ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να φτιάξετε το πρώτο σας video

video marketing

Πως να φτιάξετε το πρώτο σας video

και να αποκτήσετε χιλιάδες επισκέπτες και πελάτες στο site σας.

Το βίντεο είναι το πιο ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ και πωλήσεων μετά το email marketing. Θεώρησα σωστό λοιπόν αφού έχω ανεβάσει περίπου 158 βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube να σας δώσω μερικές βασικές συμβουλές για το πως να ξεκινήσετε με το video marketing στο ίντερνετ.

Μέχρι τώρα το YouTube και γενικά το βίντεο και το βίντεο μάρκετινγκ με έχει φέρει πολλούς νέους επισκέπτες στο site μου και με έχει κάνει ευρέως γνωστό, αφού έχω βασίσει και τα τρία βασικά μαθήματα στα βίντεο:

Πλεονεκτήματα του βίντεο μάρκετινγκ

online-video-marketing-2
Από το 100% των πληροφοριών που προσλαμβάνει κάποιος, θυμάται κανείς μόνο το 20% από αυτό που ακούει, το 30% από αυτό που βλέπει και το 70% από αυτό που ακούει και βλέπει.

Traffic

Με τα δικά σας βίντεο και το δικό σας κανάλι στο YouTube, αλλά και σε άλλα video social media όπως το Vimeo, θα μπορέσετε να πάρετε πάρα πολύ σημαντικό και στοχευμένο traffic προς το site σας.

SEO

Ας μην ξεχνάμε ότι το YouTube είναι η δεύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως και τα βίντεο βοηθάνε στο να ανέβει το site σας στην πρώτη θέση της Google. Τα βίντεο μειώνουν το bounce rate και αυξάνουν το σκορ σας στην Alexa.

Αν και το σκορ της Alexa είναι εντελώς υποκειμενικό και έχει μόνο ψυχολογικό βάρος, αυτό αυξάνεται όταν ο χρήστης κάθεται περισσότερο στο site σας για να δει ένα βίντεο και έχει εγκατεστημένο στο browser του το alexa plugin. Αλλιώς δεν θα μπορέσει η alexa να μετρήσει την επισκεψιμότητα.

Backlinks

Εκτός από το YouTube υπάρχουν πολλά άλλα βίντεο social media όπως το Vimeo, Myspace και άλλα που μπορείτε να ανεβάσετε τα βίντεο σας και εκεί και να αποκτήσετε backlinks.

To backlink προς το site σας το βάζετε στην περιγραφή μαζί με ένα κείμενο 300 με 500 λέξεων. Είναι συνετό να έχετε ένα YouTube Channel και ένα ακόμα back up Vimeo channel σε περίπτωση που η Google αλλάξει γνώμη πάλι και σας κλείσει αυτό το κανάλι. Συμβαίνει ακόμα και στα καλύτερα blogs παγκοσμίως, και ο γενικός κανόνας είναι να μην εξαρτόμαστε μόνο από μια πηγή επισκεψιμότητας και μόνο από μία μόνο πηγή χρηματοποίησης.

Conversion Rates

Τα στατιστικά στοιχεία δικαιώνουν την επιλογή του βίντεο και ειδικά του προσωπικού βίντεο για να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε υποψηφίους, αφού αυτοί γραφτούν στη λίστα σας και μετά σε πελάτες. Σύμφωνα με έγκυρα στατιστικά του περιοδικού Forbes τα βίντεο είναι το νούμερο ένα σε ποσοστό μετατροπών.

Οπτικοί τύποι – νέες αγορές

Υπάρχει μαι μερίδα ανθρώπων που δεν μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει τόσο εύκολα. Είναι οι λεγόμενοι οπτικοί τύποι και αποτελούν συνήθως το 30% των επισκεπτών σας. Βοηθήστε αυτό το ποσοστό με βίντεο και πιάστε μια πιο παθητική αγορά, αυτών που βλέπουν περισσότερο τηλεόραση και τους αρέσει η εικόνα παρά το διάβασμα. Καλό είναι να έχετε συμπεριλάβει στο blog σας και τα τρία είδη περιεχομένου, του κειμένου, του βίντεο και του podcast.

Personal Branding

To να έχετε το δικό σας κανάλι στο YouTube είναι σαν να έχετε το δικό σας καλωδιακό κανάλι στο ίντερνετ, κάτι σαν το NOVA. Το μεγαλύτερο καλωδιακό κανάλι χωρίς συνδρομή στην Ελλάδα σήμερα είναι το YouTube.

