ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Τα 10 κορυφαία SEO Blogs που θα πρέπει να διαβάζετε

ΚΟΡΥΦΑΙΑ SEO BLOGS

Τα 10 κορυφαία SEO Blogs που θα πρέπει να διαβάζετε

Άμα θέλετε να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και να παραμείνετε εκεί

Είναι γεγονός ότι με την άνοδο του ίντερνετ και την εκλαΐκευση της τεχνολογίας ο όγκος των δεδομένων και της πληροφορίας έχει αυξηθεί εκθετικά και θα συνεχίσει να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτή η πληροφορία δεν προλαβαίνει όχι μόνο να αφομοιωθεί από τον άνθρωπο αλλά πολλές φορές δεν είναι η σωστή πληροφορία. Υπάρχει μία γενική παραπληροφόρηση στο SEO.

Η παραπληροφόρηση στο SEO βασίζεται στο φόβο και στην χειραγώγηση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ξεκίνησε να εξαπλώνετε ο φόβος της Google μετά την επιβολή ποινών σε διάφορα site του εξωτερικού και της Ελλάδος για προσπάθεια χειραγώγησης των αποτελεσμάτων της Google.

Εάν είστε νέος στο χώρο του SEO και μόλις έχετε δημιουργήσει την πρώτη σας ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα και σας ενδιαφέρει η κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να βάλετε σωστή τροφή στο μυαλό σας και να ασχολείστε μόνο με τα authority sites στο SEO.

Ποια είναι αυτά τα authority sites; Διαβάστε παρακάτω.

Το επίσημο blog της Google

The Google Blog. Κλασσικό περιεχόμενο απευθείας από την πηγή. Η επίσημη ιστοσελίδα της Google μας ενημερώνει με αποστειρωμένο τρόπο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των μηχανών αναζήτησης.

Τα υπόλοιπα 9 SEO blogs

Moz. Ένα από τα ισχυρότερα blog για την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και μηχανών αναζήτησης με διάρκεια ζωής πάνω από 10 χρόνια. Το Moz blog καθιέρωσε το Domain authority, τον ανεπίσημο αντικαταστάτη του PageRank.

Search Engine Land. Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή blogs με δεκάδες αρθρογράφους και νέα σχετικά με το SEO. Αν και είναι για τους πιο ενημερωμένους και προχωρημένους για το αντικείμενο, σίγουρα θα σας σαγηνέψει η ποιότητα και η ποσότητα των άρθρων του.

Search Engine Watch. Πολύ προχωρημένο και ώριμο site σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης με πολύ χρήσιμο περιεχόμενο.

Search Engine Journal. Το SEJ βρίθει ζωής και guest posts. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία blogs στο χώρο.

KISSmetrics. Εστιάζεται κυρίως στα δεδομένα γύρω από το SEO και στην τεχνική του σκοπιά. Θα εκπλαγείτε από τον όγκο όλων αυτών των δεδομένων και των ερευνών που υπάρχουν. Άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις SEO άμα δεν έχεις μετρήσεις, δεδομένα και αποδείξεις.

MattCutss. Εξαιρετικά απλό αλλά και μεστό από νόημα το προσωπικό blog του υπεύθυνου καταπολέμησης του Spam της Google. Αξίζει τον κόπο να το μελετήσετε γιατί είναι το δεύτερο σε ιεραρχία σημαντικότητας μετά από το επίσημο blog της ίδιας της Google.

SEMRush. Εκτός από το blog τους το SEMRUSH είναι διάσημο για τα πολύ χρήσιμα εργαλεία για έλεγχο και αξιολόγηση του SEO της ιστοσελίδας σας. Που όμως δεν τα χρησιμοποιώ γιατί έχω βρει άλλα καλύτερα. Αυτό το λέω σαν σημείωση, όμως το blog τους είναι από τα κορυφαία του χώρου και οι συγγραφείς έχουνε πολύ βαθιά γνώση του SEO.

HubSpot. To Hubspot είναι η προσωποποίηση του content marketing. Έχει στην παρακαταθήκη του δεκάδες μελέτες –case studies για το μάρκετινγκ στο ίντερνετ που μπορείτε να κατεβάσετε. Εκτός από το SEO ασχολείται και με άλλα θέματα όπως το μάρκετινγκ, η διαφήμιση στο ίντερνετ, η διαχείριση φήμης και απευθύνετε στις μεγάλες εταιρείες και τα στελέχη τους.

Search Engine Roundtable. Μοιάζει πιο πολύ με ένα ηλεκτρονικό περιοδικό γύρω από το SEO με πολλά άρθρα της επικαιρότητας και μια εβδομαδιαία ανασκόπηση των εξελίξεων της βιομηχανίας του SEO και των μηχανών αναζήτησης. Πραγματικά μου αρέσει το στήσιμο του γιατί μου δίνει την αίσθηση της ζωντάνιας και ότι πάντα κάτι συμβαίνει γύρω μας και θα πρέπει να το ακολουθήσουμε.

Σαφώς και υπάρχουν και άλλα SEO blogs με κορυφαίο περιεχόμενο και σε άλλες χώρες και γλώσσες εκτός της αγγλικής. Όμως το εμπόδιο της γλώσσας μας εμποδίζει να τα ανακαλύψουμε.

Δείτε περισσότερα

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε