ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO Βάλτε τέλος στην Παραπληροφόρηση

SEO-PARAPLIROFORISI

SEO Βάλτε τέλος στην Παραπληροφόρηση

Το θέμα με το SEO έχει γίνει καραμέλα που την μασάνε κάθε μέρα όλοι οι σχετικοί και άσχετοι με αυτό. Κάτι σαν το χρηματιστήριο το 1999 όπου ξεφύτρωναν οι ΑΕΛΔΕ σαν τα μανιτάρια και οι ειδικοί επί των επενδύσεων και του χρηματιστηρίου έκαναν χρυσές δουλειές.

Έτσι γίνεται και σήμερα το 2014 στον τομέα SEO και Google. H παραπληροφόρηση στο SEO έχει χτυπήσει κόκκινο και η τάση δείχνει η παραπληροφόρηση να ανεβαίνει και άλλο τα ερχόμενα χρόνια.

Στο σχετικό βίντεο του Matt Cutts, περιγράφονται πέντε μεγάλες παρεξηγήσεις για το SEO. Είναι εκπληκτικό ότι ακόμα και ειδικοί την πατάνε.

Ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο, είναι για να σας ενημερώσω να πάρετε μια σωστή απόφαση στο SEO και να καταφέρετε να επιλέξετε έναν συνετό επαγγελματία στο χώρο μας.

Άμα θέλετε να μάθετε πως πρέπει να αποφύγετε τα λεγόμενα παπαγαλάκια του SEO, και να βγείτε στην πρώτη σελίδα να όχι στην πρώτη θέση της Google, διαβάστε παρακάτω.

Γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση στο SEO;

Η παραπληροφόρηση στο SEO βασίζεται στο φόβο και στην χειραγώγηση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ξεκίνησε να εξαπλώνετε ο φόβος της Google μετά την επιβολή ποινών σε διάφορα site του εξωτερικού και της Ελλάδος για προσπάθεια χειραγώγησης των αποτελεσμάτων της Google.

Όμως η πραγματική πηγή της παραπληροφόρησης στο SEO έχει και πραγματικές αιτίες. Αυτές είναι:

  • Η συχνή αλλαγή του αλγορίθμου της Google. Όντως, η συχνή αλλαγή του αλγορίθμου της Google έχει δημιουργήσει ένα μικρό χάος στο SEO. Τεχνικές που ίσχυαν μέχρι χτες, σήμερα τιμωρούνται ή δεν δουλεύουν πια. Ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις τελευταίες αλλαγές και τις εξελίξεις στο χώρο του SEO και έτσι μένουν πίσω. Αντίθετα ρωτάνε τον οποιονδήποτε που μπαίνει στο ίντερνετ για το SEO.
  • Η έλλειψη ολοκληρωμένης γνώσης για το SEO. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Οι πιο πολύ που ξεκινάνε με το θέμα SEO αρχίζουνε την έρευνα τους στο ίντερνετ μελετώντας διάφορα site και blogs προσπαθώντας να βγάλουν άκρη για το τι γίνεται. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες για να καταλάβεις τι δουλεύει και τι όχι και για να αποκτήσεις κάποια γνώση για το SEO. Θέτω αυτόν το χρόνο στο τρίμηνο για αρχή.
  • Η απότομη αύξηση των ειδικών στο SEO και στην προώθηση ιστοσελίδων. Όλα ήτανε μέλι γάλα και ξαφνικά μπαμ, το ίντερνετ γέμισε ειδικούς και γκουρού του SEO που χωρίς κανένα υπόβαθρο άρχισαν να μιλάνε απότομα για άγνωστες λέξεις μέχρι χτες. Οι πιο πολύ από αυτούς δεν έχουν κάποιο υπόβαθρο στο SEO, στην κατασκευή ιστοσελίδων και στην τεχνολογία ειδικότερα. Πώς γίνεται κάποιος που δεν έχει σχέση με την πληροφορική, το ίντερνετ και το web design ξαφνικά να αναδύεται ως ο πλέον ειδικός; Συνήθως, οι τεχνικές των μη ειδικών για το SEO μετριούνται στα δάχτυλα και ο καλύτερος τρόπος για να τους ανακαλύψετε είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωμένη και συνεκτική άποψη για το SEO. Συχνά πηδάνε από το ένα θέμα στο άλλο και μπερδεύουν το SEO με τα social media, το joomla, το ραδιόφωνο και το rss feed.
  • Υπάρχει σύγχυση μεταξύ white hat seo και black hat seo. Πολλές φορές δεν υπάρχει διαχωρισμός και στα μάτια των αδαών όλα φαίνονται ίδια. Έλα όμως που η ομάδα καταπολέμησης του spam της Google δεν κοιμάται μέσα στα χαμομήλια και δεν συγχωρεί λάθη, ακόμα και αν είστε πρωτάρης. Δεν είναι ότι δεν σας συμπαθεί, απλά δεν σας ξέρει και δεν της ενδιαφέρει ποιος είστε.
  • Γενικά το SEO είναι ένας τεράστιος κλάδος με χιλιάδες περιπτώσεις και τεχνικές. Μόνο ο αλγόριθμος της Google έχει πάνω από 200 παράγοντες και έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους που έχουν διδακτορικό στον τομέα του ίντερνετ. Δεν λέω ότι χρειάζεστε doctora για να κάνετε SEO, αν και θα σας βοηθούσε, αλλά δεν είναι και ένας περίπατος με τρία βήματα.

