ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO Πρώτη Σελίδα: Blogging

ALLAGI HOST FILE WINDOWS

SEO Πρώτη Σελίδα: Blogging

Το blogging παρέχει δύο πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα για να βγείτε στην πρωτη σελίδα της Google. Οι πιο πολλοί αυτή τη στιγμή ίσως να γνωρίζετε πολύ καλά τι είναι το blogging και ίσως να έχετε ήδη το δικό σας blog.

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι ότι το blog σας είναι το νευρικό σας σύστημα και βοηθά άμεσα στο να πετύχετε στη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης. Θέλω να πω ότι ανεξαρτήτως τι είδους σελίδας έχετε, είτε αυτή είναι εταιρική σελίδα, είτε γκαλερί, είτε e-shop, θα πρέπει για να πετύχετε καλύτερα SEO αποτελέσματα και να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google να έχετε παράλληλα και ένα blog.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες σήμερα είναι blog και συνδυάζουν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει ένα blog με ένα σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι οι άνθρωποι όπως και οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν τα blogs και το νέο, φρέσκο περιεχόμενο.

Τα blog και ειδικά όσα είναι χτισμένα σε WordPress παρέχουν μακροχρόνια πλεονεκτήματα SEO.  Μόλις αποκτήσει το blog σας κάποιο κύρος, κάποιο Google PR δηλαδή, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να διαφημίζετε και να προωθείτε κάθε καινούριο ιστολόγιο που φτιάχνετε, δικό σας ή τρίτων.

Το δικό σας blog μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβάσετε το PageRank άλλων ιστοσελίδων και να πετύχετε να τις φέρετε στην πρώτη σελίδα της Google.

Πώς λοιπόν ξεκινάω το δικό μου blog;

 

Βήμα 1: Διαλέξτε ένα θέμα ή μια αγορά στόχο

Θα πρέπει να εξυπηρετήσετε μία ανάγκη σε μια αγορά στόχο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Ίντερνετ για να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Αυτή την ανάγκη θα πρέπει να την ικανοποιήσετε καλύτερα από τον ανταγωνισμό και σε χαμηλότερη τιμή για να θέλουν οι άνθρωποι να σας πληρώσουν και εσείς να βγάλτε λεφτά από αυτό.

Η πρόκληση είναι να αναγνωρίσετε μια ανθρώπινη ανάγκη με επαρκή ζήτηση ούτως ώστε να είναι βιώσιμη η αγορά στόχος ή το μικρομερίδιο ή μικροτμήμα της εν λόγω αγοράς. Μετά θα πρέπει να αναπτύξετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν για να καλύψετε αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη και να βγάλετε χρήματα.

Εάν κατανοήσετε το συγκεκριμένο βήμα λάθος, δυστυχώς όλο το ηλεκτρονικό blog θα έχει άσχημη κατάληξη. Θα έχετε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που δεν θα έχει καθόλου επισκέπτες ή θα έχετε επισκέπτες αλλά κανένας τους δεν θα αγοράζει αυτό που πουλάτε, οπότε θα είναι ακατόρθωτο ή εξαιρετικά δύσκολο να βγάλετε χρήματα.

Όταν διαλέγετε το θέμα του blog σας, την αγορά στόχο δηλαδή συνδυάζετε δύο βασικά πράγματα.

 1. Τι μπορείτε να προσφέρετε και το κάνετε καλά και με ευχαρίστηση για να βοηθήσετε τους άλλους

 2. Και τι πραγματικά οι άνθρωποι χρειάζονται ή επιθυμούν και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα γι’ αυτό.

Βήμα 2: Διαλέξτε με κλειστά μάτια ένα καλό θέμα και το WordPress για να στήσετε το blog σας.

Επιλέξτε με κλειστά τα μάτια από όλα τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, το WordPress. Γιατί όμως να επιλέξετε το WordPress;

 1. Για τί το WordPress έχει μια τεράστια γκάμα θεμάτων βελτιστοποιημένα για SEO.

 2. Γιατί το WordPress καλύπτει όλο το εύρος των ιστολογίων, από το πιο απλό blog έως τις πιο σύνθετες εφαρμογές, eshop, online κρατήσεις, έκδοση τιμολογίων, διαχείριση μελών κτλ.

 3. Τέλος είναι πολύ απλό, εύχρηστο και λειτουργικό για κάθε επίπεδο χρήστη, ειδικά αρχαρίου.

 

Βήμα 3: Ξεκινήστε το blog σας

Mόλις θα ξεκινήσετε το blog σας, θα πρέπει αμέσως να δημιουργήσετε ένα πυλωνικό άρθρο  3.000 έως 10.000 χιλιάδων λέξεων που να περιέχει το θέμα και τις λέξεις κλειδιά σας και γύρω του να χτίσετε μέσα στο μήνα τουλάχιστον 10 άρθρα που να δείχνουν προς το πυλωνικό άρθρο.

Το ιστολόγιο μου αποτελείται από τρία πυλωνικά άρθρα και δευτερεύοντα άρθρα που δείχνουν στα πυλωνικά:

 1. SEO Google Πρώτη Σελίδα

Έτσι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε κίνηση προς τη σελίδα σας και να βγείτε στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Παράλληλα θα πρέπει να ασχοληθείτε με εκτός σελίδας βελτιστοποίηση και να υλοποιήσετε στρατηγικές SEO Google Πρώτη Σελίδα.

Σχολιασμός Σε Blog – Blog Commenting

Ένας καταπληκτικός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δυναμική των ιστολογίων (blog) για να επιτύχετε την καλύτερη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης είναι το blog commenting ή σχολιασμός σε άλλες ιστοσελίδες ελληνιστί.

Στο τέλος κάθε άρθρου θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα πεδίο που μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας σχετικά με το θέμα.

Θα πρέπει λοιπόν να βρείτε dofollow blogs με υψηλό PageRank στη δική σας αγορά στόχο. Τα dofollow blogs είναι αυτά που επιτρέπουν τους εξερχόμενους συνδέσμους προς τα άλλα ιστολόγια να ευρετηριαστούν από την Google και να περιληφθούν ως σύνδεσμοι που παρέχουν αξία στο ιστολόγιο σας.

 

SEO και Blog Commenting

Όταν θα έχετε εντοπίσει τη λίστα με τα υποψήφια ιστολόγια που θα αφήσετε σχόλια, θα πρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό για να βγείτε πρώτη σελίδα google με τις λέξεις κλειδιά που θέλετε:

 1. Βάλτε στο πεδίο όνομα τη λέξη κλειδί σας. -ίσως το σημαντικότερο που έχετε να κάνετε-
 2. Χρησιμοποιείστε μια πραγματική διεύθυνση email.
 3. Χρησιμοποιήστε το URL ολόκληρο χωρίς εκπτώσεις, της σελίδας που θέλετε να δείξετε (landing page). Μην περιλαμβάνετε URL’s εντός του σχολίου γιατί πιθανότατα θα εκληφθούν ως spam.
 4. Αφήστε ένα σχόλιο που είναι άμεσα σχετιζόμενο με το άρθρο, και είναι μεγαλύτερο από τρεις προτάσεις.
 5. Κρατήστε μια λίστα στο excel με την πρόοδο των σχολίων σε blog και καταγράψτε τα αποτελέσματα σας και τις επιπτώσεις στις μηχανές αναζήτησης. Σημειώστε για ποιο σχόλιο και λέξη κλειδί έιστε στην πρώτη σελίδα της Google και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να το πετύχετε.

Πάντα αφήσετε σχόλια σε διαφορετικά άρθρα και όχι στα ίδια.

To Blog Commenting είναι μια από τις πιο αξιόπιστες στρατηγικές χτισίματος συνδέσμων και SEO και μπορούν να σας οδηγήσουν στην πρώτη σελίδα της Google. Δοκιμάστε το!

Δωρεάν συστήματα internet blogging

Μερικά από τα πλέον δωρεάν και εναλλακτικά του WordPress συστήματα  blogging που όμως δεν είναι αυτοφιλοξενούμενα και δεν παρέχουν 100% ιδιοκτησία και ανεξαρτησία είναι τα παρακάτω:

Έχω δοκιμάσει τα πάντα από τα παραπάνω και έχω δημιουργήσει πάρα πολλά ιστολόγια. Το συμπέρασμά είναι ότι είναι μόνο για εξάσκηση και πιθανώς για να δημιουργήσετε μερικούς συνδέσμους προς τη σελίδα σας.

 Επιπλέον Πηγές SEO Πρώτη Σελίδα-Blogging:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

1 σκέψη στο “SEO Πρώτη Σελίδα: Blogging”

 1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ..με βοηθησες αρκετα με αυτα που γραφεις για το seo …αλλα ολα αυτα που λες εινα και για τα δωρεαν blog ;;;;;;λεω να δοκιμασω τα backlinks για αρχη…..ευχαριστω

  Απάντηση

Σχολιάστε