To YouTube είναι πρώτο σε δημοτικότητα social media στην Ελλάδα και το βίντεο θα σας βοηθήσει να προωθήσετε και να προβάλλεται τον εαυτό σας σε χιλιάδες άτομα παγκοσμίως.

Το Personal Branding βοηθάει στο να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπής σας και να κατακτήσετε νέες πιο ποιοτικές αγορές.

Εργαλεία video marketing

Κάθε επαγγελματίας πρέπει να έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχει στο ίντερνετ. Γίνεται και σεις ένας πετυχημένος επαγγελματίας, γιατί οι επαγγελματίες ελκύουν τους επαγγελματίες.

Πρώτο στάδιο Video starter, επένδυση: +1.000 €

 1. Αρχικά χρειάζεστε έναν Η/Υ με καλή κάρτα γραφικών ο οποίος ξεκινάει από 500 ευρώ. Προτιμήστε ένα απλό PC, αποφύγετε τα Mac λόγω πολλών ασυμβατοτήτων και τα laptop.
 2. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα εγγραφής και επεξεργασίας βίντεο όπως το Camtasia αξίας 230€ περίπου.
 3. Μικρόφωνο και ακουστικά ή επαγγελματικό μικρόφωνο heil από 10€ έως 150€ για ένα επαγγελματικό μικρόφωνο Heil.
 4. Κινητό με Webcamera. Τα περισσότερα βίντεο μου τα γύρισα με ένα απλό  Nokia 603 με κάμερα μόνο 5Mpixel. Τώρα έχω παραγγείλει το  Samsung s4 orange active που θα το χρησιμοποιήτε αντί για web camera. Το κόστος ποικίλει από 150€ έως 500€ ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.
 5. Τρίποδο ελαστικό για να τοποθετήσετε πάνω το κινητό. Προτιμώ ένα απλό από το Πλαίσιο που κοστίζει μόνο 5€. -Δεν μπόρεσα να βρω το link, αλλά το έχω δει στο πλαίσιο.-
 6. YouTube Channel
 7. Vimeo Channel back up
 8. Google Drive Ανοίξτε εντελώς δωρεάν λογαριασμό και αποθηκεύστε τα back up σας έως και 15Gb.

Δεύτερο στάδιο Video Professional, επένδυση +900€

Φτιάξτε το δικό σας στούντιο για βίντεο στο σπίτι σας. Ακόμα δεν έχω φτιάξει το δικό μου στούντιο όπως το θέλω στο σπίτι μου. Το έχω προγραμματίσει και στο νέο σπίτι που θα μετακομίσω γιατί εδώ δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα έχω.

Όμως έχω μελετήσει από πριν και έχω προσχεδιάσει τι είδους εξοπλισμό θα χρειαστώ για να φτιάξω το λεγόμενο Green Screen Effect.

 1.  Green Screen Studio. Μπορείτε να βρείτε πλήρη εξοπλισμό στο ίντερνετ στο Amazon. Οι τιμές ξεκινάνε από 400€ για ένα πλήρη εξοπλισμένο studio για να ξεκινήσετε.
 2. Δεύτερο PC για να επεξεργάζεστε και να ανεβάζετε τα βίντεο σας στο YouTube, Vimeo κτλ Το κόστος είναι περίπου στα 500 € πάλι.

Αν φτάσατε μέχρι εδώ και έχετε αγοράσει και τον εξοπλισμό video marketing, τότε συγχαρητήρια γιατί θα γίνεται ένας επαγγελματίας του χώρου και όχι ακόμα ένας εραστής της τέχνης.

Βήματα video marketing

Τα βήματα για το πετυχημένο βίντεο και το βίντεο μάρκετινγκ είναι απλά:

 1. Να είστε ο εαυτός σας. Το προϊόν είστε εσείς και όχι αυτό που πουλάτε. Πρώτα οι πελάτες αγοράζουν εσάς και μετά το προϊόν ή υπηρεσία που πουλάτε.
 2. Γράψτε το βίντεο είτε με το κινητό σας είτε στην Οθόνη του υπολογιστή σας. Προτιμήστε high definition video. Φροντίστε το βίντεο σας να είναι πάνω από 5 λεπτά. Άμα το βίντεο ξεπερνάει τα 5 λεπτά θα πρέπει να αναβαθμίσετε το λογαριασμό σας σε YouTube Partners όπως έκανα και γω.
 3. Επεξεργαστείτε το βίντεο στο Camtasia. Και εξάγεται το σε αρχείο high definition. Οι συνηθισμένες διαστάσεις που δουλεύω είναι 960χ784 ή 1200χ960
 4. Ανεβάστε το βίντεο στο YouTube και στο Vimeo. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με το δεύτερο PC όπως και την επεξεργασία βίντεο γιατί είναι κάτι που κρατάει ώρες ή και μια ολόκληρη μέρα.
 5. Συμπεριλάβετε ένα link πίσω στο site σας όπου και θα δημοσιεύσετε το βίντεο.
 6. Ενσωματώστε το βίντεο σε ένα άρθρο ή σελίδα στο site σας.
 7. Γράψτε το κείμενο ή την απομαγνητοφώνηση του βίντεο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και πριν ξεκινήσετε με το βίντεο για να έχετε ένα μπούσουλα για να ξεκινήσετε.
 8. Ανεβάστε την απομαγνητοφώνηση του βίντεο στο YouTube στο cc και γράψτε μια σύντομη περιγραφή 300-500 λέξεις.
 9. Συμπληρώστε τα απαραίτητα meta tags. Έτσι τα βίντεο σας θα εμφανίζονται και στα παρόμοια βίντεο με τα ίδια meta tags.
 10. Τέλος προωθήστε το post από το site με το βίντεο σας στα απαραίτητα social media, twitter, facebook, pinterest, google plus και όπου αλλού μπορείτε!
 11. Αναλύστε από τα google analytics από που προέρχεται το traffic και κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις και αναπροσαρμογές. Άμα δεν σας άρεσε το πρώτο σας βίντεο, γυρίστε το επόμενο!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στα πρώτα σας βήματα στο βίντεο μάρκετινγκ, άμα έχετε τυχόν απορίες καλέστε με στο 6972.364.387 ή αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το post. Καλή επιτυχία!

Μάθετε να κάνετε βίντεο και μάρκετινγκ στο ίντερνετ

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-lefta-wordpress

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

8 σκέψεις στο “Πως να φτιάξετε το πρώτο σας video”

 1. Γεια σου! Πολύ ενδιαφέρον τον αρθρο σου και ειδικά ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα! Ζω στην επαρχία, δυσκολεύομαι πολύ να βρω εργασία. Συνεπώς δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω φουλ εξοπλισμό για να ενισχύσω την ποιότητα των βίντεο που εχω στο μυαλό μου… Περα απο το κινητό μου που τραβάει 4k video, δεν μπορώ να αγοράσω ούτε ring light (το σπίτι που ζω δεν είναι ηλιόλουστο καμία ώρα της ημέρας), ούτε τρίποδο, ούτε background. Δε σκέφτομαι vlog, αλλά καλά επεξεργασμένα βίντεο με καλλιτεχνική χροιά στα οποία θα εμφανίζομαι και εγώ να μιλάω για λίγη ωρα . Τι προτείνεις να κάνω?? Υπάρχουν φθηνές λύσεις για φωτισμό και τρίποδο?

  Απάντηση
  • Υπάρχουν φτηνές λύσεις στο amazon και στο ebay. Για αρχή Έρη μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου και σιγά σιγά να βρεις χορηγούς για να τους διαφημίσεις τα προϊόντα τους. Σε ποια πόλη της Ελλάδος είσαι;

   Απάντηση
  • Καλημέρα Μάκη, τα βίντεο βοηθάνε να είναι μέσα στο site σου καθώς και σε όλα τα άλλα site, καθώς και στο Youtube και σε όλα τα άλλα βιντεοκάναλα όπως Vimeo, Dailymotion κτλ.
   Όσο πιο πολλές προβολές έχει ένα βίντεο που είναι ενσωματωμένο σε μία σελίδα από το site σου, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει αυτή η σελίδα στη Google.

   Απάντηση
   • Αν το βίντεο δεν είναι δικό μου και βάλουμε ένα βίντεο από κάποιον άλλο πχ από κάποια εταιρεία που παρουσιάζει ένα νέο υλικό ή κάτι τέτοιο. Είναι καλό ή αντί να μασ βοηθήσει μας κάνει ζημιά?

    Απάντηση
 2. Πολύ καλά τα λες Γιάννη για το video και το video marketing, αλλά πως πρέπει να ξεκινήσει κάποιος; εγώ δεν έχω ακόμα κανάλι στο youtube και στο Vimeo.

  Απάντηση

Σχολιάστε