Πως μπορεί η λάθος πληροφορία να βλάψει το site σας;

Οι λάθος ιδέες γενικά είναι βλαβερές για κάθε ιστοσελίδα. Άμα κατευθύνετε την ενέργεια σας στα λάθος πράγματα, δεν θα μπορέσετε ποτέ να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

Στα πρώτα χρόνια στο ίντερνετ περίπου στο 2000, δεν είχαμε ιδιαίτερη γνώση για τον αλγόριθμο της Google και δεν ξέραμε ότι βασίζεται απόλυτα στο κείμενο. Έτσι κάθε μας αναζήτηση στη Google μας επέστρεφε και μια Google Bomb!

Οι ιστοσελίδες ήτανε παραφορτωμένες με γραφικά και flash και ο μόνος τρόπος για να βρεις κάτι στο ίντερνετ ήτανε μέσω του domain name ή αν υπήρχε η λέξη κλειδί σε αυτό.

Είχαμε λάθος πληροφόρηση και λάθος ιδέες για το πως λειτουργεί η Google και έτσι χάσαμε περίπου 3 με 4 χρόνια από την επαγγελματική μας καριέρα να φτιάχνουμε άχρηστα, φανταχτερά site και να βασιζόμαστε 100% στον γραφίστα και στις ορέξεις του. Και πιστέψτε με οι γραφίστες έχουν περίεργες ορέξεις. Πως το ξέρω; Γιατί είχα και γω αρκετούς γραφίστες και προγραμματιστές και εξαρτώμουνα πάντα από αυτούς για την παραμικρή αλλαγή στο custom site.

Το νόημα είναι ότι δεν θα βγείτε ποτέ στην πρώτη σελίδα της Google, αν δεν έχετε ακολουθήσει κάποιος που το έκανε πριν από σας.

Τι να κάνω για να γλιτώσω από τη μάστιγα της παραπληροφόρησης στο SEO;

Το κυριότερο είναι να αφιερώσετε χρόνο για να μελετήσετε το θέμα SEO και να εξετάσετε τους υποψήφιους γκουρού του SEO. Χρειάζεστε κάμποσο χρόνο για να αφομοιώσετε τις πληροφορίες σχετικά με το σωστό και το ορθό white hat seo. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε σωστά και να θέσετε γερά θεμέλια στο ίντερνετ ειδικά στην αρχή.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός για αυτό θα σας δώσω τρεις βασικές συμβουλές:

  1. Επιλέξτε τους ειδικούς του SEO που έχουν απόλυτη διαφάνεια στο τι κάνουν. Στο SEO δεν υπάρχουν κρυφά μυστικά ή τρυκ. Αν ρωτήσετε τον προγραμματιστή σας για το τι έκανε στο SEO και δεν μπορεί ή δεν θέλει να σας πει, υπάρχει πρόβλημα. Πρώτον δεν ξέρετε τι έκανε και άμα το έκανε και δεύτερον δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Στο SEO υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και όχι μόνο ένα.
  2. Μελετήστε τα αποτελέσματα και τα παραδείγματα τους. Δείτε περισσότερα για τους πελάτες που έχουν βγει στην πρώτη σελίδα της Google. Πρέπει να είστε σε θέση να μπορείτε να ελέγξετε τη δουλειά κάποιου για να μπορείτε να αξιολογήσετε. Σας αρέσουν τα αποτελέσματα του; Σας αρέσει ο ίδιος ως άτομο;
  3. Μην εμπιστεύεστε ποτέ κάποιον που δεν καταλαβαίνετε τι κάνει. Άμα δεν κατανοείτε τι κάνει ο άνθρωπος που έχετε εμπιστευτεί για το SEO, μην προχωράτε. Προσωπικά, δεν αναλαμβάνω κανένα πελάτη αν δεν έχει γραφτεί στα δωρεάν μαθήματα SEO και αν δεν έχει δει έστω και επιγραμματικά τον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα. Αυτό είναι κανόνας για να μην έχουμε παρατράγουδα. Φέτος έδιωξα μερικούς πελάτες για αυτό το λόγο. Δέχομαι να μην πάρω μερικούς πελάτες εις γνώση μου από πριν και να κοιμάμαι ήσυχος το βράδι, παρά να μπλέξω σε περιπέτειες τύπου πινγκ πονγκ και να περνάω όλη τη μέρα μου στα τηλέφωνα δίνοντας εξηγήσεις και κατευνάζοντας τα πλήθη. Δεν είμαι ψυχολόγος του SEO, αλλά επαγγελματίας και στην δουλειά μου δεν κάνω περικοπές και εκπτώσεις.

Αυτά είναι τα βασικά πράγματα σχετικά με την παραπληροφόρηση που επικρατεί στο SEO στην Ελλάδα σήμερα.

Αποφύγετε την παραπληροφόρηση και την ταλαιπωρία με μια υπηρεσία SEO

Πολλοί από εσάς θα καταφύγετε στο επιχειρηματικό σας ένστικτο όταν πρόκειται για την επιλογή μιας υπηρεσίας SEO. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με ποια υπηρεσία SEO χρειάζεστε και ποιον να εμπιστευτείτε, μπορείτε να δείτε μερικές από τις υπηρεσίες SEO που παρέχω:

Αποφύγετε την παραπληροφόρηση και την ταλαιπωρία στο SEO και γλιτώστε από τον εαυτό σας πολύ χρόνο και φαιά ουσία, με μία πρώτης τάξεως υπηρεσία SEO.

Θα μου πείτε ότι έγραψες όλο αυτό το άρθο για να μας πουλήσεις μια υπηρεσία SEO; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία, όπως δεν υπάρχει και δωρεάν SEO.

Για όσους διαβάσατε μέχρι εδώ και για όλους εσάς του φανατικούς αναγνώστες και φίλους του Paramarketing Blog, ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Παραπληροφόρηση και SEO πηγές:

  1. Google addresses some SEO misinformation
  2. SEO Red Flags & SEO Misinformation : Let’s Put An End to It

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα κρύπτο:

 

Σχολιάστε