηγικές και τις δράσεις που θα κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Με ποιες δράσεις και στρατηγικές μάρκετινγκ θα πετύχετε τους στόχους σας;

Μια δράση μάρκετινγκ που χρησιμοποιώ είναι η δημιουργία email list. Αυτό επιτυγχάνεται με το να δίνω πίσω 2 οδηγούς εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα δίνω πίσω τον οδηγό Βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ, καθώς και το SEO Πρώτη Σελίδα, χωρίς να ζητάω κάτι ως αντάλλαγμα ή ανταμοιβή.

Μια ακόμα άλλη δράση είναι το SEO, το αρθρογραφικό μάρκετινγκ, το blogging.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε